Světla pro denní svícení info na 1. strane

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Hurvajs
Pokročilý
Pokročilý

Re: Světla pro denní svícení

Příspěvek od Hurvajs » 13.03.2009 18:00

Aha, tak já jsem to pochopil jinak. To jsem netušil, že to dělá také někdo jiný než Hella. Jestli něco seženeš, tak dej vědět, zajímá mne to a hádám, že nebudu sám :wink: Dík
Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

Obrázek

kveton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kveton » 13.03.2009 21:21

Tak mi světla dnes dorazily a vypadaj moc dobře, zkusil jsem je připojit na baterku a svítěj až dost.

Teď přemýšlím, kam je dám a kam připojim, neměl by jste někdo nějakej tip??
Ford Focus II hatchbag Sport 2,0 TDCi 100kW 6/2005

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 14.03.2009 17:28

Mohl bys mi prosím hodit nějakou fotku jak svítěj,jak vypadaj?Z těch promo fotek nejsem úplně moudrej...Popřípadě rozměry?Zkusil bych to přeměřit na autě jestli do nich taky jít....Díky!
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 14.03.2009 18:39

včera mě na tyhle světla přišla nabídka s Cartechu za 1999,- Kč :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

kveton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kveton » 14.03.2009 19:39

tak to jsem je koupil líp :)

Jinak fotky nějaký udělám, ale nějak neni čas to dát na auto. Nicméně jsem orientačně koukal kam to dát a je jen jedno místo a popravdě to bude rozměrově tak tak. Líp by se mi asi hodily ty druhý světla co jsem měl vyhlídnutý, ale to už se asi nedá nic dělat.

Leda že by Kota přišel na to, že se mu hoděj a kdyby je koupil ode mě, tak by trošku ušetřil :D

Uvidíme

Miroslav K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroslav K » 18.03.2009 18:24

omlouvám se, trochu z jiného soudku, snad to patří sem... :) ...na denním svícení mi vadí, že mi svítí vše...FoFo má zajímavou funkci parkování, kde zatlačením vypínače a otočením doleva se zapnou parkovací světla..ale nesvítí přístroje, palubovka, dokonce ani osvětlení RZ...
Úvaha: co tak v této poloze připojit i potkávací světla a je k dispozici denní svícení pro nás, co se nepouštíme do montování přídavných světela a pod... Nevěděl by někdo se znalostmi elektriky poradit, jestli je to možná cesta a když tak, jak to zapojit? (dal by se pak do větvy napojit vypínač, kterým by se dal přerušit ten obvod k potkávačkám a parkovačky by fungovali jak původně).... :)
Ghia combi, 1,6 16V Zetec SE 74 kW, Ba+Lpg (Stargas, už čiastočne adaptovaný na AG Compact), 2003, modrozel metal
Obrázek

kveton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kveton » 18.03.2009 18:47

a přišel bys o možnost nechat si rozsvícené parkovačky a zamknout auto.

Na DRL je pěkn to, že se nemusíš o nic starat a samy se ti zapnou jakmile otočíš klíček a zhasnou jakmiile orzsvítíš. Když svítěj DRL, tak ti taky nesvítí nic jinýho než ty DRL, přístrojovka, parkovačky a zadek je zhaslej.

Miroslav K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroslav K » 18.03.2009 19:00

nevím proč bych měl přijít o možnost nechat si rozsvícené parkovačky a zamknout auto...psal jsem, že bych tam chtěl vypínač, kterým by se potkávačky vyply a parkovačky byly v původním stavu...
Jinak mám 2003 a tam podle už tu někde popisovaného návodu mi stačí relé a dvě pojistky a denní svícení může být...ale do toho se mi nechce, protože v tom samém vláknu je popisováno, že tím trpí žárovky, když se to rozsvěcuje při startu...
Ghia combi, 1,6 16V Zetec SE 74 kW, Ba+Lpg (Stargas, už čiastočne adaptovaný na AG Compact), 2003, modrozel metal
Obrázek

kveton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kveton » 18.03.2009 20:00

Proč to komplikovat? To si rovnou můžeš udělat DRL na vypínač a ne je dávat na parkovačky a parkovačky na jinej vypínač! A stejně bys je musel po každym nastartování rozsvěcet!

To automatický rozsvícení normálních světel jde taky, ale jak říkáš trpí tím žárovky (budeš je častějc měnit) a zbytečně ti svítí celý auto a navíc jsou DRL líp vidět, prostě jsou na to konstruovaný.

Miroslav K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroslav K » 19.03.2009 07:47

to kveton: hele, aby nedošlo k nedorozumění, já nemám nic proti DRL, kdo chce, ať si je namontuje...já na to zas tak možnosti nemám...prostě to řešení k parkovačkám připojit jenom ty potkávačky mi připadalo realizovatelné..i pro nás méně zručné :) ..už ten efekt, že nesvítí přístroje a RZ by stačil...matematiku, že za jedny DRL mám několik desítek H7 tady probírat nebudu, není to o tom :D ...tak a teď mi snad už někdo poradí, jestli to jde a jak co nejjednodušeji :roll:
Obrázek

Nedbik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nedbik » 19.03.2009 09:26

Já mám na autě tohle http://www.levnealarmy.eu/denni-sviceni ... -3958.html. Ještě nedávno to měli dokonce za 1.800,- Kč!!! Bohužel už nemají... :( Každopádně součástí je i automatické rozvěcování, vlasntě totéž, jako tohle http://gsm-caraudio.vltava2000.cz/store ... sID=sj291e, jenže už je to v ceně. Takže když si od té původní ceny odečtete těch zhruba 600,- Kč, tak Vás ta světla mohla vyjít na nějakých 1.200,- Kč, což už je fakt paráda. A hlavně ta svítivost... :!: :!: :!: Mám to na autě asi dva měsíce a nemůžu si to vynachválit! Fotky už mám, jen jsem ještě nestihl dát sem :oops: Opravdu doporučuju! Viděl jsem už spoustu těch bludiček vydávaných za DRL, ale s tímhle se to fakt nedá srovnat. Provedení samotných světel vypadá hodně kvalitně - žádný plast, jen kov a sklo. Samozřejmě značka homologace a označení DRL přímo na skle světla, takže ať se páni policisté nebo technici na STK sehnou a mají jasno. Když už do toho chcete někdo jít, tak nevyhazujte zbytečně peníze za napodobeniny a levné šmejdy. Když vidím proti sobě jet auto s těmi levnými, v pohodě rozpoznám jednotlivé diody, ze kterých se světlo skládá. U těchhle "mých", které už jsem také několikrát potkal na jiném autě, vidíte jen velký světelný bod. Z dálky to vypadá, že proti Vám jede auto s výbojkami. Když se potom přiblížilo, byla to Oktávka právě s těmihle. Fakt nepřehlédnutelné!!! Nebojte, nechválím to proto, že bych to prodával nebo tomu dělal reklamu, jen se dělím o zkušenost a nechci, abyste zbytečně utráceli... :wink:
Ford Focus 1,8TDdi 66KW 1999

kveton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kveton » 19.03.2009 12:54

Miroslav K:
já si nemyslim, že bys proti nim něco měl, jen si nemyslim, že by připojení DRL na přepínač světel bylo jednodušší než origo zapojení jak by mělo být. Z DRL vedou 3 dráty, jeden připíchneš kamkoliv na kostru, jeden kamkoliv, kde je proud po otočení klíčku (najdeš V-metrem kdeliv v motoru, třeba od nějakýho čidla, termostatu nebo tak) a jeden připojíš na kabel k parkovačkám.
Nemusíš protahovat nic do kabiny, š´tourat se ve vypínači a ještě vymýšlet jeden vypínač navíc. Ostatně při tvém zapojení by si s ty světla musel stejně zapínat a to je škoda.

Nedbik:
úplný souhlas, celý je to v konstrukci, potkávačky svítěj směrem dolu a čím si dál od auta, tím je vidíš míň, kdežto DRL svítěj jakovy nahoru, takže je z dálky krásně vidíš a zblízka tě neoslňujou

Miroslav K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroslav K » 19.03.2009 13:51

:D :D opravdu promiňte pánové, ale trochu mi to připadá jak mezi dětma..já se zeptám na kozu a dovím se o voze :D ..ještě jednou, nic proti DRL..jenom se mi nechce utratit tolik peněz (jak jsem naznačil, za ty peníze můžu měnit H7 několikráte do roka a i tak to bude na pár let) když už to musím napsat, vrtat něco do vozu (mě se líbí moje fofo jak je)...těch tří drátků se nebojim..odekrýt přepínač světel je podle návodu odšroubovat tak dva šroubky a jsem u přepínače..a tam jsem chtěl jenom najít drátek, co zapíná potkávačky a napojit ho na parkovačky (a ten vypínač do serie, aby se dali použít parkovačky jako parkovačky :) )..ovšem nejsem zdatnej elektrikář a tak mi na tom něco vadí (asi by se spouštělo celý to osvětlení, které chci mít přes den zhasnuto, tedy přístrojovka, RZ) a tak jsem chtěl radu, jestli se to dá nějak obejít, aby opravdu šli připojit jenom ty potkávačky.
A závěrem, mě nevadí zapínat světla ručně, mám svůj rituál nastupování a zahájení jízdy a opravdu jenom když mě někdo vyruší, může se stát, že světla zapomenu zapnout.
Asi tak nějak :D
Obrázek

Nedbik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nedbik » 19.03.2009 15:28

Miroslav K: Já bych se do těch denních světel také moc nehrnul a Tvůj argument, že za tu cenu můžeš H7 měnit a měnit je samozřejmě správný, ale má to jeden háček. Představ si léto, třeba kolem 30 stupňů a nějakou pěknou kolonu (nejen v Praze, stačí nehoda, nadměrný náklad apod.) a už se Ti světlo vůbec neochlazuje proudícím vzduchem (jako za jízdy) a H7 dělá z vnitřku světla malou troubu... Nevím přesně, kolik má žárovka H7 nebo H4 povrchovou teplotu (samozřejmě při svícení), ale málo to určitě nebude, navíc to vedro venku a ještě mnohem mnohem větší horko od motoru - no chudák světlo. Hlavně polykarbonátové "sklo". Má původní světla byla totálně posetá mikroprasklinkami a dosti zažloutlá. Určitě na tom mělo svůj podíl UV záření, ale nejvíce asi zařídilo to teplo od žárovky. Samozřejmě samostané "sklo" Ti nikdo neprodá, takže šup vyměnit celá světla. Nehledě na práci to není nejlevnější, přitom světlu vlastně nic není... Já je dokonce vyměnit musel, nejen chtěl, protože na STK jsem prošel jen tak tak právě kvůli "sklům" světel. Po namontování nových jsem teprve zjistil, že mám na autě nějaká světla, jak to najednou "šajnilo" :D Jakoby by byly všechny bílé čáry na silnicích čerstvě namalované, takový to byl rozdíl 8O Ale abych to nezamluvil, hlavním důvodem "mé" instalace denních světel byl tedy ten, abych nemusel zase za tři roky měnit světla kvůli "vypáleným sklům"! Nehledě na vyměňování žárovek v zadních obryskách, osvětlení RZ a ostatních světlech a světýlkách, které se při rozvícení parkovaček aktivují. A možná mi i přijde, že jsou ta denní za slunného dne vidět více, než klasická hlavní světla s klasickými žárovkami. Toť vše...

Co se týče toho zapojení, které by si potřeboval, tak snad zítra něco vymyslíme, teď musím frčet... :wink:
Ford Focus 1,8TDdi 66KW 1999

liskanet99
Junior
Junior

Příspěvek od liskanet99 » 19.03.2009 19:22

Panove predem se omlouvam a priznavam, ze tohle tema sem cele necet takze je mozne, ze se to tu uz resilo..., ale po dnesnim rannim zazitku na D1 kde sem dojizdel jedno neosvetlene auto (zezadu - vpredu mzourala nejala usmudlana ledka, ala audi) za 2hym v ty mlzny brecce co se vznasela nad dalnici sem si fakt tukal na celo a ptal se sam sebe jestli to tem lidem za to stoji proste nerozsvitit.
Ford Focus II, r.v.2005, 1.6 Ti-VCT Titanium, Aquarius Blue Galerka
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“