co vas v posledni dobe vytocilo
-
KUTY
Re: co vas v posledni dobe vytocilo
Lamb17: tak po tejto ceste jazdim ak idem na vychod (Michalovce a Humenne)
D1 je rozporcovana pretoze najvacsi problem robi Strecno apod...ale za hranicami je to super, ked urobili Povazsku Bystricu...jedna radost...
Ten tunel Branisko - su oba tubusy ale stale je otvoreny len jeden...vraj bezpecnost resp. nefunguje vetranie ako ma...neviem presne
D1 je rozporcovana pretoze najvacsi problem robi Strecno apod...ale za hranicami je to super, ked urobili Povazsku Bystricu...jedna radost...
Ten tunel Branisko - su oba tubusy ale stale je otvoreny len jeden...vraj bezpecnost resp. nefunguje vetranie ako ma...neviem presne
- Marťas
- Test driver

Kdyz jsem jezdival jeste v ST pres Branisko k rodine na SR, tak jsem si ty zatacky tak moc uzival
...

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam
-
Eidž
- Test driver

VH123: základní problém v minulosti byl, že 99% uživatelů pod wokny pracovalo jako admin. Byli zdechlí udělat si účet user s menšími právy. Ono taky při neustálém instalování sw, bez které nemůže člověk být, to i znesnadňovalo. Proto konečně věc, která ve světě Unixu a posléze Linuxu je běžná - máš účet user a když potřebuješ, tak autorizací získáš pro to vlákno vyšší práva.
Rozdělení disku - z pohledu bezpečnosti a zálohy, fyzicky pořád ukládáš data na jedno HW zařízení. Jestli si jej rozdělíš na 1GB partition nebo ne - to je věc uživatelská. Jestli tam máš více OS - stejně 90% jsi v jednom a tam máš i max. uživatelského balastu. A tím pádem minirotní OS by měl umět přistupovat na filesystém jiného OS, ne?
lucky.jack: proč ne, další zpomalovače OS (antivir),, když můžu to samé mít v rámci zaplaceného OS (aktualizace + firewall).
Pokud mám počítač připojený do internetu, tak vypnout bezpečnostní aktualizace udělá jen člověk, co o tom nic neví.
Já skutečně nechápu, když mám legální OS a výrobce OS mi zdarma bude aktualizovat OS, aby známé a publikované díry nemohl školní student na mém kompu otestovat, proč to zakázat.
Je to, jako v rámci záruky výrobku si jej nechat v servisu opravit za peníze. Protože to bude tak kvalitnější, třeba...
Jiná věc, když je stroj mimo internet, slouží k dané práci (účetnictví, evidenci zakázek, apod.), tak tam to pochopím. Jenže když ten stroj není připojený k internetu, tak se stejně nic neaktualizuje
A když je připojený k internetu, tak právě proto, že tam mám práci (účetnictví, evidenci zakázek), o to víc mít to aktuální a zalepené proti známým dírám.
Jinak nikomu nic nevnucuji, ale už jsem pár pecek odvirovával jen proto, že BFU si myslel, že aktualizace je bakaná.
Rozdělení disku - z pohledu bezpečnosti a zálohy, fyzicky pořád ukládáš data na jedno HW zařízení. Jestli si jej rozdělíš na 1GB partition nebo ne - to je věc uživatelská. Jestli tam máš více OS - stejně 90% jsi v jednom a tam máš i max. uživatelského balastu. A tím pádem minirotní OS by měl umět přistupovat na filesystém jiného OS, ne?
lucky.jack: proč ne, další zpomalovače OS (antivir),, když můžu to samé mít v rámci zaplaceného OS (aktualizace + firewall).
Pokud mám počítač připojený do internetu, tak vypnout bezpečnostní aktualizace udělá jen člověk, co o tom nic neví.
Já skutečně nechápu, když mám legální OS a výrobce OS mi zdarma bude aktualizovat OS, aby známé a publikované díry nemohl školní student na mém kompu otestovat, proč to zakázat.
Je to, jako v rámci záruky výrobku si jej nechat v servisu opravit za peníze. Protože to bude tak kvalitnější, třeba...
Jiná věc, když je stroj mimo internet, slouží k dané práci (účetnictví, evidenci zakázek, apod.), tak tam to pochopím. Jenže když ten stroj není připojený k internetu, tak se stejně nic neaktualizuje
Jinak nikomu nic nevnucuji, ale už jsem pár pecek odvirovával jen proto, že BFU si myslel, že aktualizace je bakaná.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- lucky.jack
- Test driver

Takže hotovo. PC oživené a jede jako drak.
Nemá smysl se zbytečně pitvat v nastavení jednotlivých uživatelů(majitelů) PC. Spoléhám na to, že dotyčnej(náš správce sítě) ví co dělá a nemám důvod mu nevěřit.
Nemá smysl se zbytečně pitvat v nastavení jednotlivých uživatelů(majitelů) PC. Spoléhám na to, že dotyčnej(náš správce sítě) ví co dělá a nemám důvod mu nevěřit.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- rafael
- Nováček

Zpomalovace ? Antivirusi v dnesnej dobe vyuzivaju CPU na minimum. Pokial neficis na starej 486-ke tak ani nevies ze mas nejaky antivirus zapnuty. A radsej si dam do PC kvalitny antivir ako sa spoliehat na Windowsacky Firewall a Defender.Eidž píše:... další zpomalovače OS (antivir),, když můžu to samé mít v rámci zaplaceného OS (aktualizace + firewall).
Ford Focus II , 1.6 Ti - VCT ( 85 KW ) GHIA, 2005
-
Eidž
- Test driver

Záleží co za antivir používáš. A jak jej máš nastavený. Při normální dávce paranoie (full test 1x týdně, denně rychlý test, aktualizace virové báze do první hodiny po spuštění + testy po update) to poznáš.
Pokud potřebuješ testovat a zkoušet tuny odpadu - je tu virtuální pc, 100x bezpečnější.
Pokud nepotřebuješ testovat - nepotřebuješ antivir. Od roku 2009 jej na netbooku nemám a vir jsem nepotkal. Je to o chování, je to o aktuálním OS a aktuálním web prohlížeči. Na flash paměti se tahají dokumenty, spustitelné věci mají vstup zakázaný, s makry obezřetně.
Pokud potřebuješ testovat a zkoušet tuny odpadu - je tu virtuální pc, 100x bezpečnější.
Pokud nepotřebuješ testovat - nepotřebuješ antivir. Od roku 2009 jej na netbooku nemám a vir jsem nepotkal. Je to o chování, je to o aktuálním OS a aktuálním web prohlížeči. Na flash paměti se tahají dokumenty, spustitelné věci mají vstup zakázaný, s makry obezřetně.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- Marťas
- Test driver

Ja pravidelne (2x rocne) formatuju systemovy disk a instaluju znova W7 bez dalsich service packu a aktualizaci. Pouzivam firewall a jednu sandboxovou utilitku (par kB), ktera se nijak neprojevuje do chvile, kdy se snazi jakykoliv soubor dostat na disk. Podle potreby bud povolim nebo odmitnu a antivir neni vubec potrebny...

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam
- spoofan
- Zkušený

proc mam pocit, ze vetsina lidi zakazuje aktualizace? 
Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V
- LamB_17
- Pokročilý

ja je nezakazuju 
- r0mik
- .

- Kontaktovat uživatele:
aktualizace mam zakazane. 2,5 roku neformatovano a je to znat. Az to zhavaruje tak to preinstaluju. Jsem hovado line, pokazde to skonci klikanim po autickarskych forech. Me PC ma az posledni prioritu v udrzbe 
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
-
Medmen
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co to tu mezi náma žije za "lidi" ... 71x trestanej 41 letej ...
Měli by už konečně uzákonit to pravidlo 3x a dost!
Nebo zpátky do středověku a sekat ruce, věřim že to bude mít alespoň nějakej efekt na podobný individua.
http://praha.idnes.cz/muz-v-praze-ujizd ... -zpravy_ab
Měli by už konečně uzákonit to pravidlo 3x a dost!
Nebo zpátky do středověku a sekat ruce, věřim že to bude mít alespoň nějakej efekt na podobný individua.
http://praha.idnes.cz/muz-v-praze-ujizd ... -zpravy_ab
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL
-
frantik.17
- .

- Kontaktovat uživatele:
To nemohl stihnout ne 
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
- Plechac
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Ford Focus 5dv, 1.6 74kW Zetec, r.v.2002, černá-metal
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=29719
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=29719
- Zdwora
- Test driver

- Kontaktovat uživatele: