vibrace při volnoběhu

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
MartinXPV
Nováček
Nováček

Re: vibrace při volnoběhu

Příspěvek od MartinXPV » 29.01.2011 15:09

Opravdu nikdo nic a jsem jediný kdo s tím má problém výše popsaný? Jo v Prostějově v servisech to jsou odborníci. Povyměňují kde co a je to pořád to samé a nebo tvrdí že je to normální.
1.8i, 2000, LPG BRC
Obrázek

MartinXPV
Nováček
Nováček

Re: vibrace při volnoběhu

Příspěvek od MartinXPV » 17.04.2011 12:13

MartinXPV píše:Opravdu nikdo nic a jsem jediný kdo s tím má problém výše popsaný? Jo v Prostějově v servisech to jsou odborníci. Povyměňují kde co a je to pořád to samé a nebo tvrdí že je to normální.
Tak problém konečně odstraněn. Stačila výměna silentbloku motoru (pravý, stojí kolem 3k). Po prolezení pár diskuzí a zapojení rozumu běžného domácího fušera jsem došel k závěru že to bude nejspíš pravý silentblok motoru. Po ukázání v servisu na obrázku jak to vypadá a že to chci prostě vyměnit proběhla výměna a změna je to nesrovnatelná oproti dřívějšku, nevěřil bych že taková stará šunka může jet tak tiše. Po nastartování studeného motoru prostě ticho a do 3k otáček o něm skoro nevím. Klepání z motoru, vrzání ze dveří, drnčení tapecu nad hlavou a kdesi z palubky je konec. Stejně jako hučení při zatáčení na pravou stranu, při přejíždění zvlněné silnice, vibracím volantu při stání a chvění auta při rychlostech nad 100km/h. Při pohledu ze zhora se zdál silentblok OK, bublina nijak splasklá nebyla a je ostuda servisů kde jsem byl že mi tvrdili že je v pořádku a že tím že to určitě není. Skutečných mechaniků co rozumí autům je asi málo. Každý hned že je to ložisko, dát to na diagnostiku, je to určitě přestavbou na plyn, špatné čidlo teploty nebo váha vzduchu, vadné servočerpadlo nebo že je to u fordu normální nebo že se mi to jen zdá :totlsmile: No ještě že jsem na jejich úvahy mimo ložisek nedal. Vidět že je vadný silentbok bylo po jeho vymontování kdy polovina spodní části(gumy) byla vytržená z jeho kovového těla. Jestli v něm měla být nějaká kapalina jako u některých jiných aut tak byl prázdný. Takže tolik k problému a snad toto někomu pomůže kdo má stejné problémy a nemusí absolvovat maratón po servisech a garážnících k ničemu.
1.8i, 2000, LPG BRC
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“