Zvuky,pískání atd...

Moderátor:phofy
koffi
Nováček
Nováček

Re: Zvuky,pískání atd...

Příspěvek od koffi » 22.06.2009 12:02

Před výměnou to dělalo, všimnul jsem si toho na konci zimy. Myslel jsem, že je to pneumatikama. Na letních to dělá taky. Jj, ložisko by asi nebylo cítit v pedálech a v řízení. Včera jsem pod autem ležel dvě hodiny. ...... :(
Mondeo Kombi 2004 2,0 85kW TDCI 6kvalt

koffi
Nováček
Nováček

Příspěvek od koffi » 26.06.2009 12:20

Tak problém se cvakáním je vyřešen. Nebyl to homokineťák ale prozměnu levé ložisko. :|

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 26.06.2009 13:04

U ložiska bych fakt čekal,že bude hučet 8O
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

koffi
Nováček
Nováček

Příspěvek od koffi » 27.06.2009 10:51

jj,to očekávali všichni. Nejhorší bylo, že to šlo z pravé strany a bylo to levé ložisko 8O Takže systém šmudlo hledej .... :mrgreen:

Axel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Buchanie zadnej napravy

Příspěvek od Axel » 11.07.2009 10:46

Nema niekto skusenosti s buchanim zadnej napravy? Teda asi z napravy :-) Bola rozobrata cela naprava vsetko je dobre a pri nerovnostiach tam proste stale nieco buchoce :( cim viac je auto zatazene je to horsie.
Len pre info :) rezerva to fakt nieje co bola prva rada v kazdom servise :-)
Ford mondeo core: 1,8l 16V, 81kw, sedan
Obrázek

nosac
Nováček
Nováček

Příspěvek od nosac » 08.09.2009 12:15

Zdravim, já řešim zrovna něco podobného, ale opačně. Už delší dobu mě přibrzďuje zadní levé kolo. Projevuje se to tak, že po ujetí nějaké vzdálenosti začně kolo při jízdě šíleně pískat ( hlavně když jedeš rovně, při otáčkách a brzdění se to ztrácí). Přišel jsem na to taky tak, že když to nejvíc pískalo, a zastavil sem, levé zadní kolo (jak kotouč, tak celej hliník) bylo rozpálený, že sem na něm neudržel ruku a při polití vodou se úplně valila pára. Ostatní kola jsou v pohodě. Má někdo představu, v čem je háček, a na kolik ta sranda přijde? Díky všem.

Wizzy008
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzy008 » 08.09.2009 12:35

Mohla by to být brzda, ale spíš bych to viděl na ložisko, tedy celý náboj (bratru pět tisíc). Ono pokud je kolo už takhle rozžhavené, tak mazivo v ložisku uteče a to ložisko se půjde pokakat tak jako tak. A s tím políváním vodou - to jsi dobrý střelec, tys ještě neviděl, jak snadno dokáže hliníková slitina prasknout, co?
Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)
Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver

Obrázek

nosac
Nováček
Nováček

Příspěvek od nosac » 08.09.2009 13:22

No, to sem nevěděl, ale každopádně jsem potřeboval nějak dojet dom, a čekat někde hodiny, než kolo vychladne sem si fakt nemoh dovolit. No když mě kontroloval to kolo servisman ( ne od Forda), tak rikal, že ložisko je OK, že vule nema,co sem tak procital a zjistoval, tak pry by to mohl byt bud brzdič, nebo lanovod ručky, ale nevim..

Wizzy008
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzy008 » 08.09.2009 14:14

Brzdič má samostav, takže i když zatuhne lanko ručky (měl jsem), tak si to dorovná. Kdyby zatuhl brzdič, nebo deska, tak se deska obrousí a zase to nebude brzdit furt.... Leda bys měl buď hodně zahnojenou brzdovou kapalinu nebo zarostlou/skříplou brzdovou hadičku, že by fungovala jako zpětný ventil - že do brzdiče přes pedál natlačíš kapalinu, ale po povolení ona už nemůže zpět a brzda pořád přibržďuje... A při každém zabrždění si to zopakuješ, takže deska nemá čas se obrousit, aby to nebrzdilo.
Každopádně ať je to čím chce, toložisko si po této akci zaslouží aspoň kontrolu a doplnění maziva....Jestli to vůbec jde...?

Obrázek

nosac
Nováček
Nováček

Příspěvek od nosac » 08.09.2009 15:03

No díky za odpověď, ložisko nechám zkouknout, ale sem z toho takovej zmatenej, co by teda mohla bejt příčina.Co mám teda nechat opravit ( kromě ložiska- který asi stejnak pujde do .., ale abych nezlikvidoval takhle další)?

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 08.09.2009 16:11

Me popiskaval zadek jen v zatacce a dela to porad.ale velmi malo.boban a rumcajs rikali,ze to meli taky a dela to rucka,ty lanovody.ale kdyz to teda ma nejakej samostav,aby se pustila?ja bych nechal poradne prohlidnout brzdy.laickej nazor...
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

nosac
Nováček
Nováček

Příspěvek od nosac » 08.09.2009 16:58

No už sem z toho šedivej, u Forda mě strašej tisícema a ten můj mechanik (jinak super servisman-vyzkoušeno) mi řiká že ložisko je OK, něco s ručkou dvakrát promazával, a je fakt, že mi přišlo že je to o něco lepší, ale po těch dvou měsících ježdění už asi nejsem schopnej rozeznat lepší/horší. U ložiska všichni na fórech píšou, že je to hučení nebo klepání, tohle je takový pronikavý pískání celkem velký intenzity, nezávisle na rychlosti, at jedu 50 nebo 120..

Wizzy008
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzy008 » 09.09.2009 08:02

No není nic jednoduššího, než aby ti ten tvůj šikovný mechanik shodil brzdič, fixnul ho někde bokem kusem drátu, vrazil do něj nějaký šprajc (aby se při případném brždění nevytlačil pístek úplně ven) a jeli jste to projet, ne??

Obrázek

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 11.09.2009 17:13

To by bylo rozhodně rozumný!
A k tomu samostavu: Nevím teda jak to funguje, ale když se mi zasekla ručka, nějakej kus jsem s tím ujel a nic se nepovolilo, musel jsem prostě sundat kolo a ten zobáček na brzdiči co s ním mele lanko kladivem namlátit zpátky.
Podle mě než by se ta deska obrousila tak aby to přestalo přibržďovat, tak by se mi rozteklo celý kolo a ne jen ložisko :mrgreen:

Já mám teda lana v pohodě, to už jsem zjistil, odpojkil jsem je z brzdičů a mlel ručkou. Lanka se krásně a lehce mlely obě. Můj problém tkví v brzdiči. Prostě je zalehlá ta packa do který jsem musel mlátit kladivem.
Špatný to mám taky jen na levý straně. Pravá brzdí normálně a tak ručku někdy i používám. Není sice tak účiná, ale jedno bržděný kolo ve většině případů stačí.
Časem se ale po kouskách pohne i brzdič vlevo a tak pod to musím prostě vlízt a zase to poklepat.
Neříkám že je to tvůj případ, ale u mě je to takhle. Zrovna teď pod to už budu muset taky vlízt. Zase to skřípe a kolo se TROCHU hřeje. Boban a Lari vědí, už měli tu čest slyšet to na vlastní uši a je to hnus :mrgreen:
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

nosac
Nováček
Nováček

Příspěvek od nosac » 11.09.2009 20:34

No, tohle vypadá že by moh bejt můj případ, ten zvuk je naprosto šílenej, přeřve to i rádio:( Fakt síla...No díky za radu borci, po víkendu na to vlítnem a pak dám vědět, co to bylo...
Díky..

Odpovědět

Zpět na „Podvozek - Mondeo“