Ahojky byl jsem u Omiše loni jel jsem přes Rakousko do Slovinska pak směr Zahřeb pak dálnice je to z Břeclavi asi 850 km, do Splitu je to od nás 800km, cesta uplně v poho, nejhorší úsek je ze Splitu do Omiše, doporučuju nejet po pobřeží, ale objet to kolem dá se to je to na mapě. Určitě to najdeš není kde zabloudit je to super značené! Múžu se mrknout jak jsem jel mám tam i poplatky na dálnicích jen to najít, když tak napiš SZ. Štastnou cestu. A příjemnou dovču.CoolXman píše:Koukám, že asi pojedu ze všech první - to je pro mě nevýhoda. Plánuju to na 9.6 - 20.6. Destinace - Mala Luka u Omiše. Máte někdo něco tady k tomu, nebyl tam někdo, rady na cestu (kromě těch co to byly psány)? Jak dlouho jste jeli, myslím praktickou zkušenost, papírově to vychází asi na 12 hodin z Prahy. Dá se to v pohodě ujet s jednim driverem? Přes noc? Dík.
Nevíte, kde je nejlepší odkaz na pořádnou mapu Chorvatska?
Chorvatsko
- Broňa
- Junior
Ford Focus Combi 1.8 TDDi, 66kw, 1999, White 

- CoolXman
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- cloudyman
- Nováček
Pro ty co jedou do HR poprvé doporučuji si pročíst http://www.chorvatsko.cz včetně fóra. Je tam prakticky vše.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Broňa
- Junior
Tech asi 30 km jsem jel asi 2 hodiny!!!! obrovská zácpa, a říkali ,že to tam tak bývá dost často. Tak kvůli tomu. Já ji chytnul v 11h. dopoledne a to byla katastrofa! Myslím,že z Prahy to máš tak na 12 až 14 hodin.Takovou normální jízdou, hlavně bacha na radary mají to tam jako nějaký nový národní sport!CoolXman píše:To Ander:
dík za info, co bylo na tom úseku od Splitu do Omiše špatný, vždyť to je už hroznej kousek, pár kilometrů ne? nevim
A jak dlouho trvala cesta z Břeclavi? Z Prahy to mám asi 1050km.

Ford Focus Combi 1.8 TDDi, 66kw, 1999, White 

-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
navíc je tam miliarda semaforůAnder píše:Tech asi 30 km jsem jel asi 2 hodiny!!!! obrovská zácpa, a říkali ,že to tam tak bývá dost často. Tak kvůli tomu. Já ji chytnul v 11h. dopoledne a to byla katastrofa! Myslím,že z Prahy to máš tak na 12 až 14 hodin.Takovou normální jízdou, hlavně bacha na radary mají to tam jako nějaký nový národní sport!CoolXman píše:To Ander:
dík za info, co bylo na tom úseku od Splitu do Omiše špatný, vždyť to je už hroznej kousek, pár kilometrů ne? nevim
A jak dlouho trvala cesta z Břeclavi? Z Prahy to mám asi 1050km.![]()
![]()
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
navíc je tam miliarda semaforůAnder píše:Tech asi 30 km jsem jel asi 2 hodiny!!!! obrovská zácpa, a říkali ,že to tam tak bývá dost často. Tak kvůli tomu. Já ji chytnul v 11h. dopoledne a to byla katastrofa! Myslím,že z Prahy to máš tak na 12 až 14 hodin.Takovou normální jízdou, hlavně bacha na radary mají to tam jako nějaký nový národní sport!CoolXman píše:To Ander:
![]()
- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zkušený
to exiteff: tak to se možná někde potkáme, jen nevím,co je to za den, určitě bych nejel na weeknd, jezdím v týdnu a v noci.
jak píše většina po dálnici, ve slovinsku chytaj, a u zadaru zase fouka
) asfalt tam klouze vsude
a makarskou je třeba jet brzo ráno tak do 8mi. nebo pak vnitrizemím, jde to celkem podle mapy. Jezdím až do Gradacu, a asi 20km před se vynořím na té hlavní
štasnou cestu hlavně.
jak píše většina po dálnici, ve slovinsku chytaj, a u zadaru zase fouka

- photoph
- Nováček
Chorvatsko jsem jel sólo už 6x, preferuji dálnice pro jejich konfort, značení, atd. Jak se vyhnout kolonám: Vyjíždím okolo 17 až 18 hodiny, z Mikulova okolo 20 hodiny, tunely mám za sebou okolo 2 až 3 hodiny ráno a to tam nejsou fronty, před Zadarem odpočinek. V 5 ráno startuji a okolo 7 až 8 jsem v na Makarské rivieře.Foqus píše:navíc je tam miliarda semaforůAnder píše:Tech asi 30 km jsem jel asi 2 hodiny!!!! obrovská zácpa, a říkali ,že to tam tak bývá dost často. Tak kvůli tomu. Já ji chytnul v 11h. dopoledne a to byla katastrofa! Myslím,že z Prahy to máš tak na 12 až 14 hodin.Takovou normální jízdou, hlavně bacha na radary mají to tam jako nějaký nový národní sport!CoolXman píše:To Ander:
![]()

- Přílohy
-
- 4946671.jpg (35.95 KiB) Zobrazeno 4068 x
- CoolXman
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
.............Chorvatsko jsem jel sólo už 6x, preferuji dálnice pro jejich konfort, značení, atd. Jak se vyhnout kolonám: Vyjíždím okolo 17 až 18 hodiny, z Mikulova okolo 20 hodiny, tunely mám za sebou okolo 2 až 3 hodiny ráno a to tam nejsou fronty, před Zadarem odpočinek. V 5 ráno startuji a okolo 7 až 8 jsem v na Makarské rivieře. .................
vyjíždíš v pátek???
vyjíždíš v pátek???