Klobuk dolu, ked si schopny s takto tazkym a podmotorizovanym autom zajazdit takuto spotrebu a popri tom nebyt brzda premavky. Naozaj vsetka cest.V12 píše:Kua, s C-Maxom a 74kW motorom musis byt velm dobry, ked si schopny zajazdit za 6 a pol.

Klobuk dolu, ked si schopny s takto tazkym a podmotorizovanym autom zajazdit takuto spotrebu a popri tom nebyt brzda premavky. Naozaj vsetka cest.V12 píše:Kua, s C-Maxom a 74kW motorom musis byt velm dobry, ked si schopny zajazdit za 6 a pol.
Nic jiného tam neměli, a dojezd mi to psalo 10kmNicco píše:A ty si natankoval E10? V Nemecku to nechce nikto tankovat, ze vraj to nici motor.
V12 píše:C-Maxa mam odskusaneho s 1.8i 88kW v kopcoch, to slo na moj vkus normalne aj bez vytacania. No jazdil som s mnozstvom inych aut s vykonovym pomerom 75 koni na tonu a stacilo mi. Kazde predbiehanie nakladiaku je v dnesnej prehustenej premavke hodne adrenalinove. Aby som ta informoval, 2 roky som dral gumy na Daewoo Tico a to je iny crep. A aby som ta upokojil, skusal som aj 2 Focusy 1.6i 74 kW a jeden TiVCT 85kW. Takze 1.6i 74kW v o cosi tazsom C-Maxe to jednoducho nemoze ist lepsie, ako vo Focuse - to ruzum da. Fyziku neoklamesfofok píše:V12-jel si stím vůbec(c max 1,6 74kw),že se tady pasuješ na odborníka přes 1,6 a sám máš diesla.
Pro někoho je to málo pro někoho dost a každej má na auto jiný požavky.Že předjede kamion o 2s dýl tak přeci to auto zná a ví co si stím může dovolit.Mně přijde poddimenzovanej motor 1,2 HTP v Roomsteru a někdo je s tím spokojenej a jezdí s ním za 6l a někdo na něj nadává.![]()
Ad HTP :
Povysovat HTP na(d) uroven ostatnych normalnych aut je bohuzial syndrom. Jazdit s HTP za 6 litrov je byt brzdou premavky mimo mesta. Doprajem Ti zazit situaciu, ked ides po dialnici 130 podla GPS a 20 metrov pred Tebou niekto s Runcajsom HTP vyleti z praveho pruhu a zacne predbiehat kamion iba preto, lebo veri svojim 51kW ukrytym v 3 hrncekoch. Budes brzdit ocami, usami a pritom uvazovat, ze aj druhou nohou cez otvorene dvere, len aby so ho nepotlacil. A pritom by mu stacilo trochu menej arogancie. Nechapem, preco je najviac takychto ludi prave v HTPckach. HTP je dobre iba do mesta, tam ma svoj vyznam aj uplatnenie. No nie na dialnici. Taky isty pripad je aj 1.4TDI PD 3-valec. Musel som s tym raz z Trnavy do Bratislavy, isiel som po dialnici. Stacilo mi to. Spat som urobil 15 km navyse po okreskach...
Moje vypocty nesluzia na nejake mazanie si ega, ako dobre to ide mojmu autu. Na to uz nemam rokyUcel je iny - poukazat na niektore fakty, ktore si pre istotu vyrobcovia nechavaju pre seba. Je dokazane, ze premavka za 10 rokov zhustla o 100%. No vykon aut za toto obdobie narastol maximalne o 20%. Skratka to, co bolo bezpecne 10 rokov dozadu, dnes nestaci, pretoze sa skratili medzery medzi autami, zaroven sla o 10 - 20% hore aj ich hmotnost co spolahlivo zabija dynamiku a predlzuje vzdialenost potrebnu na predbehnutie. Nic viac a nic menej.
Jake hlouposti presne myslis?belmondo6112 píše:
Měl jsem 1,2HTP 47 kW 6 let, takové hlouposti sem už nepiš ohledně spotřeby a předjíždění.
Kód: Vybrat vše
http://www.auto.cz/foto/?uid=404dd4da50258&art=336
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host