1.8 - volnoběžné otáčky
- hide
- Pokročilý
- Ahmed
- Test driver
Tak si udelej vylet do Opavy a zajed si za mechanikem, co je v Kravarich, ten ti to urcite zjistihide píše:To jsem zkoušel taky. Bude asi načnutý nějaký čidlo. Nebo je to SW chyba řídící jednotky, protože bez klimy je to úplně v pohodě. Otáčky nelítají a drží se tam kde mají. A ve Fordu by nejraději začali vyměňovat všechno možný a já bych se nedoplatil.

- Ahmed
- Test driver
On vetsinou neodhaluje, staci mu rict, co to dela, vymeni a jedes prychide píše:Že by ? No ale dnes to nechcíplo ani jednou. Se mu to bude blbě odhalovat.
Včera jsem zkusil prostříknout silikonovým olejem krokovej motorek, třeba to zabralo.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
Nejaky kontakt nemas?Ahmed píše:On vetsinou neodhaluje, staci mu rict, co to dela, vymeni a jedes prychide píše:Že by ? No ale dnes to nechcíplo ani jednou. Se mu to bude blbě odhalovat.
Včera jsem zkusil prostříknout silikonovým olejem krokovej motorek, třeba to zabralo.Aspon u me to tak vzdycky funguje, nebojim se toho, ze by na to neprisel.

Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Ma vsechno. Bud starsi nebo nove. Ale na vsechno dava dva roky i vice zaruku, takze je to jedno.hide píše:No jo, ale von ma na sklade potrebny srandicky a cidla a tak ?
Dal tomu jmeno Auto Spravkarna, cislo ma 603 901 906, L. Hořké 34, Kravaře. Kdyz jedete od Ostravy do Opavy, tak pak odbocka na Kavaře, projizdite Štítinou a pak jsou Kravaře Dvořisko, tam to je kousek pred Bosh Servisem po prave strane, vzdycky tam stoji auta - celkem dost

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pajak
- Nováček
[b]Příspěvek ke kolísání otáček[/b]
Jé já můžu taky přispět svou troškou k tomuto tématu
Jenomže já mám jen 1,6i a ono to u 1,8 bude asi trochu jinak nicméně budu rád když se můžu podělit s kámošema o každou radu a fígl protože člověk nikdy neví komu tím zachrání možná " i prdel" ne ale teď k věci
Mám 1,6i zetec 74 kW 99
začalo to tak že mi kolísali otáčky při volnoběhu.
říkal sem si že to snad nic nebude. a pak mi to začalo chcípat i na křižovatce a tak mě to dost otravovalo. a furt sem na to nemohl přijít. Až sme s chlapama stáli u toho a kochali se jak to zkurveně chrochtá mysleli sme že to může dělat prasklý vyfuk ale ne.
Dokonce když ty otáčky kolísaly tak se to drželo tak na 800 až 200 a někdy to zdechlo když sem přidal plyn. a pak sem uslyšel zepředu syčení. otevřel motor a hledali sme s chlapama a našli díravou gumovou hadici.
Pak sem hledal tady ve foru. a mám známeho kámoša u fordu Auto Viki Zlín a tak sem tam jenom zašel se něco poptat a ukázat mu nového krasavce. Ahned sem zneužil technika aby se mi podíval na to co to je. Jen sem to otevřel a on to uviděl tak pronesl
jo to je prasklá hadice podtlakového sání to má vliv na ty otáčky volnoběhu a může to aj zdechat
Ptal sem se kolik tahadice stojí a jestli si to sám vyměním tak že stojí okolo 100 peněz a vyměním si to sám.
V originálních dílech mi ale chtěli prodat jen celé téčko s všema hadicema
a to by vyšlo zhruba na necelých 500 peněz. tak sem si říkal toš co je že skusím vrakáč.
Jejda byl pátek 16:00 Na vrakáč v Tečovicích u zlína sem se dostal až 16:45 a focusa tam měli ale ne combi jako mám já a tak už bylo moc hodin tak ať přijdu v poddělí. Sehnal sem tam přepínač stěračů a ostřikovačů a konečně mi to funguje. ale hadici podtalkového sání tam neměli protože ten motor byl 1,8 a tam je to řešeno jinak tak nevím jestli vám u tech vašich 1,8 pomůžu. Ale mechanik z vrakáču mi poradil že tam můžu dát jakoukoliv vodní hadici než na to seženu originál.
No a já tam dal zelenou mřížkovanou hadici zahradní myslím 1/2 " no asi 0,8 cm vnitří průměr protože originál měl 1,0 cm ve vnitřním průměru ncpal sem to tam a funguje to. Takže jestli chcete někdo poslat i fotky jak ta hadice vypadá a kde je to uložené tak se ozvěte a já budu nápomocen velmi rád. díky za rady na fofo Paja Kašpárek
Jenomže já mám jen 1,6i a ono to u 1,8 bude asi trochu jinak nicméně budu rád když se můžu podělit s kámošema o každou radu a fígl protože člověk nikdy neví komu tím zachrání možná " i prdel" ne ale teď k věci
Mám 1,6i zetec 74 kW 99

začalo to tak že mi kolísali otáčky při volnoběhu.
říkal sem si že to snad nic nebude. a pak mi to začalo chcípat i na křižovatce a tak mě to dost otravovalo. a furt sem na to nemohl přijít. Až sme s chlapama stáli u toho a kochali se jak to zkurveně chrochtá mysleli sme že to může dělat prasklý vyfuk ale ne.
Dokonce když ty otáčky kolísaly tak se to drželo tak na 800 až 200 a někdy to zdechlo když sem přidal plyn. a pak sem uslyšel zepředu syčení. otevřel motor a hledali sme s chlapama a našli díravou gumovou hadici.

Pak sem hledal tady ve foru. a mám známeho kámoša u fordu Auto Viki Zlín a tak sem tam jenom zašel se něco poptat a ukázat mu nového krasavce. Ahned sem zneužil technika aby se mi podíval na to co to je. Jen sem to otevřel a on to uviděl tak pronesl

jo to je prasklá hadice podtlakového sání to má vliv na ty otáčky volnoběhu a může to aj zdechat

Ptal sem se kolik tahadice stojí a jestli si to sám vyměním tak že stojí okolo 100 peněz a vyměním si to sám.

V originálních dílech mi ale chtěli prodat jen celé téčko s všema hadicema
a to by vyšlo zhruba na necelých 500 peněz. tak sem si říkal toš co je že skusím vrakáč.

No a já tam dal zelenou mřížkovanou hadici zahradní myslím 1/2 " no asi 0,8 cm vnitří průměr protože originál měl 1,0 cm ve vnitřním průměru ncpal sem to tam a funguje to. Takže jestli chcete někdo poslat i fotky jak ta hadice vypadá a kde je to uložené tak se ozvěte a já budu nápomocen velmi rád. díky za rady na fofo Paja Kašpárek