roztahování focusa
- pbjun
- Test driver

Re: roztahování focusa
No tak to roztlaceni na zpatecku do toho uz bych nesel
Po te co sme to s kamosem udelali s fackem bo stalo prdelou z kopca a dopadlo to vysypanou prevodovkou
Jinac vsici mi rikali, pokud nenastartujes tak na treti prevodovy stupen roztlacit a zlehka poustet spojku aby nepreskocil rozvod, pokud nechytne hned tak nechat byt...
- brava
- Junior

No jestli mohu přispět se svou troškou do mlýna na toto téma, tak v manuálu na FoFoII se píše v kapitole Tažení vozidla po čtyřech kolech na str.204 - cituji:
"Aby nedošlo k poškození, nesmí být vozidlo roztahováno ani roztlačováno.Namísto toho použijte kabely a pomocnou auto baterii" - konec citátu.
Dále pak v kapitole Katalyzátor na str.155 se píše - cituji:
"Nevyprazdňujte úplně palivovou nádrž.
Neprotáčejte motor dlouhou dobu.
Nenechávejte běžet motor s odpojenou zapalovací svíčkou.
Nestartujte vozidlo roztlačováním nebo roztahováním.Použijte pomocné startovací kabely.
Nikdy nevypínejte zapalování za jízdy" - konec citátu.
Tož tolik výrobce.Bez startovacích kabelů ani ránu
"Aby nedošlo k poškození, nesmí být vozidlo roztahováno ani roztlačováno.Namísto toho použijte kabely a pomocnou auto baterii" - konec citátu.
Dále pak v kapitole Katalyzátor na str.155 se píše - cituji:
"Nevyprazdňujte úplně palivovou nádrž.
Neprotáčejte motor dlouhou dobu.
Nenechávejte běžet motor s odpojenou zapalovací svíčkou.
Nestartujte vozidlo roztlačováním nebo roztahováním.Použijte pomocné startovací kabely.
Nikdy nevypínejte zapalování za jízdy" - konec citátu.
Tož tolik výrobce.Bez startovacích kabelů ani ránu
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

-
chmelko
- Test driver

brava:stačí si toto vlakno prečítat od prvej stranky 
- Jiri02
- Pokročilý

Kdyz prestane fungovat starter a baterka je i elektrikou v poradku, tak jsou startovaci kabely na 2 veci. Pak s citem roztlacit. Moje zkusenost: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... r&start=15 .brava píše:Bez startovacích kabelů ani ránu
- Twisster
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No mozno blba otazka ale spytam sa. Spomina sa tu aj moznos preskocenia rozvodaku, tak ma na padlo, nemoze preskocit remen pri brzdeni motorom z kopca?
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Brzdeni motorem z kopce zpravidla na zacatku neskubne.
- pbjun
- Test driver

No a co treba tvrde razeni ve vysokych otackach kdyz Ti to skubne? Nebo gumovani 1 2 3 taky skube a nepreskoci 
- MobyDick
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
kldyby měl přeskočit při tvrdém řazení tak já už dávno chodím pěšky 
- pbjun
- Test driver

Prave ze ja taky
Ono obcas razeni v 6500 na 2 a pak na 3 skubne celkem dost
:D:D
- brava
- Junior

Vlákno jsem samozřejmě četl celé a od začátku.Svůj příspěvek jsem sem dal spíše pro dokreslení, toho jak je to popsáno v manuálu u FoFo II tj. co o tomto píše výrobce .To je celé.A výrobce to v tomto návodu stanoví jasně - neroztlačovat ani neroztahovat.Nikde ani slovo o tom, že je možné v tomto směru jakkoliv experimentovat, bez rizika poškození katalyzátoru.chmelko píše:brava:stačí si toto vlakno prečítat od prvej stranky
Nebudu tady polemizovat s tím, že může dojít k poruše startéru, a že st.kabely jsou pak asi na nic.Ještě jednou zdůrazňuji, že nejde o moje výmysly,ale jen o citace z manuálu a to tady (kromě pelena) nikdo neuvedl. A z toho co uvedl pelen z angl.manuálu vyplývá, že roztlačování či roztahování vozu není možné jen tehdy, je-li motor zahřátý na provozní teplotu,a že při studeném motoru to možné je. Jenomže v českém manuálu u FoFoII není o tomto už ani zmínka nebo alespoň já tam nic podobného nenašel.
Nic ve zlém,ale chápeš v čem vidím jistý rozdíl u obou verzí návodů? A proč jsem se tedy o tom zmínil?
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

- Mata
- Pokročilý

Já se teda v autoškole o zákazu roztlačování či roztahování auta neučila
já dělala řidičák na Š120......

- Kobrlik
- Zkušený

No jo 120 bohužel katalizátor neměla...nebo bohu díkMata píše:Já se teda v autoškole o zákazu roztlačování či roztahování auta neučilajá dělala řidičák na Š120......
![]()
![]()
Naposledy upravil(a) Kobrlik dne 02.04.2008 09:59, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus 1.8 16v Hatchback metal zelená VITRO r.v.duben 2003
Ford Mondeo ST220
Ford Mondeo ST220
- pbjun
- Test driver

Bohudik, kdyby mela tak uz by to nejelo vubec 
- Jiri02
- Pokročilý

Jen pro upresneni: Pelen zobrazil odstavec z Etzoldovy knihy "Jak na ...", coz neni oficialni navod. Anglickou i nemeckou verzi manualu na FoFo II najdete zde v sekci "Manualy v PDF".brava píše:Nic ve zlém,ale chápeš v čem vidím jistý rozdíl u obou verzí návodů?
Mimochodem, pri roztlacovani na zpatecku je dost pravdepodobne preskoceni remenu, protoze na zpatecku je nejvetsi prevod. (Nemluve o tom, ze nekteri experti mohou zaradit zpatecku a auto tlacit dopredu.
Ke katalyzatoru: Pokud je studeny, tak katalyticky nespaluje. K tomu se musi ohrat. Pokud se pri studenem motoru dostane trocha benzinu do vyfuku, tak to tak nevadi, benzin se drive nez se katakyzator zahreje, odpari. Jinak je tomu u ohrateho motoru. Katalyzator je staveny na katalyticke spalovani jen zbytku po spaleni ve valcich. Pokud dostane plny knedlik benzinu, tak se pretizi a prinejmensim ponici az znici m.j. vysokou teplotou.
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
A je rozdil mezi roztahovanim benzina a diesela? Jak je to u diesela? Neni tam neco, co by mohlo roztahovani vadit?