Že tempomat spotřebu zvyžuje slyším prvně v životě. Moje zkušenosti s ním jak na FoFo II. (né mojem prozatím) tak i jiných autech je opačná tj. spotřebu snížil. Především při jízdě po dálnicích 130kmh noha nikdy neudrží rychlost jako on.¨
C-Maxis jo zrychluje na plnej plyn.
Raada prokletí DPF jako já

Skladbu jízd máme asi podobnou jen já tý Prahy ještě míň. Takže ten rozdíl u nás dělá to že já jezdím především na dálnici o pár km rychlej jak Ty (tam sám cítím, že spotřeba je potom na cca 5,6-5,8) a moje širší pneu. Taky nejezdím 80 plnej a 120 zrychluju plynule a v klidu když je na to prostor. Když vím, že přijde vesnica nemá cenu se někam hnát, abych v zápětí brzdil (takový lidi sem dodnes nepochopil). Za vesnicou na to zase šlápnou na plnej knedlík atd. furt dokola

Výsledek je to, že se dycky v následující vesnici nebo semaforu směju, když sem za nima a to zrychluju v klidečku pozvolna.
Taky jsem si zkusil dostat se pod 5. Vynuloval sem to při výjezdu z Třebíče a jel k babičce 50km okrsky, nějaký vesnice a dojel sem za 4,2. Bylo to dáno tím, že sem celou dobu jel velmi předpisově a tu cestu znám na zpamět (znalost cesty a předvídání velice napomáhá spotřebě).