Focus II vs. Octavia II

Moderátor:phofy
misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Focus II vs. Octavia II

Příspěvek od misoo » 21.02.2009 20:36

The_Gladiator píše:Díky za názory ... tak nějak jsem si to představoval - žádný flame :)
no sak napis tuto istu vec (FF vs. Oct.) do nejakeho octavia fora a uvidis ten flame :mrgreen: aspon uvidis, co za ludi si kupuje ake auta. a ked plati, auto = majitel, tak je vsjo jaaasno :D :wink:
drzim palce vo vybere ! a urcite si tie auta skus, najlepsie hned po sebe ! skusobna jazda je uplne standardna vec. napr. s kolegami ked sa nudime, ideme cez obed testnut nejake auta. tooolko aut sme uz otestovali :lol: a teraz pocas krizy ti budu este za jazdy ruky bozkavat !! :mrgreen:

The_Gladiator
Nováček
Nováček

Příspěvek od The_Gladiator » 21.02.2009 20:55

No ale v autosalonech už budou mít jen to nové FoFo po faceliftu a ne to, co se dělalo třeba v r. 2006 ... je v těch autech nějaký rozdíl nebo to je jen optický facelift?

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 21.02.2009 20:56

da sa previezt aj autom z bazara.. asi
ja ked som vyberal auto, tak OII som ani neuvazoval, kvoli tomu ze sa kradnu..
a FoFo II to bola laska na prvy pohlad :D
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

Fako sk
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fako sk » 21.02.2009 21:00

The_Gladiator idem ťa trochu povzbudiť :) . Musím sa priznať že volakedy asi tak 4 roky dozadu sa mi focus vobec nepáčil 8O . Zato sa dnes neskutočne hanbím :oops: . Keď som to auto začal viac spoznávať prostredníctvom bratrancovho focusa tak sa mi postupne začalo páčiť viac a viac. Dnes je situácia taká že auto som si zamiloval zo všetkých strán, neviem si predstaviť život bez neho, pred spaním naň myslím, už som sa aj raz modlil myslím atď. :mrgreen: :mrgreen: . Proste je to úplne perfektné auto. Má brutálnu reputáciu a potom dalšie štatistiky ktoré ti tu povedali chalani. Dúfam že budeš taký prípad ako ja že najprv si budeš neistý jeho kúpou a keď ho už budeš mať budeš strašne nadšený a hrdý :wink: . Mne sa volakedy tiež páčila oktávka a chcel som aby sme ju kúpili (nikdy predtým som nerozmýšlal na kúpou Fofa) ale keď sme kúpili fofo tak si teraz zas neviem predstaviť že by sme mali iné auto :) . Prajem už dopredu správny výber Focusa :wink: . Maj sa
Obrázek
Ford Focus Hatchback 1.8 TDDi Trend, 66 kW, r.v. 2001, Made in Germany
Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 21.02.2009 21:08

este jedna,skus sa spojit s niekym z okolia co je tuna na fore a snad by ti dal previest po meste a skusit si ff,tu skodovku si skus z bazaru ako chalani radia a vysledky nam napis :wink:
Focus 1.8 TDdi 66KW Ghia Strieborna metaliza r.v. 2000/6 - _predane_
Obrázek
ObrázekObrázek

The_Gladiator
Nováček
Nováček

Příspěvek od The_Gladiator » 21.02.2009 21:31

Fako sk:
No tak nějak to je u mě :( Já bych původně o FoFo ani neuvažoval - původní Focus se mi nelíbil a ten novější jsem na ulici nějak neregistroval. Pak si ale žena v jednom bazaru sedla do Focuse a od té doby do mě hučí :D
"Octávku nechci, tu má každej", "Je to strašně velký,jak s tím budu parkovat", "Má to nezajímavou palubku" atd atd ... jako bych jí právě slyšel :)
Neříkám, že bych měl k Fofo nějakou averzi nebo tak, ale Octávka byla a je pro mě prostě otázka subjektivního zalíbení - nemám to nějak racionálně podložené :) Takže se tak nějak učím "mít rád FoFo". Ale věřím tomu, že když ho třeba nakonec koupíme, zklamaný rozhodně nebudu - to něříkám :)

Palec4:
OK, zkusím ... ;)

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 21.02.2009 21:36

Ja som tiez vyberal ako pise mehturt. OII sa mi paci (ale bal som sa ukradnutia), ale vzdy som chcel FF. Kupoval som v bazare. Standardne mali na prevezenie max. 5km (tolko tam aj maju benzinu +/-). Sme sa pri testovani nepochopili, takze som si zajazdil viac. :mrgreen: Rovnako som si auto testnul na parkovisku (rozbehy, prudke brzdenie a tie standardne prkotiny :lol: ).
Co sa tyka mojho auta, tak to bola tiez laska na prvy pohlad (povodne som chcel hatch.) :wink:
A teraz som vysmiaty. :mrgreen:
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Fako sk
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fako sk » 21.02.2009 21:39

The_Gladiator: Jasne chápem to :) . Dúfam že urobíš vhodný výber :wink:
Obrázek
Ford Focus Hatchback 1.8 TDDi Trend, 66 kW, r.v. 2001, Made in Germany
Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..

Marcelus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcelus » 21.02.2009 21:47

ano Octavia II je krásný auto ale MK II je taky fešák ale rozhodně lepší pro srdcaře je Fík, o peněžence ani nemluvím :wink: Mondiéé má kufr jako kráva ale Fík je na tom taky dobře, moje zkušenost: obědnal jsem si alu kola obutá a kamarád se mi nabídl že mi je sežene lacinějš než na netu,kola dovezl ve služební O II na stojáka čtyři vedle sebe, a ty kola se ani nehli protože tam byli jen tak tak, spíš zašprajclí, dal jsem je do Fíka MK I taky na stojáka vedle sebe a cestou domů mi tam lítali jak hadr na holi páč měli mezeru mezi 7 až 10cm, tak jsme za to Ochcávku s kámošem trošku sepsuli mimochodem ten kámoš má už třetí řadu Ford Mondiéé teď r.v. 2008 kombi TDCI (rozměr těch kol 195/60 R15 ET 40 jen tak pro info) :mrgreen:
Ford Focus Combi 1.8 TDDI Diamond White
Obrázek

Marcelus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcelus » 21.02.2009 21:52

ale rozhodně kup Fíka :wink:
Obrázek

MK2
Test driver
Test driver

Příspěvek od MK2 » 21.02.2009 21:58

Marcelus píše:... ale MK II je taky fešák ...
Díky :lol: :lol:

sorry za OT, ale nedalo mi to nezareagovat :roll: :D
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 21.02.2009 22:04

The_Gladiator píše:..."Je to strašně velký,jak s tím budu parkovat"...
len ta dam trochu do reality. Focus 5D je sice kratsi ako ochtafka, ale je sirsi. Jedneho casu som to tu pisal, uz si to nepamatam, ale je sirsi ako mnoho dalsich aut a urcite tomu nebudes verit, ale je sirsi ako: Ford Mondeo predch. generacie, Octavia I, Octavia II, Superb, 307, C4, Civic, BMW 3, Accord atd atd...to len aby si bol v obraze.
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 56#p135256
Ked presadnes z Felicie do Fofo (tak ako ja), tak ta urcite prekvapi velkost, obrovska palubovka (oproti Felicii) a po prvej zakrute ta prekvapi, ze to auto drzi jak svina.

Vyber je na tebe. Su ludia, ktorim vobec nezalezi na tom, ako auto ide, ako sa soferuje, ako drzi na ceste a pod (zdravim Anndyho), ked chces luxus na kolesach tak si doplat za Octaviu, ale ak chces auto, ktore co najlepsie splna vlastnosti auta (dopravny prostriedok z bodu A do bodu B), tak ti radim Fofa, ako inak.

Nie som nestranny, to ti je dufam jasne, tak ako 99% na tomto fore.
Naposledy upravil(a) vcedula dne 21.02.2009 22:05, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

Marcelus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcelus » 21.02.2009 22:05

není zač :wink:
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 21.02.2009 22:05

gladiator: No focus je od octavky mensi len preto ze je to hatchback. Ak uvazujes o kombi, ci sedane, tak su sice kratsie do 10 cm, ale fofo je cm sirsi a vyssi. V podstate su to rovnako velke auta, len inak posobia. Octa posobi mohutne, lebo ma ine proporcie ako focus.

Inak co sa tyka kradnutia - tak na auto.idnes.cz bol clanok,
http://zpravy.idnes.cz/zlodeji-loni-ukr ... 8_krimi_dp
kde bolo statisticky dolozene, kolko aut sa ukradlo v CR za rok 2008 a bol tam prepocet na, ktore kazde auto je ukradnute. A tam vyslo, ze kazdy 102 ford je ukradnuty, kdezto skodovka az kazda 110-ta. Ale zase treba zvazit, pravdepodobnost pri celkovych poctoch.

Zasadne rozdiely medzi focusom pred FL a po FL nie su. A naozaj v kazdom bazare (poriadnom) ti daju posoferovat konkretne auto. Ak nie, daj ruky prec. A o showroomoch tam je to jasne. cize sa urcite chod povozit.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 21.02.2009 22:12

vcedula: Mne zalezi na tom ako auto ide, ale nie je to najhlavnejsi parameter, ja len nie som moc ochotny kvoli tomu trpiet vrzganie interieru a prehnanu tvrdost, ktora sa prave na hrboloch prejavuje negativne a nase cesty su bohuzial suvisla zmat hrbolov, kolaji, jam a vymolov. A vacsina dnesnych aut (minimalne nemeckych) jazdi velmi dobre az vyborne. Len trochu odfiltruju tu radost z jazdy :D ale nie vzdy je to vada.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“