Originál Xenony - nivelace MONDEO
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Originál Xenony - nivelace MONDEO
No nevim,já ještě origa bez ostřiků neviděl,tak že by to dělali jen tak???Já je tam radši nalepim(rozuměj namontuju
)

-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
No alespoň co já se ptal na STK tak mi bylo řečeno že ke xenonům je povinná nivelace a ostřikovače. Přímo koukali do nějakého zákoníku. Ale oni sami mi řekni že absolutně neřeší dodělané xenony a to dokonce HID sady když to svítí jak má a nesvítí to všude kolem.
Ford galaxy mk3 2008 2.2tdci
- junior
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ano pokud jede auto z linky ostřikovače na xeny mít musí, což ovšem není povinné pro xeny dodělávané, nebo starší typy aut!!!
JUNIOR
MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám

MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám

-
- Zkušený
junior: To mi přijde jako blbost. Něco jako když v TP mám 18" kola a dám si na auto 20" tak to je taky nedovolené.
Ex ST220 model 2004
- Rumcajs1
- Test driver
já se přikláním k m.a.x.i.m.u.s-ovi 

Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
-
- Zkušený
Rumcajs1: Děkuju za podporu
Junior má určitě pravdu v tom roku výroby, protože se mi zdá, že snad do roku 1996 nemusely mít xenony buď nivelaci, nebo ostřiky (ale s tím co přesně to bylo si jistý opravdu nejsem 
Tady píšou o dodatečné montáži xenonů včetně nivelace a ostřikovačů...

Tady píšou o dodatečné montáži xenonů včetně nivelace a ostřikovačů...
Kód: Vybrat vše
Dodatečná montáž xenonových světel
Podle předpisu ECE 48 se smějí použít pro dodatečnou montáž pouze homologované světelné sady, které obsahují mj. i automatickou regulaci naklápění světlometů a ostřikovače. Nabízíme kompletní schválené sady na přestavbu určitých typů vozidel s halogenovými světlomety na xenon. Jedině tak lze využít všech výhod, které xenonové světlo přináší: Dvojnásobná úroveň světelného výkonu, jasnější a širší osvětlení vozovky, lepší prostorové vidění ve špatném počasí atd.
Varování:
Každý světlomet je homologován vždy včetně světelného zdroje se kterým je vyroben. Jestliže je změněn (halogen za xenon), schválení světlometu a tím i celého vozidla pro provoz na pozemních komunikacích zaniká! Také prodávající musí počítat s riziky, které přinese montáž na vozidlo zákazníka a s odpovědností za případně vzniklé škody. A to v plné výši. Dále pak je omezeno řešení náhrad pojišťovnami za škody způsobené provozem takového vozidla.
Ex ST220 model 2004
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
...to jo, ale když mě zastaví fící zezadu, tak světla po zastavní vypnu a když zepředu tak je vypnu než tam zajedu, bude si všímat dehovky a papíru, než jestli mam v cajku světla....a s ostřikama to řešit nebudou, znáte někdo někoho, koho chytli vyloženě na světla?...a pokutovaly jej za ně?.....
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
-
- Zkušený
Ano, mám známeho co měl Galanta do kterého dal výbojky a policajti ho jednou pokutovali. Bylo to snad někde u Uherského Hradiště. Pak si raději namontoval SPDS, aby ve dne tak nedráždil...
Ex ST220 model 2004
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
...jenom by mě zajímalo co mi řekne chlupatej, když mu řeknu že sem to stim koupil......
aže autům nerozumím, a nepoznám jestli to tam má bejt nebo ne....a že to pěkně svítí, tak jsem to neřešil......ne každej kdo má auto je automechanik, ne?...jasně jak píše Kota, poznám kdo má zástavbu a kdo ne, ale dneska už nechytaj hidky a potkávám jich čím dál tím víc, a na tranzitech, SUVčkách, a podobně vysokejch autech, to jsou prasárny, ale člověk co si to dá do čočky, nechá seřídit, a kolečkem si to hlídá, že by měl bejt pokutovanej..........ať hlídaj přechody...... 
to Kota: ..jak si vyřešil ten tvuj problem stěma origo xenama, proto řešim neorigo, abych neměl problem s origo jako ty...

to Kota: ..jak si vyřešil ten tvuj problem stěma origo xenama, proto řešim neorigo, abych neměl problem s origo jako ty...

-
- Zkušený
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
..ale tak v tomhle případě.........
to je trošku jiný kafe ne?....ikyž...chtělo by to sehnat někde ten černej plast na xenony...nebo alespon to ečko jak vypadá, kde je a podobně, trošku udělat kopii...

-
- .
- Kontaktovat uživatele:
..našel sem takovou zajímavou věcičku...
ten týpek to má zajímavě v té krytce, a ostřikovače za sedm stovek?...kdyžby se to hodilo do barvy krytky.....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_GIGTT3hg6Q[/youtube] kompletní sada pro instalaci do vozu
sada obsahuje vše potřebné pro plnou funkčnost ostřiku po světlomet
v sadě naleznete:
2x ostřikovač na světlomet
1x nádobku
1x motůrek
tlačítko
potřebná kabeláž vč držáku pro nádobku
http://www.bixenony.com

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_GIGTT3hg6Q[/youtube] kompletní sada pro instalaci do vozu
sada obsahuje vše potřebné pro plnou funkčnost ostřiku po světlomet
v sadě naleznete:
2x ostřikovač na světlomet
1x nádobku
1x motůrek
tlačítko
potřebná kabeláž vč držáku pro nádobku
http://www.bixenony.com
- Rumcajs1
- Test driver
Myslím že tohle slíchají dost často a já osobně bych jako policajt byl na tyhle výmluvy asi dost alergickej.frantik.17 píše:... když mu řeknu že sem to stim koupil......a že autům nerozumím, a nepoznám jestli to tam má bejt nebo ne ...
... já jsem to auto s tím křídlem už koupil a vypadá to dobře tak jsem myslel že je to originál a neřešil jsem to, nejsem automechanik a vlastně mi ani nepřijde divný že nikdo jinej to tam nemá, no, asi mají slabší verze bo co

Já teda taky dodělávám do světel něco co tam nemá být, ale snažím se, aby to bylo uděláno tak, že to bude vypadat jako originál (včetně krytek ostřikovačů), nebude nikomu svítit do ksichtu a budu hlavně sázet na to, že potkám normální policajty, ale rozhodně jim nebudu cpát do hlavy takovýhle kraviny, to bych byl ještě víc za p*ču.
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ty ostřiky, co máš na tom videu tam hlavně nedávej.... nevadilo by ti to tak měsíc a potom by si začal přemýšlet možná i litovat, že si to udělal takhle. Navíc splnil by si sice podmínku, že máš na xenonech ostřik, ale pokud by ti prohlíželi auto, ten ostřik by je zaujmul a začli by ti potom zkoumat světla, a i blbec pozná, že to sice maš v čočce, ale ta do tohodle typu světla prostě nepatří... Koukni, jak vypadá origo mondeo xenon a ten dodělaváný je to furt rozdíl...
A jinak si taky myslim, že jim je jedno jestli to víš nebo ne, že to tam být nemá, většina ti tu pokutu dá nebo tě rovnou pošlou na magistrát a řeš si to tam s nima sám... zbytečný problémy navíc
A jinak si taky myslim, že jim je jedno jestli to víš nebo ne, že to tam být nemá, většina ti tu pokutu dá nebo tě rovnou pošlou na magistrát a řeš si to tam s nima sám... zbytečný problémy navíc
- JxJ
- .
Dám jsem svůj poznatek ohledně dodělávanejch xenonů. Kámoš má Roomstera, kde už měl v základu světla s čočkou. Hodil si tam HID xenony, nemá ostřikovače. Policajti ho už několikrát stavěli a nikdo si světel nevšímal. Ani ho nikdo neproblikával - prostě pohoda. Jak už se tady psalo - když to ma člověk seřízený, používá kolečko na štelování a udržuje je čistý - je to myslim naprosto v pohodě. Já se na tuhle přestavbu chystám na jaře. Pěkný den všem !! 

JE : Ford Fiesta ST150

BYL : Ford Focus ST225

BYL : Ford Mondeo 2.0 107 KW
BYL : Ford focus 1.8 TDCi 85KW
BYL : Ford Focus ST225
BYL : Ford Mondeo 2.0 107 KW
BYL : Ford focus 1.8 TDCi 85KW