Tlumiče,pružiny
- richisan
- Zkušený
-
- Test driver
Re: Eibach pro-kit positive group (22 členov)
[quote="cole -> perfektna spatna vazba ...a to mi teraz na FF2 chyba..
....[/quote]
Nelamentovat a pouzit riesenie menom EIBACH
....[/quote]
Nelamentovat a pouzit riesenie menom EIBACH

- SkylineGT-R
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tlumiče,pružiny
Tak asi ste ma presvedcili, pojdem do tych pruzin. Nakoniec sa zda, ze mensie znizenie, ako tie 3 cm sa ani nerobi.
Ale rozhodol som sa zaroven nechat seriove fordacke 15" alu kola a pridal by som podlozky, zrejme 15 mm. Myslite ze to ma vyznam tato kombinacia, Eibach struny s 15" diskami plus podlozky?
Lebo financne to je niekde inde, ako nove 16" disky a zda sa m to dobry kompromis aj co sa tyka komfortu, vysoke gumy ale nizsie auto.
Ale rozhodol som sa zaroven nechat seriove fordacke 15" alu kola a pridal by som podlozky, zrejme 15 mm. Myslite ze to ma vyznam tato kombinacia, Eibach struny s 15" diskami plus podlozky?
Lebo financne to je niekde inde, ako nove 16" disky a zda sa m to dobry kompromis aj co sa tyka komfortu, vysoke gumy ale nizsie auto.
Focus I. 1.6 16V Gold 2004 5dv., K&N, Supersprint, Momo. Bridgestone Turanza ER300
-
- Test driver
Idealne.
- Jarek83
- Nováček
Dneska jsem měnil tlumiče. Po doporučení a následném otestování jsem zvolil KAMOKA-olejové /japonská výroba/. Původně jsem chtěl plynové. Ale zkušenosti ostatních a následně doporučení mechanika jsem zvolil olejové. Údajně se plynové rychleji vybouchají. Ono ostatně olej zase může vytéct že. Kamarád z STK byl ochoten a za menší úplatek jsem jej dostal do práce...
.
Předek absorbuje lépe nerovnosti a zadek neustřeluje v zatáčkách. Na původních tlumičích bylo již cítit, jak má zadek tendenci ustřelovat. Takže spokojenost a výsledek maximální.

Předek absorbuje lépe nerovnosti a zadek neustřeluje v zatáčkách. Na původních tlumičích bylo již cítit, jak má zadek tendenci ustřelovat. Takže spokojenost a výsledek maximální.
Ford Focus Combi, 1,6 16V, 74kW - ZETEC-S - r.99, zelená metalíza / <br>
-
- Nováček
Zdravím, o tlumičích Kayaba jsem se dozvěděl úplnou náhodou předtím jsem měl v hledáčku pouze Sachs, Monroe a Koni. Chtěl jsem něco sportovnějšího ale aby to výrazně neubralo na komfortu který je taky podstatný, pro zbytek rodiny....
to splňovaly tlumiče Koni FSD. Cena ale kapánek jinde...
Teď mě ovšem nadchly Kayaba Ultra sr, vím že tady o nich něco psané je, ale má někdo zkušenosti konkrétně s těmito tlumiči na C-max?? Díval jsem se do katalogu Kayaba a zdá se mi že je na maxe ani nedělají pouze FoFo II, tak nevím.
Díky
PS: měnit tlumiče pokaždé i s pružinama? Zbytek je jasný uchycení i ochraná sada půjdou. Ovšem u pružin se také razí heslo vyměnit při každé výměně...??

Díky
PS: měnit tlumiče pokaždé i s pružinama? Zbytek je jasný uchycení i ochraná sada půjdou. Ovšem u pružin se také razí heslo vyměnit při každé výměně...??
-
- Test driver
Pokial niesu poskodene,nieje dovod na ich vymenu.Jedine za EIBACH 

- Petrucianni
- Nováček
Před rokem a půl mi odešly do věčných lovišť origa zadní tlumiče, pročetl jsem spoustu diskuzí a dle kladných ohlasů jsem tam šoupl Kayaba Excel G. Údajně plynokapalinové, je to tvrdé jako prase (a to mám 16ky kola). Auto sice výborně sedí v zatáčkách, nicméně je to jako kostitřas a na naše vymlácené cesty nepoužitelné.
Můj názor na snižování auta a výměnu za komplet podvozky Eibach, Weitec apod... Ano, pokud člověk neví, co s penězi. Auto má už v sérii výborný podvozek a jeho výměna mi přijde na běžné ježdění po našich rádobysilnicích zbytečná. Rovněž komfort utrpí.
Eibach pružiny na sériové tlumiče (pokud nejsou na kaši) je pro mě to maximum, co bych svému autu dopřál, auto i líp vypadá. Na druhou stranu, je to investice, která se nikdy nevrátí...
Můj názor na snižování auta a výměnu za komplet podvozky Eibach, Weitec apod... Ano, pokud člověk neví, co s penězi. Auto má už v sérii výborný podvozek a jeho výměna mi přijde na běžné ježdění po našich rádobysilnicích zbytečná. Rovněž komfort utrpí.
Eibach pružiny na sériové tlumiče (pokud nejsou na kaši) je pro mě to maximum, co bych svému autu dopřál, auto i líp vypadá. Na druhou stranu, je to investice, která se nikdy nevrátí...
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
auto nie je investicia
- canndale
- Zkušený
aj obed je investicia, ktora sa nikdy nevrati 
keby si to bral do extremu, tak jazdis na fiate ciquocento, pretoze mas lacne nahradne diely a spoterbu 3ltr/100
otazkou je na co ti sluzi auto a co pozadujes aby ti splnalo
ja mam svoje auticko rad, ale sportove pruziny by som mu nedal, pretoze je to dennodene presuvadlo a potrebujem uz istu davku komfortu
keby som jazdil do prace kazdy den 2km alebo mal auto len na vikend, tak urcite do toho idem..

keby si to bral do extremu, tak jazdis na fiate ciquocento, pretoze mas lacne nahradne diely a spoterbu 3ltr/100

otazkou je na co ti sluzi auto a co pozadujes aby ti splnalo

ja mam svoje auticko rad, ale sportove pruziny by som mu nedal, pretoze je to dennodene presuvadlo a potrebujem uz istu davku komfortu

keby som jazdil do prace kazdy den 2km alebo mal auto len na vikend, tak urcite do toho idem..
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
-
- Nováček
Pokud Exel G jsou tvrdé tlumiče co potom Ultra sr, začínám mít pocit, že mě z toho jde hlava kolem...tolik možností a tolik názorů...
Přidá někdo nějákou pozitivnější zkušenost?

- Petrucianni
- Nováček
To Teenisak: Kdybys nebyl až z Břeclavi, klidně bych ti řekl, dojeď si to vyzkoušet. Já si ty Kayaby vybral z toho důvodu, že na různých fórech /nejen forďáckých/ z nepřeberného množství názorů vyplynulo, že Excel-G jsou dobré.........ani tvrdé, ani úplné bláto. Dal jsem na hlas lidu, nicméně od svého servisáka jsem odjížděl v "motokáře". Za ten rok a půl sice trošku povolily, nicméně znova bych do nich ani náhodou nešel. Mám auto na denní ježdění a k čemu je mi fakt, že v zatáčkách vypráskám tédéíčkáře v ochcávkách, když v zádech cítím každou nerovnost a každý kamínek. Předek na origo tlumičích krásně propružím a prohoupnu, zadek nejde pomalu ani stlačit dolů.
No nic, příště budu chytřejší....
No nic, příště budu chytřejší....
- cole
- Nováček
tak pokial mozem poradit, ultra sr si berte len ti, co fakt chcete motokaru..teenisak píše:Pokud Exel G jsou tvrdé tlumiče co potom Ultra sr, začínám mít pocit, že mě z toho jde hlava kolem...tolik možností a tolik názorů...Přidá někdo nějákou pozitivnější zkušenost?
dal som ich na ff1 trojdverak len dozadu.. ked som siel po prvych serpentinach bol som vyskereny ako ryza

Focus RS MK1 #0552 & Focus ST-Line TDCi & Ochcavia III 2.0 TDI
Past Focus II 2.0 TDCi, 136 PS, Grey Titanium 2006, Eibach pro kit + spacer
Past Focus TDCi 115 PS, 3D Grey, Eibach, Francois Duval limited 2002
Past Focus II 2.0 TDCi, 136 PS, Grey Titanium 2006, Eibach pro kit + spacer
Past Focus TDCi 115 PS, 3D Grey, Eibach, Francois Duval limited 2002