mrtvá 1,6 fyda oprava, výměna, záměna??
- xxmisa
- Junior
Re: mrtvá 1,6 fyda oprava, výměna, záměna??
40 nebo 50, to už nená tak daleko od sebe.
Ve světě motorů je možná 24, ale kde je práce fordu, aby na to poskytli záruku a cena dalších dílů.
Homologace 3000 atd...
Ve světě motorů je možná 24, ale kde je práce fordu, aby na to poskytli záruku a cena dalších dílů.
Homologace 3000 atd...
Ford Focus 1998-2005, rok výroby 1999, Kombi, Série 35, 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS), 5rychl. manuální - B5/IB5 LHD FWD 4.06, EEC 96 Car (EEC 1), Manuální Klimatizace, Stříbrná Moondust (met)
Dokud nás STK nebo ekolikvidace nerozdělí
- Lunaris
- Nováček
Asi bude nejsnazší tam prostě nacpat nějakou jedna šestku a přerazit to číslo. STK by beztak mělo řešit hlavně bezpečnost provozu, což motor s jiným číslem neovlivní.
- pbjun
- Test driver
No hlavně je to pořád 1,6 pořád 16v a pořád 74kW takže o nic nejde! Kdybys tam chtěl dát něco 2x silnějšího bez dalších úprav tak je to blbost, ale výměna za stejný agregát jen s tím že tam ford hodil jiný znak je vklidu. Přebrus, vyraž, neřeš. Pokud je pěkná kastle a chceš si auto nechat tak bych vzal motor z co nejnovějšího auta...
- xxmisa
- Junior
Jj, jak píše pbjun.
Taky to tak nakonec budu dělat.. Jen ještě musím sehnat motor.
Remontáž mi provede borec, co mi visí prachy zadarmo, takže budu mít dva problémy z krku..
Snad ten motor bude stát za to.
Taky to tak nakonec budu dělat.. Jen ještě musím sehnat motor.
Remontáž mi provede borec, co mi visí prachy zadarmo, takže budu mít dva problémy z krku..
Snad ten motor bude stát za to.
Ford Focus 1998-2005, rok výroby 1999, Kombi, Série 35, 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS), 5rychl. manuální - B5/IB5 LHD FWD 4.06, EEC 96 Car (EEC 1), Manuální Klimatizace, Stříbrná Moondust (met)
- petulak
- Test driver
Co, já jsem měl asi 35 aut, tak nikdy na STK nečuměli na číslo motoru.
Jen na evidenčce.
Jen na evidenčce.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- pbjun
- Test driver
No na číslo ne, ale na typ sem tam jo, ale je pravdou že se jim to většinou nechtělo hledat 
edit: motor bych vzal od ověřeného člověka - foki, romik to jsou oba spolehliví prodejci...

edit: motor bych vzal od ověřeného člověka - foki, romik to jsou oba spolehliví prodejci...
- xxmisa
- Junior
Co se týká kontroly motoru, tak mi na STK typ motoru kontrolovali vždycky. V Kopřivnici jsou pedanti i na rozměr pneu. Sic ty pneu pustili, bo by to nemělo význam, měli by mě tam za hoďku zpět na zimákách.
pbjun - to jsi mě celkem potěšil, právě tohle zvažuju.. Oba jsou schopni poskytnou záruku, to svědčí o charakteru.
pbjun - to jsi mě celkem potěšil, právě tohle zvažuju.. Oba jsou schopni poskytnou záruku, to svědčí o charakteru.
- pbjun
- Test driver
Od fokiho mame doma jedno auto a slouzi bez problemu dodnes + mam od nej nejake dily a taky ok
Od romika jsem bral kopu dilu na prestavbu a taky bez potizi...
Oba tedy mohu s klidnym srdcem doporucit.
Edit: Co se tyka zaruky, ta nesvedci o charakteru, ale o tom, ze jsou si svou nabidkou jisti - tzn. znaji puvod dilu, najete km a stav nabizeneho zbozi. Polak ti zaruku neda, dily muzou byt ze srotu, kradeze a podobne...
Od romika jsem bral kopu dilu na prestavbu a taky bez potizi...
Oba tedy mohu s klidnym srdcem doporucit.
Edit: Co se tyka zaruky, ta nesvedci o charakteru, ale o tom, ze jsou si svou nabidkou jisti - tzn. znaji puvod dilu, najete km a stav nabizeneho zbozi. Polak ti zaruku neda, dily muzou byt ze srotu, kradeze a podobne...
- miki21
- Test driver
od rOmika mám motor a šlape bez problémů už několik let. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- xxmisa
- Junior
Tak to je fajn... Není nad dobré reference...
Foki mi nabízel fajn motor, ale bohužel mimo mé momentální možnosti..
rOmik tady má taky jednu nabídku, ale ještě se nevyjádřil
, tak uvidíme co a jak...
Doma mi zůstane motor na případné díly...
Foki mi nabízel fajn motor, ale bohužel mimo mé momentální možnosti..
rOmik tady má taky jednu nabídku, ale ještě se nevyjádřil

Doma mi zůstane motor na případné díly...
-
- Pokročilý
Co by, ten starej motor prodáš za desítku nějakýmu troubovi
(a on ti pak rozbije nos
) Nebo spíš koukneš dovnitř jak vypadá, asi zjistíš že spodek nemá smysl opravovat a prodáš hlavu někomu s podpálenýma ventilama/ prasklým rozvodem.
Co jsem teď koukal, tak v D je hned několik použitelných Fofo za ca 700 eur - nájezd kolem 150 tisíc, motor podle popisu OK, možná to byly i ty FYDA = nemusíš přerážet typ. Vzít motor a zbytek rozprodat po dílech/ do šrotu je podle mne nejlevnější výměna motoru, a hlavně pokud ho vyzkoušíš tak máš jistotu že je OK. Jen to chce prostor na díly, něco práce a investice se vrátí až časem. Nebo můžeš motory přehodit a prodat celý auto s "motorschaden, pojízdné, žere 5L voleje" - nějakej překupník to vezme a díly si prodá sám. Takhle plánuju vyřešit ten můj motor až zdechne (zatim to vypadá že dřív odejde kastle)
Ad 10W40 - nemyslim si, že by kvůli němu odešly šály do zmodrání kliky. Tam muselo být něco jinýho, muselo to jet na sucho = málo oleje, ucpaný mazací kanál atd. Ale to je na akademickou debatu...

Co jsem teď koukal, tak v D je hned několik použitelných Fofo za ca 700 eur - nájezd kolem 150 tisíc, motor podle popisu OK, možná to byly i ty FYDA = nemusíš přerážet typ. Vzít motor a zbytek rozprodat po dílech/ do šrotu je podle mne nejlevnější výměna motoru, a hlavně pokud ho vyzkoušíš tak máš jistotu že je OK. Jen to chce prostor na díly, něco práce a investice se vrátí až časem. Nebo můžeš motory přehodit a prodat celý auto s "motorschaden, pojízdné, žere 5L voleje" - nějakej překupník to vezme a díly si prodá sám. Takhle plánuju vyřešit ten můj motor až zdechne (zatim to vypadá že dřív odejde kastle)
Ad 10W40 - nemyslim si, že by kvůli němu odešly šály do zmodrání kliky. Tam muselo být něco jinýho, muselo to jet na sucho = málo oleje, ucpaný mazací kanál atd. Ale to je na akademickou debatu...
FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm
-
- Člen klubu
Tiez si myslim. Alebo vysoka zataz / vysoke otacky za studena. Ta 10W40 je uz na oko hustejsia ako 5W30. No nie tak, aby to (za tepla) nemazalo vobec.vladka1 píše:Ad 10W40 - nemyslim si, že by kvůli němu odešly šály do zmodrání kliky. Tam muselo být něco jinýho, muselo to jet na sucho = málo oleje, ucpaný mazací kanál atd. Ale to je na akademickou debatu...
Ked to zralo tolko oleja... nestalo sa, ze ho tam bolo niekedy fakt malo? V zakrute staci naklonit auto a zrazu to ide nasucho. Par sekund a kluka uz je nacata. Ak ta zakruta bola ostrejsia, s plynom na podlahe a prudkym vyjazdom, tak kluke je amen. Potom sa to postupne len zhorsuje. Aj ked tam je olej, hryze to dalej a dalej. Z toho mohla zmodrat.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
vladka1 píše: Co jsem teď koukal, tak v D je hned několik použitelných Fofo za ca 700 eur - nájezd kolem 150 tisíc, motor podle popisu OK, možná to byly i ty FYDA = nemusíš přerážet typ. Vzít motor a zbytek rozprodat po dílech/ do šrotu je podle mne nejlevnější výměna motoru
700e je cca 20t + cesta , jen ke me to ma 400km dalsich treba 500 do D , tak to mas min dalsich 20t za dopravu .
za kolik to rozprodas ? za 10t ? 15t ? myslim ze pokud si to spocitam tak by to byl motor za 25t .
oproti 15t za motor z 2009 je to asi nejdrazsi varianta a furt ma motor s 150t km
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- xxmisa
- Junior
Pravda Foki, za ty prachy by vyšel ten tvůj, s dopravou k tobě, montáží a ubytováním (hilton).
Už jsem si řekl borcovi z Příbora, prej má nějaký kontakt na lidi co mají fordy i motory.
No jsem zvědav, co mi zajistí.
Starý motor nakonec rozkuchám a kdo ví, jestli jej nezačnu pomalinku generálkovat abych měl na další případnou výměnu. Ale to je ještě ve hvězdách...
Už jsem si řekl borcovi z Příbora, prej má nějaký kontakt na lidi co mají fordy i motory.
No jsem zvědav, co mi zajistí.
Starý motor nakonec rozkuchám a kdo ví, jestli jej nezačnu pomalinku generálkovat abych měl na další případnou výměnu. Ale to je ještě ve hvězdách...
-
- Pokročilý
Foki počítá nejhorší variantu
Mně to rozumně vychází na nulu a lepší varianta je zisková, ale je fakt že D mám u nosu tak odpadne doprava 500 km a podobně... Dalo by se i v bazaru v ČR, ale to je moc velká loterie... Moje myšlenka je auto koupený po dílech stojí majlant = když koupim celý auto a po dílech rozprodám tak je to výhodnější. A motor mi zbyde jako bonus 

FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm