To, že budeš mít konstrukci ze dřeva, ještě neznamená, že máš blízko přírodní materiál - stěny máš ze sádroše...(pokud tedy nemáš roubenku). Kdyby bylo železo za cenu dřeva, tak konstrukce stavíme ze železa. Sádroš dáš na cokoliv. A akumulaci to nebude mít žádnou, jde o lehkou stavbu.Kóťa píše:Pro dřevostavbu jsme se rozhodli, protože je nám dřevo blízké, je to příjemný materiál, přírodní...Určitě pro ní mluví i rychlost výstavby.
Je mi jasné, ž akumulaci ten dům nebude mít takovou jako klasický zděný dům, ale...
....
K té dispozici, nevyžaduji parkování auta v garáži, v létě je to fajn, ale v zimě to jen škodí. Volbu garáže a krytého stání bych bral, ale cenově náročné. Pokud bych tedy zůstal u krytého stání, kam s kolama,sekačkou atp.? Napadlo mě udělat větší technickou místnost, kam by se vešla technologie, pračka, případně sušička,sušák s prádlem, 2-3 kola a ta sekačka? Moc si nedokážu představit mít sekačku a kola v nějakém domečku na zahradě pouze pod visacím zámkem. Mám možnost tam dát čidlo od zabezpečovačky, ale pořád je to mimo barák....
Dík za nápady
Což není chyba, nízkoenergetický dům, či pasiv právě akumulaci nepotřebuje, resp. pasiv s akumulací moc fungovat nebude.
Rychlost stavby - vždyť jsem Ti psal, že soused s dřevostavbou bydlel až po mě... Rychlost stavby je dána mnoha faktory, z nichž jen jeden je klíčový - peníze a včas nasmlouvané práce.
Pokud nevěříš visacímu zámku, tak potřebuješ garáž na bordel (sekačka, kola a další veteš). A garážové stání potřebuješ na všechny současná a i budoucí auta.
Nemusíš stavět všechno teť, ale musíš to mít vymyšlené tak, aby to šlo časem dostavit.