nábožensví a kecy okolo
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: co vás v poslední době potěšilo
přesně tak sem to myslel 

Ford Mondeo MK3 Titanium X (ST paket) 2,2 TDCI GALERKA
koupím jednu zadní a 2přední krytky ST prahu před FL

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
mikki píše:Tak bohužel to není hoax ,někteří rusové opravdu své aktivity končí a nastupují za ně Kazachstánci, Azejbardžánci a Turkmenizánci.Jeden Tukmenizánec nedávno koupil barák vedle kámoše po rusovi co se vrátil do Moskvy.
nemaji tam stavet mesitu ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Story je postavena na tom, ako sa votrelci snazia rozbit tuto dokonalo cistu spolocnost, ktoru si domaci v pote tvar najetickejsim sposobom vydreli a vybojovali. Cista romantika, akurat sa nejako zabudlo spomenut, ze Australia bola kolonia, ktoru osidlovali hlavne vyvozom trestancov odsudenych za tazke zlociny (chvalabohu ich zriedili par jedincami, ktori boli vlastne len politicky nevyhovujuci). Vznik ich modernej spolocnosti sprevadzalo okrem ineho zdecimovanie a neskor kompletne spolocenske znasilnenie povodnych obyvatelov (Napriek tomu, ze ich mnohi prirovnavaju k nasim cigosom - neboli to prave oni, ktori si tam zili svojim vlastnym sposobom zivota a niekto ich prevalcoval nutiac im uplne iny sposob zivota? Alebo to sa nerata, kedze sa hriechy nededia a v telke sa predsa ospravedlnili?). "Muzi a zeny bojovali" - tiez brnkanie na emocie. Vsak na nich nikto seriozne neutocil. Bojovali spravidla v zahranici zapajajuc sa do cudzich konfliktov (kedze su Britska kolonia, je to pochopitelne, ale nech to nikto neglorifikuje).mikki píše:dobře ,můžeš mít pravdu ale řekni mi s čím v tom prohlášení nesouhlasíš a co je nesmysl.
Zvysok je len bezobsazny blabol s jedinym cielom rozduchat homofobne emocie podla zaruceneho receptu - vezmem konfliktnu temu (aj ked marginalnu), zovseobecnim ju a napriek tomu, ze sa v skutocnosti jedna o jeden z komplexnych problemov socialnych vied, ciernobielo a primitivne to zaskatulkujem par silnymi vetami. Je to na mentalnej urovni obyvatela hlavneho mesta, ktory nadava na "sedlakov", ktori mu prisli kradnut pracu a parkovacie miesta a este si dovolia poukazat na nieco negativne - tak to nech sa uplne zbali mrdka jedna a pali naspat na dedinu, odkial prisiel.
Zamyslime sa ale nad zakladnymi principmi fungovania spolocnosti. Napriklad sa narodis na zemeguli a zistis, ze kazdy meter stvorcovy uz niekomu "patri". Proste je niekoho a on si urcuje, akym sposobom sa na nom zije a ci ta tam vobec pusti. Kde mas ty zit (nedajboze sposobom akym chces), ked vsade uz niekto zije tym svojim? Preco musis vobec najprv vyprodukovat nejaku hodnotu a niekomu ju dat, aby ti dal kusok priestoru, ktory teraz obsadzuje on? Lebo prisiel prvy? Ok, tak to dava kusok zmysel - treba teda pockat, kym umrie, nie? Aha, ale on mal deti a ked umrel, tak oni maju pravo zit tam, kde zil ich rodic a zit tam tym svojim (zrejme jemu podobnym) sposobom? Kde je spravodlivost? Vsak nech sa pekne postavia do radu a pockaju, teraz tam chces pre zmenu na chvilku zit svojim sposobom ty a oni mozu, ked zase umries, nie? Nie. Takto to nefunguje - v skutocnosti platia len zakony dzungle. Nastastie vsak uz (zvacsa) nie na urovni jednotlivcov. Ludia vytvaraju velke spolocenstva, v dnesnej dobe hlavne staty. Tie maju svoje pravidla (ustava, od ktorej sa odvijaju zakony a tak dalej) a ludia ich musia (pokial majorita veri, ze to tak je) dodrziavat. Pravo silnejsieho na jednotlivcoch je teda prakticky eliminovane, ale stale funguje na urovni statov. Ak ma stat nerovneho supera ako jednotlivec, ktory chce zit inak - napriklad hulit travu, vyriesi to basou. Ak je to skupinka moslimov, ktori chcu chodit v satkach do skoly, tak ich posle do prdele. Ak je to slabsi stat, s ktorym ma vojensky konflikt, tak ho vymaze z mapy. Z hladiska prvotneho problemu (narodil som sa, ako to, ze nemam na nic na zemeguli narok?) je to stale pekne nespravodlive, to ale vobec nikoho nezaujima. Svet nie je spravodlivy.
Dufam, ze som to nezabil (text je strasne dlhy a aj tak som preskakoval a dotkol sa temy len okrajovo), ale to je taky maly uvod na zamyslenie, ze preco nie je mozne trivialne povedat, ze ma niekto proste vypadnut a nosit si burku doma v pusti a hovorit si tam svojim jazykom.
Ako dalsie mentalne cvicenie doporucujem zamysliet sa nad tymito otazkami:
- Odkial sa vlastne berie legitimita samotneho statu - ustavu podpisal niekto v tvojom mene. Suhlasil si s nou? Suhlasili vseci resp. aspon vacsina? Ako overili ich suhlasy? Jaj ze na to boli opravneni historicky predchadzajucimi verziami ustavy? Takze vlastne legtimita toho, ze Ta niekto zavrie do basy za to, ze si zvyhulil bylinku, ktoru si si na vlastnej zahradke vypestoal prameni z toho, ze nejaki davno mrtvi chlapici pred 100 rokmi sadli a v mene celeho naroda spisali, ze ako to vsetci chcu?
- Pre pokrocilych - preco "nie" trestu smrti.
Tak a teraz uz fakt idem spat

FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Miki - o prachy a moc islo odjakziva. Nabozenstvo bola len vhodna zamienka.miki21 píše:Všechny války v minulosti vznikaly kvůli náboženství, jen v poslední době už jde jen o prachy a moc.
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- miki21
- Test driver
Re: nábožensví a kecy okolo
Tak jsem to tady trochu rozdělil, protože tato debata nepatří mezi věci, které potěší 
Georgi myšlenky to jsou pěkné, ale tím se dostáváme do oblasti přemýšlení " co by bylo kdyby". Tak to prostě není a nikdy nebude. Věci nějak fungují do té doby, než se bolestivou cestou příjde na to, že je něco špatně a je třeba něco změnit.
Mně nevadí, že potkávám na ulici cizince. Všechny co znám, se chovají k této společnosti slušně a hlavně nikomu nic nevnucují.
Kámoška se vdala za Inda. Nějaký čas žili v Indii, ale už pár let žijí tady. Byli u n nás na návštěvě a celkem normální chlap. Naučil se česky, i když rodilý mluvčí z něho nikdy nebude. Na venek zapadl do davu a nikomu nic necpe. Jak jsme byli u nich, tak jako by jeden odcestoval do indie. Domácnost po indicku, fungování po indicku, no prostě za dveřma jiný svět. Přišla řeč i na otázku náboženství. Ptal jsem se ho kam se chodí modlit, jestli tady mají nějaký "kostel". Říká a na co? Moje zem je v Indii a tam máme chrámů spousta. Tady je Vaše zem a máte tu kostely.
Vadí mi takoví imigranti, co jim doma nic nevoní a než by si tam udělali pořádek, tak radši příjdou sem s nataženou rukou a hubou plnou keců o toleranci. K takovým já tolerantní nikdy nebudu.
Nevadí mi žádné náboženské smyšlení, pokud mi zrovna ve dveřích necpou strážnou věž.
Já nikoho nepřesvědčuju o své víře, tak ať mi nikdo necpe tu jeho.Ať si každý věří v co chce, ale ať s tím neobtěžuje své okolí.

Georgi myšlenky to jsou pěkné, ale tím se dostáváme do oblasti přemýšlení " co by bylo kdyby". Tak to prostě není a nikdy nebude. Věci nějak fungují do té doby, než se bolestivou cestou příjde na to, že je něco špatně a je třeba něco změnit.
Mně nevadí, že potkávám na ulici cizince. Všechny co znám, se chovají k této společnosti slušně a hlavně nikomu nic nevnucují.
Kámoška se vdala za Inda. Nějaký čas žili v Indii, ale už pár let žijí tady. Byli u n nás na návštěvě a celkem normální chlap. Naučil se česky, i když rodilý mluvčí z něho nikdy nebude. Na venek zapadl do davu a nikomu nic necpe. Jak jsme byli u nich, tak jako by jeden odcestoval do indie. Domácnost po indicku, fungování po indicku, no prostě za dveřma jiný svět. Přišla řeč i na otázku náboženství. Ptal jsem se ho kam se chodí modlit, jestli tady mají nějaký "kostel". Říká a na co? Moje zem je v Indii a tam máme chrámů spousta. Tady je Vaše zem a máte tu kostely.
Vadí mi takoví imigranti, co jim doma nic nevoní a než by si tam udělali pořádek, tak radši příjdou sem s nataženou rukou a hubou plnou keců o toleranci. K takovým já tolerantní nikdy nebudu.
Nevadí mi žádné náboženské smyšlení, pokud mi zrovna ve dveřích necpou strážnou věž.

Já nikoho nepřesvědčuju o své víře, tak ať mi nikdo necpe tu jeho.Ať si každý věří v co chce, ale ať s tím neobtěžuje své okolí.

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Pokročilý
V té úvaze píšeš o tom že někdo jiný dědí práva po svých rodičích ale ty ses taky narodil nějakým rodičům a dědíš jejich práva. Proč by to mělo být nějak jinak ? Že někomu zděděná práva nevyhovují a chtěl by jiná - no jo chtít a mít je rozdíl.georgi píše: Zamyslime sa ale nad zakladnymi principmi fungovania spolocnosti. Napriklad sa narodis na zemeguli a zistis, ze kazdy meter stvorcovy uz niekomu "patri". Proste je niekoho a on si urcuje, akym sposobom sa na nom zije a ci ta tam vobec pusti. Kde mas ty zit (nedajboze sposobom akym chces), ked vsade uz niekto zije tym svojim? Preco musis vobec najprv vyprodukovat nejaku hodnotu a niekomu ju dat, aby ti dal kusok priestoru, ktory teraz obsadzuje on? Lebo prisiel prvy? Ok, tak to dava kusok zmysel - treba teda pockat, kym umrie, nie? Aha, ale on mal deti a ked umrel, tak oni maju pravo zit tam, kde zil ich rodic a zit tam tym svojim (zrejme jemu podobnym) sposobom?
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ponaučení pro rockery nebrat íránce do kapely
http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=318905&sId=&mId=
http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=318905&sId=&mId=
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

- enjoy
- Test driver
Iranec v iranske kapele, kdo by to rekl
Nejlepsi je ta veta "presidlili do USA"

Nejlepsi je ta veta "presidlili do USA"
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- hunger
- Pokročilý
Enjoyi více takových volu jako jsi ty tahle svoboda už me se.e, aneb jak sem zavést inkvizici či totalitu. Probuďte se u nás ve třídě mame jednu srbku, Ázerbájdžánku a Ukrajinku, a ani jedna nemá problémy s naší kulturou, vůbec nepoznáš odkud jsou, prostě normální holky...
Pokud se ty debilní muslimky odmitly přizpůsobit, tak tady nemají co dělat.
Muslimové mají přímo v náboženství napsáno, že vymiti tu nepravou viru, ale vadej mi stejne jako ortodoxní křesťani, zide atd... jsem nevěřící, neverim ani sobe, natoz kecum starých par tisíc let, urcenych k tomu aby lidi drželi ústa a makali, ve vidine posmrtný spravedlnosti.
Jinak pokud se koukám na údajnou historii křesťanství, tak pannu Marii pronasledovali kvůli nemanzeskemu diteti, prostitutky se totiž tenkrát ukamenovavaly...
Pokud se ty debilní muslimky odmitly přizpůsobit, tak tady nemají co dělat.
Muslimové mají přímo v náboženství napsáno, že vymiti tu nepravou viru, ale vadej mi stejne jako ortodoxní křesťani, zide atd... jsem nevěřící, neverim ani sobe, natoz kecum starých par tisíc let, urcenych k tomu aby lidi drželi ústa a makali, ve vidine posmrtný spravedlnosti.
Jinak pokud se koukám na údajnou historii křesťanství, tak pannu Marii pronasledovali kvůli nemanzeskemu diteti, prostitutky se totiž tenkrát ukamenovavaly...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8
Ford Mondeo MK3 1.8
- ZaQik
- Admin
davas na tom gymplu pozor?hunger píše:Jinak pokud se koukám na údajnou historii křesťanství, tak pannu Marii pronasledovali kvůli nemanzeskemu diteti, prostitutky se totiž tenkrát ukamenovavaly...

Jezis je zakladatelem krestanstvi, tak jak mohli krestane chtit ukamenovat jeho matku?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- hunger
- Pokročilý
Zaiqu opravdu lituji tvého opatrovníka, starat se o tak těžce postiženého člověka není jednoduche...
Mluvím o historii křesťanství, ne o křesťanech. Ty vole v ty době podle bible zly král Herodes pronásledoval pannu Marii a nechal vyvrazdit všechny novorozence, kvůli tomu, že se bál božího syna. Pokud by to byla pravda, tak pannu Marii pronásledovali kvůli tomu že mela dite bez manžela, cili prostitutka.
Manželství nevymysleli křesťane a i v době před nimi bylo nemanželské dite jeden z největších zločinu. ..
Mluvím o historii křesťanství, ne o křesťanech. Ty vole v ty době podle bible zly král Herodes pronásledoval pannu Marii a nechal vyvrazdit všechny novorozence, kvůli tomu, že se bál božího syna. Pokud by to byla pravda, tak pannu Marii pronásledovali kvůli tomu že mela dite bez manžela, cili prostitutka.
Manželství nevymysleli křesťane a i v době před nimi bylo nemanželské dite jeden z největších zločinu. ..
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8
Ford Mondeo MK3 1.8
- ZaQik
- Admin
proc do toho ted pletes Heroda? (2. pad od Herodes)
ten zacal novorozence vrazdit, az kdyz se zacal bat jiz narozeneho krale Zidu (viz. Matousovo evangelium) ... v te dobe jiz byla Marie provdana za Josefa a nemela tedy nemanzelske dite
navic Jezis byl pravdepodobne synem Heroda a prezil diky uteku svych rodicu do Egypta
ten zacal novorozence vrazdit, az kdyz se zacal bat jiz narozeneho krale Zidu (viz. Matousovo evangelium) ... v te dobe jiz byla Marie provdana za Josefa a nemela tedy nemanzelske dite
navic Jezis byl pravdepodobne synem Heroda a prezil diky uteku svych rodicu do Egypta
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
- tym
- Test driver
Je to sice starší, ale ve světle nedávných událostí...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
- smoula
- Test driver
Koukám, že hunger se jinak než nadávkami a urážkami ostatních asi bavit neumí. Když má někdo jinej názor než on, ta kje to špatně...
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v