Výměna žárovky

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Mich29
Nováček
Nováček

Re: Výměna žárovky

Příspěvek od Mich29 » 08.12.2009 19:01

Cus, nevim, jak vymenit zarovku v predni leve mlhovce ford focus rv.1999. Poradte dik

MK2
Test driver
Test driver

Příspěvek od MK2 » 08.12.2009 19:34

Nemáš to napsané v manuálu od auta?
Kdyžtak kukni sem :arrow: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95#p267495
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW

Mich29
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mich29 » 08.12.2009 23:05

dik moc

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 01.02.2010 20:19

Zklamal jsem - nepodařilo se mi vyměnit H7 na levé straně. Dnes jsem s tím musel do servisu :oops:
O víkendu jsem to zkoušel dvakrát. Nejprve v pátek v noci na benzínce, v sobotu pak za dne před barákem. Zasekl jsem se vždy již na sejmutí toho krytu. Za boha se mi ho nepodařilo nahoře vyháknout z obou "pantíků". Dostal jsem se vždy až na takovou mez násilí (o sprostých slovech ani nemluvě), že jsem měl strach, že tam něco praskne.
Cestou na lyže jsem se proto dnes zastavil v Bosporu (Mladá Boleslav), kde s tím technik také zápasil. Nakonec jsme nechali auto na zkušebně ohřát (také mne to mohlo doma napadnout :roll: ), pak již hrubá síla zvítězila.
Před montáží mi ještě technik trochu zapiloval špičky těch "pantíků", aby to příště nebyl takový boj. Tak uvidím. Ve skrytu duše ale doufám, že se toho hned tak nedočkám - od koupě jsem vepředu nic měnit nemusel, a to je již více jak dva a půl roku...
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

Sobull
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sobull » 14.02.2010 16:38

Chlapi poraťe než něco ulomím. Jak sundám zadní lampu na FFII kombi? Návod je v tom dost strohej. Vyšroubuju ty dva šrouby, ale pak to světlo drží na druhý straně za něco. Mám to překonat jen silou nebo je potřeba zatáhnou/zapáčit nějakým směrem? Nebo se snad musí ještě zevnitř nějak pod tapec? Dík
FFII kombi 2,0TDCI, 2006

moabster
Nováček
Nováček

Příspěvek od moabster » 17.02.2010 10:09

Staci to vytiahnut. Ide to dost tazko, tie droty na ktorych je to zapojene to dost brzdia. Skusu to podobrat srobovakom a malo by to ist.
Ford Focus combi 2 Ghia, diamtova biela, 1,6TDCi 80kW 10/2005 Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 17.02.2010 10:53

Nic srobovakom nepácit.Treba to len vytiahnut.Je to tam na takych trnoch.Trosku silu treba prekonat.

alokk
Nováček
Nováček

Příspěvek od alokk » 18.02.2010 22:57

chlapi, co vam xxxx? vymena ziaroviek na fofoII facelift neni poroblm. Vsetky si vymenim sam a bez problemov, predne tak do max.5min. Povolit jednu skrutku vytiahnut svetlo (popripade odpojit konektor-ale nie je treba) a dat novu ziarovku. Podla mna to je super system, urcite lepsie ako niekam strkat ruku a ani nevediet kam a naklanat sa cez predok auta. Prave v cera a minuli tyzden som menil na obydvoch stranach stretavacky (odisli prakticky po rovnakom case, asi po tyzdni) a parkovacky (led), ziadny kryt baterky som nemusel demontovat. Ked som mal fofa prvy tyzden tak som si demontoval vsetky svetla a vyskusal som si vymenu ziaroviek v predu aj v zadu, je to uplne v pohode. P.S: predne hmlovky sa daju vymenit aj z v nutra po demontazi svetiel, pricom nie je treba davat dole plastovy kryt hmloviek.
Ford Focus II facelift 2/2008 titanium avalon 1,8 TDCi 85kW/115PS GALERIA

Sobull
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sobull » 21.02.2010 14:51

zirafak píše:Nic srobovakom nepácit.Treba to len vytiahnut.Je to tam na takych trnoch.Trosku silu treba prekonat.
Díky. Přesně tak to je. Nic nepáčit, jen zatáhnout. Ale když to člověk neví má strach aby něco neurval.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006

vladacr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladacr » 26.02.2010 15:20

No, tak výměnu žárovky na pravém předku jsem zvládl i já, a to je co říct :-D. Světlo drží jen na jednom šroubu a pak už to jde snadno. Jen si říkám, jestli nebude třeba nechat překontrolovat nastavení světel...
Ford Focus II Style Combi, Stríbrná Moondust, 1.6/74kW, 11/2007
Obrázek
Obrázek

Mef
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mef » 30.03.2010 10:13

Jsem na tom podobně jako Sobul, zkusím použít větší násilí při vytahování toho zadního světla.
LOSGROŠ - FoFo II kombi 1.8 92kW 2007
Obrázek
ŠEMÍK - FoFo II kombi 1.6TDCI 66kW 2006
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 30.04.2010 09:01

alokk no ja som na FL menil včera žiarovku svetla ale tak trochu to bol "porod", hlavne zastrčiť ten plastovy držiačik naspäť do paraboly...

ono vymontovať ani povoliť svetlomet nie je problem pohodička... ale odpojiť ten drbnuty konektor ani za svet su dam nejake zapadky ale nepodarilo sa mi to... ide to aj bez toho ale keby som chcel niečo s hmlovkami tak by bolo treba dať svetlo preč...

ako na ten kablovy konektor ?

a žiarovka sice v pohode ide von treba zatlačiť ten spodok, ale ked som dal novu tak ani za svet nešla dnu, tam ten zub čo je dole stále zavadzal, tak nakoniec som to tam nejako dostal ale svetlo svieti 5 m pred auto kua...

budem musieť "štelovať"...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

swah
Junior
Junior

Příspěvek od swah » 25.05.2010 15:15

Poslyšte děti příběh, kterak jsem měnil žárovky...

Byla neděle večer a já se jal odvést svoji princeznu zpět na její zámek. Když jsme vyjeli z města na neosvětlenou komunikaci, byli jsme jak u vytržení - nic totiž najednou před sebou nevidíme. "Dop*dele, co je?" Řekl jsem udiveně, reflexně páčkou přepl na dálková světla a zastavil na vhodném místě. "To mi jako odešli obě žárovky najednou nebo co??" Brblal jsem si vystupujíc z auta. A skutečně děti, ani jedna nesvítila.

Měnit žárovky na místě a v takové tmě bylo předem odsouzeno k neúspěchu, spíše snad i posměchu ze strany spolujezdce, zvláště pak, když jsem to u tohoto vozu nikdy nedělal. Pozbytek cesty jsem proto svítil světly mlhovými a když to šlo, tak i dálkovými.

V pondělí jsem se pak nachystal na opravu. Vybaven šroubováčkem (pro jistotu), kuráží a balíčkem náhradním H7 žárovek jsem se vydal před panelák měnit žárovky. Celkem rychle se mi podařila vyměnit u prvního světla na straně spolujezdce. "Brnkačka," řekl jsem si, "co na tom všichni mají?" zamyslel se a šel na další světlo, tentokrát ovšem na řidičově straně.

Strategie výměny byla zvolena jako u předešlé žárovky, ale ejhle. Nepodařilo se mi sundat kryt kryjící výbojky.

Pokračování příště.

matys
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od matys » 25.05.2010 19:59

swah..........tak , a teď to bude drsnější , už jako v seriálu - Ordinace v růžové zahradě - .

.........já jsem si pomohl tak , že jsem vyndal baterii , povolil šrouby uchycení spodku krabice uložení baterie a celou krabici posunul na oválných otvorech ( jdou probrousit - propilovat ) šroubů uchycení směrem k motoru a šrouby opět dotáhl .Není to moc , ale mně to pomohlo .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST
Obrázek
Obrázek

Kiposek
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kiposek » 30.05.2010 17:49

matys a swah

.. Ti z nás, co už mají pár zkušeností, tak to není už drama jako v Ordinaci, ale postupem času se mění na SAXANU s natahovací rukou.

To je potom brnkačka panečku, jednou se mi to podařilo na řidičové straně rychleji než u spolujezdce. Ale to musí být náhoda, že ten kryt zaskočí napoprvé jako Pája, ale to je zase jiný příběh .... :D
Ford Focus 1.8 TDCi, 85 kW (115 PS), 5T2 0583

Obrázek

Fofogalerie

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“