co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
SilverGhost
Junior
Junior

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od SilverGhost » 14.07.2011 09:07

Moje zkušenost je ta, že SK dopravní policie je výrazně aktivnější než CZ policie. Už jenom seznam radarů, když si pustím nějaké to bonzácké :mrgreen: rádio je takový, že v CZ jsem v životě snad nezažil (možná za tzv. Kryštofů).
Můžete mně pranýřovat, ale osobně si myslím, že to je v pořádku a u nás by to bylo také potřeba. Bohužel druhá stránka je, co vlastně hlídají a pokutují, to je pak trapárna, když se to zvrhne na maximální zisk.

Příští týden zkusím taky SK trasou Čadca-Žilina-Liptov, tak uvidíme. Budu se snažit o maximální dodržovačku :P
byl 2008-2012: firemní Ford Focus 1.8TDCi 85kW, r.v.2008 , Obrázek
Obrázek

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 14.07.2011 09:15

Přechod přes více pruhů
Nedá mi, abych nezkusil trochu rozšířit zásady bezpečné jízdy. I kdyby to jen pár jedinců vzalo vážně, bude dobře.

Včera jsem zase, i po snad deseti letech tzv. přednosti chodců na přechodu zažil klasickou situaci při které bylo už tolik smrťáků...
Jedu ve městě v levém pruhu čtyřproudovky se zeleným pásem uprostřed, auta ne moc hustě jedou v obou pruzích. Přede mnou vozidlo chce odbočit doleva, musím brzdit i kdybych nechtěl a navíc je před křižovatkou přechod se skupinou lidí. Zastavuji před přechodem a poté co vejdou chodci, v pravém pruhu prosviští rychlík s Yarisem, protože si myslí, že jsem trouba, který zastavuje pouze proto, že má před sebou auto on rychlík bude rychlejší. Chodci naštěstí byli koncentrovaní a ten půlmetr prostoru jim stačil. Uff. :dih:
Obrázek

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 14.07.2011 12:05

njn byt to decka tak uz lezi... ale tez sem se uz ocitl i na te druhe strane - ten co malem prejel...

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 14.07.2011 13:29

ty videa jsou narez :-/ Bratia ze Slovenska to taky nemaji lehke

http://www.cas.sk/clanok/202077/hrozi-a ... sedom.html
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 14.07.2011 14:23

vše je v pořádku, určitě je ten zlý Oskar pořád rozčiluje a vytáčí a oni se jej brání...

Počkáme, co EU poradí. Asi potřebují jen dotaci několik tisíc € a pak to bude v pohodě.

:dih:

Devilstorm
.
.

Příspěvek od Devilstorm » 14.07.2011 15:51

Tyhle čmoudi z Malaciek a jejich chudáci sousedi, to už je takový malý seriál na pokračování. Ten jejich soused byl snad až někde za ministrem a stále nic. Prý to nikdo nemůže řešit :nixw:
To se pak ani člověk nedivý, že někomu rupne v kouli a uchýlí se k násilí... A až je pak vystřílí a hodí si mašli, všichni se budou divit proč to udělal :(

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 14.07.2011 16:21

Bodnuti od srsne :roll:....a nemam adekvatni obuv, jelikoz mam ted nohu tak o 2 cisla vetsi :bebng:.
Jinak to svedeni je vyborny test sebekontroly :D
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 14.07.2011 16:25

Pěkně se tu kombinují dvě věci, které jsou pro naši společnost (v CZ naprosto stejně) velmi typické:
a) dlouhodobé systémové neřešení problému, pouze kydy, proklamace a předvolební sliby
b) naprostá nevymahatelnost práva hlavně pro obyčejné lidi dole, oběti byť drobné kriminality a podobných útoků

A jinak abych předem odpověděl všem chytrákům s rychlými rádoby řešeními. Když se narodíš v takovém hnoji, těžko se pak budeš jako dítě denně připravovat do školy, pokud tam budeš vůbec pravidelně chodit. A možná po sobě nebudeš ani pořádně umět spláchnout.
Obrázek

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 14.07.2011 19:51

Marťas: máš hladit pejska, lanďase, či tak, a né okololetící sršňáky :mrgreen:

To mi připomíná. Měli jsme na zahradě šeřík na který sršni, jak známo, rádi lítají, rozkousávají větévky a olizují sladká lýka. Děda měl na ně klacík z vrby. Když nějaký nadržený sršeň na šeřík sedl, dostal přesně mířenou ránu a už padal do nachystané likvidační nádoby k ostatním kamarádům..

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 14.07.2011 21:13

Dneska mne na Pankráci dostal nějaký chudák v SUV, co zcela náhodou dostal na magistrátu RZ končící 4444.
Vylezu z metra, čekám na přechodu na zelenou, on stojí na blízké zastávce MHD. Autům padla červená, mně zelená, tak kouknu pro jistotu doleva a vlezu do silnice. Ve stejné chvíli klaply dveře, zřejmě naložil toho, na koho čekal, a SUV se rozjelo. Zastavil mi až u boku, zřejmě ode mne nechtěl mít zapatlanou kapotu, až bych se mu přes ní převalil. Sotva jsem udělal pár kroků, takže jsem mu již nepřekážel (stále se zeleným panáčkem), klidně pokračoval dál... 8O
Přitom ten semafor tam je jen kvůli tomu přechodu, aby se dala rozumně přejít čtyřproudovka. Jak pak po podobných případech můžeme chtít, aby nechali bezpečně přejít lidi tam, kde je jen obyčejný přechod?
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 15.07.2011 09:13

Vybavuje se mi ještě jedna semaforová záležitost, kterou někteří stále nepochopili. A sice že barvy na semaforech na přechodu pro chodce, především na přechodu přes čtyřproudovku se středovým pásem, mohou být na obou stranách přechodu různé !
Jestliže potom například přijíždí odbočující řidič tak, že vidí na pásu už svítit červenou, strašně se rozčiluje, že mu tam ti debilové lezou, přitom oni mají na chodníku samozřejmě zelenou.
Chce to toleranci a trénovat sval mezi ušima :Dancer: :mrgreen:
Obrázek

Hal9000
Test driver
Test driver

Příspěvek od Hal9000 » 15.07.2011 16:28

Přesně tak. Je to o toleranci a omezenosti lidí. Tady zákony a policie nepomůže :nnou:

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 15.07.2011 20:16

silverghost a hal9000: docela by mne zajimalo kolik km rocne nalitate, jelikoz pokud by jste nalitali hodne (pres 50tis rocne) tak by jste vedeli, ze tolerance je uplne na nic, jelikoz ty si tolerantni, chodec ne a mas pruser jako ja nedavno kdy sem kvuli chodci ktery nemel mimo prechod co delat znicil auto... A to sem byl hooodne tolerantni!

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 15.07.2011 21:16

pbjun, není to o tom, kolik km najezdíš ročně. Můžeš si myslet, že jsi šofér nejlepších kvalit, ale neříkej mi hlavně, že neděláš chyby. Já sedím za volantem taky každý den, ročně nenajezdím asi tolik co ty, díky tomu že se chvástáš, je to asi něco přes 50tkm, nemám pravdu :?: Nenajezdím toho o moc méně. A taky se mi stane, že občas udělám věc, kterou se radši nechlubím a stydím se sám před sebou, protože si uvědomím, že kdybych tohle viděl někoho udělat, tak už v autě nadávám, jaký je to debil. Druhá věc je ta, že zatím se mi daří z daných situací vždy odjet bez škrábanců, na autě i na zdraví. Ale může se stát, že někdy bohužel někoho např. vylekám svým manévrem apod., a bude průser. Takže to nechce opravdu nic jiného než zvolnit, trpělivost a toleranci. Ne jezdit v noci v obci 180 km/h, jenom proto, že je tma :idea:

Já souhlasím se SilverGhostem i s tím, co psal k videu o cigánech.
SilverGhost píše:
Pěkně se tu kombinují dvě věci, které jsou pro naši společnost (v CZ naprosto stejně) velmi typické:
a) dlouhodobé systémové neřešení problému, pouze kydy, proklamace a předvolební sliby
b) naprostá nevymahatelnost práva hlavně pro obyčejné lidi dole, oběti byť drobné kriminality a podobných útoků

A jinak abych předem odpověděl všem chytrákům s rychlými rádoby řešeními. Když se narodíš v takovém hnoji, těžko se pak budeš jako dítě denně připravovat do školy, pokud tam budeš vůbec pravidelně chodit. A možná po sobě nebudeš ani pořádně umět spláchnout.
Na řešení tohodle problému se vyplýtvaly miliony peněz z EU a já nevím z čeho ještě. Na tohle nemá nikdo řešení, protože jak píše SilverGhost, pokud malý capart v něčem vyrůstá, nemůže se pak nikdo divit, že vychová, nebo nevychová dalšího zmetka. Tohle se netýká jen cigánů, najdou se i češi.

A moje krédo je, že lidi by po nikom neměli chtít, ať se ostatní chovají tak či onak, když se tak nechovají sami. Prostě poukazovat na to, jak je někdo zvědavý a sám sedět celý den v okně, mi příjde naprosto ten nyjvyšší level stupidity. To je jen jeden příklad a platí to pro všechny povahové rysy člověka a situace.

Nevím jestli jsem byl pochopen, ale o to mi ani nejde. Sám před sebou se snažím nebýt stejný vůl jako ten, na kterého ostatní poukazují. Asi tak. :nixw:

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 15.07.2011 21:24

postak: ted uz najezdim cca 60tis rocne, ale s fofem sem za prvni rok najel 160 a celkove mam nalitane pres 800tis za 6 let. Jasne ze delam chyby, kazdej dela chyby, ale bohuzel se casteji setkas s chybou ostatnich a s tou bohuzel nic nenadelas at jedes jakkoliv. Problem je v tom, ze vyklad nasich priblblych zakonu je nesmyslny v mnoha vecech a jejich podani pres media je velice zavajedici jako s tou prednosti chodcu na prechodech - vetsina lidi si mysli ze maj prednost vsude a pak je hromada pruseru zbytecnejch a troufnu si rict ze sice ne mrtvych ale treba lehce prejetych (stouchnuti, odhozeni, prelet pres kapotu - proste veci ktere se obejdou s modrinama) po zavedeni tohoto zakona pribylo. A to co tady pisi kluci jsou vesmes nesmysly ktere cloveka prejdou po te co je za volantem skutecne denne a jezdi nejen 10km tam a 10 zpet obcas nakup a jedou rocne dovca...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“