Niekde nastal problem, niekto sa nechce priznat a snazi sa posunut zodpovednost niekde inde a to je podvod, alebo aspon pokus o podvod. No a verim tomu, ze za 20 000 moze byt uz aj pekna palka za mrezami.
problem obchodny zakonnik
- vcedula
- .

Re: problem obchodny zakonnik
nie som pravnik, ale moj rozum mi vravi (
obcas si aj pokecame
), ze predsa chybajuci doklad nemoze predsa byt dovodom na to, aby to musel znovu zaplatit. Ano, je to moj jediny dokaz o tom, ze sa tak stalo, ale to neznamena, ze ak ho nebudem mat, tak muim znovu platit Ved ako som pisal, to by znamenalo, ze staci zaezpecit, aby zakaznik doklad "stratil" doklad a vymaham dalsie peniaze. Ja som auto platil v hotovosti, keby strata dokladu bola jedinym dokazom toho, ze som zaplatil, tak ma mohli po ceste prepadnut, zobrat doklad a mohol som auto platit znovu. A to sa mi nezda.
Niekde nastal problem, niekto sa nechce priznat a snazi sa posunut zodpovednost niekde inde a to je podvod, alebo aspon pokus o podvod. No a verim tomu, ze za 20 000 moze byt uz aj pekna palka za mrezami.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze kdyz ONI po tobe chteji neco zaplatit a maji v ruce smlouvu (cili dokazali, ze ti dodali zbozi), tak TY mas povinnost se prokazat, ze jsi to uz zaplatil. Urcite to nebude tak, ze oni maji povinnost ukazovat ucetnictvi, jestli platbu maji evidovanou nebo ne
To je jako kdyz nekdo o tobe rekne, ze jsi zabil toho a toho cloveka, tak neni na tobe, aby jsi prokazoval svou nevinu, je na nich, aby prokazali tvou vinu
A reseni? Poradit se s pravnikem a asi bych to udelal tak (pokud jsi to opravdu zaplatil a jsi tedy v pravu), jak ti radili kluci, ze bych jim pripadne pohrozil kontrolou financniho uradu.
To je jako kdyz nekdo o tobe rekne, ze jsi zabil toho a toho cloveka, tak neni na tobe, aby jsi prokazoval svou nevinu, je na nich, aby prokazali tvou vinu
A reseni? Poradit se s pravnikem a asi bych to udelal tak (pokud jsi to opravdu zaplatil a jsi tedy v pravu), jak ti radili kluci, ze bych jim pripadne pohrozil kontrolou financniho uradu.
-
zirafak
- Test driver

Nechcem sa nikomu vyhrazat,ale spomenul som im,ze maju v uctovnictve sakra bordel.Ved ta doba je vazne dlha.Uvidim,ako budu reagovat,kedze mam svedka,ktory dosvedci,ze som to zaplatil.
Vcera som tam bol,ale k dohode neprislo.Pani sa vsak preriekla,ze im na tej pobocke minuly rok nezaplatilo viacej ludi,co je tiez taka zvlastna nahoda a ani na to prisli az po 14 mesiacoch,chudacikovia.Cele je to nejake pofiderne.
Vcera som tam bol,ale k dohode neprislo.Pani sa vsak preriekla,ze im na tej pobocke minuly rok nezaplatilo viacej ludi,co je tiez taka zvlastna nahoda a ani na to prisli az po 14 mesiacoch,chudacikovia.Cele je to nejake pofiderne.
- madbugie
- Zkušený

sice to s touto temou priamo nesuvisi ale tiež je to vpodstate "účtovný" probém...
kolega včera betonoval a skoro ho kleplo (mal vybavenu 18% zlavu vpodstate vratenu DPH)
cena kubika betonu 2010,-bez DPH (2391,90 s DPH)
na fakture stoji za kubik betonu:
cena z cennika bez DPH 2010,- (čiže krát 1,19 je) s DPH 2391,90 z toho 18% zlava (čiže deleno 1,18) 2027,-- a na to ešte znova DPH čiže krat 1,19 suma z DPH 2412,20 čo je o 20 korun viac ako pred zlavou no skoro ho kleplo to iste mu urobili s dopravou najprv cena plus DPH potom zlava a potom znova DPH
VED TO JE DVOJITE ZDANENIE kuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to kde sme!!! brokovnicu na nich...
ad projekt zirafak:
no problem mas urcite aj ty nakolko nemas doklad o zaplateni, napriklad pri uplatnovani zaruky a pod...(ale o tom neskor) zatial je pruser na ich strane ak maju danovu kontrolu je v podstate jedno co sa v reale udialo ale uctovne budu mat takyto stav bud si zauctovali prijem 40 000 a zabudli doplatok 20 000 pricom na zmluve stoji 60 000 cize si znizili stranu vynosov a to danovaci veeeeeeeeelmo neradi vidia ved to je kratenie danovej povinnosti, alebo naopak zauctovali 60 000 ale nemaju doklad na 20 000 (ci uz ju uctovne priznaju alebo nie) cim sice danovu povinnost az tak neodzubali ale uctovne to nesedi takze by mali mat mimoriadny prijem, ale tym padom nemaju vyrovnanu tvoju pohladavku,... co ti ale budu musiet preukazat... co bude zaujimave... nakolko mas svedka i ked sikovny pravnik to napadne nakolko je to osoba s tebou "blizko" spätá (skoro v rodinnom vzťahu
)
ale myslim ze na tahu su oni,... oni musia dokazat ze si to nezaplatil... to by bolo moooc jednoduche ze vyhlasim ze si nezaplatil... papierov narobim a tucty a takisto ich mozem v uctovnictve aj na tucty znicit a tvrdit ze dotycny nic nezaplatil... aj pre toto su lepsie bankove prevody... kua urundi-burundi
to to bude asi este zaujimave...
kolega včera betonoval a skoro ho kleplo (mal vybavenu 18% zlavu vpodstate vratenu DPH)
cena kubika betonu 2010,-bez DPH (2391,90 s DPH)
na fakture stoji za kubik betonu:
cena z cennika bez DPH 2010,- (čiže krát 1,19 je) s DPH 2391,90 z toho 18% zlava (čiže deleno 1,18) 2027,-- a na to ešte znova DPH čiže krat 1,19 suma z DPH 2412,20 čo je o 20 korun viac ako pred zlavou no skoro ho kleplo to iste mu urobili s dopravou najprv cena plus DPH potom zlava a potom znova DPH
VED TO JE DVOJITE ZDANENIE kuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to kde sme!!! brokovnicu na nich...
ad projekt zirafak:
no problem mas urcite aj ty nakolko nemas doklad o zaplateni, napriklad pri uplatnovani zaruky a pod...(ale o tom neskor) zatial je pruser na ich strane ak maju danovu kontrolu je v podstate jedno co sa v reale udialo ale uctovne budu mat takyto stav bud si zauctovali prijem 40 000 a zabudli doplatok 20 000 pricom na zmluve stoji 60 000 cize si znizili stranu vynosov a to danovaci veeeeeeeeelmo neradi vidia ved to je kratenie danovej povinnosti, alebo naopak zauctovali 60 000 ale nemaju doklad na 20 000 (ci uz ju uctovne priznaju alebo nie) cim sice danovu povinnost az tak neodzubali ale uctovne to nesedi takze by mali mat mimoriadny prijem, ale tym padom nemaju vyrovnanu tvoju pohladavku,... co ti ale budu musiet preukazat... co bude zaujimave... nakolko mas svedka i ked sikovny pravnik to napadne nakolko je to osoba s tebou "blizko" spätá (skoro v rodinnom vzťahu
ale myslim ze na tahu su oni,... oni musia dokazat ze si to nezaplatil... to by bolo moooc jednoduche ze vyhlasim ze si nezaplatil... papierov narobim a tucty a takisto ich mozem v uctovnictve aj na tucty znicit a tvrdit ze dotycny nic nezaplatil... aj pre toto su lepsie bankove prevody... kua urundi-burundi
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
IMHO to si prave nemyslim, oni maji v ruce smlouvu o dilu, podepsany dodaci list, takze dukaz, ze z jejich strany bylo vse v poradku. Ted je na zirafakovi, aby dokazal, ze zaplatil.madbugie píše:ale myslim ze na tahu su oni,... oni musia dokazat ze si to nezaplatil... to by bolo moooc jednoduche ze vyhlasim ze si nezaplatil... papierov narobim a tucty a takisto ich mozem v uctovnictve aj na tucty znicit a tvrdit ze dotycny nic nezaplatil... aj pre toto su lepsie bankove prevody... kua urundi-burundi
Kde je ten zatraceny TripleJay?
-
zirafak
- Test driver

Uz som to s nim vcera preberal po teflone

moja priatelka neznamena automaticky mne blizka,alebo skoro v rodine osoba
proste to moze byt osoba,s ktorou sa obcas stretnem na kave....aj to napadne pravnik?co som si mal k tomu plateniu pozvat nejakeho nahodne okoloiduceho

moja priatelka neznamena automaticky mne blizka,alebo skoro v rodine osoba
- killerhammer
- Test driver

vcedula, tiez nie som pravnik ale toto je podla mna presne naopak ako pisesvcedula píše:nie som pravnik, ale moj rozum mi vravi (obcas si aj pokecame
), ze predsa chybajuci doklad nemoze predsa byt dovodom na to, aby to musel znovu zaplatit. Ano, je to moj jediny dokaz o tom, ze sa tak stalo, ale to neznamena, ze ak ho nebudem mat, tak muim znovu platit
ked niekomu das prachy cash, dostanes doklad.
rovnako ako pravnicka osoba, aj ty, ako fyzicka osoba musis ten doklad uschovat po dobu premlcania v zakone ako jediny dokaz, ze si zaplatil. pre PO je to dnes tusim 5 rokov. pre FO asi 3 roky.
mozes platit prevodom. tam je dokladom vypis z uctu ktory ti banka vystavi na poziadanie za maly poplatok aj po XX rokoch dozadu, to je vyhoda platenia cez banku
mozes tiez platit cez pravnika alebo notara
ale fakt platit stovky tisice len tak nastol a mat ako jediny doklad o tom papierik, no neviem neviem. to je fakt adrenalin
... ale ked pre teba tie prachy nic neznamenaju
- madbugie
- Zkušený

zewle ale zirafak tvrdi ze zaplatil...
a nikde nie je napisane ze si musi doklad odlozit... premlcacia doba je fajn vec ale preboha to by som mal doma 10 krabic s blockami prijmovymi a vydavkovymi dokladmi a fakturami a co ja viem cim este...(ano je to jeho chyba ze ho nema),
ale aj ty si odkladas blocky z Tesca ze si platil za potraviny, to by ta aj oni mohli napadnut ze si nezaplatil a po roku a 3 mesiacoch vymahat zaplatenie za mlieko a rozky... (trochu som to pritiahol za vlasy...)
a nikde nie je napisane ze si musi doklad odlozit... premlcacia doba je fajn vec ale preboha to by som mal doma 10 krabic s blockami prijmovymi a vydavkovymi dokladmi a fakturami a co ja viem cim este...(ano je to jeho chyba ze ho nema),
ale aj ty si odkladas blocky z Tesca ze si platil za potraviny, to by ta aj oni mohli napadnut ze si nezaplatil a po roku a 3 mesiacoch vymahat zaplatenie za mlieko a rozky... (trochu som to pritiahol za vlasy...)
Naposledy upravil(a) madbugie dne 30.09.2008 08:57, celkem upraveno 1 x.
+ 100 fordích koníkov

- killerhammer
- Test driver

btw. mne sa toto iste stalo vo forde, platil som dopredu 10000 zalohu za kolesa, kartou cez platobny terminal. blocek aj fakturu som stratil
po cca 20 dnoch mi pokladnicka povedala, ze smola, musim zaplatit znovu
a teraz zalezi uz len na firme, a jej serioznosti, ci ti s tym pomoze alebo nie.
moju platbu pokladnicka nasla v pocitaci, lebo si vsetky platby eviduju v systeme.
a na zaklade tohto dokazu to uznali.
podvodnik ta ale v tejto situacii da na sud
tzn, zirafak tiez ti radim toto iste, poziadat tu firmu aby sa pozrela do svojej dokumentacie. prijimane platby musi mat firma evidovane zo zakona tusim 5 rokov
ak to nemaju vedene, podviedol ta zamestnanec pri pokladni. potom mozes podat trestne oznamenie priamo na neho a vymahat skodu. voci firme si ale podla mna v pravnej nevyhode. a voci zamestnancovi zacne riesit policia, mas svedka to je plus v tychto pripadoch
po cca 20 dnoch mi pokladnicka povedala, ze smola, musim zaplatit znovu
a teraz zalezi uz len na firme, a jej serioznosti, ci ti s tym pomoze alebo nie.
moju platbu pokladnicka nasla v pocitaci, lebo si vsetky platby eviduju v systeme.
a na zaklade tohto dokazu to uznali.
podvodnik ta ale v tejto situacii da na sud
tzn, zirafak tiez ti radim toto iste, poziadat tu firmu aby sa pozrela do svojej dokumentacie. prijimane platby musi mat firma evidovane zo zakona tusim 5 rokov
ak to nemaju vedene, podviedol ta zamestnanec pri pokladni. potom mozes podat trestne oznamenie priamo na neho a vymahat skodu. voci firme si ale podla mna v pravnej nevyhode. a voci zamestnancovi zacne riesit policia, mas svedka to je plus v tychto pripadoch
- killerhammer
- Test driver

kazdy si odklada blocky podla ich dolezitosti, blocky z tesca si neodkladas, ich hodnota pre teba nema vyznam.madbugie píše: a nikde nie je napisane ze si musi doklad odlozit... premlcacia doba je fajn vec ale preboha to by som mal doma 10 krabic s blockami prijmovymi a vydavkovymi dokladmi a fakturami a co ja viem cim este...(ano je to jeho chyba ze ho nema),
ale fakturu, ze si zaplatit 700 litrov za auto alebo 2.5M za byt si asi dobre uschovas
- silverwolf
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Killerhammer: S tím se dá jen souhlasit, myslím si totéž
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- madbugie
- Zkušený

sak samozrejme ze ano, ale preto som tam napisal ze som to pritiahol za vlasy...
ale opacne ak by ta vyzvali z Tesca ze za minuly rok si im nic nezaplatil... si to zrataj kolko potravin a chemie nakupis ono to nebude az taka mala suma tak 100 litrov a ako by sme dokazovali ze sme to zaplatili ??? (aj totok je pritiahnute za vlasy a ine kadere...)
ale opacne ak by ta vyzvali z Tesca ze za minuly rok si im nic nezaplatil... si to zrataj kolko potravin a chemie nakupis ono to nebude az taka mala suma tak 100 litrov a ako by sme dokazovali ze sme to zaplatili ??? (aj totok je pritiahnute za vlasy a ine kadere...)
+ 100 fordích koníkov

- killerhammer
- Test driver

a to ste este chlapi nezazili, ako splatkarske spolocnosti (quatro, triangel a pod) vymahaju od dochodcov 100x aj viac nasobnu skodu, ked nezaplatia jednu posratu splatku za kavovar 
a ludia zatvaraju oci a iba si povedia, ale je ta babka sprosta, ked na zmluvu do rucenia za telku napisala svoj 3-izbovy byt, toto by som ja nikdy neurobil
a ludia zatvaraju oci a iba si povedia, ale je ta babka sprosta, ked na zmluvu do rucenia za telku napisala svoj 3-izbovy byt, toto by som ja nikdy neurobil
- killerhammer
- Test driver

pozor, tu plati iny obchodny zakon, za pokladnou uz ta nemozu napadnut ze si nezaplatil, tak isto ani ty ichmadbugie píše:sak samozrejme ze ano, ale preto som tam napisal ze som to pritiahol za vlasy...
kukni si tie tabule na pokladni: "dokladne si skontrolujte ucet a platbu pri preberani tovaru"
kazdopadne by sme to mali riadne nastudovat. ja tiez neviem kedy sa uplatnuje toto a kedy tamto
- silverwolf
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Hoši, to Tesco je úplně mimo mísu 
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.