Tlumiče,pružiny

Nápravy, řízení ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlumiče,pružiny

Příspěvek od ihrdlick » 22.04.2009 09:31

tak včera při výměně kotoučů mi bylo řečeno, že bych měl co nejdříve objednat new tlumiče, ukázaly se totiž plošky...hlavně vzadu. Mám si koupit obyčejné nebo sportovní. Mi se líbí ty za cca 6000,- od StreetLine. myslím, že je má Kasi...nebo sériovky? :roll:
Obrázek
1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA

Kroco02
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kroco02 » 22.04.2009 10:53

Zalezi co od cestovani autem ocekavas, ale asi bych se tech sportovnich nebal, pokud nejezdis porad do Prahy, to bys mel z te nasi dalnice vykrapane aj zuby myslim.. :arrow: Zkus se s nekym pripadne domluvit, kdo to na aute ma, nebo kdo mas aspon sportovni pruziny na 17tkach treba, "at vis do ceho jdes" :mrgreen:
Ford Focus 1.6 16V Trend / r.v. 2002 / 150 tkm / Fólie 45-10 / 16'' Ford Graphite / K&N / REMUS / GREY / GALERKA!
Obrázek Obrázek

Dojezdil:
Ford Focus 1.6 Trend / r.v. 1999 / nedojetých 76tis / GREEN / GALERKA!
Obrázek

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 23.04.2009 07:05

Co tohle? přijde mi lepší dát o 2000,- více a mít kvalitu, než JOM nebo STREETLINE :roll:

TLUMIČE

A další dotaz. je lepší snížení -35/40mm nebo -40/40 ???
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 23.04.2009 07:11

ideal je ist dole -30 kvoli komfortu a este akej takej pouzitelnosti.
No a co pozeram na ten komplet,tak za 8500 czk,no to asi bohvieco nebude. :cry:

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 23.04.2009 09:27

No chlapci, tak som si poslušne prešiel celé fórum. Pružiny sme riešili, tlmiče menej. Ja by som si teraz dovolil predostrieť trochu komplexnejší problém a poprosil vás o radu. Dúfam, že spoločne nájdeme nejaké riešenie :o)

Takže najprv základné info (aj keď sú v podpise ;o) hatchabck z roku 2000, 3 dvere, 1.6 litra Zetec-S benzinol, verzia Trend. Podľa špecifikácie podvozok s výkonným odpružením. Originálne obutie je 185/65 na 5.5 J s R14.

V tejto verzii mám obuté zimné papuče na plechových diskoch. Dostal som pokyn od svojho mechanika :o) že je čas vymeniť zadné tlmiče. (Možno budem trochu skákať, ale chcem podať komplexný obraz :o) Tak som si povedal, že teda OK, prečo to nevyužiť, keď tu všetci píšete a nerubnúť tam rovno -3 cm Eibach pružiny hneď. Lenže... Tak som prišiel k autu a odmeral -3 cm na blatníku. Keď si odmyslím, že nejazdím len po normálnych cestách (čo je na Slovensku skôr výnimka, ak nie ste na diaľnici :o) ale občas aj mimo (a po meste je to totálny tankodrom) tak som si spomenul, že jazdím aj v zime. A zrazu som si nevedel predstaviť, že idem niekde s naloženým autom lyžovať, alebo na chatu a potrebujem nasadiť reťaze (a to ja občas potrebujem :o( Tá medzera sa mi zdala na taký úkon vcelku nepoužiteľná...

Takže otázka č.1, pre Eibacháčov: Ako to s vami vyzerá v zime ? nezapchá sa priestor v blatníku rýchlo ? Nasadzovali ste už pri takých pružinách a -3 cm reťaze ? Je to možné bez toho, aby to bol pôrod ježa, alebo bez demontáže kolesa? :o)

Ja osobne som to v tej chvíli zavrhol. Iba ak by sa našli pružiny, ktoré vedia dať auto nižšie o polovicu, teda možno nejakých 1,5 cm, ale to asi blúznim... Lenže teraz som prezul zase na letné papuče a zrazu som si uvedomil, že auto vyzerá ako koza... Doplním informáciu: Letné parametre sú 195/55 na 6.5 J s R15 (áno viem, že 6.5 J nie je podľa technického, ale pssst ;o) nevidno to :o) A tu si to pýta minimálne tie 3 cm dole. Tak som zostal zrazu na pochybách, že čo s tým... Možným riešením, ktoré som tu videl, by bol podvozok s nastaviteľnou výškou.

Otázka č.2: Aká by bola asi tak cena ? Predpokladám, že taká sada by zahŕňala tlmiče aj pružiny.

Ja som aktuálne hľadal cenu na Eibach pružiny a z Nemecka sa dajú nechať poslať vcelku komfortne za 150 € plus 17 € doprava. Našiel som ich dokonca aj za 140 €.

Druhú časť tohoto zbytočne dlhého elaborátu :o) by som rád venoval tlmičom, lebo o tých sa tu veľa nepísalo. Keďže mám podvozok Trend, v žiadnom prípade nechcem prísť o jeho vlastnosti tým, že tam dám obyčajné tlmiče (ponúkli mi Monroe Senza-Trac, oj...) Zároveň, ale nechcem tvrdšie auto, keďže vozím aj svoju rodinku. Oni by síce trochu tvrdosti zvládli, ale ja by som potom chodil rýchlejšie a to už by nezvládli :o) Najprv som zavolal do Fordu. Originál náhradný diel, teda tlmič s výkonným odpružením (Nie je to, ako tu niekto písal, že Trend je rozdiel len v pružinách. Rozdiel je aj v tlmičoch.) mi bol ponúknutý za 160 € jeden (pripomínam, že sa jedná o zadný). Bez ďalších súčastí. Uf, vcelku dosť.

Otázka č.3: Existuje alternatíva k originál tlmiču Ford s výkonným odpružením ? Snažil som sa pátrať po nejakých parametroch, na základe ktorých by som dokázal porovnať rôzne tlmiče, ale neúspešne. Nikto nikde neudáva nič, čoho by sa dalo chytiť. Resp. ja som nenašiel.

Takže ako ďalej ? Mám použiť -3 cm Eibach a štandard tlmiče ? (Čo to spraví v zime ?) Mám nechať štandard pružiny a použiť výkonné tlmiče Ford ? Mám šancu použiť iné tlmiče ako Ford ?

Otázok veľa, možností ešte viac. Celý tento problém totiž súvisí s tým, že môj rozpočet momentálne nie je to, čo býval, a preto som donútený premýšľať a kombinovať. Snaha o optimálne riešenie by mala zohľadniť kritéria:

1. zachovanie súčasnej funkčnosti podvozku a jeho charakteriky
2. v prijateľnej cene
3. a až potom príde na rad prípadná vizážistika :o) :o(

Ďakujem vopred za vaše názory a pohľady, ako by ste sa rozhodli vy.
Naposledy upravil(a) Culex42 dne 23.04.2009 10:04, celkem upraveno 1 x.

Kroco02
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kroco02 » 23.04.2009 09:50

Nemam ted cas cist to cele, takze k bodu 1 ti jen napisu, ze odkazu na stavitelny podvozek tu na foru par je, i par prispevku nad..bezna cena kvalitniho podvozku se pohybuje kolem 16000CZK.. Ty jelikoz mas ale verzi Trend, tak z vyroby mas uz snizeni cca 1,5cm, coz znamena, ze pokud das pruziny -3cm, konecne snizeni bude kolem 1,5cm, protoze snizeni se pocita od zakladni verze..
Musim letet, zatim
Ford Focus 1.6 16V Trend / r.v. 2002 / 150 tkm / Fólie 45-10 / 16'' Ford Graphite / K&N / REMUS / GREY / GALERKA!
Obrázek Obrázek

Dojezdil:
Obrázek

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 23.04.2009 09:59

To by bola vcelku zasadna informacia, ktora by dost pomohla ku konecnemu rieseniu :o) Lebo minus cele 3 nevidim velmi priechodne v zimnom obdobi. Ale 1,5 az 2 by bolo super. Chcelo by to potvrdenie od kombinacie Eibach / Trend.

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 23.04.2009 10:08

po precitani tvojho romanu a zhodnoteni,kam jazdis,koho vozis,co chces pouzit,by som zostal u standartnej fabrickej specifikacie :idea: akurat by som skusil tlmice zhanat niekde inde,kvoli cene.

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 23.04.2009 10:17

no ja viem, ze to bolo trochu dlhsie, ale zase to umoznuje ziskavat jasne odpovede, ako napriklad tvoju. co naklepem ja, nemusite vy :o) skusal som pozerat original ford tlmice ale neuspesne. nemam zdroj, kde by som sa po nich este vedel pozriet za lepsiu cenu :o( ak o niecom vies, sem s tym.

Kobrlik
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Kobrlik » 23.04.2009 10:33

Myslím že Wolfovi2 sem tady sliboval hodnoty geometrie náprav... třeba Vám to někomu nějak pomůže,jinak už sem koukal že to sem dával romík...je to teda postavený na pružinách Eibach :idea: 8)
Přílohy
IMG.jpg
Ford Focus 1.8 16v Hatchback metal zelená VITRO r.v.duben 2003
Ford Mondeo ST220

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 23.04.2009 11:46

zirafak píše:po precitani tvojho romanu a zhodnoteni,kam jazdis,koho vozis,co chces pouzit,by som zostal u standartnej fabrickej specifikacie :idea: akurat by som skusil tlmice zhanat niekde inde,kvoli cene.
tak toto teda neviem či tiež nahodim eibachy :? tiež občas chodím na záhradu a cesta je tam taká, že mierne ppč.. spodok som ešte nechytil. Sedeli sme dvaja vpredu a jedna osoba vzadu. Ale neviem čo to spraví ked fofo bude -3 cm nižšie :idea:
a zirafaka som mal v plane sa opytať ako to dopadne s eibachmi ked si dozadu sadnú 3 dospelé osoby. nebudú na nejakých hupákoch škrtať kolesa o blaatníky, resp. o vnutro blatníkov? stále som na vážkach či eibachy nahodiť alebo nie :( Auto vyzerá ako koza, tá fuga sa mi nepáči. Ale dialnic je u nás žalostne málo. Na záhradu chodím fakt len sem-tam. Keby že je na rovine dlabem na to, auto nechám odstavené opodial a dohrkocem sa na vozíku. Ale máme ju v kopci a tam nemám šancu na mojom malom šípe vyjsť :(

Kroco02
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kroco02 » 23.04.2009 12:00

Muj osobni nazor je ten, ze jak ted pojedes na zahradu, tak si najed na nejvetsi hrb, koukni pod auto a uvidis, kolik je tam mista..Naopak tim, ze budou pruziny tvrdsi, tak se ti tpo mnohem mene zhoupne (aspon tak to ja chapu), cims trochu eliminuje snizeni 3cm, takze bych se toho tolik nebal, kor kdyz tam jezdis obcas..
Se skrtanim ti neporadim, ale i ostatni budou potrebovat rozmer tvych disku a gum..
Obrázek Obrázek

Dojezdil:
Obrázek

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 23.04.2009 12:08

Tak já jsem právě utratil 238,- a ušetřil 8500,- !!! :mrgreen: 8O 8)

Byl jsem na testu tlumičů s tímto výsledkem:

LP 75%
PP 76%
LZ 82%
PZ 82%

Pan mechnaik říkal, že ty plošky může dělat rozházené geometrie nebo pneumatika sama o sobě, pokud není nějaká moc kvalitní. No a tlumiče mám prý vzadu jako nové.Nechám udělat GEO a uvidím. Dělá se GEO i na zadní nápravě?
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 23.04.2009 12:09

Ano.Mas multilink :idea: :wink:

Kroco02
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kroco02 » 23.04.2009 12:37

2 ihrdlick: Vidim ze jsme na tom dost podobne, to stejne jsme resil par stranek zpet a nakonec jsem menil predni cepy, tycku rizeni a hlavne si to dej na kvalitni Geo!!
Obrázek Obrázek

Dojezdil:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Podvozek“