Automaticka klimatizace
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jednou jsem přečetl manuál http://fordfocus.hostuju.cz/rady/automaticka_klima.pdf . Výsledek? Nechápu, proč jsou tam tlačítka AUTO a OFF, když by podle popisu chování stačilo jen jedno. Asi je někdo od Fordu placenej od počtu čudlíků
cituji z manuálu:
"klimatizace pracuje pouze se zapnutou automatickou klimatizací" (úvod manuálu)
"K vypnutí automatické klimatizace stiskněte OFF" (konec manuálu)
"Stisknutím libovolného tlačítka (s výjimkou....) automatickou klimatizaci zase zapnete" (konec manuálu)
Takže by bohatě stačilo jedno tlačítko a člověka by to zbytečně neblblo

cituji z manuálu:

Takže by bohatě stačilo jedno tlačítko a člověka by to zbytečně neblblo

Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA

galerie: zde

- jamaka
- Test driver
Tlacitko A/C je len na zapnutie a vypnutie klimy, ked je vypnute a je aj vypnute AUTO tak ide normalny naporovy obeh. Ked das OFF, tak je vsetko vypnute a tusim nejde ani naporovy obeh. Takze ked zapnes A/C a das si nejaku teplotu je to to iste ako keby si si nezapol A/C, teda nie je tam auto regulacia klimy, aukrat ze ti ide dnu suchy vzduch z klimy.
Nic nie je naviac ani menej - tym OFF tlaciktom urobis to iste ako ked das na manualnom ventilatore poziciu 0.
Nic nie je naviac ani menej - tym OFF tlaciktom urobis to iste ako ked das na manualnom ventilatore poziciu 0.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Hoši... vracím papíry o vzdělání a jdu zpátky do školy. Na tohle nemám
Jsme zase na začátku:
OFF - uvede se celý přístroj do chodu, nebo se celý vypne - dobrá, je potřebné
AUTO - zapne/vypne automat, který hlídá nastavenou teplotu. Pokud potřebuje, přihřeje. Pokud potřebuje, ochladí. Pokud moc potřebuje, zapne na určitou dobu vnitřní oběh (aby se neunavil
) - dobrá, je potřebné
A/C - je zbytečné. protože
Kde udělali soudruzi od Fordu chybu?

Jsme zase na začátku:

Podle tohoto tedy stačí zapnout zařízení pomocí OFF, vypnout autoklimu pomocí AUTO a mám "nějaký" oběh. Jestli chladí nebo hřeje - nevím. K čemu je pak to A/C? - k ničemu....ked zapnes A/C a das si nejaku teplotu je to to iste ako keby si si nezapol A/C
Kde udělali soudruzi od Fordu chybu?
Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA

- jamaka
- Test driver
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
aha, možná už se tedy dobírám jak to vlastně funguje:
OFF zapne/vypne přístroj a mohu jej tak používat jak v autě bez klimy: vesele si ofukovat sklo, zapínat vnitřní okruh, foukat do kabiny, na nohy,....
A/C zapne/vypne klimu: přístroj začne foukat vzduch přes klimu (suchý). Jen ještě nevím, jestli ten vzduch bude mít teplotu jaká je nastavena na displeji a tím pádem v létě chladí a v zimě hřeje (to už je jak rum
), nebo to prostě hřeje pořád, jak už tady také zaznělo - to se mi ale nezdá. Dle selského rozumu by to mělo foukat vzduch o nastavené teplotě
AUTO zapne/vypne automat: funkce jak už byla popsána - hlídá si to vše samo dle nastavené teploty (hřeje, chladí, vnitřní okruh, ...)
Takže teď jen jak je to s tím druhým bodem přesně a je vyřešeno

Takže teď jen jak je to s tím druhým bodem přesně a je vyřešeno

-
- Test driver
jeeee, zase neverending story
pani, ak sa zapne klima a je nastavena určita teplota tak si HVAC modul sam dorovnava pomocou klapiek vzduch výparník/topenie, takže teoreticky logickej rovine je vzduch vždy sušší ked ide čisto z výparníku..studený vzduch....ako ak sa mixne topením chyta určitu vlhkost...
ak zapnete auto, ako ste spomínali klima si pomocou čidiel sama určuje všetky parametre, zapnutie, vypnutie klimy, sila ofuku...
ak stlačíte A/C všetko sa opakuje ako pri auto režime, len s tým rozdielom, že sa sama nevypina...

pani, ak sa zapne klima a je nastavena určita teplota tak si HVAC modul sam dorovnava pomocou klapiek vzduch výparník/topenie, takže teoreticky logickej rovine je vzduch vždy sušší ked ide čisto z výparníku..studený vzduch....ako ak sa mixne topením chyta určitu vlhkost...
ak zapnete auto, ako ste spomínali klima si pomocou čidiel sama určuje všetky parametre, zapnutie, vypnutie klimy, sila ofuku...
ak stlačíte A/C všetko sa opakuje ako pri auto režime, len s tým rozdielom, že sa sama nevypina...
-
- Test driver
toto je prave ta chyba...vzduch ak by ste ho zmerali bude stale sušší pri (zapnutej klime) ako ked tuto teplotu zdvyhnete napriklad o 10stupnov a to z tak jednoducheho dovodu, že oteplovany vzduch neprechadza cez výparník, ale mixuje sa zo vzduchom z topenia neskor, ktoré taku schopnost vysušovat vzduch nema..jamaka píše:. A plus, ako som pisal, ide suchy vzduch pri akej kolvek teplote.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
V zime pouzivam tlacitko A/C casto, kdyz treba potrebuju odmlzit auta (ve meste pouzivam vnitrni cirkulaci vzduchu -> smrad), tak ho jenom zapnu a pak vypnu. Nijak to nesouvisi s tlacitkem OFF ani s tlacitkem AUTO (muzes zmacknout A/C bez toho, aby jelo AUTO, ale naopak to nejde). Me by tam tlacitko A/C chybelo 
Tlacitko OFF jsem pouzival hodne tehdy, kdyz byly teploty okolo cca. 20 stupnu a ja nechtel cokoliv s vnitrni teplotou delat, proste jenom jsem jel a vnitrni stav mi vyhovoval.
Tlacitko AUTO jsem pouzival vyhradne v lete, kdyz jsem potreboval automatickou regulaci teploty ve vedrech.
Doufam, ze ted uz je to jasnejsi.

Tlacitko OFF jsem pouzival hodne tehdy, kdyz byly teploty okolo cca. 20 stupnu a ja nechtel cokoliv s vnitrni teplotou delat, proste jenom jsem jel a vnitrni stav mi vyhovoval.
Tlacitko AUTO jsem pouzival vyhradne v lete, kdyz jsem potreboval automatickou regulaci teploty ve vedrech.
Doufam, ze ted uz je to jasnejsi.