Ruční brzda - seřízení

Nápravy, řízení ...
Moderátor:ZaQik
matys
Pokročilý
Pokročilý

Re: Ruční brzda - seřízení

Příspěvek od matys » 05.07.2011 11:28

Twisster píše: Ručka sice nevyvinie dostatočný tlak platničiek na kotúč ale dokáže ho udržať takže ked zabrzdíš nohou a potom zatiahneš ručku brzdí to lepšie.
Zdravím pánové.............ruční brzda v civilních vozech není konstruktovaná na zabrzdění jedoucího vozu , ale pouze na zaaretování zadních brzd.čelistí (destiček) zabrzděných sešlápnutím nožní brzdou tak , jak popisuje Twisster .
Pokud nebrzdí ruční brzda , je závada : 1. nepohyblivá lana v bowdenu .. 2. nepohyblivé převody v samostavech zad.čelistí (destiček) .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST
Obrázek
Obrázek

vitacz
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vitacz » 16.07.2011 21:06

Dneska jsem si vyměnil zadní kotouče a desky. Ruční brzda má starašně rátkej krok. Kola jsou lehce přibržděná. Když odpojim táhlo tak se brzda zcela uvolní. Jako by to to táhlo něco přitahovalo. Ale nikdy jsem štelovák nenašel. Objevil jsem jen ten T kus. Ale tam nic není. Se samotnýma lankama se dá tahat bez odporu. Jo a na jedné starně je pérko více natažené než na druhém brzdiči. Původně jsem simyslel, že je to pérko slabé, ale takové pérko co by to utáhlo by bylo fakt hodně moc silné. Například rukou to nestáhnu zpátky (poloha odbržděno) Fakt je to divný a halva mi to nebere. Jako by se ty lanka smrskly :-)
Nenapadá vác co stím.
Možná až se ty kestičky s kotoučema ojedou a sednou si tak to bude ok. Ale podle mě by to takhle být němělo.

Díky za rady.
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
Ford S-Max 2.0 TDCi 103KW - 2011
ObrázekObrázek

kaminek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaminek » 16.07.2011 21:36

vitacz píše:Dneska jsem si vyměnil zadní kotouče a desky. Ruční brzda má starašně rátkej krok. Kola jsou lehce přibržděná. Když odpojim táhlo tak se brzda zcela uvolní. Jako by to to táhlo něco přitahovalo. Ale nikdy jsem štelovák nenašel. Objevil jsem jen ten T kus. Ale tam nic není. Se samotnýma lankama se dá tahat bez odporu. Jo a na jedné starně je pérko více natažené než na druhém brzdiči. Původně jsem simyslel, že je to pérko slabé, ale takové pérko co by to utáhlo by bylo fakt hodně moc silné. Například rukou to nestáhnu zpátky (poloha odbržděno) Fakt je to divný a halva mi to nebere. Jako by se ty lanka smrskly :-)
Nenapadá vác co stím.
Možná až se ty kestičky s kotoučema ojedou a sednou si tak to bude ok. Ale podle mě by to takhle být němělo.

Díky za rady.
Podívej se na ten obrázek ,musíš povolit seřizovací matku ,tím si prodloužíš krok na ručce a vše bude ok. :wink:
P7160460.JPG
Byl Ford Focus combi Trend 1,8TDDI 1999, 90ps
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie Obrázek

Je BMW 330d Touring

vitacz
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vitacz » 17.07.2011 02:49

Díky moc to je přesně ono!
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
Ford S-Max 2.0 TDCi 103KW - 2011
ObrázekObrázek

Mates1

Příspěvek od Mates1 » 19.10.2011 11:07

Cau chlapi.

Potreboval bych drobnou radu, mam mondeo mk3, 2004, sedan diesel, zustava mi viset LZ kolo kdyz zatahnu rucku. Na lanovody jsem uz koukal, jsou ok, stejne tak jsem promazal i pistky na trmenech. Zjistil jsem, ze se mi uplne nevraci takova ta ''packa'' za kterou to lanko taha. zkousel jsem ji i promazat, ale nic nepomaha, da se to nekde rozdelat a promazat zevnitr? Diky

Odpovědět

Zpět na „Podvozek“