je uplne aku máš klimu, skratka od teplot atakujucich mraz sa klima nespustí, pretože už nieje schopna učinne premazavat system (čerpadlo) - ztuhnutie mediaKota píše:Jsem,ale tohle je moje první aut.klima....Myslím,že to snad mělo nějakou spojitost s venkovní teplotou,ale nejsem si jistý...![]()
Ventilace,klima atd. MONDEO
-
- Test driver
Re: Ventilace,klima atd. MONDEO
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Chmelko: Díky za vysvětlení.Teď už si to budu pamatovat! 

-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Já mám takový dotaz pro znalé, myslím, že Rumcajs to už někde psal, ale nemůžu to najít. Jedná se o ventilátorek umístěný pod volantem nad pravým kolenem, je tam taková mřížka. Je tam umístěný ventilátorek, který se spouští s otočením klíčku. Je to snad nějaké čidlo klímy, nevím přesně, nicméně je hlučnější a právě Rumcajs někde psal, že ho čistli bylo plně prachu, vrtulka se točila jen stěží. Tak právě uvažuji, že se taky před sezónou do toho pustím. Proto prosím, kdo má nějaké zkušenosti ať písne..
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Moc si tomu hledání nedal
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 48&start=0
Ale čeká mě to taky...Kdyžtak vem foťák a hoď sem fotky ,ať vím jak na to

http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 48&start=0
Ale čeká mě to taky...Kdyžtak vem foťák a hoď sem fotky ,ať vím jak na to

- Rumcajs1
- Test driver
Jo, byl jsem to já, je to tady http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... lo#p270071
Dostaneš se k tomu lehce, myslím že ten plast držel jen asi na dvou nebo třech šroubech na horní straně. nejsou nijak poschovávaný, jen třeba jako pod dvířky toho malýho kastlíku u levýho kolena. Když ten plast sundáš, motorek odpojíš a odšroubuješ od toho plastu, zase, jen jeden nebo dva šroubky. Vyčistíš, vyfoukáš a uvidíš. Mě to až tak moc nepomohlo, vrčí to drobátko míň, ale vrčí pořád. Nejlepší oprava je dát nahlas rádio
Mimochodem ... krásnej interiér
Dostaneš se k tomu lehce, myslím že ten plast držel jen asi na dvou nebo třech šroubech na horní straně. nejsou nijak poschovávaný, jen třeba jako pod dvířky toho malýho kastlíku u levýho kolena. Když ten plast sundáš, motorek odpojíš a odšroubuješ od toho plastu, zase, jen jeden nebo dva šroubky. Vyčistíš, vyfoukáš a uvidíš. Mě to až tak moc nepomohlo, vrčí to drobátko míň, ale vrčí pořád. Nejlepší oprava je dát nahlas rádio

Mimochodem ... krásnej interiér

Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No jo, no, hledal jsem na jiném fóru. Říkal jsem si, dávám tak nějak do kupy vše kolem větrání. Nový pylový filtr, nová náplň v klímě, tak vyčistím i tento ventilátorek, ať je to komplet.
Díky za odpověď, mrknu na to a uvidím.
P.S. Přílohou, demontáž plastu pod volantem
Díky za odpověď, mrknu na to a uvidím.
P.S. Přílohou, demontáž plastu pod volantem
Naposledy upravil(a) pava dne 26.03.2009 22:17, celkem upraveno 2 x.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
pava: OT: vidim dobre, ze mas koberecky z Fobie?

-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
hi,hi, měl jsem, zbyly mi z fábie a ty originál vkládané béžové se mi nechtělo svinit. Teď už mám origo černé Ford.
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Dnes dopoledne jsem to rozebral. Nejdříve sundat kryt, pět šroubků (viz.výše), trošičku problém je s vyloupnoutím krytu z úchytu, je to vidět z fotky. Musí se použít násilí, teda alespoň u mě. Samotný motorek s lopatkami a čidlem je přichycen k tomu plastu dvouma šroubkama. Ty jsem odmontoval a nechal ho viset na drátech, ty jsem neodpojoval, bylo by to zbytečné. Lopatky i samotné čidlo jsem vyfoukal od prachu a školním štětcem vyčistil. Nebylo tam toho prachu nějak moc, ale samotný běh ventilátoru se ztišil a myslím, že nebude na škodu i to vyčištěné čidlo.
Fotky jsou hrozné, měl jsem jen mobil. Ale lepší než nic.
Fotky jsou hrozné, měl jsem jen mobil. Ale lepší než nic.
- Rumcajs1
- Test driver
no to já to měl zasraný brutálně 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A do těch dalších si se nepouštěl?
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak ty už jsou bez ventilátoru a tak by měli být v pohodě ne?
- Rumcajs1
- Test driver
Ostatní jsem taky zatím nedělal, ale asi se na ně podivám, sice u nich nevrči motorky, ale špatně se mi nastavuje teplota klimy. Buď to topí nebo chladí, nic mezi tím a dávam to za vinu těm teplotním čidlům obalemým prachem.
- biteme
- Nováček
Náporové větrání
Jistě všichni víte,že chcete-li větrat musíte zapnout větrák a zvolit zda z venku nebo pomocí vnitřní cirkulace.Po vpnutí větráku se automaticky uzavře klapka přívodu vzduchu z venku.A je po větrání.Proto jsem si na svém Mondeu 04 upravil ovládání klapky.Po vymontování přihrádky spolujezdce jsem jednoduše přerušil jeden z vodičů napájení servomotoru klapky a napojil oba vzniklé konce na dvoulinku zakončenou spínačem,který jsem umístnil pod spínací skříňku.
Jak to funguje:při zapnutém větrání a vypnuté vnitřní cirkulaci,přeruším spínačem obvod napájení klapky tím i po vypnutí větráku zůstane klapka otevřena a do vozu může proudit vzduch náporem.Po vypnutí motoru zůstává klapka otevřená (normálně se automaticky zavře),po nastartování je proudění vzduchu nastaveno implicitně na "nohy",změněníme dle libosti a větrák vypneme a už to funí.So easy.
Jistě všichni víte,že chcete-li větrat musíte zapnout větrák a zvolit zda z venku nebo pomocí vnitřní cirkulace.Po vpnutí větráku se automaticky uzavře klapka přívodu vzduchu z venku.A je po větrání.Proto jsem si na svém Mondeu 04 upravil ovládání klapky.Po vymontování přihrádky spolujezdce jsem jednoduše přerušil jeden z vodičů napájení servomotoru klapky a napojil oba vzniklé konce na dvoulinku zakončenou spínačem,který jsem umístnil pod spínací skříňku.
Jak to funguje:při zapnutém větrání a vypnuté vnitřní cirkulaci,přeruším spínačem obvod napájení klapky tím i po vypnutí větráku zůstane klapka otevřena a do vozu může proudit vzduch náporem.Po vypnutí motoru zůstává klapka otevřená (normálně se automaticky zavře),po nastartování je proudění vzduchu nastaveno implicitně na "nohy",změněníme dle libosti a větrák vypneme a už to funí.So easy.
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to je zajímavé

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007