Přátele,
teď to bude už třetí léto co mi blbne klimatizace. Větší část roku klima funguje ale když přijdou velký horka tj. když je asi přes 27C a auto mám zaparkované na slunci tak klimatizace nechladí a fouká venkovní horký vzduch navíc dodatečně ohřátý horkem co je u motoru pod kapotou a to pak mám v autě saunu.
Zkoušel jsem vše možné, samozřejmě i dle Ford návodů vždy jsem prvně vyvětral horký vzduch z auta a pak spustil klimatizaci ale bohužel nepomohlo to. Auto jsem měl u několika FORD servisů a také i jinde.
Ford servis neuměl nenašel chybu i když uznal, že to blbne.
Dva mechanici nezávisle na sobě mi potvrdili že u Focuse se často stává, že se ošoupe spojka kompresoru klimatizace a tá pak když se horkem roztáhne kov nesepne tj. nespustí kompresor.
Proto bych se zeptal
nemá či neví někdo kde bych sehnal komplet spojku klima kompresoru?Případně dokázal by to někdo jinak opravit (použít podobný díl z jiného auta, prý to jde ale musí se s tím člověk pohrát)?
Děkuji moc za pomoc, čeká nás další léto a dovolená v autě s dětmi a automatickou klimatizaci co fouká horký vzduch namísto chlazeného
Detaily: Ford Focus 1.8 TdCi combi 85kW, 2003, climatronic
Ford Focus 1.8 TDCi, trend, grey, 85kW, combi, 5dv., multivolant, palubní PC, CD audio, climatronic, 1/2003, 192t.km