DVOUHMOTOVÝ SETRVAČNÍK
-
- Člen klubu
Re: DVOUHMOTOVÝ SETRVAČNÍK
Nechapem spojitost medzi spiatockou, spojkou a zotrvacnikom.
Ze ide spiatocka cez zuby je normalne. Pred zaradenim spiatocky zabrzdi uplne. Ked auto stoji, pockaj 3-4 sekundy. A potom davaj spiatocku.
Naco chces menit aj zotrvacnik? Inak 3-dielna spojkova sada aj s loziskom pre tvoje auto stoji do 8000Kc. Ak to kupis na Slovensku alebo cez iny obchod ako Autokelly, tak o 20-40% menej.
Ze ide spiatocka cez zuby je normalne. Pred zaradenim spiatocky zabrzdi uplne. Ked auto stoji, pockaj 3-4 sekundy. A potom davaj spiatocku.
Naco chces menit aj zotrvacnik? Inak 3-dielna spojkova sada aj s loziskom pre tvoje auto stoji do 8000Kc. Ak to kupis na Slovensku alebo cez iny obchod ako Autokelly, tak o 20-40% menej.
-
- Nováček
že zpátečka jde přes zuby a že je to normální jsem tu četl často, ale prostě tomu nevěřím. zuby slyším samozřejmě při parkování couváním. dojedu, stojím na místě, spojka, zpátečka a couvám. čekat 4 sekundy na místě než zařadím .. to je úplně mimo.. větší blbost jsem neslyšel. má to přece fungovat a jezdit a né zdržovat. sakra měl jsem bravo 1.2 60kW 11/98 rok a tam zpátečka šlapala hned.
ikdyž je to podle mě blbost.. ok.. dejme tomu, že je to u fordu normální..
to že spojka zabírá jak se říká zhora ( z vysoka ) to je čím? to je taky normální?
ve středu jsem objednaný na diagnostiku do autorizáku. o setrváku jsem se s chlápkem bavil po telefonu. Chci slyšet názor i mechaniků
ikdyž je to podle mě blbost.. ok.. dejme tomu, že je to u fordu normální..
to že spojka zabírá jak se říká zhora ( z vysoka ) to je čím? to je taky normální?
ve středu jsem objednaný na diagnostiku do autorizáku. o setrváku jsem se s chlápkem bavil po telefonu. Chci slyšet názor i mechaniků
-
- Nováček
teď mě známý psal, že benzínová 1.6ka focuse první generace setrvačník nemá. Je to tak? Vím, že i Bravo/a mají setrvák jen diesely.
-
- Člen klubu
Este by ma zaujimalo, preco pises do sekcie naftove motory, ked mas benzinak?
Benziny maju zotrvacnik. Ako vsetky spalovacie motory. Obycajny. Nie dvojhmotny.
Bud sa zmier s tym, ze spiatocka trosku hrkoce. Alebo pockaj par sekund pred zaradenim. Alebo si kup Bravo.
Ze spojka zabera hore bude pravdepodobne tym, ze sa blizi jej koniec.
Benziny maju zotrvacnik. Ako vsetky spalovacie motory. Obycajny. Nie dvojhmotny.
Bud sa zmier s tym, ze spiatocka trosku hrkoce. Alebo pockaj par sekund pred zaradenim. Alebo si kup Bravo.
Ze spojka zabera hore bude pravdepodobne tym, ze sa blizi jej koniec.
- lucky.jack
- Test driver
Teď bude nejspíš následovat něco ve smyslu...spojka ve 130k km. No to je v pr..li. Měl jsem Fiat Bravo a tam vydržela 250k km. Ty fordy fakt stojí za h...o ...
To že jde zpátečka přes zuby je směrováno k tomu, že je spojka před smrtí a tudíž pořádně nevypne...Setrvák bych vůbec neřešil - pakliže nejsou omletý zuby.
Nehledě na to, že skutečně nepatří do sekce naftových motorů.

To že jde zpátečka přes zuby je směrováno k tomu, že je spojka před smrtí a tudíž pořádně nevypne...Setrvák bych vůbec neřešil - pakliže nejsou omletý zuby.
Nehledě na to, že skutečně nepatří do sekce naftových motorů.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- kiblik
- Pokročilý
Myslim ze nemusis mit obavy, ty tam dvouhmotu nemas..... a ta spojka te bude stat nova okolo 5000Kč kdyz se budes snazit a to i s vypinacim loziskem.
Na kelly to maji za 7500 ale tam to maji standartne o 30-40% drazsi nez vsude jinde.
Takze se nemusis plasit. To mi co mame doma uchrochtany zabozrouty na naftu, jsme pekne v pr...li....
Na kelly to maji za 7500 ale tam to maji standartne o 30-40% drazsi nez vsude jinde.
Takze se nemusis plasit. To mi co mame doma uchrochtany zabozrouty na naftu, jsme pekne v pr...li....

KIBLIK007
Mozna Mondeo MK4
Je:HUBERT FordFocusCombi 1.6TDCi100kW(chip), noDPF,noEGR, r.v.2007,najeto 322tis km,5.5/100km...... jede i bez turba
Je:STRIBRNAK ŠkodaOctavia 1.6MPi75kW,r.v.2009,najeto235tis km,7.0l/100km
Mozna Mondeo MK4
Je:HUBERT FordFocusCombi 1.6TDCi100kW(chip), noDPF,noEGR, r.v.2007,najeto 322tis km,5.5/100km...... jede i bez turba

Je:STRIBRNAK ŠkodaOctavia 1.6MPi75kW,r.v.2009,najeto235tis km,7.0l/100km
-
- Nováček
Vím, že to co tady píšu je trochu na hlavu, ale nové auto, nový typ. Učím se od začátků. Jak je to se setrvačníkem. Které auta ho mají a které ne.. s tím jsem si nebyl NIKDY jistý. Proto ty zmatky. Ceny mě dorazily. Vůbec jsem si nevšiml, že jsem v sekci pro diesely
setrvačník do vyhledávače a už jsem psal 
Takže díky všem

Takže díky všem

-
- Nováček
Zdravím,
mám za sebou výměnu spojky s dvouhmotákem (sada LUK), najeto jen 100 km, ale jsem nervozní z toho, že auto při vyšší akceleraci hlavně na čtyřku a pětku dost vibruje, je to normální? nebo mi tam mechanik něco podělal? díky za odpovědi
mám za sebou výměnu spojky s dvouhmotákem (sada LUK), najeto jen 100 km, ale jsem nervozní z toho, že auto při vyšší akceleraci hlavně na čtyřku a pětku dost vibruje, je to normální? nebo mi tam mechanik něco podělal? díky za odpovědi
FF 2002 1.8 tdci 85kw šedá metal
- vitacz
- Zkušený
Má na to vliv i zatáčení? Mylsím tím když bude zatáčka do prava nebo do leva, jestli to zmizí.
-
- Nováček
to jsem nepostřehl, ale protáhl jsem to na dálnici a při tý čtyřce, když hodně zaberu, tak je to hodně nepříjemný jo a taky hned po výměně a nastartování, když auto nemělo ani metr najeto, to při sešlápnutý spojce hvízdalo, ale po pár kilometrech se to vytratilo, ikdyž to jde pořád trochu slyšet. a ještě další poznatek, kousek jsem jel v koloně a na jedničku, když se dostávala spojka do záběru, tak jsem slyšel takový klapnutí.
- vitacz
- Zkušený
No já mám stejnou sadu a v pohodě. Zdá se že je tam něco špatně. Jinakt to má vliv rychlostní stupeň na to jestli to klepe? Nebo se to objevuje při dané rychlosti? Tzn od 80kmh/h sešlápneš ply a klepe se to, čím více plynu (výkonu)tím více se to klepe nebo se to klepe pořád od jakékoli rychlosti? Protože kdyby to byla ta dvojhmota tak by se to mělo klepat jen podle otáček motoru. A né podle rychlosti. K vzhledem tomu, že se při výměněně vytahují poloosy tak to vypadá něco s nima.
-
- Člen klubu
Trasenie auta na 4. a 5. stupni mozu robit klby poloosi. Ak to prestane v momente pustenia plynu alebo vyslapnutia spojky, budu to na 99% oni.
-
- Nováček
otřesy se zvyšujou s přidáváním plynu, při puštění plynu ty vibrace ustávají a začíná to zhruba od těch 70km/h v nižších rychlostech to je neznatelné. jinak před výměnou auto nevibrovalo.
-
- Nováček
Ahoj, neznáte někoho, kdo by mi v okolí Českých Budějovic (popř. jižní Čechy) vyměnil setrvačník za nákou rozumnou cenu??? Jeden servisák mi říkal, že mě to vyjde na cca 23 tis..
na foru jsem se dočetl, že to někdo dělá i za 9,2 tis...
Díky

Díky
Renault Laguna 1.6 16V - zlatý auto...
Ford Focus 1.8 TDCi - taky už zlatý auto, konečně jsem se ho zbavil...
Jedno moudré, lidové pořekadlo praví, že Ford vám udělá radost hned dvakrát: poprvé když si ho koupíte a podruhé když se ho konečně zbavíte....
Ford Focus 1.8 TDCi - taky už zlatý auto, konečně jsem se ho zbavil...
Jedno moudré, lidové pořekadlo praví, že Ford vám udělá radost hned dvakrát: poprvé když si ho koupíte a podruhé když se ho konečně zbavíte....
- lucky.jack
- Test driver
Tak toho "někoho" kontaktuj. Jižní čechy = foki, ale za 9000 fakta si ne.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků