Mondeo 2,0 TDCi nestartuje
- lukevilla
- Nováček
Re: Mondeo 2,0 TDCi nestartuje
Chlapi prosim Vas, auto mi zas nastartovalo..je 9 stupnu...jsem z toho fakt zoufalej..ted mi jeden znamej co dela do aut tvrdi, ze to ze nekdy startuje, nekdy ne, muze bejt blbym tlakem ve valcich a tim padem v haji motor...mate s tim nekdo zkusenosti?
Ford Mondeo 2003 2.0TDCi 96kw
-
- Test driver
Tak jestli dělá do aut tak ti proč ti to hned nezměřil než strašit.Kdybys měl kompres v hají tak s tím budeš mít problém pořád a poznal bys to i na tom že bys při startu musel točit o něco déle než by to natlakovalo a nakonec chytlo.Pokud ti to chytá na drnc v těch případech kdy to startne tak malý kompres není hlavní příčina.
- lukevilla
- Nováček
Mluvil jsem s nim po telefonu
dik za uklidneni
normalne to chyta jak pises, na prvni drnc.. Dovezu v tydnu do servisu a uvidime

Ford Mondeo 2003 2.0TDCi 96kw
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tak diagnostika neukazala nic
studene starty jsou cim dal horsi jede to na tri pak se to chytne no des a bes fakt uz nevim co dal stim

Ford Focus combi 2.0 16V r.v 99 černej drak.......MINULOST!!!
Ford Mondeo combi 2.0tdci r.v 01 .........TAXIK

- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
zhavicky vsechno ok ale ted jsem koukaly a pripada mi to jako by si to prisavalo vzduch za vahou vzduchu jak je velka hadice do turba a na ni je navarena takova mensi tak u te velke je ten navarenej spoj nahore odchlipnutej dole drzi nahore je mezera tak zkusim vymenit hadici to bude levnjsi nez to tahat na vstriky a cerpadlo,protoze rano to je des huli to a jede to jak pumpa na sracky po porade s mechanikem rikal ze by to mohlo byt ze to prisava falesnej vzduch tak snad to bude ono

-
- Test driver
no to hulení by tomu odpovídalo....
Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tak nakonec modeo skoncilo na diagnostice v Bosch servisu kde zmeri vstriky a cerpadlo tak ted cekam na telefon co se bude dit dal 
ted jsem mel telefonat ze servisu na cerpadle se nenasla na diagnostice zadna chyba tak ho chteji vyndat a rozebrat tak jsem dal souhlas podle jejich mechanika se vevnitr neco pridira takze cerpadlo ven

ted jsem mel telefonat ze servisu na cerpadle se nenasla na diagnostice zadna chyba tak ho chteji vyndat a rozebrat tak jsem dal souhlas podle jejich mechanika se vevnitr neco pridira takze cerpadlo ven

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak závada se našla odešla řídící jednotka v čerpadle takže mi ho vymění za jiné oprava vyjde na cca 25tis kc tak snad bude vse ok potom a mondeo si nechavam a nechci zadne jine auto

-
- Nováček
Re: Mondeo 2,0 TDCi nestartuje (rok 2004/5)
Pánové, pomozte nezkušenému.
Mám 2 roky toto auto, loni byl problém s vypínáním motoru při táhlé jízdě do kopce na 5.-6. stupni. Vyměnili jsme vstřikovací čerpadlo a od té doby se závada neprojevila.
Teď nový problém. Z ničeho nic nechce nastartovat za studena - po několika hodinách stání. Startét točí, po cca 10 vteřinách zabliká kontrolka žhavení. Na cca 5 - 10 pokus chytne. Pak jede ok. Za tepla chytá normálně. Po cca 2-4 hodinách ještě taky. Po delší odstávce je to hazard - někdy ok, někdy nechce chytit.
Na testu se ukázaly 2 vstřikovače mimo toleranci. Vyměnili jsme tedy všechyn 4 vstřikovače za repasované - ty jsou na testu ok, ale startování beze změny.
Jinak loni jsem měnil repasované vstřikovací řerpadlo, preventivně i čidlo na vačce a EGR ventil. Od té doby najeto cca 15 tis. km.
Mám 2 roky toto auto, loni byl problém s vypínáním motoru při táhlé jízdě do kopce na 5.-6. stupni. Vyměnili jsme vstřikovací čerpadlo a od té doby se závada neprojevila.
Teď nový problém. Z ničeho nic nechce nastartovat za studena - po několika hodinách stání. Startét točí, po cca 10 vteřinách zabliká kontrolka žhavení. Na cca 5 - 10 pokus chytne. Pak jede ok. Za tepla chytá normálně. Po cca 2-4 hodinách ještě taky. Po delší odstávce je to hazard - někdy ok, někdy nechce chytit.
Na testu se ukázaly 2 vstřikovače mimo toleranci. Vyměnili jsme tedy všechyn 4 vstřikovače za repasované - ty jsou na testu ok, ale startování beze změny.
Jinak loni jsem měnil repasované vstřikovací řerpadlo, preventivně i čidlo na vačce a EGR ventil. Od té doby najeto cca 15 tis. km.
- coka
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
a zkusil žhavky ?:-) žhavícíc svíčky ?:-)
Ford Mondeo 2.0 TDci 96 kw, 2006 GHIA, Stav 158 000,
-
- Nováček
..no to nee - žhavení je sice to první, co mě napadlo, ale můj servisák se na mě díval jako na debila, že to s tím prý nemůže mít nic společného.. tak jsem z toho jelen 
Jinak auto nekouří, táhne v pohodě - žádné problémy. Jen poslední týden start za studena - to je noční můra.

Jinak auto nekouří, táhne v pohodě - žádné problémy. Jen poslední týden start za studena - to je noční můra.
-
- Test driver
Žhaviče to nebudou,teď to musí chytit i nsa kompres.
Nepadá ti nafta?nezavdušňuje to někde na spoji?Ale jesli jsi měnil vstřiky tak předpokládam že by na to v servisu přišli,ale přeci jen.
Nepadá ti nafta?nezavdušňuje to někde na spoji?Ale jesli jsi měnil vstřiky tak předpokládam že by na to v servisu přišli,ale přeci jen.
-
- Nováček
..přesně tak, moje hobby jsou youngtimery, benzinové - a stejně se chove motor v mém veteránkovi, když delší dobu stál - než to "natahá" tak toči a točí, pak chytne a ani nekoprtne v otáčkách. Jenže TDCi vůbec nerozumím. V servisu vymněnili vstřiky a dovezli auto nadšení, že už zas krásně startuje - jenže to za tepla startovalo i předtím. Na druhý den už zase točil déle, a po cca 5 dnech zase nechce startovat.
- coka
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Baterka? Alternátor třeba nestíhá dobíjet baterku.nebo zkusil jen takovej ten orientační měřák na baterku strčíš to do dírky na zapalovač a ono to ukazuje jak je na tom baterka : za jízdy,stání , a při startování
A nebo jestli ti něco nežere proud když dlouhodobě stojíš nějakej hajzl.

A nebo jestli ti něco nežere proud když dlouhodobě stojíš nějakej hajzl.
Ford Mondeo 2.0 TDci 96 kw, 2006 GHIA, Stav 158 000,