Dezinfekce klimatizace
- ZaQik
- Admin
Re: Dezinfekce klimatizace
O3 - zalezi na koncentraci
(vzdyt je i ve vzduchu vsude kolem nas)
(vzdyt je i ve vzduchu vsude kolem nas)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
jako chlór, jeho množství je takové, aby nebylo zdraví škodlivé
není se čeho bát
není se čeho bát

-
- Test driver
to máš pravdubartysxm píše:pokud to není jen marketing a skutečně se použije ozón, mohlo by to napáchat i dost neplechy. ozón je silné oxidační činidlo - díky tomu ta desinfekce, ale stejně oxidačně působí i na ostatní materiály - guma, plast, kov...
ale toho ozónu tam není 100%, tj. do uzavřené kabiny přidávají generátorem ozón tak, aby zvýšili jeho koncentraci, aby vůbec něco zabil z těch mikroorganismů

Určitě začala degradace materiálů, které tomu nejsou schopny dobře odolávat, ale sedáky a palubku to nerozložilo, takže zas tak hrozný to není.

Za mě ozon pro desinfekci doporučuji - dostane se do více míst, než pěna. Navíc aplikace je happy - prostě si chvilku počkáte, žádné lezení pod auto či rozdělávání tunelu.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
-
- Člen klubu
Pomohlo ti to? Smrdela klima pred aplikaciou a po aplikacii prestala? Kedy si to dal robit?
-
- Test driver
Ne, nic nesmrdělo. Ale bylo to v ceně, tak jsem to nechal udělat.
Pokud bych to nechtěl, tak levnější by to nebylo.
Byla to akce čištění klimatizace - klasika, odsátí chladiva, vakuum test, vrácení+doplnění chladiva a oleje. A pak na závěr ten ozón.
Po cca 2-3 dnech už nic fajnového není cítit, ale ten den po aplikaci to bylo jak jet s funglovkou autem.

Byla to akce čištění klimatizace - klasika, odsátí chladiva, vakuum test, vrácení+doplnění chladiva a oleje. A pak na závěr ten ozón.
Po cca 2-3 dnech už nic fajnového není cítit, ale ten den po aplikaci to bylo jak jet s funglovkou autem.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- HJD
- Nováček
Ahoj,
taky mám problém se zápachem po vypnutí klimatizace. Měl jsem to i na čištění ozonem, ale nepomohlo. Dle zdejšího návodu bych chtěl zkusit koupit dezinfekci a použít ji přímo na výparník. Jak se k výparníku dostanu u FoFo I? Díky.
taky mám problém se zápachem po vypnutí klimatizace. Měl jsem to i na čištění ozonem, ale nepomohlo. Dle zdejšího návodu bych chtěl zkusit koupit dezinfekci a použít ji přímo na výparník. Jak se k výparníku dostanu u FoFo I? Díky.
FoFo combi 1.8 benzín, r.v1999, GHIA, modrá tmavá

-
- Člen klubu
Vysrobujes predradny rezistor ventilatora, ktory sa nachadza vo vzduchovom tuneli nalavo od neho. Inak je tu funkcia hladat. Urcite je to tu popisane, inspiroval som sa aj ja tym vlaknom. Tiez popisane pouzitie ajatinu na dezinfekciu.
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=420HJD píše:Ahoj,
tady se jukni na můj příspěvek, na výparník se musí zespod auta
je tam i foto a takto to dělám každej rok a je to bez problému a beze smradu
-
- Nováček
Osobne mám skúsenosť s týmito spôsobmi dezinfekcie:
čistiaca pena: 15€ pomohlo asi na 1-2 mesiace
spray do kabíny 5- 10€ 1 mesiac
ultrazvuk 20€ 3 týždne
ozón 7€ najlepší spôsob dezinfekcie
EDIT lucky.jack - tvé příspěvky si budu hlídat
čistiaca pena: 15€ pomohlo asi na 1-2 mesiace
spray do kabíny 5- 10€ 1 mesiac
ultrazvuk 20€ 3 týždne
ozón 7€ najlepší spôsob dezinfekcie
EDIT lucky.jack - tvé příspěvky si budu hlídat

- hunger
- Pokročilý
Pánové tento člověk jen při dezinfekci nevyměnil zprasené filtry, nebo dezinfekce vydží jen 2 měsíce? Upřímně pořádný návod na mondeo tu nikde neni, a měnit venkovní filtr je veeelká legrace, kde je kabinový filtr nemám tušení, ale snad bych h v pohodě našel, kdyby měl někdo foto byl byl rád....
Edit: Jde mi o Mondeo mk3 po druhém faceliftu.
Edit: Jde mi o Mondeo mk3 po druhém faceliftu.
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8
Ford Mondeo MK3 1.8
- LUKAŠ
- Test driver
scalfaro: No delat si takhle reklamu
a jeste hned prvnim prispevkem 

Ford Focus combi 1.8 TDDi Endura, r.v. 2000, GHIA 90PS
Galerka: Lukáškuv Focus (DRÁČEK)

https://www.facebook.com/groups/fordgroups/
Galerka: Lukáškuv Focus (DRÁČEK)

https://www.facebook.com/groups/fordgroups/
- jardott
- Nováček
Ahojte,
cítal som Vase príspevky o dezinfekcii klimatizácie, len nie je mi zopár vecí úplne jasných:
- vyberiem starý filter, drziak filtra zasuniem naspat, nastriekam cistic / penu a zapnem klímu bez FILTRA?
- mám zapnút kúrenie/výhrev ALEBO chladenie na MAX?
- celý cas vnútorná recirkulácia?
- auto musí byt nastartované? (kvoli fungovaniu klímy)
Cistic chcem nastriekat na miesto, kde bol filter - k výparníku, cez trubku na spolujadcovej strane a potom do výduchov na palubovke. Je to správne?
Za kazdú radu vopred dakujem
Este som tu nasiel v príspevkoch jeden zaujímavý návod:
Odstraňte pylový nebo prachový filtr ze sání klimatizace. Nastavte ovládání ventilace na studený
vzduch a zapněte ventilátor na plný výkon. Dózu před použitím lehce protřepejte. Prodlouženým
aplikátorem stříkejte přípravek do sání klimatizace po dobu 5–10 sekund. Klimatizaci nechejte
běžet cca 5 min. Nastavte ovládání ventilace na vnitřní cirkulaci vzduchu,přípravek stříkejte
do otvoru sání vnitřní cirkulace vzduchu asi 5–10 sekund. Vnitřní cirkulaci nechejte běžet cca 1 min.
Pak nastavte regulaci teploty na maximum a přípravek stříkejte do otvorů sání vzduchu vnitřní
cirkulace asi 5–10 sekund. Klimatizaci nechejte běžet asi 2 minuty, pak ji vypněte. Potom stříkněte
malé množství pěny do všech vyústění klimatizace v interiéru vozu. Nastavte ovládání ventilace
na studený vzduch a zapněte ventilátor na plný výkon. Vypněte ho až po úplném vysušení pěny
z topných kanálů.
cítal som Vase príspevky o dezinfekcii klimatizácie, len nie je mi zopár vecí úplne jasných:
- vyberiem starý filter, drziak filtra zasuniem naspat, nastriekam cistic / penu a zapnem klímu bez FILTRA?
- mám zapnút kúrenie/výhrev ALEBO chladenie na MAX?
- celý cas vnútorná recirkulácia?
- auto musí byt nastartované? (kvoli fungovaniu klímy)
Cistic chcem nastriekat na miesto, kde bol filter - k výparníku, cez trubku na spolujadcovej strane a potom do výduchov na palubovke. Je to správne?
Za kazdú radu vopred dakujem

Este som tu nasiel v príspevkoch jeden zaujímavý návod:
Odstraňte pylový nebo prachový filtr ze sání klimatizace. Nastavte ovládání ventilace na studený
vzduch a zapněte ventilátor na plný výkon. Dózu před použitím lehce protřepejte. Prodlouženým
aplikátorem stříkejte přípravek do sání klimatizace po dobu 5–10 sekund. Klimatizaci nechejte
běžet cca 5 min. Nastavte ovládání ventilace na vnitřní cirkulaci vzduchu,přípravek stříkejte
do otvoru sání vnitřní cirkulace vzduchu asi 5–10 sekund. Vnitřní cirkulaci nechejte běžet cca 1 min.
Pak nastavte regulaci teploty na maximum a přípravek stříkejte do otvorů sání vzduchu vnitřní
cirkulace asi 5–10 sekund. Klimatizaci nechejte běžet asi 2 minuty, pak ji vypněte. Potom stříkněte
malé množství pěny do všech vyústění klimatizace v interiéru vozu. Nastavte ovládání ventilace
na studený vzduch a zapněte ventilátor na plný výkon. Vypněte ho až po úplném vysušení pěny
z topných kanálů.
- C-Maxis
- Zkušený
Ano, bez filtru je to lepsi.
Proc bys zapinal TEPLO, kdyz chces cistit klimu (ZIMA)?
Kdyz nedas cirkulaci, tak se ti bude nasavat "spinavy" vzduch z venku a cistici prostredek bude mozna v kabine, ale nebude kolovat.
Jestli klimu zapnes i bez motoru, tak to muzes zkusit tak. ...
Na druhou stranu davas takove dotazy a pak hned pripojis odpovedi. Neni mi to trochu jasne
Proc bys zapinal TEPLO, kdyz chces cistit klimu (ZIMA)?
Kdyz nedas cirkulaci, tak se ti bude nasavat "spinavy" vzduch z venku a cistici prostredek bude mozna v kabine, ale nebude kolovat.
Jestli klimu zapnes i bez motoru, tak to muzes zkusit tak. ...
Na druhou stranu davas takove dotazy a pak hned pripojis odpovedi. Neni mi to trochu jasne

Naposledy upravil(a) C-Maxis dne 22.07.2013 20:15, celkem upraveno 1 x.
- jardott
- Nováček
pretoze ked si prebehnes viac prispevkov, kazdy to robi inak 

- lucky.jack
- Test driver
Já to dělám "několika" způsoby - podle použitého přípravku...
Sprej(třeba wurth) - vyndám pylák(ten se musí vyndat vždycky při desinfekci), nastříkám hadičkou(musí se trochu zalomit aby šla na výparník) na výparník, nechám působit a po 5 minutách zapnu větrák na 3. Je potřeba dát zpět dekl co kryje pylák, jinak to všechno půjde ven tou dírou a přes výparník se to neodpaří. Pak ještě trochu nastříkám hadičkou do každého výdechu(zasunuju ji ař dolů co to jde). Opět nechám působit a zapnu větrák. Pak dám zpět filtr a jezdím. Není potřeba startovat motor.
Nebo druhej postup co jsem dělal s pěnou - vyndám pylák, nastříkám pěnu do prostoru pyláku, dám dekl, nastavím klapku na čelní okno a pustím větrák na 3. Chvilku nechám foukat. Dám dolu dekl, nastříkám pěnu, zadekluju, nastavím klapku na výdechy na tělo atd. atd.
Nikdy jsem problém neměl a žádný zápach se neobjevil. Nevím jestli je to správnej postup, ale mě se osvědčil. A dokonce musím říct, že s pěnou se mi nakonec dělalo líp než se sprejem(ačkoliv jsem dřív tvrdil opak).
Sprej(třeba wurth) - vyndám pylák(ten se musí vyndat vždycky při desinfekci), nastříkám hadičkou(musí se trochu zalomit aby šla na výparník) na výparník, nechám působit a po 5 minutách zapnu větrák na 3. Je potřeba dát zpět dekl co kryje pylák, jinak to všechno půjde ven tou dírou a přes výparník se to neodpaří. Pak ještě trochu nastříkám hadičkou do každého výdechu(zasunuju ji ař dolů co to jde). Opět nechám působit a zapnu větrák. Pak dám zpět filtr a jezdím. Není potřeba startovat motor.
Nebo druhej postup co jsem dělal s pěnou - vyndám pylák, nastříkám pěnu do prostoru pyláku, dám dekl, nastavím klapku na čelní okno a pustím větrák na 3. Chvilku nechám foukat. Dám dolu dekl, nastříkám pěnu, zadekluju, nastavím klapku na výdechy na tělo atd. atd.
Nikdy jsem problém neměl a žádný zápach se neobjevil. Nevím jestli je to správnej postup, ale mě se osvědčil. A dokonce musím říct, že s pěnou se mi nakonec dělalo líp než se sprejem(ačkoliv jsem dřív tvrdil opak).
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm