Projekt dřevostavby - půdorys str. 4

Moderátor:Quickie
Odpovědět
Eidž
Test driver
Test driver

Re: Projekt pro stavební povolení - dřevostavba

Příspěvek od Eidž » 29.05.2013 21:41

Kóťa píše:Pro dřevostavbu jsme se rozhodli, protože je nám dřevo blízké, je to příjemný materiál, přírodní...Určitě pro ní mluví i rychlost výstavby.
Je mi jasné, ž akumulaci ten dům nebude mít takovou jako klasický zděný dům, ale...

....

K té dispozici, nevyžaduji parkování auta v garáži, v létě je to fajn, ale v zimě to jen škodí. Volbu garáže a krytého stání bych bral, ale cenově náročné. Pokud bych tedy zůstal u krytého stání, kam s kolama,sekačkou atp.? Napadlo mě udělat větší technickou místnost, kam by se vešla technologie, pračka, případně sušička,sušák s prádlem, 2-3 kola a ta sekačka? Moc si nedokážu představit mít sekačku a kola v nějakém domečku na zahradě pouze pod visacím zámkem. Mám možnost tam dát čidlo od zabezpečovačky, ale pořád je to mimo barák....

Dík za nápady :palec_nahoru:
To, že budeš mít konstrukci ze dřeva, ještě neznamená, že máš blízko přírodní materiál - stěny máš ze sádroše...(pokud tedy nemáš roubenku). Kdyby bylo železo za cenu dřeva, tak konstrukce stavíme ze železa. Sádroš dáš na cokoliv. A akumulaci to nebude mít žádnou, jde o lehkou stavbu.
Což není chyba, nízkoenergetický dům, či pasiv právě akumulaci nepotřebuje, resp. pasiv s akumulací moc fungovat nebude.
Rychlost stavby - vždyť jsem Ti psal, že soused s dřevostavbou bydlel až po mě... Rychlost stavby je dána mnoha faktory, z nichž jen jeden je klíčový - peníze a včas nasmlouvané práce.

Pokud nevěříš visacímu zámku, tak potřebuješ garáž na bordel (sekačka, kola a další veteš). A garážové stání potřebuješ na všechny současná a i budoucí auta.
Nemusíš stavět všechno teť, ale musíš to mít vymyšlené tak, aby to šlo časem dostavit.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 30.05.2013 08:44

Určitě to nebude srub, sdk vevnitř samozřejmě bude, ale rád bych to pojal tak,aby se tam s tím dřevem počítalo. Třeba část domu by měla mít na fasádě dřevěný obklad atp. Aby to na tom domě bylo vidět, že je to dřevostavba. Nějaký detaily...Ale to jsou jen nápady a uvidí se podle peněz.

To chci právě probrat s projektantem, aby se tam počítalo s místem na garáž...snad to kvůli těm odstupům od ostatních pozemků vyjde...
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 31.05.2013 07:21

Možná bych se měl také rozepsat o půdorysu a probrat to s Váma :wink: Půdorys domu praktik 128 se nám zalíbil jeho jednoduchostí. Žádné zbytečné chodby, rohy atp.
Místo označené ložnice by byl dětský pokoj, chceme,aby syn měl větší pokoj, vhodný jak na hraní, tak v budoucnu i na velký psací stůl atp.
Pokoj vedle by zatím sloužil jako pracovna, pro návštěvy, možná sušení prádla atp.
Ložnici bychom umístili do pokoje vedle koupelny.
Koupelna je svou velikostí dostatečná.
Vstupní chodba mě svou velikostí také vyhovuje, nemám rád, když má někdo chodbu, kde se dva lidi nevlezou a vstupuje se na etapy.
Samostatný záchod určitě a okno je výhra :mrgreen:
Technická místnost… Tu bych měl rád větší. Topit se bude kotlem(plyn nebo elektro), počítám v tuto chvíli s bojlerem, ale do budoucna i s TČ. Přípravu nechám udělat,tzn.,že musím počítat s místem na akumulační nádrž(vzduch-voda). Pak do technický pračku,případně sušičku a já bych tam rád dával kola…Garáž mít zatím nebudeme a nechat kola na pozemku pouze pod visacím zámkem? Nevím nevím v dnešní době. Ale to právě nevím jak ji vhodně zvětšit.
Špajz mě možná přijde jako zbytečnost,nevím co bych tam dával. Teď bydlíme v paneláku a vše se nám vejde buď do kuchyňských skříněk nebo do lednice… Ale pokud bych špajz zrušil, tak si stejně na technickou místnost nepomůžu. Max.si protáhnu kuch.linku…To je druhá věc, není ta kuch.linka malá v tom základním půdorysu? Nepřijde mi tam moc pracovních ploch…?
Obývák si myslím,že je velký až až. Jídelák bychom přehodily s pohovkou, aby se na tv nemuselo koukat z úhlu. A mezi vstupní dveře stolel s TV by přišel krb. Manželka chce velké prosklené plochy,takže spodní strana OP by byla prosklená s výhledem na zahradu, dveře na terasu by zůstaly a do obou pokojů by přišly dvoukřídlé okna.
Pak je otázka, jestli tu terasu zastřešit vlastní střechou. Fajn,že by se dalo sedět i za deště,ale prý to ubírá dost světla. Ty pergoly moc hezké většinou nejsou, pokud se přilepí k domu.
To samé parkovací stání na druhé straně domu, je lepší pergola, nebo to vytáhnout ze střechy?Oken je v tom místě minimum a nedůležitých,takže tam bych se zastínění nebál…

Děkuju všem diskutujícím :totlsmile:
Přílohy
Praktic_128_pYSdorys_novy(1).jpg
parcela.JPG

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 31.05.2013 11:47

jen par postrehu:
- okno ve spizi je zbytecne (v lete je to tepelny vstup)
- jidelak nech u kuchyne ... brzo Te prestane bavit nosit vse tak daleko
- dite si v pokoji hrat bude ... bude porad v obyvaku a bude chtit delat ukoly u jidelniho stolu ... tak v 10ti letech ocekavej zmenu chovani ... a pokoje vzdy muzes zamenit
- nedavej detsky pokoj za televizi ... dite se bude chodit ptat: "co rikali?", "to je sproste slovo!", atd.
- terasu nezastresuj ... pevna strecha Ti zastini pokoje a pod pruhlednou bude v lete k nevydrzeni (vyresil jsem to lodni plachtou misto markyzy, kterou v lete roztahnu pred sluncem i pred destem ... nesmi moc foukat)
- parkovac istani vyres pergolou ... kdyz (jestli) tam budes jednou stavet garaz, bude rad, ze je to snadno demontovatelne a muzes si postavit pudorys na jaky mas penize
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 31.05.2013 11:51

a zacni resit protihlukovou stenu k tenisovemu kurtu (zelenou - rostliny) ... po case to pravidelne pinkani leze na mozek
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 31.05.2013 13:55

Díky ZaQiku,
okno bych asi nechal, je to severní strana a v přechodném období se tam bude dát přes noc vyvětrat, potraviny budou snad v chladu...
Jídelák bych tam nechal,ale pak by ta TV fakt byla z úhlu...A zase se zbavit těch dveří na terasu a dát je až uplně dolů k sedačce...Vlastně by si z obýváku přímo na terasu neviděl. Tohle nějak přehodit nedokážu... Ještě pak leda hodit TV do kouta co je sedačka a sedačku trochu odsadit,aby se dalo těma dveřma na terasu vylézt. Ale zase ten krb pak bude úplně někde jinde...Dilema :roll:

Nemáš fotku té plachty? To jsou takové ty ohromné bílé "kalhotky"? Takže počítat ve fasádě s jednou kotvou a pak ještě nějaké dva body? To už mě snad zase hezčí přijde markýza,ale je tam problém s tím větrem...Markýzu bych lehce sbalil než nějakou plachtu,ne? Mě se ty nalepené pergoly k domu fakt moc nelíběj...když se postaví někde jinde na pozemku sama o sobě,tak to jo...To je jiná.

Ad stání...je fakt,že pergolu budu moct klidně zrušit,ale jak se protáhne střecha,tak je to asi na trvalo,viď?

ZaQik
Admin
Admin

Re: Projekt dřevostavby - půdorys str. 4

Příspěvek od ZaQik » 31.05.2013 14:09

plachta: http://www.lama-bs.cz/images/galerie/pa ... /s3jpg.jpg

2 kotvici body na dome, 2 stezne pred domem, plachta je ctvrcova/obdelnikova a namotava se na uhlopricku, na jednom stezni je posuvny jezdec, kdy muzes plachtu sklopit dolu pred sluncem nebo pohledy sousedu

pokud si udelas pevnou strechu nad stanim, tak ji uz nebudes chtit rozebirat a predelavat (a zadny rozumny remeslnik Ti to ani nedoporuci), takze max. obezdis prostor pod ni

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 31.05.2013 14:33

manzelka mi kouka pres rameno (je stavar) a povida:
- nad terasu presahnout pevnou plnou strechu
- okno zachoda a spize Ti nedovoli postavit garaz hned u domu, takze stani klidne presahnout pevnou strechou
- pozadat odbornika o navrh protihlukove steny od kurtu (nebo uz zasad dve rady tuji na jihu a sazej dalsi stromy a kere na jih od stavby, aby se vces uchytily a vyrostly)

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 31.05.2013 14:39

Mně osobně se to celkem líbí, jsou tam drobnosti ale jako celek celkem hezký půdorys. Jen je nešťastný mít ložnici na jih, to je asi největší slabina. Ale pokud se to zastřeší, nebo budou venkovní rolety, budiž... ale i tak bych to na jih nechtěl, my to máme na JZ, což je v podstatě to samé, hostinský pokoj máme na S a radši spím v něm, vždy je tam tak o stupínek méně.

PeS
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeS » 31.05.2013 16:29

ZaQik píše:a zacni resit protihlukovou stenu k tenisovemu kurtu (zelenou - rostliny)
To je nanic - vegetace skoro nic netlumí. To chce plny betonový nebo zděný plot z jihu.

PeS
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeS » 31.05.2013 16:32

tym píše:Jen je nešťastný mít ložnici na jih, to je asi největší slabina. Ale pokud se to zastřeší, nebo budou venkovní rolety, budiž... ale i tak bych to na jih nechtěl,
Moje řeč - nechápu tu zálibu některých lidí mít okna hlavně na jih. V létě to je šílená pekárna - odpoledne za oknem 40 stupňů i když ho stíní markýza, okno se nedá otevřít na vyvětrání - musí se klimatizovat.
Zlatej sever.

PeS
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeS » 31.05.2013 16:35

Kóťa píše:Nemyslel jsem jí mít pod střechou, určitě bych jí případně nacpal na severní stranu domu, ale pod střechu, jako pod podbití na fasádu...
To není dobrý - ve výšce to nevypadá moc dobře - lepší je to u země - klidně se to může zakrýt nějakou dřevěnou bednou která pak slouží jako stolek. A pak když je třeba s tím něco dělat tak ve výšce je to docela pakárna.

PeS
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeS » 31.05.2013 16:40

Kóťa píše: Technická místnost… Tu bych měl rád větší.
A ještě dílnu a místnost na krámy a místnost na věci kolem zahrady nejlíp s dveřma ven. Sakra tobě tam ještě chybí věcí :-)

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 31.05.2013 17:34

Mě se zdá, že u toho, co je v projektu jako ložnice, máš malé okno, pokud by to mělo být jako dětský pokoj..
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 31.05.2013 17:43

nejakým zahradnim domkem bych oddelil ten kurt . ja osobne bych uz u kurtu nestavel . nestiham malemu vysvetlovat aby co slysí vedle nerikal nahlas kdyz je s babickou na nakupu . a ze to je husty slovnik nemusim vysvetlovat . kdyz jsem sousedce rekl jestli by si nemohli nadavani do kurev nechat jinam tak mi rekla ze to je v zapalu hry .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“