zatekanie do auta fofo2
- fishbed
- Nováček
Re: zatekanie do auta fofo2
Fugas najprv si precitaj riadne prispevky na tuto temu. Su dva druhy líšt:samolepiace-ozdobne a srobovane-myslim ze su len na niektorych kombi, tzv. nosne kolajnice na stresne nosice a v tom pripade strop musi dole inac ich nezosrobujes. A to je aj moj pripad. 

FoFo II 05` 1,6 TDCI (110PS), bez DPF, Kombi Ghia, Deep Navy
-
- Nováček
Mě tam teklo (občas ještě teče, ale malinko) dírama pro šrouby na přidělání zahrádky. V kufru to pak vytákalo na stejném místě jako RadkoviJo. Lišty mám lepené. Vymatlal jsem ty díry silikonem, ale je to vždycky jenom na chvillku (a nebo tam teče ještě jinudy). Nemáte někdo nákres karoserie, kde by byly vidět prostupy do tohohle mista? http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view Zdovolenim jsem si půjčil Radkovo foto 
Díky Dave

Díky Dave
Ford Focus II kombi 1,6i - r.v. 2007
- Pastovic
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Hoši nevíte náhodu jestli se to dělá i pro fofo1...taky by se mi to šiklo.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271

Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271

-
- Nováček
Tak, sundal jsem lišty, a vymatlat celou tu drážku silikonem. Ve střešním žlábku jsou dvě díry (až dovnitř do auta) a jsou zaslepený takovym plastem. Podle mě to teklo někde kolem toho plastu...
----
Edit: Silikon není dobrá volba, lišta se začala odlepovat. Lepší je použít lepidlo na čelní skla.
----
Edit: Silikon není dobrá volba, lišta se začala odlepovat. Lepší je použít lepidlo na čelní skla.

Naposledy upravil(a) davei dne 24.03.2011 08:53, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus II kombi 1,6i - r.v. 2007
- postak
- Test driver
Asi těžko, ale zkus se podívat na fofo 2 jakou má tloušku skla+dveří a jestli by to nešlo na fofo 1 jinak nevímPastovic píše:Hoši nevíte náhodu jestli se to dělá i pro fofo1...taky by se mi to šiklo.

- kalimocoff2
Tak pánové,dnes jsem zjistil stejný problém s zatékáním přesně tam co to nafotil Radekjo.
Budu muset vytrhnout lištu a něčím to vytěsnit.Nevím jestli ale nebude lepší karosářský tmel?????Asi to nebude ojedinělý případ,ale bude to asi u každého druhého focusu 2.

- Radekjo
- Zkušený
Nezávidím Ti. V prvním případě je nutné zkontrolovat hadičku ostřikovačů než se pouštět do větších akcí.
FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro

- Radekjo
- Zkušený
kalimocoff2 kde jsi sehnal mojeho mejla? 

FM MKV 2,0 TDCI 15

- postak
- Test driver
To je hodně blbá otázka. Kliknul pod tvým příspěvkem na email a už to bylo.
- Radekjo
- Zkušený
Kua
Ze mě nikdy Hacker nebude 

FM MKV 2,0 TDCI 15

- Moklis
- Nováček
Zdravím všechny, mám FFII 1.6 tdci kombi r.v. 2006, dovoz Německo. Čeká mě nejspíš kombinace všech podobnejch akcí a oprav, co tu už mnozí popisovali. Začalo to opakovanou malou vlhkostí v pravé části kufru, a kapkami na rolovacím krytu zavazadlového prostoru. Pak se objevily malé fleky na bocích sedadel (kraj sedáků nejblíž dveřím) velké jako dvacka, na všech kromě řidiče. Asi sem si jich nevšimnul včas, protože byly pokaždý už suchý a i po dešti na omak nebyly nijak zvlášť mokrý. Řekl sem to našemu firemnímu mechanikovi,kterej nám všem opravuje i naše auta a ten mi dotáhnul dveře aby víc sedly na auto :-/ Následoval jeden velkej rozpitej flek velkej jako dlaň na pravým zadním sedáku i opěradle, ale nevěřil sem, že by do auta mohlo takovým způsobem zatékat. Podezíral sem přítelkyni a někoho z pasažérů(kamarády ap.) že tam prostě něco vylili. No ale nyní se objevil další obří zaschlej flek i na prostředním zadním sedáku a trochu i opěradle a proto sem zavítal na toto fórum. Vstávaj mi vlasy na hlavě, když pomyslím, že do aut vyrobených poměrně nedávno prostě a jednoduše nehorázně chčije, když už musím bejt sprostej. Sesbírám tady pár vašich poznatků a provedených oprav a vyrážím do servisu k již zmíněnýmu mechanikovi, ten bude čumět, ať si tam auto nechá klidně 14 dní, ale nechci už auto cedník 

- postak
- Test driver
Jak píšeš, je to mrzuté, že auto vyrobené docela nedávno někde prosakuje. Určitě to zamrzí, ale věřím, že to dáš do kupy a budeš nakonec rád. Tohle asi stát nemělo a viděl bych to na nějaké "pondělní auto". Sám jsem zažil na předchozím autě co je to zatékání, ale to bylo věru 18 let staré i když celkově sloužilo dobře. Držím palce, ať ti to dopadne 

- Quickie
- Moderátor
v strede auta? a to ako kadial by tam mohlo zatiect? ešte kraje sedačiek pochopím, že zatečie cez T-drážku, ale stredna sedacka??No ale nyní se objevil další obří zaschlej flek i na prostředním zadním sedáku a trochu i opěradle

- Moklis
- Nováček
postak: mrzutý každopádně, taky věřim, že to dám do kupy, protože auto mám i přesto přese všechno rád no
Quickie: nevim, nerozumim tomu a chápu, že to může znít neuveřitelně, tapecírung bez fleků, ale pokud jím proteče čistá voda, možná se na něm nic neobjeví, vypadá to spíš jakoby hodně intenzivně kapalo na jedno místo a ten flek je pak větší kvůli tomu nasáknutí, nevim, až zjistim (což nebude dřív než se oteplí nad nulu) dám vědět ...
Quickie: nevim, nerozumim tomu a chápu, že to může znít neuveřitelně, tapecírung bez fleků, ale pokud jím proteče čistá voda, možná se na něm nic neobjeví, vypadá to spíš jakoby hodně intenzivně kapalo na jedno místo a ten flek je pak větší kvůli tomu nasáknutí, nevim, až zjistim (což nebude dřív než se oteplí nad nulu) dám vědět ...
- Špíz
- Junior
Mě tam taky zatékalo pouze při větším dešti. Nakonec jsem sundal křídlo a zasilikonoval díry kolem šroubů co křídlo drží. Od té doby "suchánek"!ginno píše:ahoj, projel jsme cele forum, ale zatim jsem odpoved na muj konkretni problem nenasel.
Zateka mi do kufru (model 2009), po vytrvalem desti se soustredi mnozstvi kapek zevnitr na plastu (ten horizontalne polozeny s otvory smerem dolu) na leve strane a pote otvory stekaji do prostoru kufru. Viz foto.
Mel jsme to u Fordu v servisu, klasika - strikali na to hadici a samozrejme nic, zkontrolovali tesneni vsude mozne a vysledek nulovy.
Nejspis dovnitr zateka pri deletrvajicim desti, neni to zadna tragedie, par kapek a curky, ktery se postupne vsakujou. Nerad bych se ale dockal typickeho brouzdaliste jako drive ve felicii. Bohuzel se to zhorsuje.
Foto zde. Omlouvám se TUYovi za vypůjčení fota.
1) odstranil jsem poškozené pěnové těsnění (označeno žlutě)
2) toto místo jsem očistil tech. benzínem a zasilikonoval (označeno červeně) - takových míst kde je takto křídlo přišroubováno s karoserií je asi 5 (jestli si dobře pamatuji)
Ford Focus II. HB 2005 1.6 16V 74kW blue aquarius
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=19792
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=19792