Příspěvek
od ScorpionSX » 04.02.2019 08:09
S tou váhou vzduchu je to tak ako píše kratales vyššie. ELM327 modul na BT/WiFi a napr. appku Torque alebo Forscan. A môžeš si to dať kludne aj na mobil, nie len na rádio.
Tie CAN-BUS prevodníky sú fajn, ale pozor, nie vždy fungujú na 100%. Na mojom FF2 pred-FL som sa stretol s dvomi, ktoré nefungovali úplne dokonalo, ani len dobre. Jednalo sa síce o modely rádií s WinCE, ale tí "výrobcovia" stále fungujú aj teraz, takže sa môže pritrafiť všeličo. Keby sa náhodou začalo auto správať "divne", hlavne elektrika (mne napr. preblikli parkovačky vždy pri odomykaní/zamykaní auta), tak hladať chybu aj tam.
Tá spiatočka sa dá velmi elegantne riešiť aj cez káblik, ktorý býva ku kamere pribalený, teraz už väčšinou vidím, že je to ten typ, kde je k videu ešte primotaný jeden fúz na 12V signál zo spiatočky. Čiže kábel, ktorý musíš natiahnuť tak či tak už obsahuje všetko a je to len otázkou pripojenia ku kabeláži rádia. Easy.
Ovládanie pod volantom býva väčšinou funkčné aj bez CAN-BUS prevodníka, maximálne stačí len prehodiť dva kábliky na kabeláži rádia (podla typu auta Mondeo vs. Focus).
Ešte k dotazom vyššie:
ISUDAR "značka" je fajn, Pumpkin tiež, Seicane (tie tabletové) nebrať. Bosion nie je zlý, ale asi by som to nebral, zdá sa mi že používajú starší HW a tá ich grafická nadstavba sa mi moc nepozdáva.
K Androidu čím viac RAM tým viac Android...takže 4GB ak sa dá, tak ten doplatok za to stojí.
Fast boot (rýchly štart) by mali mať funkčné všetky modely s CPU PX5 a PX3. Tie s Intelom alebo AllWinner T8 môžu mať, nemusia. Ale hlavne nemajú väčšinou kvalitný rádio tuner, takže rozhodne radšej pozerať po PX5/PX3 modeloch.
@Honza11: kratales to viac menej zhrnul dobre, len tú RAMku by som ti naozaj odporúčal 4GB. Hodiny na palubáku nastavíš aj cez palubák a nič iné tam neovládaš. Akurát ti nebude fungovať zobrazovanie údajov z rádia na displeji palubáku (ak si to mal aktívne). DVB-T tuner a pod. je možné kúpiť samostatne, ale väčšinou sa to aj tak moc nedá a jediná možnosť je ten od predajcu. Ale ak je to pripojené cez USB, tak je tam univerzálnosť istá, takže môžeš kúpiť aj od niekoho iného lacnejšie. Kamera (predná aj zadná) je jedno tiež. Zadnú práveže skôr odporúčam kúpiť inde, dá sa kúpiť typ s ovládaním zámku kufra s integrovanou kamerou, tento typ väčšinou predajci rádií nemávajú k dispozícii.
DSP nie je na škodu mať, ale jednoduchý ekvalizér by mal byť dostupný aj bez toho. Určite by som nemenil DSP za napr. dopravu bez cla z DE a pod.