Denso Mapy - aktualizace str. 1 a 78

Odpovědět
Uřvanej
Pokročilý
Pokročilý

Re: Denso Mapy

Příspěvek od Uřvanej » 29.05.2009 07:35

Ivochu:tvrdit něco že nejde umí každý,pokud vím nikdo tady z nás a dokonce ani ve fordu neví co ta krabička v autě dokáže,jediné co víme všichni že když se ta krabička rozbije,tak jsou ve fordu ochotni ti objednat novou za směšných 60.000,-Kč,nebo ji poslat do Německa na repas za 250,-€,jelikož se tyto vozy sem do čech nedodávaly ofiko,ale jen jako dovoz a tudíž k tomu nikdo nemá český manuál,každopádně jsi si ty články asi nepřečetl zcela podrobně,jelikož se tam píše o výměně dat mezi jednotkou a satelitem,aby ti satelit mohl určit polohu,pokud by to byl jen příjímač,tak se nikdy nedovíš kde se nacházíš.
Stejný příklad jsem řešil s videem,které se dá napojit mezi navigaci a monitor,taky přišly takový jako ty a nekompromisně tvrdily "TO NEJDE" a kuk mám ho tam a funguje.

pava
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pava » 29.05.2009 08:13

Uřvanej píše:Ivochu:tvrdit něco že nejde umí každý,pokud vím nikdo tady z nás a dokonce ani ve fordu neví co ta krabička v autě dokáže,jediné co víme všichni že když se ta krabička rozbije,tak jsou ve fordu ochotni ti objednat novou za směšných 60.000,-Kč,nebo ji poslat do Německa na repas za 250,-€,jelikož se tyto vozy sem do čech nedodávaly ofiko,ale jen jako dovoz a tudíž k tomu nikdo nemá český manuál,každopádně jsi si ty články asi nepřečetl zcela podrobně,jelikož se tam píše o výměně dat mezi jednotkou a satelitem,aby ti satelit mohl určit polohu,pokud by to byl jen příjímač,tak se nikdy nedovíš kde se nacházíš.
Stejný příklad jsem řešil s videem,které se dá napojit mezi navigaci a monitor,taky přišly takový jako ty a nekompromisně tvrdily "TO NEJDE" a kuk mám ho tam a funguje.
- Navi Denso se nabízela za příplatek i u nás, bohužel kvůli ceně si ji objednala jen hrstka vyvolených

-český manuál je tady na fóru, stačí hledat

-co se týče toho videa, nikdo netvrdil, že to nejde. Jde, ale za jakou cenu. Vozit další přehrávač nebo tuner, složitě to přepínat. Za tuto cenu to klidně oželím.

Uřvanej
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Uřvanej » 29.05.2009 08:20

Pavo ano manál tu je to máš pravdu,ale není v něm napsaný obsah,pouze ovládání,jak zadat adresu,poi,aktuální polohu,ale jaký má procesor,ram,paměť,rychlost,apod.se tu nepíše,nebo snad jo??
A s tím videem to zas tak složité není,vždyť ten přepínač co jsem popisoval je "AUTOMATICKÝ" :roll: :roll:
Ivochu:taky zároveň netvrdím že máš v autě mechaniku která umí vysílat data pro tvoje potřeby,ona a spousta jiných gps si dělá vše podle toho jak sama potřebuje a pokud ji někdo pošle data,jako třeba SW,tak si to sama spracuje,aniž by jsi o tom věděl

ivoch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivoch » 29.05.2009 08:57

Uřvanej: Šmarjááá! Když jsem ti názorně spočítal, jak pomalu se ty data posílají, tak to ani nejde! To by trvalo několik dní. A nedělejme z Densa krabičku z Nasa. Je to prostě prachsprostý GPS přijímač. Nic nevysílá! Na to by muselo mít povolení vysílat v nějakém pásmu. A na to by tě upozornili v návodu. A navíc v GSM pásmo je jaksi vojenský, takže se jim do toho kmitočtu nikdo nesmí montovat. Jinak určení polohy - dobře, nechtěl jsem to tady rozebírat, ale budiž. Přečti si tohle: http://www.svethardware.cz/art_doc-DDEB ... C1259.html

Ten odkaz už jsem se dával. Jde o to, že GPS příjímač chytá od staelitů signál a na základě trilaterace vypočítá tvoji polohu. Prostě jednoduše řečeno - ty satelity tomu přijímači "řeknou", že jsou od něj vzdáleny určitý počet km a na základě těchto údajů z více satelitů si GPS přijímač vypočítá podle GPS souřadnic svoji polohu, kterou ti pak zobrazí na mapě. Prosímtě přečti si ten odkaz. Je tam jasně psaný, jak se zachytávají ty data. Ten přístroj ani nepotřebuje cokoliv vysílat. Prostě přijme data z více satelitů a zná svoji polohu. Tak funguje GPS.
Mondeo, 2.2 Tdci 114kW, kombi, r.v. 10/05, Titanium X

pava
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pava » 29.05.2009 10:42

Uřvanej píše:Pavo ano manál tu je to máš pravdu,ale není v něm napsaný obsah,pouze ovládání,jak zadat adresu,poi,aktuální polohu,ale jaký má procesor,ram,paměť,rychlost,apod.se tu nepíše,nebo snad jo??
Ale to se nepíše ani v originálním návodu co dostaneš k autu. Mám ho sice v Italštině, ale nic z těchto technických věcí tam není.

Uřvanej
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Uřvanej » 29.05.2009 10:51

Pavle:samozřejmě že se o tom nikde nepíše,proto říkám že nikdo z nás přesně neví co ta mašina umí,kdyby to tam napsaly,tak jako u spousty jiných výrobků jako např.u telefonů,nebo GPSesek,kde je přesně popsáno na jakým softu běží,co vše má v sobě jako třeba způsoby přenosů dat,tak by bylo zřejmé co s tím zařízením můžeme dělat,popřípadě ho vylepšit,apod.a ne hned vykřikovat to nejde.To nejde křičí moje dcera,ale té jsou čtyři roky.

ivoch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivoch » 29.05.2009 11:01

Uřvanej: Tak jinak - jaké máš poznatky (a čím doložené), že zrovna Denso umí vysílat signál na GPS satelity? Protože když opravdu něco není technicky možné, tak to vážně nejde :-D To je jasný.

Uřvanej
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Uřvanej » 29.05.2009 11:11

Nemám doloženo nic,jelikož jak jsem již jednou zmiňoval,tak nikdo neví co DENSO obsahuje,jediné co víme všichni že se jedná o navigaci,ale jak tak koukám ty máš asi jiné informace,tak už nás nenapínej a řekni nám co obsahuje,třeba na jakém O.S. běží,jakou má RAMku,nebo jaký je v ní procesor a jak velkou má pamět.

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 29.05.2009 11:21

Uřvanej: Jak se dělá ten upgrade sw přes GPS? Můžeš dát návod?
Ex ST220 model 2004

ivoch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivoch » 29.05.2009 11:57

Uřvanej: Ale já nechci vědět, jaký to má procesor, CPU a jaký OS. To je mi jedno. Jen vím, že to má GPS přijímač a GPS technologie jako taková není schopna mít zpětnou vazbu. Ale asi to nemá cenu řešit. Třeba máš pravdu ty. A proto se přikláním k příspěvku m.a.x.i.m.u.s a taky by mě zajímalo jak na to jít. Třeba se naučím něčemu novému :-D A jak píšeš výše - když nemáš nic doloženého, tak jak jsi přišel na to, že se to upgraduje přes GPS?

jama
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jama » 29.05.2009 12:14

Peťo, suhlasim s Ivochom. v navigáciach sú len GPS príjmače, ktoré prímajú signál zo satelitov a na zaklade triangulacie su schopne vypočítat polohu.
Upgrade vzducho možný teoreticky je, to je pravda, ale nie priamo zo satelitov GPS. sú na to ine satelity, na ktorých si jednotliy vyrobcovia možu prenajat transpondery z ktorých aktualizácie vysielaju. Nie je ralne možný upgrade všetkych typov navigacii pomocou jedneho updatu.

Btw, okrem GPS prijmačov existuju aj GPS príjmače/vysielače ktoré dokážu vysielať údaj o svojej polohe spet na satelit a pomocou prístupu a "dotazu" na polohu satelit posle polohu vysielaca.
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005
Obrázek
Obrázek

ivoch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivoch » 29.05.2009 12:27

jama: A není to náhodou kombinace GPS a GSM, kdy GPS určí polohu a s GSM pomocí pak pošlou tvoji polohu třeba do centrálního dispečinku? Na tomhle principu totiž pracuje sledování vozidel. Mají kombinaci GPS/GSM.

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 29.05.2009 12:33

Trošku se vrátím k tématu :D
Pokud si nastavím cíl cesty s několika průjezdnými body, lze tuto trasu někde uložit, nebo ji musím i při příští cestě znovu navolit včetně průjezdných bodů?
Ex ST220 model 2004

Uřvanej
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Uřvanej » 29.05.2009 13:58

m.a.x.i.m.u.s píše:Uřvanej: Jak se dělá ten upgrade sw přes GPS? Můžeš dát návod?
Maxime,návod jsem již popisoval,ale u tebe je to zbytečné,jelikož jsi upgrade dělal,každopádně si v autě otevři komp,složka S/W UPDATE,klikni na něj,chvíly mu bude trvat než naběhne,pak se ti zobrazí nabídka dvou aktualizací,pokud budou svítit žlutě jsou k dispozici a můžeš je nainstalovat.
IVOCHU:A jak jsem přišel k tomu že to lze updnout přes,nebudu říkat GPS,ale navigační jednotku.Někde na fórech jsem o tom slyšel a navíc když jsem dělal nedávno focuse,tak jsem na ten soft narazil aniž bych měl v mechanice placku,ale nevěnoval jsem tomu pozornost a spustil jsem aktualizaci z placky.Jeětě jedno zdůraznění,Netvrdím že pomocí GPS se dá stáhnout nový soft,ale tvrdím že by v densu mohla být technologie,která to umožňuje,jen nevím jaká a jestli v něm opravdu je a jak koukám tak ty víš taky "PRD".

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 29.05.2009 14:54

Uřvanej: Pokud myslíš to S/W UPDATE v servisním menu tak jsem o tom četl, že to jen umrtvilo navigaci a musel se chtě nechtě dělat update z DVD, protože jinak Denso nereagovalo...
Ex ST220 model 2004

Odpovědět

Zpět na „Denso navigace“