co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od Kóťa » 11.07.2012 13:54

Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 11.07.2012 18:58

U kazde pojistovny jinak a taky kazdy likvidato a kazdy servis to resi jinac... Musis se zeptat servisu...

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 12.07.2012 08:05

Kóťa píše:První den z dovolený a hned mi borec na křižovatce nacouvá do auta.Zastavil na přechodu a pak si uvědomilů,že ty lidi nemůžou přejít,tak dal zpátečku a prostě jel.Ani jsem nestihl zatroubit. Sepsali jsme protokol,já vypsal do kolonky viditelná poškození vše na čem byl jen náznak škrábnutí...A teď se zeptám jak to funguje,např.na chladiči AC mám vymáčklej důlek...není to prasklé,ale malinká deformace tam vidět je.Je mi jasný,že pojišťovna bude říkat,že to funguje atd.,ale co když začne propouštět na tom místě za dva měsíce?SPDS jsou vyrvaná z držáku,ale vyloženě prasklá nejsou. Ale co když se mi za chvíli začnou rosit? Musí je taky vyměnit nebo mohou jen zflikovat ten držák?Nárazník je malinko škrábnutej...určitě to budou lakovat?
Já měl jen odřené auto a když si to likvidátor nafotil, tak povídá tohle se bude lakovat celé, tohle rozstřikem atd -ptal se jestli s tím souhlasím.. pak se ptá jestli chci rozpočet (pojištovna to vyčíslí a pošle prachy), nebo fakturou (to jsem měl já - prostě servis poslal fakturu do pojištovny a já jsem jen podepsal papír). A proběhlo to OK. Ale nedávno mi říkal pojištovák, že pojištovny dávají na rozpočty čím dál míň. Takže záleží jak se domluvíš s likidátorem, co ti napíše do posudku :wink:
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 12.07.2012 08:11

Ale zase když si to necháš dát rozpočtem, tak dostaneš nějakou částku a oprav si to jak chceš, třeba i z použitých dílů.
Zato když to máš fakturou, tak ti ale přece stejně nezaplatí celou částku, ale ještě od toho odečtou amortizaci. Tzn, že servis to udělá třeba za 20 ale pojišťovna ti dá 15 ... není to tak?

Alespoň já to tak před pár lety měl
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 12.07.2012 08:20

Dík za reakce. Aspoň malé plus,že jde o otcovo galaxy,takže je to auto mladší než 4 roky,tím pádem se snad amortizace nepočítá. No,dnes zaurguju toho řidiče,zatím to asi nenahlásil nebo co...Nikdo mě nekontaktuje. Pak se tedy uvidí.Jen jsem se chtěl případně připravit :wink:

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 12.07.2012 08:32

Rumcajs1 píše:Ale zase když si to necháš dát rozpočtem, tak dostaneš nějakou částku a oprav si to jak chceš, třeba i z použitých dílů.
Zato když to máš fakturou, tak ti ale přece stejně nezaplatí celou částku, ale ještě od toho odečtou amortizaci. Tzn, že servis to udělá třeba za 20 ale pojišťovna ti dá 15 ... není to tak?

Já jsem žádné díly neměnil, jen se lakovalo, takže v tomto směru nemůžu sloužit :nixw:

Kota: Já to taky tak měl, chvilku to trvalo než to slečna nahlásila.. Docela by mě zajímalo, k čemu by to vedlo, kdyby to viník nepodal.
Obrázek Obrázek Obrázek

spanel
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od spanel » 12.07.2012 08:37

Pár info :
Pokud není důvod k přivolání Policie ČR, účastníci jsou povinni nehodu řádně zdokumentovat:
- vyplnit důsledně formulář „ Záznam o dopravní nehodě“, (kontaktní údaje, všechny okolnosti nehody – nákresy, podepsat oběma účastníky nehody)
- doporučuje se pořídit fotodokumentaci na místě nehody
- případně zajistit svědecké výpovědi

Oba účastníci dopravní nehody jsou povinni neprodleně odevzdat vyplněný a podepsaný Záznam o dopravní nehodě pojistiteli (svému). Tím však neodpadá povinnost pojištěného oznámit pojišťovně vznik škodné události takovým způsobem, který akceptuje - obvykle je to popsáno ve smluvních podmínkách.

Pozor, u automobilů na leasing či úvěr obvykle bývá povinnost volat Policii i k nehodám se škodou nižší, než 100 000 Kč!

Přikládám stručné pokyny - z Internetu :
Přílohy
Nehoda.pdf
(623.76 KiB) Staženo 30 x
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White

pLd
Junior
Junior

Příspěvek od pLd » 12.07.2012 08:38

Rumcajs1 píše:Ale zase když si to necháš dát rozpočtem, tak dostaneš nějakou částku a oprav si to jak chceš, třeba i z použitých dílů.

Je to jak rikas ;)

spanel
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od spanel » 12.07.2012 08:46

Toto platí pro havarijko, při plnění z povinného ručení musí pojišťovna poškozenému vyplatit vše. Sice to pojišťovny zkouší uhrát na obehranou písničku "zhodnocení" vozidla, ale ÚS již v podobném případě (naprosto logicky) rozhodl ve prospěch poškozeného. Takže, kdo je poškozený, nesmí se nechat odrbat a viník ať platí.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 12.07.2012 08:54

To rád slyším, a jak je to s dílem,který není úplně rozbitý(ten chladič)...je jen promáčknutý do voštin,ale může se v tomto důsledku rozbít za nějaký čas. Mám zkrátka trvat na jeho výměně?

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 12.07.2012 09:20

Já bych to tak viděl.. protože pokud ti to praskne potom, půjde to z tvojí kapsy.. takže trvat na nápravě věcí do původního stavu :!:
Obrázek Obrázek Obrázek

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 19.07.2012 18:42

Tak sem dal auto pred STK na kontrolu memu servisakovi a dopadlo to dost spatne :( Zrezly me kotouce vpredu i vzadu, protoze s autem jezdim jen vyjmecne (mam sluzebni). Mechanik se je pokusi vzit na stoceni, ale jestli budou pod mirou, tak budu muset kupovat novy + musim stopro koupit novy desky do zadu. A jestli budou novy kotouce v predu tak asi budu muset koupit i novy desky, sice sem je menil pred rokem, ale davat novy kotouce a stary desky :?:

Kazdopadne investice jak hrom na to ze to auto stoji na dvorku a moc sluzby pro me momentalne neudela. Takze to vypada ze pujde z domu, ale nevim jestli to zvladnu, preci jen sem si k auto vypstoval citovy stav :). Je to hruza kdyz musim prodat auto se kterym jsem byl 100% spokojenej :palec_dolu:
Ford Focus kombi, 1.6 benzín, rv. 2004, černá panther, dotaženo z NDR :) , fólie SunTek HP15 (už jen vzadu)

Obrázek

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 19.07.2012 18:59

Ziadna radost ;(. Brzdy su najexponovanejsie, takze tam to vidiet hned, ale dlhodobe statie skodi aj dalsim castiam... nemas sancu sa nim ani z casu na cas prevetrat? Napr. cez vikend na nakup a pod.? Ak ho nechces predat, skus ho niekomu, komu doverujes, pozicat za rozumnu cenu - jeho to vyjde lacnejsie ako pozicovna a tebe nebude auto brat skazu.
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 19.07.2012 19:13

no vsechny tyhle otazky a varianty uz jsem resil v unoru kdyz jsem dostal sluzebak
- pujcit auto za uplatu v mem okoli nikdo nechce, kamos sice v tu dobu kupovat auto, ale chtel proste svoje (ani se mu moc nedivim)
- pujcit auto nekomu vzdalenejsimu zase nechci ja, protoze mam strach ze ho zlikviduje a me zbyde jen srot.
- pritelkyne s autem jezdit nepotrebuje a cesta do prace by se ji mnohonasobne prodrazila, takhle jezdi MHD za mnohem min penez.

A protoze sem auto proste prodat nechtel, zvitezila varianta ze auto stoji venku za plotem rodicu na vesnici, to proto aby me auto v Brne neomlacovali, neukradli atd. Snazim se s nim jezdit aspon o vikendu, ale asi i to je malo :nixw: nekdy to hold nevyjde a jedu s nim trebas až po 14 dnech.

Nejrozumnejsi asi bude vazne ho prodat, nevim no musim to jeste poradne zvazit.
Ford Focus kombi, 1.6 benzín, rv. 2004, černá panther, dotaženo z NDR :) , fólie SunTek HP15 (už jen vzadu)

Obrázek

mouse
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mouse » 22.07.2012 21:05

poslední dobou koukám s otevřenou hubou na toto fórum, protože co se tu děje jsem zažil už na jiném fóru, ohledně modrého oválu a dosti mně to mrzí, jak se tu někteří lidí chovají jak (a teď pardón) hovada a malí parchanti, herdek srovnejte se, dejte si po tlamě, zajděte do hospody a ožerte si tlamy a pak to bude zase o něčem jiném
Obrázek
Ford Grand C-Max 1.6 TI-VCT 92kw rv.2012 GRANDÍK
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“