Multimedia a navigace focus II
-
- Nováček
Re: Multimedia a navigacia focus
Do druheho svetla som strcil toto: http://www.ebay.co.uk/itm/2X-31mm-6-SMD ... 43abda01c1 kvoli rovnakej farbe svetla.
- Cowley
- Zkušený
ad zrcatko - podle mne je vcelku jedno jestli se pri couvani podivas trochu nahoru nebo trochu dolu, dulezity je, ze se nemusis vrtet 
kranich: je dobry si krome technickejch parametru projit i nahledy obrazovek, nekde ten dyzajn cinani fakt odflakli. Jinak pokud multimedialni radio, tak dneska uz spis s WinCE 6 - este furt jich delaj spoustu s 5, nejsou o moc levnejsi, ale sehnat aktualni naivgaci bude cim dal tim tezsi

kranich: je dobry si krome technickejch parametru projit i nahledy obrazovek, nekde ten dyzajn cinani fakt odflakli. Jinak pokud multimedialni radio, tak dneska uz spis s WinCE 6 - este furt jich delaj spoustu s 5, nejsou o moc levnejsi, ale sehnat aktualni naivgaci bude cim dal tim tezsi
- Kranich11
- Junior
Cowley: Jak kdyby jsi my četl z hlavy.. dnes bych ho chtěl objednat ... a díval jsem se na jednotlivé paramtery.. upřímně c ose vzhledu týče tak se mi spíš líbí SD sloty pod kulatým laděním. Nicméně to splňuje pouze model
č.1 ES789EN (který je jediný s CAN-BUS za cenu cca 6200,- Kč
http://www.ebay.com/itm/ES789EN-7-HD-To ... 336fc7ad3f
č.2 Nevíce se mi zdá model ES950EN (má dle uvedeného very quick reaction, with built-In Accelerator Sensor, WIN CE 6)
http://www.ebay.com/itm/ES950EN-7-HD-Ca ... 35b811c740
č. 3 zřejmě totožný s č. 2 ale asi vezmu od prodejce č. 2
http://www.ebay.com/itm/7-2-DIN-HD-Car- ... 415c9830d6
Co vy na to?
č.1 ES789EN (který je jediný s CAN-BUS za cenu cca 6200,- Kč
http://www.ebay.com/itm/ES789EN-7-HD-To ... 336fc7ad3f
č.2 Nevíce se mi zdá model ES950EN (má dle uvedeného very quick reaction, with built-In Accelerator Sensor, WIN CE 6)
http://www.ebay.com/itm/ES950EN-7-HD-Ca ... 35b811c740
č. 3 zřejmě totožný s č. 2 ale asi vezmu od prodejce č. 2
http://www.ebay.com/itm/7-2-DIN-HD-Car- ... 415c9830d6
Co vy na to?

Ford Mondeo 2.2 TDCI r.v. 2013 Bílá Frozen Gallery
dříve Ford Mondeo 2.2 TDCI r.v. 2011 Černá
dříve Ford Focus II 1.8 TDCI r.v. 2006
-
- Junior
No s tou radou na WinCE 6 nevím. Protože na WinCE 6 nefunguje TomTom. Takže naopak, kdybych si já osobně měl vybrat nějakou navigaci, tak bych se snažil vybrat s WinCE 5, poněvadž mám TomToma rád a vyhovuje mi.
- Cowley
- Zkušený
Kranich: ja osobne bych sel nejspis do 2 - bacha, 3. vypada stejne,ale podle popisu ma starsi procesor (Samsung na 400MHz). Dvojka ma SirfAtlas na 600.
Jinak 1 ma vyhodu, ze je nejlevnejsi a v baleni je i ten can-bus modul pro ovladani z volantu - k 2 se musi dokoupit, i kdyz na to docela vyrazne upozornujou - od jisty doby tuhle drobnost sleduju (asi to tam taky objednam
)
Jinak mne osobne by SD pod ovladacema spis vadily, podle mne to k ovladacim prvkum nepatri a muze to komplikovat manipulaci, ale to je jenom drobnost na okraj. U tech cinanu se clovek holt nemuze spolehnout na to, ze si to vyzkouseli, nebo ze u toho alepon trochu mysleli, takze si clovek musi na takovyhle dyzajnovy preslapy davat bacha sam
ad TomTom: kdo zkusi iGo, nechce jinak
jinak mam takovej dojem ze ohnout aktualni TT mapy do TT app na WinCE asi nebude uplne jednoduchy, ale mozna se pletu - od jisty doby uz TT nesleduju
Jinak 1 ma vyhodu, ze je nejlevnejsi a v baleni je i ten can-bus modul pro ovladani z volantu - k 2 se musi dokoupit, i kdyz na to docela vyrazne upozornujou - od jisty doby tuhle drobnost sleduju (asi to tam taky objednam

Jinak mne osobne by SD pod ovladacema spis vadily, podle mne to k ovladacim prvkum nepatri a muze to komplikovat manipulaci, ale to je jenom drobnost na okraj. U tech cinanu se clovek holt nemuze spolehnout na to, ze si to vyzkouseli, nebo ze u toho alepon trochu mysleli, takze si clovek musi na takovyhle dyzajnovy preslapy davat bacha sam

ad TomTom: kdo zkusi iGo, nechce jinak

jinak mam takovej dojem ze ohnout aktualni TT mapy do TT app na WinCE asi nebude uplne jednoduchy, ale mozna se pletu - od jisty doby uz TT nesleduju

-
- Junior
No vidíš, já viděl iGo a přišlo mi, že v určitou chvíli je zbytečně ukecaný a jindy by mě zase nechalo jet blbě. Ale je to o tom, že každý je zvyklý na něco jiného. Jen jsem chtěl upozornit, že WinCE 6 a TomTom nejde dohromady (mapy jsou úplně OK, není problém nahrát nové mapy do PDA/PNA TomToma).
- Cowley
- Zkušený
to jsou novinky...dokonce koukam, ze pro TT uz neni problem ani CE6 - alespon to tvrdej treba tady
ja mam zase horsi zkusenosti s TT - jeho trasy se obvykle docela lisej od toho co ja povazuju za optimalni, ale treba mu dam po letech zase sanci
ja mam zase horsi zkusenosti s TT - jeho trasy se obvykle docela lisej od toho co ja povazuju za optimalni, ale treba mu dam po letech zase sanci

- Kranich11
- Junior
To:Cowley 2 - bacha ? nerozumim na co?
dála.. 2 can-bus se musi dokoupit, i kdyz na to docela vyrazne upozornujou - od jisty doby tuhle drobnost sleduju - nerozumim
Pokud by bylo vše OK zřejmě objednám variantu č. 2 s can-bus modulem

Pokud by bylo vše OK zřejmě objednám variantu č. 2 s can-bus modulem
- Cowley
- Zkušený
sorry, vidim, ze zminku o dekoderu canbusu tam mas - nejak sem to v ty zaplave pismenek prehlid 
bacha - to jako ze 2. ma vykonnejsi procesor nez 1. a 3., tzn. 2 != 3. I kdyz nemyslim ze by to na funkci melo zasadnejsi vliv - ja mam taky 400Mhz procesor a chodi to v pohode.
ta dvojka proste vypada fakt nejlip.

bacha - to jako ze 2. ma vykonnejsi procesor nez 1. a 3., tzn. 2 != 3. I kdyz nemyslim ze by to na funkci melo zasadnejsi vliv - ja mam taky 400Mhz procesor a chodi to v pohode.
ta dvojka proste vypada fakt nejlip.
- Kranich11
- Junior
Dotaz k instalaci kamery. Kamera by se měla automaticky zapnout při zařazení zpátečky. Jak je toho docíleno? Máte natažené napětí od světla zpátečky?
@Cowley díky za typ, po neděli objednám variantu č. 2 bez dig TV + can-bus, nejsem přesvědčen že by za jízdy fungovalo/byla kvalita příjmu dostatečná na sledování.
@Cowley díky za typ, po neděli objednám variantu č. 2 bez dig TV + can-bus, nejsem přesvědčen že by za jízdy fungovalo/byla kvalita příjmu dostatečná na sledování.
- Blackhawk
- Test driver
Mne sa pri zaradeni spiatocky automaticky prepne radio na kameru, resp. sa zobrazi cierna obrazovka s napisom Cam kedze nemam este kameru. Nic naviac som nezapajal, mozno to ma na starosti ten canbus dekoder.
- Kranich11
- Junior
Citlivost FM tunerů v DVD autorádiích
( šumí Vám FM rádio ? )
Koupili jste si nové neorigi. DVD autorádio, vyměnili ho za staré a místo radosti se dostavilo zklamání ze špatného příjmu FM stanic? Zde se Vám pokusíme tuto problematiku objasnit. Nejprve je zapotřebí si uvědomit, že DVD autorádio je složité multimediální zařízení, které obsahuje velké množství funkcí, od DVD přehrávače přes TV tuner, bluetooth až po navigační GPS modul. Jasné je, že při tomto množství funkcí již na samotný FM tuner a na jeho citlivost není kladen tak velký důraz, jako tomu bylo v minulosti u klasických autorádií, kde byl příjem FM rádia tou hlavní funkcí. I přesto lze dosáhnout poměrně kvalitního příjmu rádia, za předpokladu že budete postupovat dle následujících variant:
Zde jsou možné rušivé faktory:
1.moderní vozy mohou být vybaveny pokovenými skly
2.stávající střešní anténa na voze není s autorádiem kompatibilní
3.špatný konektor stávající antény popř. poškozené vedení kabelu
4.špatný příjem je s některými typy integrovaných antén ve skle
Možné řešení:
instalace napájené FM/TV antény – antény doporučuje výrobce DVD autorádií
instalace průchozího auto-anténního FM zesilovače – účinné řešení
Obě varianty jsou cenově poměrně nenáročné ( v rozmezí 500,– až 1000,– Kč ), zaručí však výrazné zlepšení a jistou spokojenost
( šumí Vám FM rádio ? )
Koupili jste si nové neorigi. DVD autorádio, vyměnili ho za staré a místo radosti se dostavilo zklamání ze špatného příjmu FM stanic? Zde se Vám pokusíme tuto problematiku objasnit. Nejprve je zapotřebí si uvědomit, že DVD autorádio je složité multimediální zařízení, které obsahuje velké množství funkcí, od DVD přehrávače přes TV tuner, bluetooth až po navigační GPS modul. Jasné je, že při tomto množství funkcí již na samotný FM tuner a na jeho citlivost není kladen tak velký důraz, jako tomu bylo v minulosti u klasických autorádií, kde byl příjem FM rádia tou hlavní funkcí. I přesto lze dosáhnout poměrně kvalitního příjmu rádia, za předpokladu že budete postupovat dle následujících variant:
Zde jsou možné rušivé faktory:
1.moderní vozy mohou být vybaveny pokovenými skly
2.stávající střešní anténa na voze není s autorádiem kompatibilní
3.špatný konektor stávající antény popř. poškozené vedení kabelu
4.špatný příjem je s některými typy integrovaných antén ve skle
Možné řešení:
instalace napájené FM/TV antény – antény doporučuje výrobce DVD autorádií
instalace průchozího auto-anténního FM zesilovače – účinné řešení
Obě varianty jsou cenově poměrně nenáročné ( v rozmezí 500,– až 1000,– Kč ), zaručí však výrazné zlepšení a jistou spokojenost

Naposledy upravil(a) Kranich11 dne 05.01.2012 10:49, celkem upraveno 1 x.
- Cowley
- Zkušený
co prosim znamena "antena neni kompatibilni s radiem"?
btw fordy maji antenu na strese, takze pokoveny sklo by daleko vic vadilo GPSce nez radiu
antenu integrovanou v okne (zadnim) jsem mel naposledy v Oplu, jinak vidim spis prutovky nebo ploutve.
btw fordy maji antenu na strese, takze pokoveny sklo by daleko vic vadilo GPSce nez radiu

antenu integrovanou v okne (zadnim) jsem mel naposledy v Oplu, jinak vidim spis prutovky nebo ploutve.
- Kranich11
- Junior
Můžu pouze hádat, ale asi nějaký fyzický nesoulad. Je to staženo od firmy, která se delší dobu zabývá instalací neorigi. autorádii do aut.Cowley píše:co prosim znamena "antena neni kompatibilni s radiem"?
- Kranich11
- Junior
Co tohle nestačilo by to ?
http://www.bmshop.eu/auto-hifi-autoradi ... r-technic/
místo? ..
http://www.bmshop.eu/auto-hifi-autoradi ... rrect-1-1/