Když řídí náctiletí

Moderátor:phofy
Odpovědět
Ponik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponik » 12.01.2008 16:41

Tak třeba jeden spolužák s NAČIPOVANOU Felicii 1.6 mi s vážnou tváří tvrdil, že trasu Písek-Blatná jel 10 minut, za což jsem se mu vysmál... Jen pro představu - já to jel 19 minut. Je to asi 25 nebo 26 km po silnici 1. třídy, několik vesnic a spousta kamiónů (těch 19 minut - to jsem zrovna měl štěstí - bez kamiónů). Těch 10 minut je fakt nereálnejch, tipoval bych to tak na 15 - a to přes vesnice jel minimálně 80 a mimo (podle toho co tvrdil) pořád 150. Já jel přes vesnice 50, mimo 90-110. Takže výsledek je takový, že ohrožoval ostatní, riskoval ztrátu bodů atd. Já jel podle předpisů a přijel jsem jen o pár minut později.
Po celé republice se koná spousta amatérských závodů (rally, kde nepotřebujete žádnou zvláštní výbavu - jen auto s platnou TK, slalomy, závody do vrchu) a taky jsou tu dny otevřených dveří na okruzích, školy smyku... Tak proč závodit v provozu???
(Ty vo*e, já jsem moralista :) )
Ford Focus 1,6 combi, r.v. 2001, červená red pepper
Obrázek
"If in doubt, flat out." [Colin Mcrae] Obrázek

fousac
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fousac » 12.01.2008 17:04

zewl píše:S tim ztlouknutim, to jsem mluvil o zavinene nehode. Pokud za to nemuze a snazil se odvratit jeste vetsi hrozbu, je to sice blbe, ale je to OK.
Jo to jo ale i když on sám by za to nemoh, tak proč ještě zrušit káry dalším neviným... Buď to byl fakt profík, kterej včas zhodnotil situaci (počítám tak 2 vteřiny to mohlo trvat) nebo měl fakt z pr..le kliku, že vedle mě nic nejelo nebo že netrefil mě...

Těžko hodnotit co by každej v tom daným okamžiku udělal...
Mondeo MK4 (2011) - 2.2 Enterprise - Lunar Sky
byl Ford Focus MK1 (2000) - 1,8 TDDi, black metal

čajda
Test driver
Test driver

Příspěvek od čajda » 12.01.2008 17:27

Ponik píše:Tak třeba jeden spolužák s NAČIPOVANOU Felicii 1.6 mi s vážnou tváří tvrdil, že trasu Písek-Blatná jel 10 minut, za což jsem se mu vysmál... Jen pro představu - já to jel 19 minut. Je to asi 25 nebo 26 km po silnici 1. třídy, několik vesnic a spousta kamiónů (těch 19 minut - to jsem zrovna měl štěstí - bez kamiónů). Těch 10 minut je fakt nereálnejch, tipoval bych to tak na 15 - a to přes vesnice jel minimálně 80 a mimo (podle toho co tvrdil) pořád 150. Já jel přes vesnice 50, mimo 90-110. 1. Takže výsledek je takový, že ohrožoval ostatní, riskoval ztrátu bodů atd. Já jel podle předpisů a přijel jsem jen o pár minut později.
2.Po celé republice se koná spousta amatérských závodů (rally, kde nepotřebujete žádnou zvláštní výbavu - jen auto s platnou TK, slalomy, závody do vrchu) a taky jsou tu dny otevřených dveří na okruzích, školy smyku... Tak proč závodit v provozu???
(Ty vo*e, já jsem moralista :) )

1. Body jsou hovno to je jen jeho věc at mu je klidně vemou všecky, ale riskoval zdraví nebo hůř životy ostatních !!!

2.V provozu závodí, protože na závodech by prohráli! Ve městě mají větší šanci!

Já mám vyzkoušeno:
Vůz A (třeba já) jede ve městě rychlostí kolem 60 a nedělá nebezpečné manévry ( někdy jo, ale nechtěně)
Vůz B jede 80 a výše, myškuje a jede jako debil!

Teď otázka! Kde se oba vozy setkají??? .......... na další křižovatce :wink:

fousac
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fousac » 12.01.2008 17:33

Pokud řidič B jede jako absolutní debil, tak se nesetkají... :D , protože křižovatku projede na červenou...
Mondeo MK4 (2011) - 2.2 Enterprise - Lunar Sky
byl Ford Focus MK1 (2000) - 1,8 TDDi, black metal

Ponik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponik » 12.01.2008 17:35

to Cajda: To je přesný. Když jsem z Písku jel naposledy, tak mě předjel nějakej Citroen a rychle se vzdálil (cca těch 150). Po dvaceti kilometrech byl dvě auta přede mnou a ploužil se za kamiónem...
Ford Focus 1,6 combi, r.v. 2001, červená red pepper
Obrázek
"If in doubt, flat out." [Colin Mcrae] Obrázek

čajda
Test driver
Test driver

Příspěvek od čajda » 12.01.2008 17:37

Fousac :wink: máš recht :lol:

Ponik někdy to funguje i mimo město :wink:

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novako » 12.01.2008 20:33

Ponik píše:to Cajda: To je přesný. Když jsem z Písku jel naposledy, tak mě předjel nějakej Citroen a rychle se vzdálil (cca těch 150). Po dvaceti kilometrech byl dvě auta přede mnou a ploužil se za kamiónem...
tak tohle se mi stává cestou z ČB do Nepomuku (kde odbočuji na chalupu) celkem pravidelně (zvlášť v pátek), nejsem žádnej "ploužič", využívám silného motoru především k rychlému předjetí (pak zpět na 100-120, podle provozu, trasu znám zpaměti...), ale často mě takový "borec" "přesviští", aby jsem ho pak dojel za náklaďákem, kde už nějak nemůže a když ho po dlouhých kilometrech znovu předjedu i s náklaďákem, může se vzteknout a šíleně riskantními manévry se mi snaží znovu udolat (což se mu nakonec zdaří, neb si na maximálku nehraju..). Nejoblíbenější je úsek kolem Písku (přehledná 4proudovka), tam mi to vždy "nandají".... Od takových raději dál!
Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal. Obrázek

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 12.01.2008 21:30

A nebo ti to nandaj když přijedeš do obce a zbrzdíš na 50ku, tak takových potkávám mrak, hlavně když je předjedu do kopečka, to je jako bych jim kopl do vosího hnízda, většinou maníci s koktávkama a na dveřích nějaká firma.

Konik
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konik » 12.01.2008 22:02

Já jsem jednou takhle přibrzdil před přejezdem, bylo to kousek před koncem vsi (ve Tchořovicích, novako to tam bude znát :wink:) a začal mě předjíždět maník v koktávce SDI. Je tam kopec a ještě takovej lehkej horizont, tak jsem mu radši ubral (i když jsem jel asi na čtvrt plynu). No předjel mě, tak jsem přidal a v tu ránu jsem byl za ním. Asi po kilometru je mírná pravá přes horizont. Za horizontem jel děda s nějakým traktůrkem, proti kamion, frajer tam kličkoval, kamion na něj blikal. Nevím, proč před tím horizontem neubral, protože ten traktůrek i kamion byly vidět (aspoň já jsem je viděl). 8O
Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)

novako
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novako » 12.01.2008 23:50

Konik píše:Já jsem jednou takhle přibrzdil před přejezdem, bylo to kousek před koncem vsi (ve Tchořovicích, novako to tam bude znát :wink:) a začal mě předjíždět maník v koktávce SDI. Je tam kopec a ještě takovej lehkej horizont, tak jsem mu radši ubral (i když jsem jel asi na čtvrt plynu). No předjel mě, tak jsem přidal a v tu ránu jsem byl za ním. Asi po kilometru je mírná pravá přes horizont. Za horizontem jel děda s nějakým traktůrkem, proti kamion, frajer tam kličkoval, kamion na něj blikal. Nevím, proč před tím horizontem neubral, protože ten traktůrek i kamion byly vidět (aspoň já jsem je viděl). 8O
jj, znám velmi dobře, právě těsně za tím přejezdem se dá velmi dobře předjet auto, bez porušení předpisů a jeho ohrožení/omezení a právě to dost lidí tady naštve a lepí se na mě až k Lnářům, ale právě v těch zmíněných zatáčkách je to ošidné, jsou přes horizont a mokré napadané listí z nich dokáže udělat kluziště!
U spousty aut a hlavně řidičů se dá už předem odhadnout (po pár kilometrech za nimi), jak se budou chovat, a raději tomu přizpůsobit svoji jízdu...
Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal. Obrázek

Konik
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konik » 13.01.2008 17:12

Dá se sice předjíždět dobře a bezpečně, ale musíš na to mít auto. Kdybych mu neubral když mě začal předjíždět, tak by mě nepředjel...
Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)

Fordik
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fordik » 13.01.2008 23:04

Jj,mladí jezdí dnes opravdu jinak než se jezdívalo.I já občas na silnici přidám plyn nad povolený limit,ale nejsem magor abych si zrušil svoje auto za svoje peníze(žádní rodičové) natož při tom sejmout někoho jiného.
Opět krásný příklad našťěstí bez následků - ulice Žitná večer,je to v centru Prahy a je jednosměrná dolů.Když se do ní vjede z centra(na semaforech doprava)tak po chvilce je nalevo ulička,která vede z Václaváku.Stojím si tam tak na chodníku a najednou SLYŠÍM motor.Z té uličky vyjelo první nějaké novější bmw hned za ním nová audina oba to sekli hádejte kam?!Doprava do Žitné do protisměru a proti autům.Byla klika že auta zeshora měla červenou a z centra nikdo nejel.To by byla rána.
http://www.mapy.cz/#x=133090816@y=13591 ... %20doprava

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 13.01.2008 23:40

Fordik píše: .. ale nejsem magor abych si zrušil svoje auto za svoje peníze ..
Myslim ze si prave vystihol podstatu toho celeho.. ked si predstavim, co ma stalo auto a co ma stoji udrzba a benzin, tak jazdim veeeelmi kludne..
Ale ked niekto ma auto od rodicov na vykendove jazdenie a na benzinke naberie za 200, a do skoly chodi autobusom, tak ho netrapi ze znici zavesy, alebo prepali spojku, alebo to napara do stromu.. otec vynada a da vyklepat..
.. pokuty a zobrate vodicaky im tiez vydupe u policajtov vplyvny otecko, takze na nich su aj zeleny kratky a kvoli nim policajti sikanuju ostatnych aby aspon nejaku cinnost vykazovali..
.. samozrejme cest vynimkam, nechcem generalizovat 8) (to sa mi pise po dvoch pivach :D )
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

Jindrich
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jindrich » 14.01.2008 19:11

Boban: Ano v obci na 50-tce mě to taky hodně netrpělivců natře, abych ho v zápětí dojel ploužícího se 80-tkou. Pak vidí už jen můj kufr.
Ponik: Líbí se mi tvůj názor jezdit bezpečně.Nauč se poznat co nejvíce vlastnosti svého auta a snaž se mít svoji jízdu pod kontrolou, já osobně krizové situace nemiluju. Jsou to zlomky sekund, které bychom si mohli (když to odnese jen vůz) dlouho vyčítat. Prosím, neber to ode mě jako poučování. I já mám asi dva kamarády, se kterými jsem jel v autě a už nepojedu, bojím se o sebe.
Ford Focus 1 combi 2002, TDDi 66kw, základní červená Colorado
Obrázek
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=10821

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 14.01.2008 20:13

Já si nemyslím,že to všechno dělaj jen mladí...Potkal sem spoustu idiotů ve středních letech i více...Je to spíš o nátuře toho člověka,charakteru,psychice,komplexech a v neposlední řadě vztahu k autu.Je fakt,že po vydání ŘP jsem měl s řízením problém asi tak týden.myslím rozjíždění atd.A pak mi narostly křídla....Za jízdy koukání do mapy(200 za traktor na vytáhnutí z kukuřice... :oops: ),nepochopení jízdy na sněhu(z pole jsem vyjel),ale po čase se něco zlomilo a přestalo mě bavit závodit.Prostě sem o sebe dostal strach.Sám to v sobě cítím,že na závody nemám a proto je neprovozuji.Jezdím ekonomicky(to taky dost pomáhá),mám o sebe a ostatní strach a snažim se prostě jezdit ohleduplně a podle pravidel....Až teprve teď po 6 letech za volantem si myslím,že tomu řízení rozumím a jezdím bezpečně....A nic na tom nehodlám měnit! :wink: Něco tu trochu smrdí co.... :lol:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Odpovědět

Zpět na „Pokec“