Už delší dobu sleduji tuto diskuzi a rozhodl jsem se, že do ní vstoupím a uvedu pár věcí na pravou míru.
V prvé řadě chci zhodnotit, že tato diskuze se ještě odehrává v realitě a je korektní, což o jiné diskuzi na tomto fóru se říct nedá, protože na dotaz uživatele „Mate někdo zkušenosti s autotiptop?“ mu bylo odpovězeno, že „než tam, tak radši do Mošnova“. Psal jsem autorovi tohoto příspěvku, jestli má nějakou špatnou zkušenost s mým prodejem? Odpověď zněla: Já Vás neznám. Jen jsem chtěl poradit, že můj otec kupoval u Sitty. – Zdá se Vám to fér rada? Pán se neptal kde kdo kupoval. Ale to už ani já, ani správce fora neovlivníme a ani to po nikom nechci. Každopádně je fajn, že toto fórum existuje. Sám jsem se dočetl spoustu dobrých rad, které se týkaly i mých vozidel.
A teď k této diskuzi.
F.F 2,0 TDCi Combi Ghia. Ano Ano Ano. Vozidlo skutečně pochází ze Španělska od ALD Automotive a jak praví Foki: v Německu by se tato cena nedala vůbec řešit, ale kouzelník nejsem. Jestli Foki chce, dostane k baráku celý kamion těchto aut. Nejezdilo v autopůjčovně. Stav je původní – sám jsem na něm nedělal vůbec nic. Někteří to ocení – někteří by chtěli stav nového auta s 90 tkm. Po „studeném“ nastartování zasmrdí jako by nespálená nafta – bylo na servise i diagnostice a nic. Všechny hodnoty v normálu – můžeme servis opakovat znovu.
Servisní knížka a 2 klíč mi skutečně posílají dodatečně z důvodu jiného sběrného místa auta a jiného sídla společnosti, kde jsou dokumenty uloženy. Opravdu se stává, že u některých vozidel přichází odpověď „no disponible“ – prostě ztraceno
ZÁRUKA: Tak to se diví všichni. Ano jsem blázen. Dával jsem záruku na všechno 6 – 12 měsíců a do smlouvy. Už jsem se vyškolil. Špekulanti, podvodníci a další „verbeš“ mě donutila pravidla změnit. U benzínových 1,6 je to 12 měs.na motor a převodovku. U dieselu je to 6 měs. bez čerpadla a vstřiků (ale jezdí ještě spousta aut, které mají platnou záruku na všechno) Ať zde napíšou lidé, jako sl.Novotná, p.Plaček, p.Kočí, p.Jančařík (tomu ještě dlužím zrcátko), p.Ascher a další, kteří tuto záruku uplatnili a v servise se divili, proč to platím za ně, že Míšo Dudíku.
Já nemám zaměstnance a vzhledem k mým malým nákladům mi stačí i přiměřený zisk. Proto si v rámci možnosti můžu dovolit i nějakou záruku. Já jsem svoje podnikání založil na jiném principu. Chtěl jsem se odlišit od autobazaru a specializovat se pouze na jednu značku se zajištěným servisem. Že řeším Španělsko, tak za to si můžou občané ČR sami. Všichni chtějí cenu a cenu a cenu. V německu se to platit nedá. Lidi to Španělsko není tak hrozné. Lítám si to tam osobně vybírat. Trochu bacha na půjčovnu, ale jinak od Turka, Talibance v Německu dostanete někdy i horší. A věřte mi, že poctivost se nevyplácí, jde to těžce a já značně uvažuji, jestli to na jaře ještě chci a budu dělat. Lidé prostě chtějí být klamáni. Tento poslední odstavec mi stejně nikdo nevěříte, ale to už tak chodí. Přesvědčovat nikoho nebudu.
Přeji příjemný zbytek dne. Michal