Nezamienajte pojem balast a starter.
Starter je v tomto pripade ta krabicka, co je primontovana na vybojke. Starter je uz na vystupe balastu. Balast sa pripaja na +12V siet auta. Je v nom elektronika potrebna na zapalenie vyboja zvysenym napatim a potom udrziavanie el. obluka (aby to svietilo) znizenym napatim. Starter je len pomocka, ktora pomoze balastu vyboj zapalit. Niektore balasty maju starter uz integrovany.
Moj nazor je, ze ak by bol starter odvareny, nechcelo by sa to zapalit vobec, alebo by blikal (obluk by zhasinal). Ved prehod starter z laveho na pravy a uvidis, ci sa fialove svetlo presunie alebo nie. A tiez zvaz moznost, ze starter nevydrzi vecnost. Ci ho nevymenit rovno s vybojkou...
xenon výměna
- toorop92
- Nováček
Re: xenon výměna
tady u tehle xenonu je starter a balast,máš pravdu
já jen že když si kámoš házel xenony do auta tak měl H.I.D sadu a tam to bylo v jednom

já jen že když si kámoš házel xenony do auta tak měl H.I.D sadu a tam to bylo v jednom

Ford Focus r.v.99 1.6 16v kombi Pacific green
TooRop
Ford Focus r.v.99 1.8i 16v kombi BLACK PANTHER
TooRop

Ford Focus r.v.99 1.8i 16v kombi BLACK PANTHER
-
- Nováček
Jaký je postup výměny výbojky?
-
- Nováček
Mam
Porušení pravidel inzerce

Renault Laguna 1.6 16V - zlatý auto...
Ford Focus 1.8 TDCi - taky už zlatý auto, konečně jsem se ho zbavil...
Jedno moudré, lidové pořekadlo praví, že Ford vám udělá radost hned dvakrát: poprvé když si ho koupíte a podruhé když se ho konečně zbavíte....
Jedno moudré, lidové pořekadlo praví, že Ford vám udělá radost hned dvakrát: poprvé když si ho koupíte a podruhé když se ho konečně zbavíte....
-
- Nováček
hehe.. no jako nečlen ford clubu nemůžu inzerovat.. a nemyslim si, že tohle bylo uplně mimo téma...seltudymeldudy píše:Mam
Renault Laguna 1.6 16V - zlatý auto...