žárovky - info v 1. príspevku
-
milan26
- Junior

Re: žárovky
Mno tj a což nechci, když mam světla za 8.000
Tak hledám dáááále 
- Marťas
- Test driver

Osobne ne, ale recenze maji vyborne....srovnatelne s NightBreakerama ve svitivosti, teplota svetla je lehce nizsi...petersbond píše:Nezkoušel někdo Bosch Plus 90 __H7+H1 ??

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam
- Dingo-zetec se
- Junior

neboj svetlam sa nic nestane a ja ich tam mam 1 rok a vsetko v poriadku,, nic nie je roztopene ani zozlknutemilan26 píše:Mno tj a což nechci, když mam světla za 8.000![]()
![]()
Tak hledám dáááále
problemi so zakonom nerobia,, neoslnuju ako niaka hid sada
-
milan26
- Junior

No přemluváš mě, asi vyzkoušim
Tak já mam čočky, takže bych se nebál toho oslnění protijedoucích tolik
Hlavně ať jsou kvalitní a svítěj pěkně po směr a vydržej
Jo HID sady ... Taky s nima mam zkušenosti
A jsou to ty na tom odkazu co jsem tady vložil ?
A jsou to ty na tom odkazu co jsem tady vložil ?
- Dingo-zetec se
- Junior

ano su to tie co si dal do odkazu,,, musim podotknut ze su fakt prepracovane a kvalitne
nie ako niake lacne zafarbene ziarovky co ti po hodine svietenia popraskaju a modra farba popada do reflektoru
nie ako niake lacne zafarbene ziarovky co ti po hodine svietenia popraskaju a modra farba popada do reflektoru
- vijaCZEk
- Zkušený

Možná hloupej dotaz, ale ani strejček google mi toho moc neřekl..Jak je to vlastně s žárovkama vs. zákonem..
Do potkávacích je to jasné, tam by měly být žárovky s homologací, ale co třeba ta barevná škála, 5000K by neměly být problém, ale co ty výš tzn. víc do modra?
A co ohledně parkovaček? Bílý, modrý, LEDkový, svící jen dopředu nebo do všech směrů..? Díky
Do potkávacích je to jasné, tam by měly být žárovky s homologací, ale co třeba ta barevná škála, 5000K by neměly být problém, ale co ty výš tzn. víc do modra?
A co ohledně parkovaček? Bílý, modrý, LEDkový, svící jen dopředu nebo do všech směrů..? Díky
- matys
- Pokročilý

Zdravím pánové.............já dal v minulém voze (Mazda 626) žárovky H4 - BLUE Xenon 100/90W - (made in japan) ...........svítilo to jak sluníčko v noci , byl jsem nadšený, ale jen do příští STK, kdy nešli vůbec seřídit světla (po instalaci žárovek byla seřízena), s tím, že je pokroucena horní část paraboly (od tepla) .Dingo-zetec se píše:neboj svetlam sa nic nestane a ja ich tam mam 1 rok a vsetko v poriadku,, nic nie je roztopene ani zozlknutemilan26 píše:Mno tj a což nechci, když mam světla za 8.000![]()
![]()
Tak hledám dáááále
a nie je to Cina !!!!! ale kvalitne ziarovky od Narva Germany
![]()
problemi so zakonom nerobia,, neoslnuju ako niaka hid sada
..........časem šlo auto do světa s upozorněním nového majitele.
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- vijaCZEk
- Zkušený

- Nepér
- Zkušený

Konkrétně například žádné žárovky H4 s výkonem vyšším, než 55/60W nejsou schváleny pro provoz na pozemních komunikacích a na většině z těch silnějších je to i uvedeno. Pokud to ale nepoškodí parabolu nebo elektroinstalaci, nemá to šanci nikdo poznat, jsou li světla správně seřízena. Stejně tak žádné LED-parkovačky nejsou schváleny a na většině z nich je to taktéž uvedeno. Podobné je to u většiny "Xenóny woe" přestavbových sad.
Co se barvy týče, tak pro potkávací a dálková je v zákone uvedeno "světla bílé barvy", mlhová mohou být žlutá (aspoň to mi teda říkal technik na STK).
Co se barvy týče, tak pro potkávací a dálková je v zákone uvedeno "světla bílé barvy", mlhová mohou být žlutá (aspoň to mi teda říkal technik na STK).
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- vijaCZEk
- Zkušený

- Dingo-zetec se
- Junior

spravne ti radil presne takto je to vo vyhlaske definovane "světla bílé barvy"Nepér píše:Konkrétně například žádné žárovky H4 s výkonem vyšším, než 55/60W nejsou schváleny pro provoz na pozemních komunikacích a na většině z těch silnějších je to i uvedeno. Pokud to ale nepoškodí parabolu nebo elektroinstalaci, nemá to šanci nikdo poznat, jsou li světla správně seřízena. Stejně tak žádné LED-parkovačky nejsou schváleny a na většině z nich je to taktéž uvedeno. Podobné je to u většiny "Xenóny woe" přestavbových sad.
takze ani zlte ani ziadne ine,, len biele svetlo ,, to znamena ze ked tam budes mat aj 100w ziarovky neschvalene a budu svietit na bielo tak je to good
- Raada
- Test driver

Tak jsem uskutecnil zivotnostni test Osram Night breaker Plus. Ta prvni verze mi vydrzela 6624km a obe zarovky praskly zaroven. Ta nova verze s prodlouzenou zivotnosti (Plus) mi vydrzela skoro presne 2x tolik tj. jedna zarovka 11192km a druha 13850km.
Ted jsem si objednal Philips H7 NightGuide DoubleLife R, tak doufam, ze to bude co se vydrze lepsi nez Osram. Za sadu 2ks jsem dal 640Kc.
Ted jsem si objednal Philips H7 NightGuide DoubleLife R, tak doufam, ze to bude co se vydrze lepsi nez Osram. Za sadu 2ks jsem dal 640Kc.
- Anndy
- Test driver

Ale verzia R je pre projektorove svetlomety 
Len tak na okraj.
Len tak na okraj.
- Raada
- Test driver

http://www.kupzarovky.cz/philips-h7-nig ... -5142.html
dle toho by r mely byt do klasickych svetlometu a s do svetlometu s cockama. Nebo je to jinak?
dle toho by r mely byt do klasickych svetlometu a s do svetlometu s cockama. Nebo je to jinak?
- Pastovic
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Ne je to tak. Já je koupil taky tak sem zvedav. Mám i osramy plus do dalek a Philipsy S do potkavacek do cocky.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271

Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271