Ako si banka robi co chce
- spigot
- Test driver
Re: Ako si banka robi co chce
Jasne ze nie som jediny, preto som tam napisal "pre mna", ako aj ine moje prispevky vyjadruju moj nazor. Preto som aj vyssie pisal, ze ked su ludia ochotni platit, tak nech platia, problem vsak zostava v tom, ze banky naklady na hlupakov/lenivco prenasaju aj na mna (teda momentalne uz nie).
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, ak sa vies branit, mozes sa ubranit (nastastie su tu aj produkty pre mysliacich) 

- vcedula
- .
ono prevadzka pobociek je jedna vec, legislativa je druha vec, zaostalost ludi (vsetko musim mat na papieri) je tretia vec. Bohuzial sme zaostala krajina, v tom ma misoo pravdu. Avsak banky maju tiez svoju vinu a podla mna aj keby 4/5 vsetkych transkacii boli robene cez internet, tak by to poplatky neznizilo. Jednoducho tu nie je konkurencia a banky vydieraju klientov dalej. Preco sa teda brania otvoreniu slovenskeho bankoveho trhu ? Lebo su tak silno zaostale, ze to az boli. Hlavnu cast ich zisku tvoria poplatky od klientov a uroky z poziciek. To im teda fakt dakujem, toto by nemalo byt jch hlavnou castou prijmu. Ak ide o nejake investicie, tak su to zasa len nehnutelnosti vo vystavbe, kedy sa dohodnu s developerom a developer si da 50% marzu a banka hodi na tu cenu s marzou zase svoju min 50% marzu. A nehorazne si este vypyta poplatok za vedenie uveroveho uctu aspon 3-4 EUR.
Takze len o blbosti ludi to nie je. Niekto by mal spravit prvy krok ale nezda sa mi, ze klienti si na rade. Ani neviem, co by mohli spravit, kupit si domov pocitac a internet ? A nechcu sa banky spojit s predajcami PC a internetu, ze by nam zasa zabezpecili nie byvanie, ale internet banking ?
Takze len o blbosti ludi to nie je. Niekto by mal spravit prvy krok ale nezda sa mi, ze klienti si na rade. Ani neviem, co by mohli spravit, kupit si domov pocitac a internet ? A nechcu sa banky spojit s predajcami PC a internetu, ze by nam zasa zabezpecili nie byvanie, ale internet banking ?
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- spigot
- Test driver
Suhlas.
Vlado na hrad.

- vcedula
- .
este ma napadlo: v sucasnosti mam taky dojem, ze banky zarabaju brutalne jednoducho. Hrozne vela ludi ma pozicky, minule som pocul to cislo ale uz si ho nepamatam. V tomto pripade musi banka zohnat peniaze za nizsi uver ako potom plati klient, aby mal aj banka z toho zisk. Na druhej strane, hrozne vela klientov ma ja ulozene peniaze v banke, vtedy banka len musi zabezpecit pozicanie tych penazi niekomu, kto zaplati vyssi urok ako ten na vklade. Ked sa peniaze bezne poziciavaju za 5-10% a na vklade je urok 2-3%, tak si mozte vypocitat, kolko na tom banky zarobia.
A uz koncim, lebo misoo sa so mnou uz nebude bavit.
A uz koncim, lebo misoo sa so mnou uz nebude bavit.
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
banka si poziciava za urok NBS, resp. ECB teraz, co je 1% ci kolko. Rozdiel oproti tomu za kolko ten uver dostane spotrebitel je neskutocny. Samozrejme ze teraz nemam na mysli spotrebne uvery ale hypoteky a pod., na spotrebny si hodia urok aky chcu
- killerhammer
- Test driver
ono, ked sa nad tym zamyslis cisto filozoficky, tak banky by vobec nemuseli existovat
kreditnu kartu si kupis od kartovej spolocnosti a peniaze si mozes drzat doma v trezore
kreditnu kartu si kupis od kartovej spolocnosti a peniaze si mozes drzat doma v trezore

- Redmann
- Junior
Ja som v mojom prispevku nechcel povedat, ze sa tesim, ze mozem zaplatit 5 €. Zas blazon nie som. Teda az taky. 
Mam dva ucty, sukromny a firemny. Sukromny "zadarmo" v mBank. Firemny v Tatrabanke, kedze este donedavna som mal najvacsieho klienta v TB a teda uhrady prisli rychlo. To sa sice zmenilo, ale este donedavna (a mozno aj teraz) mBank nemal platby zo zahranicia, co bol pre mna problem. Takze som v TB zostal - aj teda kvoli lenivosti prejst inde a znovu nastavovat vsetky trvale prikazy a inkasa. Balik som u nich doteraz nemal ziadny, lebo mi ani jeden nevyhovoval. Tento mi sedi viac.
Nechcem samozrejme banky obhajovat, su to holt drsni podnikatelia, ktori robia to, co im okolie ("vlada", firmy, ludia) dovolia. A obavam sa, ze ani otvorenie trhu do zahranicia nic moc nezmenilo, ak by "zahranicne" banky neprisli priamo sem. Co nemaju dovod, kedze vsetky tu maju svoje dcery a presne vedia, co tie dcery robia. A nevadi im to, lebo na tom zarobia.
A keby sa aj trh otvoril, co myslite, kolko ludi by bolo ochotnych ist do pobocky v Hainburgu?

Mam dva ucty, sukromny a firemny. Sukromny "zadarmo" v mBank. Firemny v Tatrabanke, kedze este donedavna som mal najvacsieho klienta v TB a teda uhrady prisli rychlo. To sa sice zmenilo, ale este donedavna (a mozno aj teraz) mBank nemal platby zo zahranicia, co bol pre mna problem. Takze som v TB zostal - aj teda kvoli lenivosti prejst inde a znovu nastavovat vsetky trvale prikazy a inkasa. Balik som u nich doteraz nemal ziadny, lebo mi ani jeden nevyhovoval. Tento mi sedi viac.
Nechcem samozrejme banky obhajovat, su to holt drsni podnikatelia, ktori robia to, co im okolie ("vlada", firmy, ludia) dovolia. A obavam sa, ze ani otvorenie trhu do zahranicia nic moc nezmenilo, ak by "zahranicne" banky neprisli priamo sem. Co nemaju dovod, kedze vsetky tu maju svoje dcery a presne vedia, co tie dcery robia. A nevadi im to, lebo na tom zarobia.
A keby sa aj trh otvoril, co myslite, kolko ludi by bolo ochotnych ist do pobocky v Hainburgu?
- spigot
- Test driver
Dobry clanok: http://financie.etrend.sk/banky/preco-m ... urope.html
Posledny odstavec vystihuje podstatu celej veci:
"Zdá sa, že slovenské banky v porovnaní s európskym priemerom ešte nejaký čas o dosť drahšie zostanú. Sú veľmi opatrné a aj náklady na financovanie môžu mať o čosi drahšie. No sledujú i svoje ziskové marže, ktoré môžu byť bez konkurenčného boja vyššie. Veď ich klienti nemajú inú alternatívu."
Posledny odstavec vystihuje podstatu celej veci:
"Zdá sa, že slovenské banky v porovnaní s európskym priemerom ešte nejaký čas o dosť drahšie zostanú. Sú veľmi opatrné a aj náklady na financovanie môžu mať o čosi drahšie. No sledujú i svoje ziskové marže, ktoré môžu byť bez konkurenčného boja vyššie. Veď ich klienti nemajú inú alternatívu."
- killerhammer
- Test driver
este som xcel napisat, ze ono je to setko super, ze konkurencia na trhu, poplatky ziadne, banky ziju len z toho kam zainvestuju alebo komu pozicaju atd. atd
ale v USA skrachovalo prave pre toto uz 100 bank

ale v USA skrachovalo prave pre toto uz 100 bank

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
5E je urcite viac ako som platil doteraz.. v podstate vsetko platim kreditkou, ucet v TABA pouzivam na pravidelne platby a inkasa.. vlastne uz vsetko mam v mBank, len tie inkasa este prehodim a s TABA koncim.. naco platit za nieco co mas inde zadarmo
este k tomu ako sa banka sprava k stalym klientom - ucet v TABA mam este od cias Eliota, potom ked ho zrusili som tam zostal.. a ked som bral hypoteku, lepsie podmienky ponukla banka ktora o mne nic nevedela
este k tomu ako sa banka sprava k stalym klientom - ucet v TABA mam este od cias Eliota, potom ked ho zrusili som tam zostal.. a ked som bral hypoteku, lepsie podmienky ponukla banka ktora o mne nic nevedela
- moabster
- Nováček
Veru, aj ja sa chystam prejst do mBank, nemienim niekomu plnit ich nenazrane vrecka
Ford Focus combi 2 Ghia, diamtova biela, 1,6TDCi 80kW 10/2005 

- vcedula
- .
inak od 1.1.2010 vraj banky v EU nesmia uctovat uctovnu polozku za transakciu, to som sa vcera dopocul. Neviem, ci to znamena, ze vsetkyu transakcie musia byt zadarmo alebo len vybrane (vnutrobankove, ci hypoteky a pozicky).
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zase zdrazia baliky, aby si to vykompenzovali
- spigot
- Test driver
Vcedula: tiez som to cital. Prave preto spravili SLSP a TB to co spravili a dalsie asi budu nasledovat.
Pokracovanie: http://ekonomika.sme.sk/c/5080714/tatra ... balik.html
Z clanku: „Netajíme sa tým, že hľadáme riešenia, ktoré sú výhodné pre klientov aj pre banku," povedal Liday.
Pokracovanie: http://ekonomika.sme.sk/c/5080714/tatra ... balik.html
Z clanku: „Netajíme sa tým, že hľadáme riešenia, ktoré sú výhodné pre klientov aj pre banku," povedal Liday.