Elektronické systémy ESP a ASR

Nápravy, řízení ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
wlk
Junior
Junior

Re: Elektronické systémy ESP a ASR

Příspěvek od wlk » 28.02.2008 21:38

to wlk:
ESP-elektronický stabilizační program......zvyšuje stabilitu vozidla při jízdě a to hlavně tím,že cíleně příbrzďuje kola v krizových situacích(laicky řečeno)
TCS,též označen jako ASR-funguje asi tak,že zabraňuje prokluzování hnacích kol při dívokém rozjíždění a tím vlastně docílí optimální přenos hnací síly.[/quote]

díky, měl jsem v tom chaozz, přiznávám :mrgreen:
Focus combi II Trend 11/2006 1,6 74kw https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =97&t=7888
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 29.02.2008 06:05

ocal píše:Je ESP vždy v kombinácii s ASR, alebo sú to samostatné systémy ? Mám na FOFO 2 - 1,6 tdci trend r.v. 2006 s ESP. Pri snehu, ktorý nečakane pred mesiacom napadol som pri rozbiehaní cítil preklzávanie kolies- takže ASR tam asi nie je. Na tlačítku pre vypínanie je len ESP.

ocal
Ak by si si precital toto vlakno,urcite to tu je spominane.ak nie....ak mas balik ESP,mas tam TCS/ASR/ urcite
:idea:

chylo
Nováček
Nováček

Příspěvek od chylo » 29.02.2008 15:01

FOKI:

pisal si ze sa da ASR domontovat . Mohol by si povedat ako a za aku cenu ? DIK
FOFO 1.8 Tdci 74 kW r.v. 2004

Ada
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada » 29.02.2008 20:13

Stabilizační systém ESP. Jeho řídicí jednotka neustále vyhodnocuje natočení volantu, aktivaci brzd, náklon vozu a další důležité informace. Jakmile systém rozpozná nebezpečí smyku, samočinně zasáhne do činnosti brzd jednotlivých kol a sníží výkon motoru. To jízdu účinně stabilizuje. Brzdový asistent EBA zkracuje v kritických situacích brzdnou dráhu na minimum.ESP je vypinatelný.Po novém nastartování je automaticky znovu aktivován.
Obrázek

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006

"Když nejde o život,tak jde o hovno"

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 02.03.2008 13:41

chylo píše:FOKI:

pisal si ze sa da ASR domontovat . Mohol by si povedat ako a za aku cenu ? DIK
Jestli se nepletu, tak se musi vymenit modul ABS za ABS/ASR nebo TCS ci jak se tomu nadava. Takze cena toho modulu, ale presne ti ji nereknu, je to dost :) Za ty penize to ale podle me nestoji. Kdyz se chces vyhrabat ze snehu, tak stejne pisou, ze to mas vypnout a kdyz ti hrabne kolo, tak to akorat snizi vykon...
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

zetorista
Nováček
Nováček

Příspěvek od zetorista » 02.03.2008 17:12

Dufam ze sa na ten moj dodaz nezabudlo, ohladne toho ze som ESP tlacidlom vypol a aj tak si mi zdalo ze to nieco robi. Inak dobry dotaz o tom hrabani, ze to reaguje az po urcitom case, este pridam ze hlavne to pribrzduje to koleso ktore sa pretace. Este sa mi nepodarilo zachytit ci mi ubera aj s vykonu, ale musim vyskusat.
Ford Focus C-max TREND 2004 1,6 TDCI 80 KW

Radegast
Junior
Junior

Příspěvek od Radegast » 26.03.2008 14:14

Mám dotaz ohledně systému ESP. Rád bych si dovezl FoFo II z Itálie (Diesel, 80kW, kombi). Když se dívám na internetové stránky různých prodejců v Itálii nebo na AutoScoutIt, tak ve slovním popisu výbavy mají některé focusy ESP uvedeno. Když se ale pořádně podívám na fotky přístrojové desky na místo kde by měl být vypínač ESP, tak se mi ani na jediné fotce nepodařilo identifikovat že by na vypínači byl symbol ESP. Toto jsem zjistil jen u aut z Itálie. U aut z jiných zemích je ten symbol ESP na vypínači jasně zřetelný.
(Možná že jsem jen slepý).
Takže můj dotaz zní: mají FoFa II z Itálie vypínač ESP na jiném místě, nebo ho i přes uvedený slovní popis že auto ESP má, tak ho nemá a nebo ho mají nevypínatelný a tím pádem na vypínači nic není. Toto se mi podařilo zjistit jen u bazarových nabídek Focusů v Itálii.
Má s tímto někdo nějakou zkušenost ?
Dík za odpověď nebo aspoň názor.

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 26.03.2008 14:31

teraz som kukal nejake tdci kombiky cez autoscout24.it a tam som tie tlacitka videl, najme tu ikonu auta je tam vidiet
pripadne hod linky na auta ktore to maju v popise a nezda sa ti to na fotkach, mozeme pozret
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

Radegast
Junior
Junior

Příspěvek od Radegast » 26.03.2008 16:22

mehturt píše:teraz som kukal nejake tdci kombiky cez autoscout24.it a tam som tie tlacitka videl, najme tu ikonu auta je tam vidiet
pripadne hod linky na auta ktore to maju v popise a nezda sa ti to na fotkach, mozeme pozret
Nazdar,
například tento: http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=109625852
a detail přístrojovky: http://www.autoscout24.it/AllImages.asp ... position=5
a ty mi zkus poslat nějaký link kde je to jasně vidět. Mě se ani u jednoho focuse II z italských bazarů nepodařilo najít na tom tlačítku symbol auta ve smyku což by mělo být ESP. Předpokládám že je to první tlačítko zleva pod digi klimou.
Dík
FoFo II Combi Ghia 1,6 TDCi 80kW Dark Grey 05/2005
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 26.03.2008 20:47

Tady se na to muzes podivat u mojeho, ale o to ti asi nejde :mrgreen: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97&start=0
U bazarniku je normalni, ze si vymysli vybavu. Pak kdyz pro to auto jedes a zjistis, ze to tam neni, tak uz te nejak ukecaji, abys to vzal :)
To tlacitko je vzdycky na stejnem miste a ESP je vzdycky vypinatelne.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 27.03.2008 07:37

napr toto (aj ked ESP nema v popise) http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=129774026
a to je vlastne jediny kde som to videl..
pri jednom aute boli niektore fotky z FoFo I, takze je mozne ze tie fotky aj nie celkom sedia s konkretnym autom..
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

Radegast
Junior
Junior

Příspěvek od Radegast » 27.03.2008 09:47

mehturt píše:napr toto (aj ked ESP nema v popise) http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=129774026
a to je vlastne jediny kde som to videl..
pri jednom aute boli niektore fotky z FoFo I, takze je mozne ze tie fotky aj nie celkom sedia s konkretnym autom..
Dík za foto. Je to první FoFo II z Italského bazaru (a to jsem jich prošel celkem dost), kde jasně na fotce vidím že má ESP. Už jsem myslel FoFa II pro Itáli byly bez ESP. Takže mi zbývý jen jasný dotaz na prodávajícího zda opravdu má auto ESP, pokud to není z fotky jasné a přitom do popisu ho píše. Akorát se celkem divím, že se v Itálii prodávalo tolik FoFo II i v nejlepších výbavách bez ESP.
Dík za ochotu
FoFo II Combi Ghia 1,6 TDCi 80kW Dark Grey 05/2005
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 27.03.2008 09:55

ináč sa často stáva, že popis a fotka nesedí, je to hlavne kvoli tomu, že bazarnici su lenivi fotit každe auto...
inak je to tiež dost často, že vypíšu všetku možnu výbavu a na vlastne oči vidíš auto v základe..

kofi99
Nováček
Nováček

Příspěvek od kofi99 » 24.07.2008 23:02

Chcem sa opytat v com moze byt problem. Kupil som jazdeneho focusa a ked vypnem tento system tlacitkom pri rucnej auto akosi lepsie brzdi asi po prejdeni 500m a dvoch brzdeniach mi strasne smrdelo a dymilo sa z kolies a kotuce boli riadne nariate.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 24.07.2008 23:26

Radegast píše:
mehturt píše:teraz som kukal nejake tdci kombiky cez autoscout24.it a tam som tie tlacitka videl, najme tu ikonu auta je tam vidiet
Nazdar,
například tento: http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=109625852
a detail přístrojovky: http://www.autoscout24.it/AllImages.asp ... position=5
a ty mi zkus poslat nějaký link kde je to jasně vidět. Mě se ani u jednoho focuse II z italských bazarů nepodařilo najít na tom tlačítku symbol auta ve smyku což by mělo být ESP. Předpokládám že je to první tlačítko zleva pod digi klimou.
Dík
zleva : ESP , vytapene celni okno , vytapene zadni okno , kontrolka vypnuti airbagu spolujezdce

pokud tam neco chybi tak tam ta vybava neni . z italie a spanelska chodi auta z pujcoven a ty vetsinou na vybavu nekoukaji ale zajima je jen klima . proto jsou ty auta levna .

focusy od r 2008 maji ESP vypinatelne v palubnim pocitaci .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Odpovědět

Zpět na „Podvozek“