To bys právě měl, protože u mě je odborník ten, kdo něco umí udělat, i když na to nemá profi vybavení.Boban píše:myslím, že na toto nemá smysl ani reagovat![]()
nebudu nikomu definovat slovo odborník
![]()
![]()
Já teda ne, protože vím jak to chodí, např. jeden můj kamarád má kovoobráběcí a svařovací vybavení, je nesmírně šikovný, na soustruhu umí zázraky, sváří všechno, hliník, nerez atd., opravuje alu kola, chromované či nerezové ráfky, výfuky a svody na motorky, sváry přebrousí a rozleští tak že nejsou poznat, ale holt nemá "manažerské" schopnosti, neumí si sám sehnat zakázky a říct si za ně o dobré peníze, proto mu vozí práci firmy i živnostníci, co tyto schopnosti mají, on jim to udělá za levno a oni si na tom přirazí (někdy i několikanásobně) a dodají svému zákazníkovi, který si myslí, sakra, to je dobrá firma, že to tak perfektně vyrobili, ale přitom nevědí, že to ve skutečnosti dělal někdo jiný za mnohem nižší cenu a jak bys řekl v domácí dílně. Jiné firmy si ho najímají, aby přijel k nim jim něco svařit či vyrobit a taky to vydávají za svou práci či výrobu. A tak to chodí ledaskde, např. i ve stavebnictví, kde velká známá firma dostane zakázku, protože zákazník si myslí, že od nich to bude lepší (i když dražší) než od živnostníků či malých firem a přitom ta velká firma si stejně na tu práci najme ty živnostníky, kteří tu práci musí udělat kvalitně, protože jinak by skončili, kdežto ty velké firmy mají právníky a neprůstřelné smlouvy a ze všeho se lehce vykroutí. Tak to holt chodí, jenže spousta lidí má zalepené oči a nevidí to, nebo nechtějí vidět. A to není žádná moje teorie, pár mých kamarádů dělá střechy, izolace apod. takže vím jak to chodí, nehledě na to, že ty velké firmy od zákazníka zaplaceno dostanou, ale těmhle živnostníkům zaplatit se kroutí a u zakázek se splatností faktury 1 měsíc jsou ty měsíce klidně 3 nebo taky 6 a víc a živnostník se má jít zatím asi pást. Např. jednomu dluží taková velká firma už skoro rok půl milionu a on si musí brát úvěry, aby měl na výplaty svým 3 zaměstnancům a na další provoz firmy a oni mu nedávno poslali směšných 7000,-Kč, protože tím dají najevo, že mají schopnost splácet. To by člověk blil.Boban píše: nezlob se na mě, ale když mi někdo příjde a řekně, že danou součásku dokáže udělat doma v dílně levněji a ve stejných počtech a tolerancích![]()
tomu se jen směji
![]()
Sakra to jsem se rozepsal....