Anndy píše:Si myslim, ze pri tom najazde by aj benzin uzivil. Ale neviem ako sa lisia ceny za benzin a naftu pri jazdenkach.
ked som planoval vymenit starsie fofo, samozrejme bol v merku aj mondeo, a tam ma prekvapilo, ze benzinove jazdene mondea boli drahsie ako dieslove, s rovnakym poctom km.. napr diezlove 2004ky zacinali kludne na 6500tis Eur, benzinove az od 8500Eur, ten isty rocnik
moj nazor je ze diezlove motory su velakrat pretocene alebo maju nejaku chybu, treba si dat pri vybere velky pozor, samozrejme urcite su aj slusne kusy ale tie budu drahsie.. ako tu bolo pisane tak od 9 - 10tis eur vyssie, nehovoriac o tom, ze 2.0TDCi je vo focuse dost lukrativna

ja som nakoniec stavil radsej na benzinovy motor, pretoze napriek vyssej spotrebe celkove prevadzkove naklady su porovnatelne (spotreba+opravy motora - diesel ma fiancne narocnejsi servis najma pri poruchach..)
a treba si uvedomit, ze dieselove motory, aj ked maju realne 100tis km, tym ze sa im davala nekvalitnejsia nafta mozu byt odidene vstreky, taktiez nevhodnym sposobom jazdy moze byt odideny dvojhmotnostny zotrvacnik a tak isto turbo..
ALE - toto je problem vseobecne vsetkych commonrailovych dieslov, nielen forda