turbo efekt
-
- Nováček
Re: turbo efekt
Mna docela zaujimalo aka je turbodiera u noveho mondea 2,0 tdci 103kW. Hlavne v porovnani s 1,8 tdci 92kW. Je tam citit vacsi rozsah otacok? aj ked podla grafu to nie je velky rozdiel.
- Christina
- Junior
co se týče turba, docela rozumně mi poradili na http://www.turba.cz chystáme se tam s opravou, samozřejmě, že když jsem popsala problém, tak mi rovnou řekl, "vy máte mondeo, co?"...
Mondeo
- Christina
- Junior
tak výměna turba se nekonala, i když diagnostika ukázala na el. jednotku - tudíž celé turbo 30litřánků, týpek z příspěvku viz výše, tam něco pošolichal, za 4500,- a už neblikáme;))) a relativně dobře táhneme....bohužel se nevyhnu výměně vstřiků, což právě také snižuje výkon motoru ...
Mondeo
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si můžeme podat ruce bohužel...
- Christina
- Junior
a jak to budeš řešit, nejvíce mě zaujal článek od nějakého týpsa z tipcars, ten popsal problém víc než přesně, tak jsem obvolala firmy a servisman z turba.cz, nemá problém s výměnou jen těch špatných nebo načatých, ale zase je to pro nás daleko pořád jezdit do PU. tak jsme našli ve FM, ale ti se přiklánějí ki výměně všech, i když repas...
Mondeo
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlavně se musí přiklánět podle nějakých podkladů,že.Takže pokud na stolici neprojdou testem dva vstřiky,pak se něco musí dělat se dvěma vstřikama.Já mám fail všechny čtyři a doufám v repasi...
- Christina
- Junior
jsem tím chtěla říct, že je ochoten měnit jen ty dva, jinde všechny 4 bez ohledu na to jsou.li špatné nebo ne.....
teď jsem tě fakt nepochopila
jsem se ptala jak to budeš řešit, né čím se kdo má řídit....
teď jsem tě fakt nepochopila

Mondeo
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Asi si nepochopila mě bohužel,já ti nic nepřikazuju
Pouze popisuju,že pokud servisák bezdůvodně řekne,že bude měnit všechny,protože to jednotlivě nejde a nemá podložené,že všechny 4 jsou špatné,tak je to servis k ničemu a pryč.U mě na stolici vyhodnotili všechny 4 jako fail,takže já jsem jasnej...

Pouze popisuju,že pokud servisák bezdůvodně řekne,že bude měnit všechny,protože to jednotlivě nejde a nemá podložené,že všechny 4 jsou špatné,tak je to servis k ničemu a pryč.U mě na stolici vyhodnotili všechny 4 jako fail,takže já jsem jasnej...
- gappak
- Junior
Já už jsem repasi vsřikovačů prodělal. Dělali mi je v http://www.pas-zabreh.cz/pas/Diesel solidní přístup. Většinou doporučují udělat i vyčištění turba, jelikož z většiny případů poškození vstřikovačů může turbo. Ja osobně jsem si to nenechal dělat. Po diskuzi s technikem oné stanice, my řekl že turbo bude nejspíš v pořádku, že mám špatné jen dva vstřikovače. Kdyby bylo poškozené tak jsou v trapu všechny čtyři.
Jinak jsem si nechal repasovat všechny čtyři plus výměna palivového filtru a cena byla 20 000 Kč s DPH. Čištění turba cca 4000,- Kč bez DPH.
Diagnostiku na stolici tam dělaji za 1 000,- Kč.
Jinak taky dobré zkušenosti s firmou http://www.spemax.cz/.
Jinak jsem si nechal repasovat všechny čtyři plus výměna palivového filtru a cena byla 20 000 Kč s DPH. Čištění turba cca 4000,- Kč bez DPH.
Diagnostiku na stolici tam dělaji za 1 000,- Kč.
Jinak taky dobré zkušenosti s firmou http://www.spemax.cz/.
Ford Mondeo Estate 2.2TDCI Titanium S, galerka
ex:Ford Mondeo Estate 2.0TDCI;96KW;@12/2002
ex:Ford Fiesta MK3
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jak je provázané turbo se vstřikama?
- gappak
- Junior
Bylo mi rečeno, že v turbodmychadle se uvolňují nějaké mikrošpóny které pak zenesou dirky v hrotu vsřikovače. Povídal mi o případu kdy nějakému maníkovy udělali výměnu vstřiků a že taky nechtěl prohlídnout turbo. Když vyjel tak cca po nějaké chvíly mu opět odešly vstřiky. Tak pak mu udělaly turbo a vše v cajku.
Naposledy upravil(a) gappak dne 16.05.2010 20:41, celkem upraveno 1 x.
-
- Test driver
Nějak nechápu tu souvislost
Jak se z turba mužou dostat nějaké špony do vstřiku to bych si od těch mechaniku rád poslech,vstřikama jde pouze nafta a špony mužou být jen z čerpadla.

Jak se z turba mužou dostat nějaké špony do vstřiku to bych si od těch mechaniku rád poslech,vstřikama jde pouze nafta a špony mužou být jen z čerpadla.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak špony jdou opravdu z čerpadla a ne z turba.Jojo,tím,že je "suchá" nafta se čerpadlo přidírá a může to zničit vstřiky...
- gappak
- Junior
jj, su k*kot
Spletl jsem se. Je to čerpadlo.

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já už se lekl,že do problému vstřiky ještě nějak může zapadnout turbo.To už by auto fakt šlo na špalky