lopatalo píše:petulka píše:Jako lesník z JM mohu zodpovědně říct, že roste akorád tak prd. Myslím tím v lesích, které mám ve správě. A stačí popojet 10 - 15 km severně a lidi se vrací z lesa nafasovaní jako na těch fotkách tady.

Mám teď teror, každej si myslí jak se terénní lesník topí v houbách a loudí na mně místa,kde rostou. Když totiž pracuju,nemám čas se dívat po houbách a každýmu to říkám. Nikdo nevěří...

Aspoň, že nemusím po práci znovu do lesa na houby, neboť manželka každým dnem porodí a není tudíž ke sbírání hub v lese způsobilá

A co má na práci takový terenní lesník, já jsem u nás revirníka nebo hajného ještě neviděl pracovat.

Že jsi ještě neviděl žádného revírníka pracovat je naprosto v pořádku

Od toho je revírník, aby pracovat nemusel .
Ale vážně, hlavní náplní je sledování stavu lesa a projektování opatření ke zlepšování a udržování jeho dobrého stavu. Na základě toho pak zadává určené firmě práce, které je třeba provést, kontroluje, přejímá služby popř. je reklamuje. Vytváří podklady pro fakturaci za práce a vytěžené dříví. Poskytuje odborné poradenství a pomoc soukromým vlastníkům lesů. Mraky administrativy k tomu + denně klíšťata, mouchy a komáři, sršni, vosy, lesní včely a jiná havěť. To jen tak v kostce. Je toho ještě o trochu víc, ale pro laika by to mohlo stačit.