No ja FoFoII combi s 1,6 74kW mám... No a pred kúpou som obvolal snáď všetkých predajcov v SR

s otázkou, že či to stačí. Všade okrem Bratislavy mi tvrdili, že áno.
V čase mojej kúpy ale nebol 1,6 Ti-VCT k dispozícií a ja som teda zvažoval buď 1,6 benzín alebo 1,8 diesel. Na tom dieseli som mal aj skúšobnú jazdu a tá bola veľmi fajn. Cenový rozdiel bol ale cca 70tis. Sk a tak som nakoniec kúpil benzín...
Teraz mám najazdených cca 14tis. km, zábeh som absolvoval opatrnejšie, inak jazdím dosť dynamicky. Jazdievam občas sám, občas s jedným dieťaťom a občas so ženou, dvoma deťmi a plným kufrom

. No a myslím si, že ten motor naozaj stačí, pre slušnú akceleráciu je ho ale potrebné držať v otáčkach.
Cesta minulé leto do Chorvátska (dvaja dospelí, 1 dieťa, plný kufor) s celý čas zapnutou klímou takisto úplne v pohode.
Budúca kúpa ale bude asi napriek tomu diesel - a to kvôli spotrebe.
Najčastejšie jazdím krátke trasy (cca 40km denne, prevažne mesto) a dostať sa s priemerkou cez 9l nie je žiadny problém. Pod 8 som tuším nikdy nezliezol, to Chorvátsko bolo tiež niekde blízko 8l.
Takže kombinácia vyšší výkon, nižšia spotreba a zrejme vyššia predajná cena pri neskoršom predaji by tých 70tis. Sk rozdielu zrejme vyvážili...
ps