Neda sa mi zaradit neutral

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
zip11
Nováček
Nováček

Re: Neda sa mi zaradit neutral

Příspěvek od zip11 » 04.08.2011 11:52

Já bych to zkusil nějak opravit. Třeba dát z obou stran nějakou pásovinu a prošroubovat. Jestli je to plastový, tak by v tom neměl být problém.
Ford Focus r.v. 2001, 2,0 16v, 96 KW

memo
Nováček
Nováček

Příspěvek od memo » 21.08.2011 09:17

ja by som sa chcel opitat , ja mam problem zo zaradovanim rychlosti idu trosku z odporom hlavne 1 a 2 ostatne celkom v pohode ale ked zaradujem tak citimm ako by tie zuby alebo co to je proste nejde to uplne hladko v com mam hladat problem, hlavne 1 a 2 a spiatocka idu z odporom.
Ford Focus kombi 1.8 TDdi 66kw 90PS ghia 1999

Tommy-K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tommy-K » 04.09.2011 21:22

Tak s tím,že mi např. při popojíždění v koloně,nebo pomaličkém couvání přestane uplně vypínat spojka mám problém také. Což zamrzí když sem od koupě auta ujel jen asi 200km a mám ho týden, ale zítra ho budu dávat do servisu tak uvidím, zda to také bude tím válečkem pod spojkou. Podle popisu závady by to prý mohl způsobovat buď on,nebo ten co vysouvá ložisko na spojce,na tom se shodli tři různí mechanici, opravu mi zajišťuje známý od kterého jsem focuska koupil,protože na podivné chování spojky jsem si stěžoval již před koupí,ale to sem přičítal nezvyku na nové auto a to že se nechce vypnout se projevilo až mě v běžném provozu. Já doufám,že to bude ten pod pedálem,přeci jen kdyby vyndavali převodovku,kvůli tomu druhému tak by se oprava prodražila na práci, díly jsou jinak stejně drahé co jsem koukal. Tak držte palce ať to vyjde, dám pak vědět co to bylo u mne.
Ford Focus rv.2004 1.6 16v Zelená Vitro, Digi klima, pal. pc atd.
Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Tommy-K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tommy-K » 09.09.2011 14:51

Tak už jsem si dnes Focuska konečně dovezl domu ze servisu :Dancer: Zatím to vypadá,že je vše v pořádku. Takže u mě to vypadá,že byl problém způsoben pracovním hydraulickým válcem který vysouvá spojkové ložisko. Kvůli němu musí převodovka z auta a při té příležitosti se ukázalo že ložisko na spojce je KO a lamela též, takže se nakonec měnila celá kompletní sada pracovní válec, ložisko, lamela, přítlačák a nějaká ta trubička co k tomu vede. Tudíž i kdyby to u mě byl také hlavní hydr. válec spojky, tak by mě spojka čekala v nejbližší době. Doufal jsme že s ní ještě něco najezdím a nebudu mít hned takový nečekaný výdaj, auto má najeto jen 89000Km, ale hold prostě u spojky záleží hodně na tom kdo a jak s autem jezdil, je to spotřebák tak se nedá nic dělat. U mě je to zřejmě první nevýhoda toho ,že první majitelkou byla ženská, ale zas na druhou stranu,uplně se vším jezdila poctivě do Fordu i mimo garančky tak doufám, že tohle je na nějaký ten čas poslední závada :D
Přílohy
Spojka po 89000Km už byla po smrti :-)
Spojka po 89000Km už byla po smrti :-)
Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

memo
Nováček
Nováček

Příspěvek od memo » 10.09.2011 18:25

takze k mojmu problemu nikto nereagoval tak sa musim ozvat znovu ale teraz uz je to o dost vaznejsie.

Teras us mam dost velky problem zo zaradenim dvojky a obcas aj jednotky , ta dvojka tam dakedy padne pekne ale dakedy ju tam neviem vobec dat any na silu a aj ked sa my podari zaradit tak to dost skrie. Mal us niekto taky problem a v com konkretne bol lebo nerad by som daval rozoberat celu spojku ak to v nej nemusi byt.
Ford Focus kombi 1.8 TDdi 66kw 90PS ghia 1999

Tommy-K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tommy-K » 15.09.2011 18:35

Takže ještě jednou takový edit k mému problému. Při přebírání auta se zdálo, že závada je vyřešená,nepovedlo se mi problém nasimulovat při zkoušce vozu. Ovšem druhý den v reálném provozu kdy jsem při geocachingu musel zaparkovat na polňačce a zpátky vycouvat, se můj problém opět projevil. No málem to se mnou seklo a večer sem skoro neusnul :bebng: Vzhledem k tomu,že na celé spojce nebyl vyměněn pouze hlavní spojkový válec,tak byla příčina problému už jasná. Je docela štěstí,že byla spojka špatná když to dělali poprvé,protože jinak bych byl asi fakt naštvaný, ale udělali mi ji opravdu za nákupku a něco za práci a ještě se na tom finančně podílel ten můj známý který mi ho prodal :) Takže na včerejšek sem si domluvil, ža auto zavezu opět do Kolína a dnes už mi volali,že je to hotové a já si ho vyzvedl. Teď už to vypadá opravdu OK a i spojka zabírá o něco víše,než původně. Asi se trošku styděli za svůj přešlap, protože i s prací jsem jim dal pouze 2000Kč což mi připadá celkem jako slušná cena. Samozřejmě nevím jak oni měli drahý ten válec našel sem rozmezí od nějakých cca 1800-4000 s daní.Hlavně že je to hotové a já doufám,že mě teď dlouho nic vážnějšího nepotká a já se konečně budu jen spokojeně vozit s tímhle super autem :Dancer:
Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Jardak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Jardak » 15.09.2011 19:02

Docela by mě zajímalo jak nejdříve přišli na to že je vadný pracovní válec spojky.To se ti ztrácela brzdová kapalina?Kdyby byl vadný pracovní válec spojky tak ti bude ubývat kapalina a poteče ti ve spoji mezi motorem a převodovkou.Když je vadný hlavní hydr. válec co je nad pedálem tak buď z něj kapalina vytéká ven,nebo uniká zpátky do zásobní nádržky (podle toho který těsnění je vadný).Lamela ojetá sice je,ale při normálním používání by ještě pár desítek tisíc najezdila.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,

Tommy-K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tommy-K » 15.09.2011 21:54

Tak to nevím jak na to přišli,tam asi byla špatná komunikace mezi jejich šéfem a mechanikama, když sem to dovezl tak dělali nějaké betony u dílny, takže předání proběhlo dost rychle a já si myslím, že mechanici si mysleli,že jdou na jistotu na pracovní válec. Taky mě zaráží že neumí pořádně diagnostikovat závadu,a to jsem říkal, že to může být hlavní válec i bez toho aby tekl jako tu u toho jednoho kolegy. Dokonce, když sem jim teď vysvětlil,co mají udělat aby se to projevilo, tak říkali, že se jim to nepovedlo...Mě teda poprvé také ne při přebírání vozu,proto sem musel znova. Lamela mi přijde,že na fotce vypadá o dost lépe,než ve skutečnosti, ale vím také, že by možná 10-15000 snesla než by se začala projevovat.Ale bylo to při jedné práci a za dobré peníze takže mě to nějak moc nemrzí, po 10000Km bych to těžko mohl uplatňovat jako vadu u prodejce :D Jak jsem řekl, teď doufám,že už si budu moct v klidu vychutnávat tohle autíčko a pomalu se s ním sžívat, zatím má limity mnohem výše než jsem zvyklí ze starého auta :cooler:
Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“