- a ohledně cvakání kuličky , pokud začně cvakat ,tak to není známka plné nádrže ,ale jen vyrovnávání tlaku mezi plničkou a nádrží . Mám nádrž 48l a při cca 33l mi začne cvakat kulička ,u některých plynovek se to hnedka zastaví ,což je vcelku brzo .Palivoměr ukazuje 3/4 nádrže . U ostatních plynovek to cvaká dál asi do 38l a pak to přestane a čerpání stále pokračuje do max 43l ,což je dobrý .
LPG - montáže a zkušenosti sem...
-
Wolf2
Re: LPG - výrobce AC
- moje řeč ,pokud by byl nějaký problém ,tak to odpustí přetlakový ventil 
- a ohledně cvakání kuličky , pokud začně cvakat ,tak to není známka plné nádrže ,ale jen vyrovnávání tlaku mezi plničkou a nádrží . Mám nádrž 48l a při cca 33l mi začne cvakat kulička ,u některých plynovek se to hnedka zastaví ,což je vcelku brzo .Palivoměr ukazuje 3/4 nádrže . U ostatních plynovek to cvaká dál asi do 38l a pak to přestane a čerpání stále pokračuje do max 43l ,což je dobrý .
- Mošna
- Nováček

Hele nepřemlouvejte mě 
nebojím se toho, že bych vyletěl do vzduchu, dělal jsem to z principu - no třeba taky někdy naplním tu nádrž víc...
Ale ukazatel na nádrži si můžu štelovat, a musel jsem jich několik vyjezdit, než jsem ho jakš takš správně nastavil. A podle toho, jak to šteluju na nádrži - ten rafičkový, v kokpitu mi ukazuje ten ledkový...
nebojím se toho, že bych vyletěl do vzduchu, dělal jsem to z principu - no třeba taky někdy naplním tu nádrž víc...
Ale ukazatel na nádrži si můžu štelovat, a musel jsem jich několik vyjezdit, než jsem ho jakš takš správně nastavil. A podle toho, jak to šteluju na nádrži - ten rafičkový, v kokpitu mi ukazuje ten ledkový...
- el_Barto
- Junior

ono se to da seridit? jak prosimte?
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
- Mošna
- Nováček

Na nádrži mám rafičkový ukazatel, ze kterého vede vodič do ukazatele v kokpitu. Vedle toho rafičkového budíku jsou dva aretační šrouby, které když povolím, mohu budíkem pootáčet. Rafička se nepohybuje. A tak se to dá seštelovat, aby to ukazovalo přibližně přesně. Můžu ti to kdyžtak nafotit. Mám AC Autogaz Stag300 plusel_Barto píše:ono se to da seridit? jak prosimte?
- el_Barto
- Junior

supr, na to mrknu .... Dik za info
-
Mandavák
- Nováček

Že to jde předělat na plyn bez problému , to si muže každý ověřit přímo ve značkovém servisu Ford Charouz v Praze, je na ulici Černokostelecká, nejsem z Prahy, ale tady je na ně tel. číslo, 272 706 540 linka 258, nebo 777 554 411 má to na starosti pan Hlaváč. Já jsem si to osobně ověřil a pobral informace. Dokonce to to sami dělají. Josef
Naposledy upravil(a) Mandavák dne 24.05.2011 18:10, celkem upraveno 1 x.
Focus II , 1.6 16V slonová kost,kombi, vyroben 10/2007
-
Mandavák
- Nováček

Přestavba na plyn.
Že to jde předělat na plyn bez problému , to si muže každý ověřit přímo ve značkovém servisu Ford Charouz v Praze, je na ulici Černokostelecká, nejsem z Prahy, ale tady je na ně tel. číslo, 272 706 540 linka 258, nebo 777 554 411 má to na starosti pan Hlaváč. Já jsem si to osobně ověřil a pobral informace. Dokonce to taky sami předělají. Jinak stačí najít někoho kdo to udělá kvalitně a za menší peníz. Nevíte náhodou o někom v Sev. Čechách, Liberecko, nebo střední Čechy,
Děkuji Josef
Že to jde předělat na plyn bez problému , to si muže každý ověřit přímo ve značkovém servisu Ford Charouz v Praze, je na ulici Černokostelecká, nejsem z Prahy, ale tady je na ně tel. číslo, 272 706 540 linka 258, nebo 777 554 411 má to na starosti pan Hlaváč. Já jsem si to osobně ověřil a pobral informace. Dokonce to taky sami předělají. Jinak stačí najít někoho kdo to udělá kvalitně a za menší peníz. Nevíte náhodou o někom v Sev. Čechách, Liberecko, nebo střední Čechy,
Děkuji Josef
-
Mandavák
- Nováček

Mandavák píše:Že to jde předělat na plyn bez problému , to si muže každý ověřit přímo ve značkovém servisu Ford Charouz v Praze, je na ulici Černokostelecká, nejsem z Prahy, ale tady je na ně tel. číslo, 272 706 540 linka 258, nebo 777 554 411 má to na starosti pan Hlaváč. Já jsem si to osobně ověřil a pobral informace. Dokonce to to sami dělají. Josef
- Mošna
- Nováček

Tak ti Mandaváku děkujeme za hodnotný a stručný příspěvek k věci... Takže nejlepší podle tebe bude zavolat do Forda, probrat s nimi informace a pak si to nechat udělat někde levně... no comment...
- Ota
- Nováček

Zdravím,
tak po delší době přidávám zase příspěvek o zkušenostech s plynem. Najeto momentálně kolem 90000 km., a objevila se první zrada... Nepříjemná zrada.
Rozsvícené světýlko motoru na palubce, ztráta tahu,později cukání, jízda na tři válce atd.
Resumé po diagnostikování závady servisem bylo: 2. a 4. válec bez komprese a po sundání hlavy potvrzené podpálené ventily. Takže momentálně jde hlava na opravu, srovnání, zabroušení, nová vodítka ventilů, a kdovíco ještě, a já cestuju vlakem. Mno, a teď babo raď, kdepak se stala chyba? Když řádně mažu, jak mám, jako blázen s tím nejezdím, těžké přívěsy netahám a na revize poctivě chodím?
Jináč pro informaci odhad ceny opravy je cca 20000.- ( včetně nových rozvodů). Dělá to Charouz v Čáslavi. K Fokimu to bohužel už nedojelo
tak po delší době přidávám zase příspěvek o zkušenostech s plynem. Najeto momentálně kolem 90000 km., a objevila se první zrada... Nepříjemná zrada.
Rozsvícené světýlko motoru na palubce, ztráta tahu,později cukání, jízda na tři válce atd.
Resumé po diagnostikování závady servisem bylo: 2. a 4. válec bez komprese a po sundání hlavy potvrzené podpálené ventily. Takže momentálně jde hlava na opravu, srovnání, zabroušení, nová vodítka ventilů, a kdovíco ještě, a já cestuju vlakem. Mno, a teď babo raď, kdepak se stala chyba? Když řádně mažu, jak mám, jako blázen s tím nejezdím, těžké přívěsy netahám a na revize poctivě chodím?
Jináč pro informaci odhad ceny opravy je cca 20000.- ( včetně nových rozvodů). Dělá to Charouz v Čáslavi. K Fokimu to bohužel už nedojelo
Byl: FF2 5dv., 1.6 , ročník 2007, benzín+LPG holandský AG Autogas SGI, dosti tmavě modrý, asi tak 74kW.
Bylo: Mondeo combi 2,0 Tdci, ročník 2011, midnight sky + comfortní titanium
Teď je: Ford EXPLORER 4.0 SOHC dosti tmavě modrý brouček z roku 1997
Bylo: Mondeo combi 2,0 Tdci, ročník 2011, midnight sky + comfortní titanium
Teď je: Ford EXPLORER 4.0 SOHC dosti tmavě modrý brouček z roku 1997
- Mošna
- Nováček

to Ota: takže FlashLube používáš, jo?
Ty jo 90k, já mám na plynu najeto asi 15k...
Ty jo 90k, já mám na plynu najeto asi 15k...
-
Klvys
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Mošna:to tak nejde brat nahoda kdyby se to mělo stavat každemu tak by si nikdo plyn nedělal
nemuselo to byt anik tim plynem 
- el_Barto
- Junior

a taky ta oprava 20tis je trochu out si myslim ... sikovny motorar by se urcite vlezl do 10ti i s rozvody ...
Rozhodne se bojim toho ze me tohle potka driv, ale verim ze snad ne
Kdyz se to veme kolem a kolem, usetril si minimalne 90tis na PHM, tak ted uz je z toho jen 70tis no
Rozhodne se bojim toho ze me tohle potka driv, ale verim ze snad ne
Kdyz se to veme kolem a kolem, usetril si minimalne 90tis na PHM, tak ted uz je z toho jen 70tis no
- tomason
- Test driver

Já tě uklidním Mondeo 1.8 2005 + flashlube stotisíc podpálené 2 ventilyKlvys píše:Mošna:to tak nejde brat nahoda kdyby se to mělo stavat každemu tak by si nikdo plyn nedělalnemuselo to byt anik tim plynem
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
Klvys
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
tomason:to tak fakt odchazi? to jako kazdemu?!