LPG - montáže a zkušenosti sem...
-
- Junior
Re: LPG - montáže a zkušenosti sem...
Neviem ako je to u 1.6, ale na duratec 2.0 sú hadice s kolienkom asi 5-10cm nad výfukovými zvodmi a katalyzátorom. Tie teploty im očividne neprospievajú 

ex FF1 1.6 16V, 74kW, combi
- nomis
- Junior
2 moznosti:
LANDI RENZO za 850e alebo BRC za 1070e.
co vybrat? momentalne som viac nakoloneny k BRC...
Ford Focus II Turnier 1,6 Trend 2006 LPG
Daewoo Nexia 1,5 1999
ex Mazda 323F 1,5 1998
ex Skoda Favorit 136L 1988
Daewoo Nexia 1,5 1999
ex Mazda 323F 1,5 1998
- kecup650
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Oboji je dle meho na zhruba stejne urovni, tedy te vyssi. Me osobni preference by dostalo BRC inomis píše:2 moznosti:
za trosku vyssi cenu.
FORD Focus ST-Line, 2018, EB 1.5, Bluefin 151kW (love it!)
- jisol
- Nováček
Já jenom dotáhnul a je sucho.Dreede píše:Určite vymeniť hadice. Kolienko bolo ok, ale hadice už boli popraskané pri páske. Keď technik dával dole pásku praskla na ďalšom mieste...
MONDEO 2.0 TDCi 2011
- kecup650
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ja s vymenou reduktoru menil i hadice vc. T spojek. Ono to na prvni pohled nebylo tak zretelne, ale jak se na ne clovek podival na svetle, bylo jasne, ze tam nezustanou a take jen lehce netesnily. Jsou v tech mistech vazne dost namahane.321910336 píše:Ubývá mi chladící kapalina, hadice měkké, olej čistý, auto nekouří. Našel jsem stopy chladící kapaliny na spoji hadic k reduktoru, bude to stačit dotáhnout nebo je lepší to kolínko nechat vyměnit?
- 321910336
- Zkušený
OK, díky za rady.
- kecup650
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Co povite na nove oznaceni meho FoFo?
- nomis
- Junior
tak dnes namontovany Landi Renzo Omegas + Stako toroid 53l.
pytal som sa na primaz, ale odhovarali ma, ze pristrek staci. zhodou okolnosti som mal v nadrzi tolko benzinu, ze cestou (cca. 100km) sa mi rozsvietila kontrolka nadrze, takze benzin tam naozaj pusta, otazka je, ze kolko.
pouzivate niekto Torque (nemam PP)? lebo bol som zvedavy, aku spotrebu mi bude zobrazovat, ale ukazuje mi rovnako ako pri benzine.
este musim doriesit rezervu, asi kupim dojazdovku a nejako ju tam prichytim, vy to mate ako?
pytal som sa na primaz, ale odhovarali ma, ze pristrek staci. zhodou okolnosti som mal v nadrzi tolko benzinu, ze cestou (cca. 100km) sa mi rozsvietila kontrolka nadrze, takze benzin tam naozaj pusta, otazka je, ze kolko.
pouzivate niekto Torque (nemam PP)? lebo bol som zvedavy, aku spotrebu mi bude zobrazovat, ale ukazuje mi rovnako ako pri benzine.
este musim doriesit rezervu, asi kupim dojazdovku a nejako ju tam prichytim, vy to mate ako?
Daewoo Nexia 1,5 1999
ex Mazda 323F 1,5 1998
Daewoo Nexia 1,5 1999
ex Mazda 323F 1,5 1998
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nomis: Super, mě by zajímalo co všechno ti o přístřiku benzínu řekli ... asi nic moc, když víš, že ti ubývá benzín a nevíš kolik. (btw. benzínová ŘJ neví, že jedeš na LPG a tak pořád odpočítává dojezd ... to jen abys nebyl překvapenej, že ti taky kontrolka stavu nádrže zhasne aniž bys natankoval).
Co ti řekli o přímazu, když tě od něj odradili?
Je to čistě jen moje zvědavost. Jinak gratulace k LPG
Co ti řekli o přímazu, když tě od něj odradili?
Je to čistě jen moje zvědavost. Jinak gratulace k LPG

- nomis
- Junior
no primazu neveria a podla mna ho ani nemontuju;
o pristreku mi hovoril len majitel tak zosiroka, takze ked tam pojdem o mesiac na 'dostelovanie' tak sa na to technika opytam. zatial to asi necham tak, rok pojazdim a skontrolujem/dam skontrolovat volu ventilov.
s tou kontrolkou si mal pravdu, uz mi zhasla.
vcera som jazdil po meste, prechod z benzinu na plyn ani nepostrehnem, akurat na volnobeh je chod motora nepravidelnejsi. pokles vykonu otestujem na jednom mojom 'referencom' kopci.
este mi bolo odporucane tankovat plyn tomegas.
o pristreku mi hovoril len majitel tak zosiroka, takze ked tam pojdem o mesiac na 'dostelovanie' tak sa na to technika opytam. zatial to asi necham tak, rok pojazdim a skontrolujem/dam skontrolovat volu ventilov.
s tou kontrolkou si mal pravdu, uz mi zhasla.
vcera som jazdil po meste, prechod z benzinu na plyn ani nepostrehnem, akurat na volnobeh je chod motora nepravidelnejsi. pokles vykonu otestujem na jednom mojom 'referencom' kopci.
este mi bolo odporucane tankovat plyn tomegas.
Daewoo Nexia 1,5 1999
ex Mazda 323F 1,5 1998
Daewoo Nexia 1,5 1999
ex Mazda 323F 1,5 1998
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nomis: můj laický osobní názor na přívstřik je o jednu stránku zpět. až si to necháš podrobně vysvětlit, poděl se o nabyté vědomosti
díky 

- MartinXPV
- Nováček
Ahoj,přidám po čase zase své zkušenosti s LPG.
Mám BRC 24. Najeto 100 000 km na lpg, jinak dle tacho 300 000km. Tankuji značku primagaz (ne že bych ji vyhledával ale mám tuhle levnou pumpu při cestě). Ať jsem plyn bral kdekoliv, nestalo se že by auto nejelo nebo jelo nějak znatelně hůř. Běžná spotřeba se pohybuje 9-9,5l. Benzínu to dělalo dřív kolem 8l. Přimazávání FL podtlakem jsem používal prvních 10 000km a pak ten krám šel ven. Myslím že je to jen zbytečné tahání peněz. Vůle na ventilech seřizuji jak kdy mám čas. Někdy po 15k km jindy po 30k km. Pravdou je že se vůle jen zmenšují. Ještě se mi nestalo že by se zvětšily. Několikrát byly na jednom válci (sací) vůle 0mm. Podložky to zatím vždy vyřesily. Podložky se dají sehnat snad jen ve fordu. Některé tloušťky stojí 80kč, jiné zase 350kč. Nepochopil jsem proč to tak je. Problém bývá jim vysvětlit co že to vlastně chci když tam sedí nějaký trouba co zná jen olej a vodu do ostřikovačů. Prý jsem jediný kdo to tam kdy kupoval. Ostatní na to asi kašlou a v servisech žijí v domění že jsou tam samostavy a nic se neseřizuje a pak se diví jak je možný že ono to nejede. Pak je asi tolik fám jak jsou fordy špatný auta. S lpg problém nebyl nikdy žádný. Prostě tankuju a jezdím. Svíčky mám obyčejné origo na benzín. Měním zhruba po 30k km. Plynové filtry jsem vymenil až nyní po 100 000km. Výměna vcelku nenáročná. Vložka plynné fáze 100kč, kapalné fáze 35kč. Na jejich výměnu v servisu za litr a více se jim můžu. Před výměnou bylo poznat že na benzín auto trochu lépe táhne než na plyn. Po výměně je to zase tak na stejno. Plynný filtr byl po vytažení řádně zamaštěn. Asi kompresorový olej který se do plynu dostává při tankování. Kapalný filtr a jeho nádobka plná kovových pilin a kovového prachu. Bylo tam toho tak čajová lžička. V nádobce filtru je malinký magnet na odchyt kovového prachu. Poslední zhruba rok až dva, auto trochu škube při studeném motoru na benzín. Na plyn je to OK. Zatím se nedaří zjistit proč. Že by něco s ventilama? Špatné vstřiky nebo něco s bohatostí směsi po startu? Seřídím zase vůle a uvidím
Všem přeji mnoho bezproblémových kilometrů nejen s LPG.
Mám BRC 24. Najeto 100 000 km na lpg, jinak dle tacho 300 000km. Tankuji značku primagaz (ne že bych ji vyhledával ale mám tuhle levnou pumpu při cestě). Ať jsem plyn bral kdekoliv, nestalo se že by auto nejelo nebo jelo nějak znatelně hůř. Běžná spotřeba se pohybuje 9-9,5l. Benzínu to dělalo dřív kolem 8l. Přimazávání FL podtlakem jsem používal prvních 10 000km a pak ten krám šel ven. Myslím že je to jen zbytečné tahání peněz. Vůle na ventilech seřizuji jak kdy mám čas. Někdy po 15k km jindy po 30k km. Pravdou je že se vůle jen zmenšují. Ještě se mi nestalo že by se zvětšily. Několikrát byly na jednom válci (sací) vůle 0mm. Podložky to zatím vždy vyřesily. Podložky se dají sehnat snad jen ve fordu. Některé tloušťky stojí 80kč, jiné zase 350kč. Nepochopil jsem proč to tak je. Problém bývá jim vysvětlit co že to vlastně chci když tam sedí nějaký trouba co zná jen olej a vodu do ostřikovačů. Prý jsem jediný kdo to tam kdy kupoval. Ostatní na to asi kašlou a v servisech žijí v domění že jsou tam samostavy a nic se neseřizuje a pak se diví jak je možný že ono to nejede. Pak je asi tolik fám jak jsou fordy špatný auta. S lpg problém nebyl nikdy žádný. Prostě tankuju a jezdím. Svíčky mám obyčejné origo na benzín. Měním zhruba po 30k km. Plynové filtry jsem vymenil až nyní po 100 000km. Výměna vcelku nenáročná. Vložka plynné fáze 100kč, kapalné fáze 35kč. Na jejich výměnu v servisu za litr a více se jim můžu. Před výměnou bylo poznat že na benzín auto trochu lépe táhne než na plyn. Po výměně je to zase tak na stejno. Plynný filtr byl po vytažení řádně zamaštěn. Asi kompresorový olej který se do plynu dostává při tankování. Kapalný filtr a jeho nádobka plná kovových pilin a kovového prachu. Bylo tam toho tak čajová lžička. V nádobce filtru je malinký magnet na odchyt kovového prachu. Poslední zhruba rok až dva, auto trochu škube při studeném motoru na benzín. Na plyn je to OK. Zatím se nedaří zjistit proč. Že by něco s ventilama? Špatné vstřiky nebo něco s bohatostí směsi po startu? Seřídím zase vůle a uvidím

Všem přeji mnoho bezproblémových kilometrů nejen s LPG.
Naposledy upravil(a) MartinXPV dne 27.12.2014 22:40, celkem upraveno 1 x.
- skier.n
- Pokročilý
zdarec, mi to za studena dělaly benzínové vstřiky... na nějaké čištění se vykašli- vlastní zkušenost.... zkus třeba ujet 100km svižněji na nějaký 100oktan, jestli nepomůže tak vstřiky z vrakáče 

- kecup650
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Hele ja mel uplne stejnej problem s cukanim za studena. Vyresila to jedna nadrz Verva100+Flashlube Injection Cleaner (http://aditiva.heureka.cz/flashlube-injector-cleaner/). Od te doby pridavam do benzinu prubezne a mam pokoj. Za tech par korun to za zkousku stoji. Uvidis ...
-
- Nováček
Do BRC jednotky se mi umi dostat tady http://www.autogascoubal.cz/.. menili mi vstrikovace, protoze sem je mel fakt kaput.. okolo 145tkm se na ne nedalo vubec jezdit(strasne to cukalo pod 3000ot.), benzin byl v pohode. Jinak si urcite ohlidejte mnozstvi chladici kapaliny!!! A menit plynove filtry pri kazde vymene oleje, ale to asi vsichni znate 

FFIIC 2.0 LPG