bliká kontrolka žhavení
- gabriiel
- Junior
Re: bliká kontrolka žhavení
Doma jiz susim Delphi filtr, ten noname musi ven, nejak se mi nezda... 

Ford Focus MKIII TR Easy 2013 | 1.0 EcoBoost | 74 kW | 
Ford Galaxy MKIII Titanium 2012 | 2.2 TDCi | 147 kW |

- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Delphi by snad měl být lepší než origo Bosch 

- gabriiel
- Junior
Mimochodem dotaz - kolik cca muze stat repas cerpadla na motoru 2.2 TDCi 114kW? A kolik nove cerpadlo? Zajima me to ciste informativne, jelikoz servisak se zacal chytat za hlavu, ze to vypada byt opravdu cerpadlem, a kdyz zahlasil cenu jen za repas, tak se mi protaceji panenky... 

- lancer_bobek
- Nováček
Psal sjem to par prispevku zpatky.. dal jsem 22 000 za repas cerpadla...ale muzes to zkusit na dieseltechnika.com ...tam to vychazi 13000 bez dane
Ford Mondeo MK3 kombi, 2.2TDCi 114kW GHIA, 12/2006
-
- Nováček
Ahojky, hodím to i sem...
Mondeo 2.0 TDCi 85 Kw 2005
V minulém týdnu jak byli ty mrazy nás začlo zlobit auto. Vždy šlo nastartovat ale motor po chvilce zhasl. Při pokusu o vytočení se rozblikalo žhavení a kontrolka motoru a zhasl. Přikláněl sem se k zamrzaní nafty. Dohrkali sme na pumpu a dali naftu a trojnásobnou dávku VIFu. Stále stejné a s klesající teplotou se zkracoval interval běhu motoru na volnoběh. Druhý den sem zkusil odkalit palivový filtr a dal sem do něj naftu opět a VIFem. Furt stejné. Jelikož sme neměli možnost dát auto do vyhřáté garáže tak sme počkali až se oteplý. Ale i při plus 10 dělá auto to samé... Nenapadá Vás kde je chyba...??? Kdyby zamrzala nafta tak by to už povolilo ne?
Dnes sem vyměnil palivový filtr, auto klapalo na volnoběh cca 30 minut. Tak sem ho projel a cca po 10 km opět rozblikání žhavení a motor zdechnul... Šel nastartovat ale musel sem déle točit. Po cestě zpět mi to udělalo opět a jelikož sem měl stažené okénko tak sem slyšel divný zvuk spod auta od nádrže. Tak sem povolil víčko nádrže a byl v ní celkem podtlak...???
Diagnostika ukázala toto - dvě chyby:
a/ P0251 regulacni ventil tlaku paliva porucha funkce
b/ P1211- teď si nevzpomenu co u toho bylo
Udělal sem test přepadu trysek, mate mě tam ten vzduch který se tam objevuje.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pdru5oh7cvQ[/youtube]
Mondeo 2.0 TDCi 85 Kw 2005
V minulém týdnu jak byli ty mrazy nás začlo zlobit auto. Vždy šlo nastartovat ale motor po chvilce zhasl. Při pokusu o vytočení se rozblikalo žhavení a kontrolka motoru a zhasl. Přikláněl sem se k zamrzaní nafty. Dohrkali sme na pumpu a dali naftu a trojnásobnou dávku VIFu. Stále stejné a s klesající teplotou se zkracoval interval běhu motoru na volnoběh. Druhý den sem zkusil odkalit palivový filtr a dal sem do něj naftu opět a VIFem. Furt stejné. Jelikož sme neměli možnost dát auto do vyhřáté garáže tak sme počkali až se oteplý. Ale i při plus 10 dělá auto to samé... Nenapadá Vás kde je chyba...??? Kdyby zamrzala nafta tak by to už povolilo ne?
Dnes sem vyměnil palivový filtr, auto klapalo na volnoběh cca 30 minut. Tak sem ho projel a cca po 10 km opět rozblikání žhavení a motor zdechnul... Šel nastartovat ale musel sem déle točit. Po cestě zpět mi to udělalo opět a jelikož sem měl stažené okénko tak sem slyšel divný zvuk spod auta od nádrže. Tak sem povolil víčko nádrže a byl v ní celkem podtlak...???
Diagnostika ukázala toto - dvě chyby:
a/ P0251 regulacni ventil tlaku paliva porucha funkce
b/ P1211- teď si nevzpomenu co u toho bylo
Udělal sem test přepadu trysek, mate mě tam ten vzduch který se tam objevuje.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pdru5oh7cvQ[/youtube]
Ford Mondeo Kombi 2.0 TDCi 16V 85 kW r.v. 2005
- gabriiel
- Junior
Diky za info. A jaky mas motor?lancer_bobek píše:Psal sjem to par prispevku zpatky.. dal jsem 22 000 za repas cerpadla...ale muzes to zkusit na dieseltechnika.com ...tam to vychazi 13000 bez dane
Edit: jo uz vidim

- KoDeath
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte...tak po výměně vstřiků byl od blikání žhavení klid až do teď. O víkendu jsem jel po dálnici a z ničeho nic při přidání plynu - nouzový režim. Vypnutí a zapnutí motoru a bylo po nouzáku. Pak už auto jelo zase v pohodě. Do nouzáku mi to tušim spadlo jednou ještě před tím, ale to jsem ani nenastartoval - jen jsem otočil klíčkem na "žhavení" .. kontrolka nezhasla, ale rozblikala se. Myslel jsem, že se jen málo nažhavilo. Nějaké nápady? 

Ford Mondeo Mk. III kombi - r.v. 2002 | 2.0TDCI - 96kW | Ghia || Author Traction 2010 White
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Po repasech vstriku a cerpadla, ktere proslo tlakovou zkouskou mi to take 2x spadlo do nouzaku a loni v den, kdy mel byt konec sveta jsem nenastartoval. Mondik se musel potupne odtahnout a bylo zjisteno, ze je vadna hlava cerpadla.
- gabriiel
- Junior
Mno... tak moje potize s nouzakem pri lehce podtocenem motoru a seslapnuti plynu na podlahu byly zpusobeny prasklou rozdelovaci hlavou cerpadla. Vymeneno, procisteno, vyrepasovano, dneska jsem to kratce zkusil a jede to jak drak
Tak drzte palec, at to vydrzi co nejdyl

Tak drzte palec, at to vydrzi co nejdyl

- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Co to stalo, kde to delali ?
- gabriiel
- Junior
Delal to dovozce u sveho servisu, u dovozce jsem mel zaplaceno pojisteni na technicky stav vozu, takze cenove co za to dal on nedokazu rict (me to pojisteni stalo 16tis. Kc pri koupi vozu) ale jelikoz probehl repas cerpadla, cisteni turba a vstriku, vymena senzoru a podobny ukony, nez nasli cim to bylo, tak se to urcite vyplatilo. Auto ted jezdi jako novy, mam pocit ze tam mam misto traktoru elektromotor, jak je to tichy, ale hlavne jede to jak z praku!
Mimochodem kdybyste si nekdo chtel nechat dovezt auto z DE a mit tam treba i to pojisteni na technicky stav, muzu doporucit (snad to neni zakazany tady na foru nekoho doporucit, kdyby jo, omlouvam se a prosim o napravu)> http://www.autanazakazku.cz. Celou dobu velice ferove jednani, na ceske pomery vyborna spoluprace, celou dobu co bylo moje Mondii v servisu, mel jsem k dispozici zdarma Mondeo kombi od dovozce a daval mi vedet, co se s tim deje a jak casove to cca vypada, takze celkove maximalni spokojenost

Mimochodem kdybyste si nekdo chtel nechat dovezt auto z DE a mit tam treba i to pojisteni na technicky stav, muzu doporucit (snad to neni zakazany tady na foru nekoho doporucit, kdyby jo, omlouvam se a prosim o napravu)> http://www.autanazakazku.cz. Celou dobu velice ferove jednani, na ceske pomery vyborna spoluprace, celou dobu co bylo moje Mondii v servisu, mel jsem k dispozici zdarma Mondeo kombi od dovozce a daval mi vedet, co se s tim deje a jak casove to cca vypada, takze celkove maximalni spokojenost

Naposledy upravil(a) gabriiel dne 16.06.2013 11:57, celkem upraveno 2 x.

-
- Nováček
Dobry den prosim o radu mam mondeo TDCI rok 2003 85kw minuli tyden v patek jsem jezdil normalne zaparkoval jsem a v sobotu rano uz jsem nemohl nastartovat po delsi dobe to chytlo z vyfuku vysel bilej kour a hned po nem cernej z autem jsem jel a rozsvitila se mi kontrolka zhaveni a motoru a auto slo do nouzaku a chciplo ale hned nastartovalo taklhle to udelalo asi 1ékrat dojel jsem domu a chtel nastartovat a z to neslo tak jsem ho roztlacil a nastartoval ale z vyfuku sel cernykour a rachot z motoru tak jsem to vypnul ted uz to nenastartuji co to muze byt dekuji jinak to ma najeto 220 000km je to pritahla z holandska v roce 2008 a predemnou to mel nejakej politik a jinak je to koupeno v AAAauto
Naposledy upravil(a) kardzali dne 11.03.2013 11:44, celkem upraveno 1 x.
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
a kolik to má najeto?
-
- Nováček
220 000 km to ma najeto mel to eden politik predemnou ale jinak je to dotahle z holandska v roce 2008 a kupoval jsem to v aaauto
Naposledy upravil(a) kardzali dne 11.03.2013 11:46, celkem upraveno 1 x.
- smoula
- Test driver
22tis km za 10 let? No proč ne