Vcerejsi hruza v NJ a okoli
- Lexie
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vcerejsi hruza v NJ a okoli
Ja jela v nedeli z ValMezu do Ovy a musim rict, ze vetsi strach jsem snad vzivote nemela.Nebylo videt dopredu dozadu, sterace absolutne nestihaly, voda mi cakala od kol, jela jsem sotva 40 a proste jsem mela pocit, ze za chvili poplavu.
PedroH> obdivuju praci hasicu, drzim palce vam vsem a drzte se i dal. Snad uz to ted ustane...
PedroH> obdivuju praci hasicu, drzim palce vam vsem a drzte se i dal. Snad uz to ted ustane...
- jarysek
- Junior
Před sedmi lety,v roce 2002 jsem měl tu "čest" zažít povodně na vlastní kůži.Bydlel jsem tehdy ještě ve Lnářích u Blatné a na vlastní oči viděl co dokáže cca třímetrová záplavová vlna plná všeho možného,co sebrala o vesnici výš.Domy se hroutily jako krabičky sirek,silnice,mosty,svodidla u silnic mizela jak mávnutím kouzelného proutku.A ta příšerná hromada naplaveného bahna jak v hrůzostrašné apokalpse......Proto se dokážu vžít do pocitů všech postižených lidiček a znovu si uvědomuji,jak malinkatou hračkou přírody vlastně jsme a jak strašně se nám nevyplácí s přírodou soupeřit.Vím,že to bude příšerně těžké opravit opravitelné,ale ještě těžší bude se se vším vyrovnat po psychické stránce.Držím všem lidičkám palce,aby to všechno zvládli a neskrývaný obdiv mají všichni,kdo se na záchranných pracích jakkoliv podílejí,vojáci,hasiči i obyčejní civilisté....HODNĚ SÍLY VŠEM

- BAZOWSKI
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak si precitajte, co spravila banka v Šenove u NJ s peniazmi z konta pre ludi postihnutych povodnami. Asi tam bude musiet nabehnut HORST.
http://www.novinky.cz/domaci/172616-ban ... enize.html
http://www.novinky.cz/domaci/172616-ban ... enize.html
- avrs
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Wincenzou
- Pokročilý
Jo, teď u nás taky pěkně prší + kroupy + vítr ... po dálnici včera 60km/h stěží ... lituju obyvatelé Moravy, teď to tam nemají lehké.
- Bulbaj
- Nováček
Konečně jsem mohl připojit PC . S autem to není naštěstí tak špatné jak psal Foki . Nerozuměli jsme si asi v tom kraválu v noci moc dobře a skutečné zaplavení je asi 0,5 m . Auto jezdí ale je uvnitř od bahna a smrdí . Zatím není čas se tím moc zabývat .Na rozdíl od lidí v okolí jsem dopadl ještě tak dobře ,
že jsem si mohl brzy dovolit odmítnout pomoc hasičů a vojáků a poslat je pomáhat tam kde na tom byli hůř. I tak jim všem patří velké poděkování .
To tmavé auto u Hyundaye bylo moje , bylo opravdu posunuto asi o 10 m a pod ním byly maplavené velké špalky dřeva . Ty ho nadzvedly a i proto do něj nateklo míň vody . Normálně tam neparkuju , ale domů už jsem kvůli vysoké vodě nemohl dojet a na perkovišti ještě žádná voda nebyla .
že jsem si mohl brzy dovolit odmítnout pomoc hasičů a vojáků a poslat je pomáhat tam kde na tom byli hůř. I tak jim všem patří velké poděkování .
To tmavé auto u Hyundaye bylo moje , bylo opravdu posunuto asi o 10 m a pod ním byly maplavené velké špalky dřeva . Ty ho nadzvedly a i proto do něj nateklo míň vody . Normálně tam neparkuju , ale domů už jsem kvůli vysoké vodě nemohl dojet a na perkovišti ještě žádná voda nebyla .
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
aha tak aspon ze tak ja myslel zes ho mel doma jak jsi rikal ze tam mas do patra vodu
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Damon
- Test driver
Bulbaj: A co CéBéeFka ?
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
-
- Pokročilý
Opravdu je mi líto všech postižených, je to smutné a stačí vidět záběry v TV a na netu, natož v reálu (pamatuju si úklid u příbuzných po povodních 2002).
Nevím čím to může být, přívalové deště bývaly vždycky, ale ne takovéto rychlé a extrémní povodně(kdy během chvíle i malý tok vzroste o metry), to snad nikdo nepamatuje. Na to se nedá připravit a evakuovat lidi, natož zachránit zvířata a věci, povodňové hráze a zábrany na to nestačí - buď jde pouze o souhru náhod, kdy se dešťové mraky koncentrujou na malém prostoru, kde zůstanou a vyprší se tam, nebo se s počasím něco zásadnějšího děje, případně prochází nějakým zvláštním cyklem.
Držím palce všem postiženým a smekám před hasiči, vojáky, dobrovolníky, oceňuji jejich práci jak při zásazích, tak při odstraňování následků.
Nevím čím to může být, přívalové deště bývaly vždycky, ale ne takovéto rychlé a extrémní povodně(kdy během chvíle i malý tok vzroste o metry), to snad nikdo nepamatuje. Na to se nedá připravit a evakuovat lidi, natož zachránit zvířata a věci, povodňové hráze a zábrany na to nestačí - buď jde pouze o souhru náhod, kdy se dešťové mraky koncentrujou na malém prostoru, kde zůstanou a vyprší se tam, nebo se s počasím něco zásadnějšího děje, případně prochází nějakým zvláštním cyklem.
Držím palce všem postiženým a smekám před hasiči, vojáky, dobrovolníky, oceňuji jejich práci jak při zásazích, tak při odstraňování následků.
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
- miggell
- Pokročilý
niekto tu pisal, že ešte že býva na kopci. musim povedat že ani to nieje uplne bezpečné. tu dole su zabery od nás z mesta. podotýkam že tadial žiadny potok netečie a je to na kopci. všetka ta voda je z pola nad ulicou
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jULQYjnWvqc[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2ESuap1j ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jULQYjnWvqc[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2ESuap1j ... re=related[/youtube]
- Bulbaj
- Nováček
Damone , CBF OK, v garáži mi nestačila voda stoupnout tak aby ji zaplavila
Nejprve musela zaplnit montážní jámu a to stoupání vody zpomalilo

Nejprve musela zaplnit montážní jámu a to stoupání vody zpomalilo

-
- Pokročilý
miggell: to je fakt hustý, takový záběry jsem snad neviděl. A jak píšeš, to je právě ten problém letošních záplav, že srážky byly tak místní a intenzivní, že se prostě spláchnula voda z polí a kopců kolem a to během okamžiku způsobilo tohle. Fakt mi nepřijde to počasí normální.
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
- Lexie
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
miggell> tak to je fakt narez... ja si to neumim predstavit, ze tam tak lidi stoji a toci... fuj
- killerhammer
- Test driver
v BB je dnes 25.12.2009 o 23:30 hladina hrona 50cm pod urovnou vsetkych mostov. ak bude este par hodin stupat tak zaleje spodok centra mesta
hasici su uz na miestach, cakaju ci budu alebo nebudu uzatvarat mosty
naposledy bola takato povoden v BB, ked sa vylial hron v 70tych rokoch
hasici su uz na miestach, cakaju ci budu alebo nebudu uzatvarat mosty
naposledy bola takato povoden v BB, ked sa vylial hron v 70tych rokoch

- tomason
- Test driver
Povodně sou opět tady a proto na vás všechny apeluji darujte alespoň jednu DMS ve prospěch zatopenýchDSM ve tvaru: DMS POVODNE 2010, kterou zašlete na číslo 87777
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI