http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 52#p790452
Já měl jen odřené auto a když si to likvidátor nafotil, tak povídá tohle se bude lakovat celé, tohle rozstřikem atd -ptal se jestli s tím souhlasím.. pak se ptá jestli chci rozpočet (pojištovna to vyčíslí a pošle prachy), nebo fakturou (to jsem měl já - prostě servis poslal fakturu do pojištovny a já jsem jen podepsal papír). A proběhlo to OK. Ale nedávno mi říkal pojištovák, že pojištovny dávají na rozpočty čím dál míň. Takže záleží jak se domluvíš s likidátorem, co ti napíše do posudkuKóťa píše:První den z dovolený a hned mi borec na křižovatce nacouvá do auta.Zastavil na přechodu a pak si uvědomilů,že ty lidi nemůžou přejít,tak dal zpátečku a prostě jel.Ani jsem nestihl zatroubit. Sepsali jsme protokol,já vypsal do kolonky viditelná poškození vše na čem byl jen náznak škrábnutí...A teď se zeptám jak to funguje,např.na chladiči AC mám vymáčklej důlek...není to prasklé,ale malinká deformace tam vidět je.Je mi jasný,že pojišťovna bude říkat,že to funguje atd.,ale co když začne propouštět na tom místě za dva měsíce?SPDS jsou vyrvaná z držáku,ale vyloženě prasklá nejsou. Ale co když se mi za chvíli začnou rosit? Musí je taky vyměnit nebo mohou jen zflikovat ten držák?Nárazník je malinko škrábnutej...určitě to budou lakovat?
Já jsem žádné díly neměnil, jen se lakovalo, takže v tomto směru nemůžu sloužitRumcajs1 píše:Ale zase když si to necháš dát rozpočtem, tak dostaneš nějakou částku a oprav si to jak chceš, třeba i z použitých dílů.
Zato když to máš fakturou, tak ti ale přece stejně nezaplatí celou částku, ale ještě od toho odečtou amortizaci. Tzn, že servis to udělá třeba za 20 ale pojišťovna ti dá 15 ... není to tak?
Alespoň já to tak před pár lety měl
Je to jak rikasRumcajs1 píše:Ale zase když si to necháš dát rozpočtem, tak dostaneš nějakou částku a oprav si to jak chceš, třeba i z použitých dílů.
Zato když to máš fakturou, tak ti ale přece stejně nezaplatí celou částku, ale ještě od toho odečtou amortizaci. Tzn, že servis to udělá třeba za 20 ale pojišťovna ti dá 15 ... není to tak?
Alespoň já to tak před pár lety měl
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti