Dotaz na konkrétní vůz Focus Combi

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz na konkrétní vůz Focus Combi

Příspěvek od autotiptop » 25.11.2008 19:15

Dovolte, abych se představil. Jmenuji se Michal Mílek a jsem prodejcem http://www.autotiptop.cz.
Už delší dobu sleduji tuto diskuzi a rozhodl jsem se, že do ní vstoupím a uvedu pár věcí na pravou míru.
V prvé řadě chci zhodnotit, že tato diskuze se ještě odehrává v realitě a je korektní, což o jiné diskuzi na tomto fóru se říct nedá, protože na dotaz uživatele „Mate někdo zkušenosti s autotiptop?“ mu bylo odpovězeno, že „než tam, tak radši do Mošnova“. Psal jsem autorovi tohoto příspěvku, jestli má nějakou špatnou zkušenost s mým prodejem? Odpověď zněla: Já Vás neznám. Jen jsem chtěl poradit, že můj otec kupoval u Sitty. – Zdá se Vám to fér rada? Pán se neptal kde kdo kupoval. Ale to už ani já, ani správce fora neovlivníme a ani to po nikom nechci. Každopádně je fajn, že toto fórum existuje. Sám jsem se dočetl spoustu dobrých rad, které se týkaly i mých vozidel.
A teď k této diskuzi.
F.F 2,0 TDCi Combi Ghia. Ano Ano Ano. Vozidlo skutečně pochází ze Španělska od ALD Automotive a jak praví Foki: v Německu by se tato cena nedala vůbec řešit, ale kouzelník nejsem. Jestli Foki chce, dostane k baráku celý kamion těchto aut. Nejezdilo v autopůjčovně. Stav je původní – sám jsem na něm nedělal vůbec nic. Někteří to ocení – někteří by chtěli stav nového auta s 90 tkm. Po „studeném“ nastartování zasmrdí jako by nespálená nafta – bylo na servise i diagnostice a nic. Všechny hodnoty v normálu – můžeme servis opakovat znovu.
Servisní knížka a 2 klíč mi skutečně posílají dodatečně z důvodu jiného sběrného místa auta a jiného sídla společnosti, kde jsou dokumenty uloženy. Opravdu se stává, že u některých vozidel přichází odpověď „no disponible“ – prostě ztraceno
ZÁRUKA: Tak to se diví všichni. Ano jsem blázen. Dával jsem záruku na všechno 6 – 12 měsíců a do smlouvy. Už jsem se vyškolil. Špekulanti, podvodníci a další „verbeš“ mě donutila pravidla změnit. U benzínových 1,6 je to 12 měs.na motor a převodovku. U dieselu je to 6 měs. bez čerpadla a vstřiků (ale jezdí ještě spousta aut, které mají platnou záruku na všechno) Ať zde napíšou lidé, jako sl.Novotná, p.Plaček, p.Kočí, p.Jančařík (tomu ještě dlužím zrcátko), p.Ascher a další, kteří tuto záruku uplatnili a v servise se divili, proč to platím za ně, že Míšo Dudíku.
Já nemám zaměstnance a vzhledem k mým malým nákladům mi stačí i přiměřený zisk. Proto si v rámci možnosti můžu dovolit i nějakou záruku. Já jsem svoje podnikání založil na jiném principu. Chtěl jsem se odlišit od autobazaru a specializovat se pouze na jednu značku se zajištěným servisem. Že řeším Španělsko, tak za to si můžou občané ČR sami. Všichni chtějí cenu a cenu a cenu. V německu se to platit nedá. Lidi to Španělsko není tak hrozné. Lítám si to tam osobně vybírat. Trochu bacha na půjčovnu, ale jinak od Turka, Talibance v Německu dostanete někdy i horší. A věřte mi, že poctivost se nevyplácí, jde to těžce a já značně uvažuji, jestli to na jaře ještě chci a budu dělat. Lidé prostě chtějí být klamáni. Tento poslední odstavec mi stejně nikdo nevěříte, ale to už tak chodí. Přesvědčovat nikoho nebudu.

Přeji příjemný zbytek dne. Michal :lol:
F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 25.11.2008 19:37

dobry den nebo ahoj

v podstate se neda s tebou nesouhlasit a rekl bych ze ja bych to nenapsal lepe .

ja vim jak to je se spanelskýma autama a i ja se snazim aby byly lidi spokojeny , ovsem jde o to ze i v nemecku se zacina vozit z jiných zemí a ceny v cechach jsou uz hluboko pod nemeckým standartem (diky spanelským pujcovnam ) a timto vlastne kdo chce nejakým zpusobem prežít tak bud to musi koupit nebo hledat a cekat na náhodu - kterých zas tak moc neni .

kdyz to shrnu tak mam par zakazniku kterí jsou "rozumní " a radsi si priplatili aby meli auto puvodem z nemecka ( i kdyz nerikam ze vse ze spanelska je spatne ) ale vetsina chce co nejlepsi a nejmladsi s co nejmin km ale za cenu spanelskeho z pujcovny nebo leasingu .ale proste to auto se sehnat neda takze u tech to jinak nejde nez aby si vzali opravdu to spanelske .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

jirinp
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirinp » 25.11.2008 20:10

foki píše: ovsem jde o to ze i v nemecku se zacina vozit z jiných zemí
Taktak, muj FF, dovoz z Německa a přitom serviska, samolepky francouzsky, zapomenuty parkovaci listek 3 měsíce starý frantikovský. By mě zajimalo kolik E za to frantik dostal, kdyz to kupil nemcour (vydělal) a od nej cehun (vydělal) a od nej ja za 108tkč.
FF Combi 1,6, r.v. 1999, tmavěmodrámetlička
Od 6/2013 Auto s pííp ve znaku, jízda plná zázraků - aneb Fluence. Focus prodán tchánovi, takže se o něj stále starám

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 25.11.2008 20:40

foki píše:jenze kdyz ti treba odejde turbo , ktere v dobe prodeje fungovalo , tak to neni skryta vada ale vada opotrebenim a tudiz ji uplatnovat nemuzes .
no vsak sem psal ze si nedelam iluze, svym zpusobem sem pocital ze koupi ojeteho auta kupuju auto defacto bez zaruky, takze holt kdyz se mi neco podela tak to samozrejme zkusim vyreklamovat, ale sem pripravenej ze to pujde na moje triko (akorat budu nadavat jak spacek - mozna i sobe). Na druhou stranu si myslim ze to jestli mi casem odejde napr turbo neovlivnim kdyz to vezmu z jakyhokoliv zdroje...zatím auto šlape a doufám (a klepu si na hlavu) že to vydrží.... přeci jen sem zatím najel hodně málo....
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

racetiger
Junior
Junior

Příspěvek od racetiger » 28.11.2008 21:13

foki píše:jenze kdyz ti treba odejde turbo , ktere v dobe prodeje fungovalo , tak to neni skryta vada ale vada opotrebenim a tudiz ji uplatnovat nemuzes .
To neni zas az tak pravda - zakonnik hovori jinak
Uplatnovat ji samozrejme muzes,zalezi na postoji prodavajiciho a pokud jsi presvedcen, ze bylo nacate v dobe prodeje , s prodejcem se nedohodnes a on reklamaci zamitl, musis se obratit na soud a soudniho znalce
Obrázek

Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 28.11.2008 22:59

ja jsem psal ze nelze uplatnovat zaruku na skrytou vadu kdyz v dobe prodeje ten dany díl fungoval . a treba konkretne u turba , myslim si ze nikdo nepozna kdyz bude 100% OK a ja po 10000km vypustim olej a pojedu s tím bez oleje a pak to budu reklamovat ze to byla skryta vada tak zadnej soudni znalec nezjisti kdyz to turbo bude na kaši v jakem stavu bylo v dobe prodeje .

to same kdyz se nekomu budou sjizdet gumy , tak by musel dokazat ze za a/ nikam nevlitnul aby se neco pohlo nebo ohlo , za b/ ze v dobe prodeje tam bylo neco vadneho . a to je u pouzite veci dost tezke dokazat ze to byla skryta vada nebo vada opotrebením .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

racetiger
Junior
Junior

Příspěvek od racetiger » 29.11.2008 06:45

Opet musim napsat - nemas pravdu, takze mi chces rict - koupim auto ujedu s nim domu a odejde turbo(nezajima me zda o tom kupujici vedel nebo ne) a je to opotrebenim?? NIkde jsi nenapsal o kolik km se jedna pri opotrebeni a nezlob se to je celkem rozdil.
Tudiz shrnuji svuj nazor - ano opotrebeni je samozrejmosti(a neni mozne rucit za neco co je jasny - viz gumy), ale vseho s mirou a pokud je prodejce ferovej, tak by mel nejakou zaruku davat i na ojetiny (at uz na privezene nebo vlastni)
Obrázek

Obrázek

Ma.rt
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ma.rt » 29.11.2008 07:52

Slusnej prodejce uznava zaruku na hlavni agregaty, ale je fakt, ze spoustu zavad ovlivni ridic svym chovanim. Proto jsem jinde psal, ze ani jako kupujici necekam ve smlouve nejaky zazrak. Kdyz si predstavim byt prodejcem.... nechtel bych to videt... clovek v sebelepsim presvedceni priveze pekny auta a lidi jsou vycurany az hanba. Na druhou stranu, pokud dovozce vozi od slusneho zdroje v Nemecku, tak vetsinou tu zaruku, kterou tu poskytuje ze zakona, muze on uplatnit v Nemecku u prodejce, nebot oni tu zaruku poskytuji taky.
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 29.11.2008 08:26

taky bych se spis priklanel k nazoru fokiho, u ojetyho auta tezko budes dokazovat ze jsi zavadu nezpusobil ty... neco jinyho to je u novyho auta, kde v prvnich 6 mesicich ti musi prodejce dokazat, ze jsi to zpusobil a ve zbytku ty dokazujes ze jsi to nezpusobil, ale tohle asi u zaruky na ojety neplati, nebo se snad pletu?
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 29.11.2008 10:19

Zdravím všechny.

Takže jako prodejce plně souhlasím s fokim. Ani Ma.rt není daleko od pravdy. A teď opět mými slovy.
Pánové a dámy. Ojeté auta v ČR, jsou používané auta většinou dotažená z venku s přívlastkem „nur fur export“. Každý chce záruku. Ano, ta diskuze už tady byla. Všichni chtějí velmi nízkou cenu - viva včerejší článek na seznam.cz – to zase byla jedna mediální mr…, protože si páni novináři myslí, že pěkné auto v super stavu nám všude na západě cpou do kapsy zadarmo a my jsme podvodníci, kteří na tom máme 50 000 Kč vývar (nejsme v roce 1991 - krásné a žádané Sierry).
Takže asi takto. Pokud se Vám podaří vyreklamovat něco u prodejce, tak jeďte domů, strčte nohy pod stůl a ani nedutejte. Většinou to chodí takto: Dobrý den, chtěl bych reklamovat…….. – Napište dopis na sídlo firmy, protože majitel tady dnes není a on Vám někdy odpoví, nebo na to se záruka nevztahuje a obraťte se na někoho třetího, který to za nás vyřeší, tedy na soud.
….A protože všichni víme, jak to funguje se soudy, tak si hledáme levné a dobré opraváře a tady na foru jich je dost.
Takže zkuste se někdy zamyslet, jestli s nízkou cenou můžete dostat i garanci a jestli není někdy lepší si pár tisíc připlatit..

Focus zdar. Michal Mílek :D
F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce

bobbob
Nováček
Nováček

Příspěvek od bobbob » 29.11.2008 12:40

To:mmates
Pokud máš na to jít do 200tisíc,tak nechoď do áček.Za tu cenu koupíš i FoFo II(se štěstím).Já koupil v pondělí u zde zmiňovaných ALD Automotive FoFo II-2005 za 169.t.
A to že Ti dají 10 za Tvé auto?Já prodával Feldu za 50.t a našli mě v inzerci.Volali že už mají kupce.Když jsem tam přijel tak z toho bylo 20.

KUTY

Příspěvek od KUTY » 29.11.2008 15:35

...do 200tisíc...za tu cenu koupíš i FoFo II (se štěstím)...FoFo II-2005 za 169.t

Sorry, ale podla mna ak je FFII pod cca 250tis tak bud to ma 2x airbag a max.loketku...

To radsej vezmem FFI s lepsou vybavou akoby som mal brat novsi rocnik (2005+) len pre pocit, ze mam dalsiu generaciu resp. ze sused vidi, ze mam novsie. V DE su FFI s kilometrami, ktore maju aj 2005 resp. FFII takze nie je o com. A ceny su super.
Zalezi, ci clovek chce lepsiu vybavu alebo mu ide fakt len o to, aby mal dvojkovy Focus.

ensiferek
Junior
Junior

Příspěvek od ensiferek » 29.11.2008 18:04

to bobbob:
FF2 2005 ZA 169 000KČ???Nezlob se za můj názor,ale to bylo bez motoru? :D
Ford Focus II 1.6i 16V Trend,combi,7/2005,panther black

ObrázekFotogalerie

chmelko
Test driver
Test driver