Klimatizace
- Black66
- Nováček
Re: Klimatizace
m.balas:
Asi už to máš vyřešeno, ale třeba to někomu pomůže.Namontoval jsem si pár kontrolek, které mi v autě chyběly a při cestě na jih sledoval, jak funguje klima (podotýkám, že mám kl. manuální a danou roku výroby-tak nevím, jestli se všechny kl. chovají stejně). Při zapnutí klimy nejdříve naskočí spojka a za okamžik ventilátor. Pokud se jede nízkou rychlostí běží stále oba. Pokud byla ale rychlost vyšší (asi záleží na okolní teplotě, vlhkosti...,zkrátka když čidlo na tomto okruhu vyhodnotilo dostatečné chlazení proudícím vzduchem), ventilátor se vypnul a naskočil až došlo ke snížení rychlosti.
Z toho usuzuju, že tvůj problém by mohlo být toto čidlo, nebo nefunkční ventilátor.
omlouvám se, pokud to tu už někde je.
Asi už to máš vyřešeno, ale třeba to někomu pomůže.Namontoval jsem si pár kontrolek, které mi v autě chyběly a při cestě na jih sledoval, jak funguje klima (podotýkám, že mám kl. manuální a danou roku výroby-tak nevím, jestli se všechny kl. chovají stejně). Při zapnutí klimy nejdříve naskočí spojka a za okamžik ventilátor. Pokud se jede nízkou rychlostí běží stále oba. Pokud byla ale rychlost vyšší (asi záleží na okolní teplotě, vlhkosti...,zkrátka když čidlo na tomto okruhu vyhodnotilo dostatečné chlazení proudícím vzduchem), ventilátor se vypnul a naskočil až došlo ke snížení rychlosti.
Z toho usuzuju, že tvůj problém by mohlo být toto čidlo, nebo nefunkční ventilátor.
omlouvám se, pokud to tu už někde je.
-
- Nováček
Zdravím,
můj problém s klimou je tenhle:
Nedávno, při první delší cestě s tímhle autem a zaplou klimou, jsem začal cítit velkej smrad, jako když se něco pálí. Vypnul jsem klimu a přestalo to.
Teď jsem měl čas na to mrknout- zapíná v pohodě, ale kompresor (nebo spojka) hodně hroutí, od spojky létají jakoby jiskry (nedokážu určit, jestli od cívky nebo od obložení). Motor jen funí, aby to utáhl. Asi za půl minuty je spojka úplně vřelá. Samotná spojka na 12V spíná pěkně, tak si myslím, že cívka je OK. Kompresor v klidu nejde rukou vůbec protočit - zkoušeno na jiném a tam to jde.
Takže si myslím, že mám zadřený kompresor. Myslíte, že je to možné???
Mám začít shánět jiný? Viděl jsem starší i za 2000, to by to vyšlo snad levněji, než nějaká výměna ložisek- jestli to vůbec jde měnit...
Prosím o radu a doporučení od zkušenějších.
Dík
Nedávno, při první delší cestě s tímhle autem a zaplou klimou, jsem začal cítit velkej smrad, jako když se něco pálí. Vypnul jsem klimu a přestalo to.
Teď jsem měl čas na to mrknout- zapíná v pohodě, ale kompresor (nebo spojka) hodně hroutí, od spojky létají jakoby jiskry (nedokážu určit, jestli od cívky nebo od obložení). Motor jen funí, aby to utáhl. Asi za půl minuty je spojka úplně vřelá. Samotná spojka na 12V spíná pěkně, tak si myslím, že cívka je OK. Kompresor v klidu nejde rukou vůbec protočit - zkoušeno na jiném a tam to jde.
Mám začít shánět jiný? Viděl jsem starší i za 2000, to by to vyšlo snad levněji, než nějaká výměna ložisek- jestli to vůbec jde měnit...
Dík
-
- Nováček
Ahoj
Nechce se mi procitat cele vlakno ci dokonce cele forum, tak sem rovnou flaknu muj problem a otazku, tak se na me nezlobte
Nechal jsem si doplnit chladici kapalinu s podezrenim na unik. Tlakova zkouska pred naplnenim dopadla dobre, takze jsme to naplnili a pridali kontrastni latku. Kdyz jsem po tydnu klimu zapl, uz nefungovala. Servisak mi ukazal uniky na dvou mistech, na takove te siroke ploche veci vepredu a na hadici vlevo v rohu za motorem. Je jedinou moznosti vymeneni techto soucasti nebo se to da nejako opravit?
Dik
Nechce se mi procitat cele vlakno ci dokonce cele forum, tak sem rovnou flaknu muj problem a otazku, tak se na me nezlobte

Nechal jsem si doplnit chladici kapalinu s podezrenim na unik. Tlakova zkouska pred naplnenim dopadla dobre, takze jsme to naplnili a pridali kontrastni latku. Kdyz jsem po tydnu klimu zapl, uz nefungovala. Servisak mi ukazal uniky na dvou mistech, na takove te siroke ploche veci vepredu a na hadici vlevo v rohu za motorem. Je jedinou moznosti vymeneni techto soucasti nebo se to da nejako opravit?
Dik
-
Byl jsem v fíkusem za jednou osobou která již má doma na zahradě 6 fíkusů a u 4 už měl tento problém taky odcházela pojistka 7.5a a u jednoho snad i nespínalo relé po dlouhém bádáním na tím zjistil že ventilátor klimi je trochu špinav a celkově už má větší odpor a bla bla bla a proto klima na novou pojistku beží a když si při jízdě párkrát přehodíte rychlost 1234 tak vám pojistka udělá prask a máte po ptákách
první jsem tomu nveřil že to tím fakt bude a tak jsem k tomu píchnul zkoušečku a proměřoval za jízdy a s přepínáním a asi po 11tím přepnutí jsem naměříl větší hodnotu a praskla pojistka tak jsem ventilátor schodil vyfoukal poté prostříkal cleanerem od loctite bo jak se to píše
a té špíny a sra.. co stoho šlo
no a nakonec japonec teda WD sprej stříknul nahodil z5 dal novou pojistku 7.5a a klima beží 2 měsíce a bez problémů. snad to někomu pomůže
a aspon nebudete mít spálenou od slunce jednu ruku s toho otevřeného okna 

- Palec4
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nenasiel som svoj problem tak potrebujem poradit.
jedneho dna prestala ist klima,len som pocul takye hucanie od motora ked som ju zapol.tak som myslel kompresor tlaci len nema co.Predvcerom doplnene,klima chladi ale hucanie ostalo,na volnobeh je nieje nic pocut ale s pridavajucimi sa otackami sa hucanie zosilnuje asi po 2500ot/min. ked klimu vypnem hned je ticho.
Ma kompresor nejaku vodiacu kladku na klinovom remeni?alebo co to moze byt.
diky moc
jedneho dna prestala ist klima,len som pocul takye hucanie od motora ked som ju zapol.tak som myslel kompresor tlaci len nema co.Predvcerom doplnene,klima chladi ale hucanie ostalo,na volnobeh je nieje nic pocut ale s pridavajucimi sa otackami sa hucanie zosilnuje asi po 2500ot/min. ked klimu vypnem hned je ticho.
Ma kompresor nejaku vodiacu kladku na klinovom remeni?alebo co to moze byt.
diky moc
-
- Nováček
Ahoj chtěl bych se zeptat čím může být,že mi nesvíti kontrolka u klimatizace.Ubec to nefunguje.Můžete mi poradit kam se číhnout a co s tím?Díky moc(FF-2000)
-
- Pokročilý
Nerozebírat, vyměnit. Rozebrat jde, ale složitlimos píše:Zdravím,
Dík

To bys musel nejdříve jeden rozebrat jako mustr - "Pajšl" vypadá takhle:
Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
-
- Nováček
Dík za odpověď, vypadá to pekelně, takže výměna za jiný je jistá.Stenly píše:Nerozebírat, vyměnit. Rozebrat jde, ale složitlimos píše:Zdravím,
Dík![]()
To bys musel nejdříve jeden rozebrat jako mustr - "Pajšl" vypadá takhle:
- jisol
- Nováček
Tak jsem v květnu naplnil klimu a teď při největších vedrech přestala jet. Děravý chladič, takže výměnafoki píše:casta zavada , unika to stredem nítku , uz jsem to varil a zatim to drzi . ale pro jistotu jsem nechal zavarit vsechny

MONDEO 2.0 TDCi 2011
- Milos Focus Combi
- Nováček
Ahoj vsem,
byl jsem na komntrole klimy u meho Focuse 1.8TDCi 85kW r.v. 2004 (jeste prvni model).
Mam manualni klimu a problem je ten, ze po nedavne kontrole, doliti naplne a dezinfekci me prijde, ze klima nejak min chladi. Dokonce jsem ji meril tepolmerem na vydechu, na pristrojovce pri uzavrene cirkulaci a je to cca 11"C.
Jak Vam ted chladi klima?
Mate nejakou uradu?
Diky zdravi Milos
byl jsem na komntrole klimy u meho Focuse 1.8TDCi 85kW r.v. 2004 (jeste prvni model).
Mam manualni klimu a problem je ten, ze po nedavne kontrole, doliti naplne a dezinfekci me prijde, ze klima nejak min chladi. Dokonce jsem ji meril tepolmerem na vydechu, na pristrojovce pri uzavrene cirkulaci a je to cca 11"C.
Jak Vam ted chladi klima?
Mate nejakou uradu?
Diky zdravi Milos
-
- Nováček
Zdravim,chtěl bych se zeptat.Když zapnu klimu a dam to na jedničku tak kontrolka u A/c svíti.Jakmile to dám na dvojku tak zhasne a jen chviliku chladí.Nevíte co s tím?Díky(FF2000)
-
- Nováček
klimatizace
presunuto
Ahoj forďáci
dovolte, abych Vás požádal o pomoc jakožto amater na auta.
auto ford focus combi 1,8 Tdci 85 KW rok 2004 st.model. najeto 95 Tkm
Problém se týka klimatizace, když nastartuji fordíka a po chvilce zapnu klimatizaci sepne ventilátor klim. a klima začne chladit, tak jak má. Vše fungje do jisté doby a to do ujetí pár kilometru cca 10km. Po teto chvilce se vypne klima i ventilátor a do auta začne foukat teplý vzduch v tuto chvíli klima nefunguje.
Klima opět naskočí když auto zustane stát nějakou dobu a uplně vychladne.
Klimatizace byla plněná v roce 2009 -kde byla provedena výměna pylového filtru, číštění plnění okruhu, vše bylo v pořádku a klima chladila (cca měsíc). Pak začala zima a nepoužívali jsme jí zase až od letošních veder.
Uplynul skoro rok a klima začla blbnout jak popisuji a tak jsem jel do jednoho servisu, kde mě řekli, že se podívaji na náplň jestli neutekla, auto napojili na přístroj a hle vše je v pořádku náplň je v pořádku a tlaky taky.
Dostal jsem odpověď že mám jet na diagnostyku do Fordu
a z toho nejsem nadčený, jelikož si mysím, že bude jenom platit a platit.
KLIMATIZACI MÁM MANUALNÍ.
Jo ještě bych zapoměl zajel jsem za jedním známým, který ma diagnostiku. Když se to snažil zjistit a připojil se na počítač nešlo navázat spojení s jednotkou.
Diagnostika fungovala na jine věci uplně v pohodě ( drzdy ABS, motor)nebyl žadný problem.
měl jste někdo podobný problém jako já prosím o radu.
Ahoj forďáci
dovolte, abych Vás požádal o pomoc jakožto amater na auta.
auto ford focus combi 1,8 Tdci 85 KW rok 2004 st.model. najeto 95 Tkm
Problém se týka klimatizace, když nastartuji fordíka a po chvilce zapnu klimatizaci sepne ventilátor klim. a klima začne chladit, tak jak má. Vše fungje do jisté doby a to do ujetí pár kilometru cca 10km. Po teto chvilce se vypne klima i ventilátor a do auta začne foukat teplý vzduch v tuto chvíli klima nefunguje.
Klima opět naskočí když auto zustane stát nějakou dobu a uplně vychladne.
Klimatizace byla plněná v roce 2009 -kde byla provedena výměna pylového filtru, číštění plnění okruhu, vše bylo v pořádku a klima chladila (cca měsíc). Pak začala zima a nepoužívali jsme jí zase až od letošních veder.
Uplynul skoro rok a klima začla blbnout jak popisuji a tak jsem jel do jednoho servisu, kde mě řekli, že se podívaji na náplň jestli neutekla, auto napojili na přístroj a hle vše je v pořádku náplň je v pořádku a tlaky taky.
Dostal jsem odpověď že mám jet na diagnostyku do Fordu

KLIMATIZACI MÁM MANUALNÍ.
Jo ještě bych zapoměl zajel jsem za jedním známým, který ma diagnostiku. Když se to snažil zjistit a připojil se na počítač nešlo navázat spojení s jednotkou.
Diagnostika fungovala na jine věci uplně v pohodě ( drzdy ABS, motor)nebyl žadný problem.
měl jste někdo podobný problém jako já prosím o radu.
- Palec4
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
a ventilator ti ide?musiláč píše:Zdravim,chtěl bych se zeptat.Když zapnu klimu a dam to na jedničku tak kontrolka u A/c svíti.Jakmile to dám na dvojku tak zhasne a jen chviliku chladí.Nevíte co s tím?Díky(FF2000)
-
- Nováček
Ahoj Palec.Jj,jde.Když zapnu klimu a mám to na 1,tak svíti A/c.Přepnu na 2,kontrolka zhasne a chvilku chladí.Když je ventilátor na 1,tak nic nefouká.Tak ůbec nevim co s tím.Díky za rady
- Lašty
- Junior
Zdravím
Takže mám problém s klimou, když se sere tak se ...Můj problém je následující při jízdě zapnu klimu sepne a otáčky mi letí nahoru. když vyřadím zůstavají vyset na těch 3 tis. vypnu a je vše v pohodě. To samé se děje, ikdyž auto běží na volnoběh a stojí na místě. A navíc mi přijde, že to vůbec nechladí. Budu rád za každou radu čím by to mohlo být
Takže mám problém s klimou, když se sere tak se ...Můj problém je následující při jízdě zapnu klimu sepne a otáčky mi letí nahoru. když vyřadím zůstavají vyset na těch 3 tis. vypnu a je vše v pohodě. To samé se děje, ikdyž auto běží na volnoběh a stojí na místě. A navíc mi přijde, že to vůbec nechladí. Budu rád za každou radu čím by to mohlo být

bývávalo Ford Focus 1.8 16 V Zetec 5 dvéř. hatchback r.v. 2000
Ford FocusII 1.6 16V 5 dvéř. hatchback r.v. 2007