Tempomat
-
- Junior
Re: Tempomat
Tak jsem sio dneska nechal v servisu úspěšně aktivovat tempomat. Tlačítka jsem přidal do ovládání rádia (nějakjsem prohodil + a -
). Všechno funguje 

-
- Nováček
Posli foto, kde si to narval?
- Giggo
- Zkušený
čau,
Tak jsem právě pročetl všech 408 příspěvků v tomdle topicu. Velká poklona všem díky nimž je řešení až takhle vypracovaný, především poté Samantusovi.
Je nějakej zaručenej způsob jak zjisti, že mi tempo půjde dodělat? Přes tu diagnostiku v tom GEM např? (nevím co je GEM
) Nemám totiž problém si diagnostiku pučit a než se pustím do montování zkusit nějakou tu položku o který se tu mluvilo zapnout, abych měl jistotu že moje další práce nebude zbytečná.
Před Focusíkem sem míval totiž Lagunu II. kam sme taky dodělávali s klukama na Laguna foru tempomaty. Bohužel né do každý šel dodělat, některý velmi sparťanský verze neměli vůbec připravu (natažený kabely, senzory na spojkovým pedálu atd.) Nerad bych se tedy do něčeho pouštěl, dřív než zjistím, že to na mojem FF půjde. Mám 2006 s pal. pc.
Do Pardubic sice jezdím a původně sem uvažoval nechat si to dodělat u Samantuse. Bohužel člověk se musí ohlížet na prachy a vzhledem k tomu, že k diagnostice se dostanu sám je zbytečný za ňu platit.
Ještě další dotaz ty čudlíky Samantus přidělává do těla volantu nebo do ramen volantu? Mám 4 ramenný volant, ale nějakou "lite" verzy. Není koženej je celo plastovej a ty ramenna nemaj ty stříbrný plíšky na vrchu jako snad u vás všech na fotkách tadyk. Tudíž jestli by šli čudlíky do mýho vůbec namontovat?
S tím souvís jeden trošku OT dotaz, daj se ty stříbrný "plíšky" na ramenech volantu někde sehnat? Nějakej tuning shop, doplňky? Ten můj volant na ně má jakoby výlisy, kam by pasovaly (asi nalepit).
Na druhou stranu pokud zjistím, že tempomat mi dodělat půjde možná pro mě bude výhodnější než shánět čudlíky, stříbrný doplňky a kůži na volant vyměnit celej volant za volant s tempomatem (bude tam problém s výměnou airbagu a uchycením?)
Díky
Tak jsem právě pročetl všech 408 příspěvků v tomdle topicu. Velká poklona všem díky nimž je řešení až takhle vypracovaný, především poté Samantusovi.
Je nějakej zaručenej způsob jak zjisti, že mi tempo půjde dodělat? Přes tu diagnostiku v tom GEM např? (nevím co je GEM

Před Focusíkem sem míval totiž Lagunu II. kam sme taky dodělávali s klukama na Laguna foru tempomaty. Bohužel né do každý šel dodělat, některý velmi sparťanský verze neměli vůbec připravu (natažený kabely, senzory na spojkovým pedálu atd.) Nerad bych se tedy do něčeho pouštěl, dřív než zjistím, že to na mojem FF půjde. Mám 2006 s pal. pc.
Do Pardubic sice jezdím a původně sem uvažoval nechat si to dodělat u Samantuse. Bohužel člověk se musí ohlížet na prachy a vzhledem k tomu, že k diagnostice se dostanu sám je zbytečný za ňu platit.
Ještě další dotaz ty čudlíky Samantus přidělává do těla volantu nebo do ramen volantu? Mám 4 ramenný volant, ale nějakou "lite" verzy. Není koženej je celo plastovej a ty ramenna nemaj ty stříbrný plíšky na vrchu jako snad u vás všech na fotkách tadyk. Tudíž jestli by šli čudlíky do mýho vůbec namontovat?
S tím souvís jeden trošku OT dotaz, daj se ty stříbrný "plíšky" na ramenech volantu někde sehnat? Nějakej tuning shop, doplňky? Ten můj volant na ně má jakoby výlisy, kam by pasovaly (asi nalepit).
Na druhou stranu pokud zjistím, že tempomat mi dodělat půjde možná pro mě bude výhodnější než shánět čudlíky, stříbrný doplňky a kůži na volant vyměnit celej volant za volant s tempomatem (bude tam problém s výměnou airbagu a uchycením?)
Díky
Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
- ZaQik
- Admin
... kdybys cetl poradne, tak bys tam nasel odkaz na navod: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 85&t=22847Giggo píše:Tak jsem právě pročetl všech 408 příspěvků v tomdle topicu. Velká poklona všem díky nimž je řešení až takhle vypracovaný, především poté Samantusovi.Díky
Pokud jde o novy volant, tak airbagy jsou zamenitelne jen u 4ramennych.
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- Giggo
- Zkušený
čaj ZaQuiku,ZaQik píše:... kdybys cetl poradne, tak bys tam nasel odkaz na navod: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 85&t=22847
Pokud jde o novy volant, tak airbagy jsou zamenitelne jen u 4ramennych.
Já četl pořádně. Do návodů sem dokonce nahlídl dřív než sem se pustil do tohodle fora. Tvůj návod je super a velkej dík i za něj. Nicméně neodpovídá na moje dotazy. Kdybys ty četl pořádně

I. de tempomat dodělat fakt všude? (viz. moje zkušenosti z dřívějšího auta) z čtení vím, že nejde, ale jak poznat např. pomocí diagnostiky nebo rozdělání volantu či čehokoliv, že ke mě nepude? (na tej Laguně sem to poznal dle oddělání panelu čudlíků a čučnutí zespodu na spojkovej pedál jestli má 2 senzory, pak se člověk mohl pustit do práce)
II. čudly se přidělávaj do těla bo ramen volantu? (jinak samozřejmě další možnosti udělat si čudly jinde atd viz tvoje super sbírka fotek) [nejhezčí bylo asi řešení druhou páčkou u ovládání radia] Ač já teda plánuju buď výměnu celýho volantu, když někde seženu nebo nákup originálních čudlíků za 1500 je to dobrá cena a zbytek už je jen chvilka práce.
III. byl OT dotaz jestli se dá sehnat ten stříbrnej "plech" na ramenech volantů
IV. Výměna 4 ramennýho volantu za jinej 4 ramennej na to si mi odpověděl a díky.
Sorry přeci jen pročíst to všechno v rychlosti bylo taky namáhávý a člověk si určitě neuchoval plně všechny info. Navíc sem tu zajda FoFo mám teprve 14 dní, takže skutečně teď objevuju a zkoumám, co vylepším co umí atd. Proto se hodně ptám ale než se zeptám snažím se hledat a číst. Objevení, že tempomat u Focusíka de dodělat na 95% je pro mě super a radost z toho neumím ani popsat. Chtěl sem auto už s tempomatem, ale jak to bývá oslovilo mě jiný a to natolik, že sem oželel i tempomat i automatickou klimu. Nu a vzhledem k tomu, že mám kámoše s diagnostikou na Fordíka tak snad dodělání nic moc nebrání

-
- Junior
Ještě doporučuju projít thread o GEMu. GEM je "centrální mozek auta". Neplést s řídící jednotkou motoru, ta je jinde. GEM najdeš u spolujezdce (v návodu k autu hledej kde je pojistkovka - to je ten GEM). Ze spodní strany je papírový štítek a na tom hromada čísel a čárových kódů. Tebe zajímají jen 2 písmenka, které značí o jaký GEM se jedná. Jsou to největší písmenka a já tam mám DE. Podle toho je možné zjistit co tvůj GEM umí od výroby (DE umí snad všechno). Myslím si, že samantus říkal, že se mu tempomat nepovedlo rozjet jen na jednom z dieslů.
- Giggo
- Zkušený
Dík, paráda du do nějMiloshCZ píše:Ještě doporučuju projít thread o GEMu. GEM je "centrální mozek auta".

- Evil_666
- Nováček
Mám otázku, můj GEM končí Bh, což podle tabulky z toho školení o Ford Focus II, neumí tempomat, ale v tom konektrou C103 jsou piny 10 a 18 osazeny. Co si o tom myslíte, půjde namotovat tempomat? Psal jsem sz Samantusovi, ale zatím neodpověděl...
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
samantus v pardubicích zkoncil. dostal vypoved .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Giggo
- Zkušený
A to je nemilá zpráva. Především pro něj, ale nejspíše i pro lidi zde. Měl by začít dělat ty tempomaty sám, aby měl přilepšení k podpořefoki píše:samantus v pardubicích zkoncil. dostal vypoved .

__
Nevíte někdo, kde sehnat bo nedokážete sehnat ty originál čudlíky na tempomat? Ty co používal samantus a přidělával na volant?
- Anduril
- Test driver
Nove koupis normalne ve fordu.
- Giggo
- Zkušený
Dík plamene západu, aspoň nějaká dobrá zpráva.Anduril píše:Nove koupis normalne ve fordu.
- Anduril
- Test driver

-
- Junior
Tak jsem si dneska opravil prohození tlačítek "+" a "-" a udělal pár fotek. Měl bych jen dotaz. Mám + a - prohozené jenom já nebo i někdo jiný? Zapojený to bylo na 100% dobře (podle schématu a i jsem to proměřoval).
Protože nerad vrtám do nevyměnitelných věcí v autě (nebo hůře vyměnitelných) tak jsem se rozhodl udělat upgrade ovládání rádia. Přidal jsem tam 5 tlačítek podobných jako na obrázku, jen jsou delší (celková výška 7mm - od spodku tlačítka) Tlačítka jsem vlepil epoxidem (měl jsem šedý). Moc to na tom plastu nedrží, ale drží to dostatečně. Propojení mám systémem vrabčího hnízda pomocí drátku z cívky (je izolovaný a je možné ho odizolovat pájkou, moc dobře se s ním dělá). Odpory jsou připájené rovnou na tlačítka a někde je to zaizolované smršťovací bužírkou. A výsledkem je ovládání, kde jsou navíc tlačítka, která nejsou moc vidět. Popisky tam lepit nebudu, protože se to dá naučit za 2 minuty a když bych to dělal na koleni, tak to bude vypadat hnusně.
Protože nerad vrtám do nevyměnitelných věcí v autě (nebo hůře vyměnitelných) tak jsem se rozhodl udělat upgrade ovládání rádia. Přidal jsem tam 5 tlačítek podobných jako na obrázku, jen jsou delší (celková výška 7mm - od spodku tlačítka) Tlačítka jsem vlepil epoxidem (měl jsem šedý). Moc to na tom plastu nedrží, ale drží to dostatečně. Propojení mám systémem vrabčího hnízda pomocí drátku z cívky (je izolovaný a je možné ho odizolovat pájkou, moc dobře se s ním dělá). Odpory jsou připájené rovnou na tlačítka a někde je to zaizolované smršťovací bužírkou. A výsledkem je ovládání, kde jsou navíc tlačítka, která nejsou moc vidět. Popisky tam lepit nebudu, protože se to dá naučit za 2 minuty a když bych to dělal na koleni, tak to bude vypadat hnusně.