Klimatizacia do bytu
- bertikcertik
- Junior
Re: Klimatizacia do bytu
Dovolil bych si s Tebou nesouhlasit. V práci máme budovu postavenou z panelů (takový malý panelák). Kancelář o rozměru 6x4 m a výška 2,6 m. Do kanceláře praží sluníčko od cca 12:30 až do západu slunce. Budova je nezateplená. Namontovaná klimatizace (dělená splitová), návrh a realizace před 2 roky odbornou firmou, výkon 2kW. Při venkovní teplotě v letošních vedrech cca 34 st. Celsia běží stále, když je interní teplota nastavena pod 26 stupňů. Z důvodu zdraví se doporučuje volit max. rozdíl 7 st. Celsia. Jen chci poukázat na to, že když to chceme nastavit na míň, tak se nechytá a je poddimenzovaná. Jedině kdy se chytá, je, když se klimatizuje už od rána, to je nárůst tepla celkem schopná pokrýt. Ale nedej bože, aby se člověk ze služebky vrátil odpoledne a pak ji teprve zapnul, to je lepší zůstat v autě, než se dočká trochu rozumných teplot a nepřipadá mu, že je stále venku.
A propo, vedlejší kancelář má již klimatizaci 3,5 kW a je to o něčem jiném.
Při návrhu výkonu strašně moc záleží na dalších zdrojích tepla, které místnost oteplují. Toť můj názor.
A propo, vedlejší kancelář má již klimatizaci 3,5 kW a je to o něčem jiném.
Při návrhu výkonu strašně moc záleží na dalších zdrojích tepla, které místnost oteplují. Toť můj názor.
Pořiď si Focus a pocit z jízdy okus.
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...
- madbugie
- Zkušený
foki ved Fofo II je vyvojovo už 6 rokov staré auto
(ak nie aj viac rokov,... sa mi čosi marilo ked som našim zhanal napln do 10 r. mondea že to bolo toto...)
čo som sa dopátral tak 134 pracuje zhruba s polovičnými tlakmi ako 410 čo pri pevnej inštalácii v budovách možno až tak nevadí ale v aute kde sú neustále nárazy a vibrácie atd. asi ano...
jo k tym tlakom tak som to lepšie kuknul a je to 10 atmosfer a 35 atmosfer čiže celkom slušné no uvidime ako sa mi to podarí dobre dotiahnuť
aby to "nefučalo"
PeS a Bertikcertik...
tie 2 kW je čo ? výkon klímy pri chladení alebo el. spotreba ? lebo 2 kW chladiaci vykon je už trošku málo to muselo byť ešte niečo okolo 7000 BTU (tuším to už prestali takto značiť)
tento sencor má 0,9 kW elektrickych čo dáva 2,7 kW chladiaceho výkonu a 2,8 kW tepelného čo stačí na menšiu miestnosť... čo zodpovedá 9000 BTU a aj označenie klímy tomu naznačuje typ 0910
doma mám 12 000 BTU čo je 1,1 kW elektrickych a 3,3 a 3,5 chladenie kúrenie a obyvačka má 25 m2 a večer už je vychladený skoro celý byt aj ked nie je taký chlad v izbách ako je v obyvačke ale je to v pohode cítiť... a super sa spí... ak by som zavrel dvere na obyvačke tak je to naozaj za chvylku vychladené... (teplotu nastavujeme na 25 - 26 °C prípadne na noc 24)
ono dosť záleží na tom aj či máte staré alebo nové okná že áno a či ich máte zatvorené resp. na mikrovetranie... lebo sú taký experti ktorí majú stále otvorené vetračky a že prečo im to stále hrčí...
no jo inverter je inverter v podstate automatická klíma (reguluje po pol stupni) vs. mechanická klíma (reguluje po celých °C) len sú trošku drahšie... nie ovela ale sú... a v lowcost triede sa moc nevyskytujú...
ak do domácnosti tak určite už inverter ak na chalupu alebo do miestnosti ktorá je občasne využívaná stačí aj lowcost "mechanická" klíma
mišo a čo zatial preventívny low - cost ako riešim chalupu... do nejakých 300 - 350 € sa dá stesnať... (prípadne x 2 do dvoch miestností) a za 5 rokov šup preč a dáš niečo poriadne... pri horúčavách to stojí za to... decká spali ako batolence v klídku zato na chalupe som sa teraz potil ako maštalné dvere...

čo som sa dopátral tak 134 pracuje zhruba s polovičnými tlakmi ako 410 čo pri pevnej inštalácii v budovách možno až tak nevadí ale v aute kde sú neustále nárazy a vibrácie atd. asi ano...
jo k tym tlakom tak som to lepšie kuknul a je to 10 atmosfer a 35 atmosfer čiže celkom slušné no uvidime ako sa mi to podarí dobre dotiahnuť

PeS a Bertikcertik...
tie 2 kW je čo ? výkon klímy pri chladení alebo el. spotreba ? lebo 2 kW chladiaci vykon je už trošku málo to muselo byť ešte niečo okolo 7000 BTU (tuším to už prestali takto značiť)
tento sencor má 0,9 kW elektrickych čo dáva 2,7 kW chladiaceho výkonu a 2,8 kW tepelného čo stačí na menšiu miestnosť... čo zodpovedá 9000 BTU a aj označenie klímy tomu naznačuje typ 0910
doma mám 12 000 BTU čo je 1,1 kW elektrickych a 3,3 a 3,5 chladenie kúrenie a obyvačka má 25 m2 a večer už je vychladený skoro celý byt aj ked nie je taký chlad v izbách ako je v obyvačke ale je to v pohode cítiť... a super sa spí... ak by som zavrel dvere na obyvačke tak je to naozaj za chvylku vychladené... (teplotu nastavujeme na 25 - 26 °C prípadne na noc 24)
ono dosť záleží na tom aj či máte staré alebo nové okná že áno a či ich máte zatvorené resp. na mikrovetranie... lebo sú taký experti ktorí majú stále otvorené vetračky a že prečo im to stále hrčí...

no jo inverter je inverter v podstate automatická klíma (reguluje po pol stupni) vs. mechanická klíma (reguluje po celých °C) len sú trošku drahšie... nie ovela ale sú... a v lowcost triede sa moc nevyskytujú...
ak do domácnosti tak určite už inverter ak na chalupu alebo do miestnosti ktorá je občasne využívaná stačí aj lowcost "mechanická" klíma
mišo a čo zatial preventívny low - cost ako riešim chalupu... do nejakých 300 - 350 € sa dá stesnať... (prípadne x 2 do dvoch miestností) a za 5 rokov šup preč a dáš niečo poriadne... pri horúčavách to stojí za to... decká spali ako batolence v klídku zato na chalupe som sa teraz potil ako maštalné dvere...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- bertikcertik
- Junior
Ty 2 kW, přesněji tedy 2,1 kW je chladící výkon, klima od HITACHI. Tichá, ale bohužel podle mého názoru na naše podmínky poddimenzovaná.madbugie píše:PeS a Bertikcertik...
Jak už jsem psal, ve vedlejším kanclíku mají Toshibu - výkon chlazení 3,5 kW a to je jiné kafíčko.
Bůh žehnej dnešnímu počasí

- madbugie
- Zkušený
tak 2kW je na velkú miestnost málo a bude to hrčať v kuse na plné gule...
ale ono treba aj skontrolovať a spraviť servis vyfúkať, vyčistiť chladiče ako interny tak aj externy (neverili by ste kolk prachu sa tam nachytá) a hlavne zmerať tlak či neuniklo chladivo ktoré uniká aj samovolne ráta sa 3 % na spoj a tie sú tam minimálne 4 čiže 12% / na rok a si zober že už je určite 25% chladiva preč a ked ešte aj niektory spoj viac prepúšťa tak viac a malá klíma to proste neutiahne treba doplniť... a potom výraznejšie stráca výkon...
mne to tak vychádza že normálna miestnosť (výška 2,5 m) plocha : 10 = minimálne potrebné kW
čiže priemerná obyvačka 25 m2 : 10 = min 2,5 kW (ono existujú na to aj prográmky ktoré zohladnujú polohu miestnosti v budove, velkost okien a ich rozmiestnenie na svetové strany atd. a ten to preráta)
ale ono treba aj skontrolovať a spraviť servis vyfúkať, vyčistiť chladiče ako interny tak aj externy (neverili by ste kolk prachu sa tam nachytá) a hlavne zmerať tlak či neuniklo chladivo ktoré uniká aj samovolne ráta sa 3 % na spoj a tie sú tam minimálne 4 čiže 12% / na rok a si zober že už je určite 25% chladiva preč a ked ešte aj niektory spoj viac prepúšťa tak viac a malá klíma to proste neutiahne treba doplniť... a potom výraznejšie stráca výkon...
mne to tak vychádza že normálna miestnosť (výška 2,5 m) plocha : 10 = minimálne potrebné kW
čiže priemerná obyvačka 25 m2 : 10 = min 2,5 kW (ono existujú na to aj prográmky ktoré zohladnujú polohu miestnosti v budove, velkost okien a ich rozmiestnenie na svetové strany atd. a ten to preráta)
+ 100 fordích koníkov

-
- Pokročilý
Jestli je to takový ten moderní styl kde vnější stěnu tvoří sádrokartón a dvojsklo, praží tam slunce,bertikcertik píše:V práci máme budovu postavenou z panelů (takový malý panelák). Kancelář o rozměru 6x4 m a výška 2,6 m. Do kanceláře praží sluníčko od cca 12:30 až do západu slunce. Budova je nezateplená. Namontovaná klimatizace (dělená splitová), návrh a realizace před 2 roky odbornou firmou, výkon 2kW. Při venkovní teplotě v letošních vedrech cca 34 st. Celsia běží stále, když je interní teplota nastavena pod 26 stupňů.
a jste tam dva s kolegou plus dva počítače a další, tak by 2kW mohly být málo, ale stejně bych ti
doporučil nechat si zkontrolovat jestli neuteklo chladivo. Pak namrzají výparníky a vypíná to pojistka.
Protože podle mne pokud něco opravdu chladí 2kW tak bys to v místnosti 60m^3 měl poznat.
- bertikcertik
- Junior
Ne ne, to je více jak 20 let stará budova. V kanclíku jsme tři, ale málokdy se sejdeme všichni dohromady, takže prakticky vzato vlastně většinou jeden nebo dva.
Asi se na to bude muset přijet někdo podívat, ale chtělo by to počásko k těm 35 st. Celsia, aby to ten "odborník" pocítil na vlastní kůži. No jo, někde chudáci nemaj nic, tak musíme být vděční alespoň za tento drahý ventilátor.
Asi se na to bude muset přijet někdo podívat, ale chtělo by to počásko k těm 35 st. Celsia, aby to ten "odborník" pocítil na vlastní kůži. No jo, někde chudáci nemaj nic, tak musíme být vděční alespoň za tento drahý ventilátor.
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
... a je to tu znova ...
minuly rok sa nam prachy minuli skorej ako som stihol vybrat dodavatela, tak tento rok si to uz nenecham ujst !!!
rozoslal som zopar poziadaviek a mam uz dve ponuky... jedna je za 3500 a druha za 3000 evri s dph...
a ja som dufal, ze ceny pojdu dolu... 
minuly rok sa nam prachy minuli skorej ako som stihol vybrat dodavatela, tak tento rok si to uz nenecham ujst !!!

rozoslal som zopar poziadaviek a mam uz dve ponuky... jedna je za 3500 a druha za 3000 evri s dph...

- madbugie
- Zkušený
ty si stále nedáš povedať... za 3000 € to musia byť 2 velmi výkonné klimatizácie pod strop kazetového typu... (kamarát si takú dal namontovať v podkroví a vychladí skoro celý byt)
akurát v tejto dobe sa chystám spojazdniť tú klímu za 250 € Sencor výkon 2,7 kW čo sme kúpili na jeseň... do jednej podkrovnej miestnosti...
holt blava je blava...
akurát v tejto dobe sa chystám spojazdniť tú klímu za 250 € Sencor výkon 2,7 kW čo sme kúpili na jeseň... do jednej podkrovnej miestnosti...
holt blava je blava...

+ 100 fordích koníkov

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj za 3000 by to uz muselo mat konopny party rezim !!
tak sme sa nakoniec dohodli na LG (nie Toshiba), co si myslim ze je uplne jedno... za 2200
je to sice strop aky mam, ale som rad ze to takto dopadlo, lebo tie ponuky co mi chodili ma dostavali pomaly do tranzu... 

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak mam tu finalne dve ponuky :
LG za 2200 a Toshiba za 2400
obe su rovnake, inverter, multisplit 1+2... dodavatel tvrdi, ze pri Toshibe maju lepsie skusenosti so spolahlivostou, je to tichsie. porovnal to zo svetom aut ako octavia vs. audi a4. obe plnia svoj ucel a maju cca rovnake utroby, ale audi (toshiba) je kvalitnejsia, pohodlnejsia, lepsie sa ovlada a je tichsia (hlucnost je pre mna dost podstatna)
nevyznam sa, tak prosim odbornikov (madbugie) o informaciu, ci sa oplati priplatit 200€ za tu Toshibu. ked pridem domov, skusim pogooglit konkretne masinky ako to vyzera, parametre atd...
dikes vopred !
LG za 2200 a Toshiba za 2400
obe su rovnake, inverter, multisplit 1+2... dodavatel tvrdi, ze pri Toshibe maju lepsie skusenosti so spolahlivostou, je to tichsie. porovnal to zo svetom aut ako octavia vs. audi a4. obe plnia svoj ucel a maju cca rovnake utroby, ale audi (toshiba) je kvalitnejsia, pohodlnejsia, lepsie sa ovlada a je tichsia (hlucnost je pre mna dost podstatna)
nevyznam sa, tak prosim odbornikov (madbugie) o informaciu, ci sa oplati priplatit 200€ za tu Toshibu. ked pridem domov, skusim pogooglit konkretne masinky ako to vyzera, parametre atd...
dikes vopred !

- Přílohy
-
- TOSHIBA.pdf
- (27.43 KiB) Staženo 139 x
-
- LG.pdf
- (27.52 KiB) Staženo 131 x
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
je tichsia vonku alebo vnutri?
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
vraj aj aj. a je tam este vyhoda tej toshiby, ze by mal byt vyssi vykon pri rovnakom prikone. modernejsia a efektivnejsia masinka...
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Si kup něco takovýdleho http://www.spotrebice-whirlpool.cz/prod ... d-061-0-81 a kup konzoli na zavěšení a větší elektro lištu a udělej si to sám,pokud nejsi kopyto a ušetříš.Já mám nějakýho Sencora s jedním výměníkem za cca 5000,- a připravil jsem to a chlápek co nám dělá v práci revize mi to vycuc a zprovoznil a vyšlo to s kabelama,trubkama,lištou a prací na cca 7000,-.
bylo mi řečeno,že na značce až tak nesejde,stejně ve všech bejvaj kompresory Toshiba a Karma bere z číny ty samý jako mám já Sencora akorát na to nalepí nálepku "karma" a stojí 14000,-.
bylo mi řečeno,že na značce až tak nesejde,stejně ve všech bejvaj kompresory Toshiba a Karma bere z číny ty samý jako mám já Sencora akorát na to nalepí nálepku "karma" a stojí 14000,-.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019
- madbugie
- Zkušený
tak potom 10 % nie je zas tak vela... ale aj tak sa mi zdá 2000 € vela to by celé dualsplit malo vyjsť tak 1500 a aj to nejaký krajší dizajn...
ono ak sú dobré okná a nevetrá sa durch tak tá klíma pojde max. na stredné a väčšinou na nízke otáčky a tam už je to celkom tichučké čo sa bytu týka... v rámci normálnych denných zvukov to zanikne...
a hlučnosť vonkajšej jednotky by som neriešil vôbec... určite je to schválené u takéhoto výrobcu pre EU normy a šmytec... prípadne trvať na tom aby to osadili na nejaké gumové silentbloky aby to nebolo priamo na konzolu a beton by prenášal vibrácie
a je to aj nejaká dizajnová rada alebo len biela klasika ?
no jo panské huncútsva aj niečo stoja...
ono ak sú dobré okná a nevetrá sa durch tak tá klíma pojde max. na stredné a väčšinou na nízke otáčky a tam už je to celkom tichučké čo sa bytu týka... v rámci normálnych denných zvukov to zanikne...
a hlučnosť vonkajšej jednotky by som neriešil vôbec... určite je to schválené u takéhoto výrobcu pre EU normy a šmytec... prípadne trvať na tom aby to osadili na nejaké gumové silentbloky aby to nebolo priamo na konzolu a beton by prenášal vibrácie
a je to aj nejaká dizajnová rada alebo len biela klasika ?
no jo panské huncútsva aj niečo stoja...
+ 100 fordích koníkov

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
hmmmm, velmi tazko mi je sa definitivne rozhodnut ked sa do toho prd vyznam... no nic, asi do toho idem a rychlo nech je leto a hic nech to ocenim ! a just bude toto leto 25°